پوریا زراعتی: راه ما عوض نشده؛ ایراناینترنشنال: با وجود تهدیدها به کار خود ادامه میدهیم
پوریا زراعتی، مجری برنامه «حرف آخر» در شبکه ایراناینترنشنال، در اولین برنامه پس از حمله مهاجمان ناشناس به او، از مردم و همه افراد و نهادهایی که حمله به او را محکوم کرده بودند، تشکر کرد. سردبیران این شبکه نیز تاکید کردند که با وجود همه تهدیدها به کار خود ادامه خواهند داد.
پوریا زراعتی روز جمعه، ۱۷ فروردین، پس از وقفهای یک هفتهای، برنامه «حرف آخر» را اجرا کرد.
در این برنامه علی اصغر رمضانپور و مهدی پرپنچی، سردبیران اجرایی خبر ایراناینترنشنال در لندن و واشینگتن، با حضور در برنامه «حرف آخر» تاکید کردند که شبکه ایراناینترنشنال، با وجود همه تهدیدهای جمهوری اسلامی با قدرت به فعالیت حرفهای خود برای اطلاعرسانی به مردم ایران ادامه خواهد داد.
پوریا زراعتی، روز جمعه ۱۰ فروردین، مورد حمله دو فرد ناشناس قرار گرفت و از ناحیه پا مجروح شد. پلیس بریتانیا اعلام کرده است که مهاجمان سه نفر بودند که پس از سوء قصد به پوریا زراعتی بلافاصله راهی فرودگاه هیثرو لندن شدند و این کشور را ترک کردند.
پوریا زراعتی در آغاز اولین برنامه «حرف آخر» از همه کسانی که با او ابراز همدردی کردند، از جمله همکارانش در شبکه ایراناینترنشنال، تشکر کرد و مردم را مهمترین منبع انرژی برای خود دانست.
او گفت با عهدی که با مخاطبان خود بسته پایبند است و راه برنامه، فارغ از آنچه اتفاق افتاده و جزییات بیشتری که در آینده روشن خواهد شد، تغییر نکرده است.
زراعتی سپس شرحی از آنچه که روز جمعه گذشته رخ داده بود، ارایه کرد و گفت که زمانی که از خانه خود خارج شد و قصد داشت سوار ماشین شود، دو نفر به او نزدیک شدند و با چاقو پای راست او را مجروح کردند.
او گفت پس از مرخصی از بیمارستان به همراه همسرش، به محلی امن زیر نظر پلیس منتقل شدهاند و هنوز در همان جا زندگی میکنند.
زراعتی گفت که با اصرار خود، و همکاری و همراهی پلیس لندن و تیم امنیتی ایراناینترنشنال موفق شد به استودیو برود تا برنامه خود را پس از یک هفته تعویق از سر بگیرد.
علی اصغر رمضانپور و مهدی پرپنچی نیز در این برنامه با اظهار خوشحالی از سلامتی پوریا زراعتی تاکید کردند که برنامه «حرف آخر» و دیگر برنامههای شبکه ایراناینترنشنال با وجود همه تهدیدها و فشارهای جمهوری اسلامی همچنان ادامه خواهند یافت.
مهدی پرپنچی، سردبیر اجرایی خبر در دفتر واشینگتن ایراناینترنشنال ، گفت: «درست است که حمله هفته گذشته به پوریا زراعتی بود، اما این حمله، در عین حال، حمله به رسانههای آزاد و آزادی بیان بود.»
او گفت: «وظیفه تک تک ما روزنامهنگاران این است که در چنین مواردی به دفاع از روزنامهنگار و روزنامهنگاری بپردازیم. دفاع ما فقط از شخص پوریا زراعتی نیست، دفاع از روزنامهنگاری و آزادی بیان است.»
علی اصغر رمضانپور، سردبیر اجرایی ایراناینترنشنال در لندن ، نیز گفت:«این نوع حملات و تهدیدها برای روزنامهنگاران ایرانی امر تازهای نیست. جمهوری اسلامی نمیتواند روزنامهنگار شجاعی را که صریح حرف میزند، تحمل کند.»
او افزود:« حکومت ایران نمیتواند کسانی را که بدون پردهپوشی از حقایق حرف میزنند تحمل کند. حتی پایینتر از این، در ایران اگر روزنامهنگارانی دروغ نگویند، مورد ستم قرار میگیرند.»
