ناهید تقوی دوباره زندانی شد

پنجشنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۰

ناهید تقوی، شهروند ایرانی-آلمانی که روز ۱۹ دی‌ با پابند الکترونیکی از زندان اوین آزاد شده بود، شب چهارشنبه ۹ اسفند به زندان اوین بازگشت. مریم کلارن، دختر ناهید تقوی با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد مادر ۶۹ ساله‌اش، خودسرانه و بدون هیچ دلیلی مجبور به بازگشت به زندان اوین شده است.

مریم کلارن با بیان اینکه مادرش با پابند الکترونیکی آزاد شده بود، اضافه کرد به دلیل محدودیت آزادی حرکت او تا حد فاصل هزار متری خانه‌اش، مراقبت‌های پزشکی لازم در این مدت به سختی امکان‌پذیر بوده است.

به گفته کلارن، ناهید تقوی در هفته‌های اخیر به یک بیماری چشمی دردناک مبتلا شده که نیاز به نظارت دقیق پزشکی دارد.

در این بیانیه با اشاره به اینکه ناهید تقوی از درد شدید مفاصل، فتق دیسک، فشار خون و دیابت رنج می‌برد، تاکید شده که جمهوری اسلامی و دستگاه قضایی مسوول تمام اتفاقاتی است که برای او رخ خواهد داد.

کلارن در این بیانیه از «مردم آزادی‌خواه» خواست صدای مادرش و همه زندانیان سیاسی باشند.

او روز سه‌شنبه ۱۹ دی خبر داده بود مادرش از زندان اوین آزاد شده و با پابند الکترونیکی، در حبس خانگی است.

دختر ناهید تقوی در آن زمان اظهار امیدواری کرده بود این مرخصی، نخستین قدم برای آزادی بی‌قید و شرط مادرش باشد.

ناهید تقوی، شهروند آلمانی-ایرانی ۶۸ ساله، مهر ماه سال ۱۳۹۹ در تهران بازداشت شد و به گفته دخترش، در دوران بازداشت تحت شکنجه روانی قرار گرفت.

بر اساس گزارش‌ها، او پس از بازداشت به سلول‌های انفرادی ۲-الف سپاه پاسداران منتقل شد و ۲۲۰ روز را در انفرادی سپری کرد.

از زمان بازداشت تقوی تا کنون چندین بار گزارش‌هایی مبنی بر وخامت حال جسمی او منتشر شده است.

نرگس محمدی، فعال مدنی زندانی و برنده جایزه نوبل صلح، اواسط خرداد امسال در متنی از زندان اوین درباره محرومیت ناهید تقوی از رسیدگی پزشکی هشدار داد و نوشت: «او آن‌قدر درد می‌کشد که درد را به وضوح در چهره‌اش می‌توان دید.»

محمدی در این نامه گفت که نور، هوا، فضا برای تحرک، غذای بی‌کیفیت، محرومیت از مراقبت پزشکی و بهداشتی و سابقه دیسک‌ کمر، فشارهای روانی و عصبی و فشار ممتد بازجویی در دوران انفرادی موجب شده است دیسک کمر تقوی حادتر شده و مبتلا به دیسک گردن، کنترل‌ناپذیری دیابت و فشار خون شود.

با وجود این مشکلات، ناهید تقوی تا بهمن ۱۴۰۰ از دسترسی به پزشک متخصص محروم بود.

او با ماه‌ها تاخیر و پس از گذراندن درد و شکنجه بسیار، سرانجام در فروردین ۱۴۰۲ به بیمارستان منتقل شد.

ناهید تقوی تنها شهروند دوتابعیتی زندانی در ایران نیست و جمهوری اسلامی با بازداشت خودسرانه اتباع خارجی یا شهروندان دوتابعیتی، در تلاش برای اعمال فشار بر کشورهای غربی به منظور برآوردن خواسته‌های خود است.

هم‌زمان یک مقام مسوول در وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی اعلام کرد از ایرانیان دو‌تابعیتی اگر کسی اتهام جاسوسی یا امنیتی داشته باشد، کمیته استعلام اطلاعاتی ایرانیان خارج از کشور به او می‌گوید به نزدیک‌ترین نمایندگی ایران مراجعه کند.

عبدالله سهرابی، مدیر‌کل شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور در گفت‌وگو با روزنامه خراسان، نگرانی دوتابعیتی‌ها از بازداشت در صورت بازگشت به ایران را حاصل «تبلیغات بیگانگان» خواند و گفت: «سایتی درست کردیم به نام پرسمان تردد که هر کسی از آن استعلام کند حداکثر ظرف ۱۲ تا ۱۵ روز می‌گوییم مشکل دارد یا ندارد.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها