رسانه‌های ایران از تغییر سفیر جمهوری اسلامی در باکو خبر دادند

شنبه ۱۴۰۳/۰۱/۱۱

پس از انتشار تصاویری جنجال‌برانگیز از مصاحبه عباس موسوی، سفیر جمهوری اسلامی در جمهوری آذربایجان با یک زن خبرنگار، رسانه‌ها در ایران از تغییر و کنار گذاشته شدن او خبر دادند.

خبرگزاری ایسنا و خبرگزاری مهر شامگاه جمعه ۱۰ فروردین به نقل از یک منبع آگاه نوشتند «ماموریت سید عباس موسوی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در باکو پایان یافته» است.

بر اساس گزارش این رسانه‌ها، در چارچوب توافقات موجود میان دو کشور، سفیر جدید جمهوری اسلامی به باکو اعزام خواهد شد.

این رسانه‌ها توضیح بیشتری درباره دلیل این تغییر ارائه نکردند اما پیش‌تر خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران، نوع پوشش خبرنگار زن باکو تی‌وی در مصاحبه با موسوی را «توهین به ارزش‌های جمهوری اسلامی» خواند و خواهان استعفای موسوی شد.

تسنیم ساعاتی پس از انتشار درخواست استعفای موسوی، از قول منبع آگاه خود نوشت: «در چارچوب توافقات موجود، سفیر جدید کشورمان به باکو‌ اعزام خواهد شد.»

پس از انتشار تصاویر مصاحبه سفیر جمهوری اسلامی در باکو با خبرنگار زن باکو تی‌وی، رسانه‌های وابسته به اصولگرایان تندرو و سپاه پاسداران این مصاحبه را «اقدام عجیب سفیر ایران در باکو» خواندند و خواستار استعفایش شدند.

تسنیم روز پنج‌شنبه ۹ فروردين نوشت از آن‌جا که این گفت‌وگو در داخل سفارت ایران در باکو صورت گرفته، مسئولان سفارت‌ باید «آداب ایران اسلامی» را رعایت می‌کردند.

این خبرگزاری افزود: «خبرنگار خانم، بدون حجاب و بدتر از آن، با ظاهری حتی پایین‌تر از پوشش عرفی رسمی خانم‌ها در کشورهایی که رعایت حجاب الزام قانونی نیست، در این گفت‌وگو ظاهر شده است.»

بر اساس تصاویری که از این گفت‌وگو منتشر شده، عباس موسوی در محل سفارت ایران در آذربایجان و زیر عکس‌های روح‌الله خمینی، علی خامنه‌ای و ابراهیم رئیسی ایستاده و خبرنگار زنی که کنار او قرار دارد، بدون روسری و با دامن است.

این گفت‌وگو پیش از عید نوروز انجام شده است.

پیش‌ از این مقام‌های جمهوری اسلامی اغلب خبرنگاران خارجی را که قصد داشتند با آنان مصاحبه کنند وادار به پوشیدن روسری کرده‌اند.

در روزهای آغازین خیزش «زن، زندگی، آزادی»، کریستین امان‌پور، خبرنگار سی‌ان‌ان در توییتر (سابق) نوشت قرار بوده با ابراهیم رئیسی در آمریکا مصاحبه کند اما او برای مصاحبه حاضر نشده است

به گفته امان‌پور، دستیار رئیسی با اشاره به «وضع ایران» به او گفته بوده رییس دولت از او می‌خواهد به دلیل محرم و صفر روسری سر کند و چون او نپذیرفته، نهایتا مصاحبه لغو شده است.

تسنیم درباره مصاحبه موسوی با این خبرنگار زن آذربایجانی نوشت حجاب نداشتن او «نوعی اهانت» به جمهوری اسلامی بود.

درخواست این رسانه سپاه برای کناره‌گیری موسوی در حالی است که اسفند ۱۴۰۰، محسن بهاروند، سفیر وقت ایران در لندن، پس از حضور زنان بدون حجاب اجباری در یک مهمانی سفارت، برکنار و به تهران فراخوانده شد.

تسنیم افزود مصاحبه موسوی «ایرادات فراوان محتوایی» هم داشته و او «سوالات جهت‌دار و مشکل‌دار خبرنگار» را ضعیف جواب داده است.

این خبرگزاری اشاره‌ای به موضوعات مطرح شده در این مصاحبه نکرد اما پیش از عید نوروز، رسانه‌ها گزارش دادند موسوی به باکو تی‌وی اعلام کرده است به‌زودی فعالیت سفارت جمهوری آذربایجان در تهران از سر گرفته خواهد شد.

روابط تهران و باکو در سال‌های اخیر به دلیل نزدیکی اسرائیل به آذربایجان و حمایت جمهوری اسلامی از گروه‌های شیعی مخالف الهام علی‌اف، رییس‌جمهوری آذربایجان، پر‌تنش شده است.

این تنش‌ها با اعلام رسمی خبر افتتاح سفارت جمهوری آذربایجان در اسرائیل در فروردین سال گذشته تشدید شد.

در بهمن ۱۴۰۱، سفارت جمهوری آذربایجان در تهران هدف حمله‌ای مسلحانه قرار گرفت که بر اثر آن رییس تیم حفاظت این سفارت‌خانه که شهروند جمهوری آذربایجان بود کشته و دو نفر دیگر زخمی شدند.

روابط تهران و باکو پیش از حمله به سفارت این کشور نیز به دلیل حمایت تهران از ارمنستان در درگیری میان این کشور و آذربایجان پرتنش بوده و دو کشور بارها از دستگیری جاسوسان یکدیگر در خاک خود خبر داده‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
خبر ورزشی
خبرها

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.