رمضانپور با بیان مشکلاتی که روزنامهنگاران در داخل ایران دارند و گاهی به قیمت جان آنها یا زندانی شدن آنها تمام میشود، به تهدیدهای صورتگرفته علیه ایراناینترنشنال هم اشاره کرد و گفت:« آنچه که در مورد ایراناینترنشنال مطرح است این است که روزنامهنگارانش در کشورهای آزاد هستند و میخواهند از حق آزادی بیان خود برخوردار باشند، اما جمهوری اسلامی، حتی فراتر از مرزهایش به دنبال ساکت کردن آنها است.»
او گفت:«دولتها در این کشورها مسئولیت قانونی دارند که از آزادی بیان دفاع کنند.»
سردبیر اجرایی خبر در دفتر لندن ایراناینترنشنال، در ادامه تاکید کرد که حمله به پوریا زراعتی اولین تهدید علیه این شبکه نبوده است، اما همانطور که تهدیدها و فشارهای قبلی تاثیری در کار این شبکه نداشتند، اکنون نیز هیچ تغییری در روش و کار ایراناینترنشنال ایجاد خواهد نشد.
مهدی پرپنچی در ادامه این گفتگو، در پاسخ به این سوال که «در صورت تداوم تهدیدها، ایراناینترنشنال چه اقداماتی میتواند انجام دهد؟»، گفت:«متاسفانه باید گفت که تهدیدهای جمهوری اسلامی بهطور قطع ادامه پیدا خواهد کرد. حملات و تهدیدهای جمهوری اسلامی سابقهای تاریخی دارد. استفاده از چاقو و قمه و قداره بخشی از سرشت و بنیان ایدئولوژی جمهوری اسلامی است که سابقه آن به ترور احمد کسروی و قبل از او میرسد.»
پرپنچی گفت:« جمهوری اسلامی با خون شکل و خو گرفته و این روش به سرشت ثانویه آن بدل شده است، بنابراین، متاسفانه این تهدیدها ادامه پیدا خواهد کرد اما ما به کاری که آغاز کردهایم متعهد هستیم و آن را انجام خواهیم داد.»
او افزود:« ما به عنوان یک سازمان خبری که دو شبکه ایراناینترنشنال و افغانستاناینترنشنال را داریم، در افغانستان با طالبان و تهدیدهای روزانه آنها و در ایران با طالبان ایرانی مواجهیم. ولی برای ما به عنوان یک سازمان خبری، امنیت روزنامهنگاران در اولویت قرار دارد.»
مهدی پرپنچی گفت:« بنابراین بدیهی است که ما موضوع حمله به خبرنگاران خود را پیگیری خواهیم کرد و از تمام ابزارهای ممکن، و امکاناتی که در کشورهای آزاد وجود دارد، استفاده خواهیم کرد تا آمران این حمله پاسخگو شوند.»
او افزود:«جمهوری اسلامی اولین حکومتی نیست که بر سانسور و پوشاندن حقیقت تکیه کرده است، اما تاریخ به ما نشان داده که چنین کاری بیهوده خواهد بود.»
پرپنچی گفت:«حتی در کشورهای غریی، روزنامهنگاری چرخ چهارم دموکراسی و نگهبان دموکراسی است، بنابراین در کشورهایی مثل ایران، وظیفه ما دو چندان دشوارتر است، ما به وظیفه خود عمل می کنیم و همانطور که گفته شد، تاریخ نشان داده است که در این رویارویی، روزنامهنگاری همیشه پیروز بوده است.»
علی اصغر رمضانپور نیز در پایان این گفتگو گفت: «حرف آخر ما این است که ما روزنامهنگاران ایراناینترنشنال تا آخر ایستادهایم و اینگونه اقدامات هم هیچ فایدهای نخواهد داشت.»
او افزود: «کسانی که در تاریخ باید پاسخگو باشند، کسانی هستند که میخواهند از طریق خشونت و وحشتافکنی، مانع سخن گفتن دیگران و بیان حقیقت از سوی دیگران شوند.»
حمله با چاقو به مجری ایراناینترنشنال، با موج گسترده محکومیت از سوی مردم و مخاطبان ایراناینترنشنال مواجه شد. روزنامهنگاران و فعالان سیاسی و مدنی نیز مسئولیت این اقدام را متوجه جمهوری اسلامی دانستند و تهدید و ارعاب روزنامهنگاران را محکوم کردند.
چهرههای سیاسی و نهادهای مدافع آزادی بیان و حقوق بشر و نیز اتحادیههای روزنامهنگاران از جمله در بریتانیا نیز حمله به پوریا زراعتی را محکوم کردند و از دولت بریتانیا خواستند که آمران و عاملان این حمله را مشخص و پاسخگو کند.