مولوی عبدالحمید بار دیگر خواستار آزادی زندانیان سیاسی شد

جمعه ۱۴۰۲/۱۱/۲۰

عبدالحمید اسماعیل‌زهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان در خطبه‌های نماز جمعه روز ۲۰ بهمن بار دیگر خواستار آزادی زندانیان سیاسی شد. او با اشاره به برگزاری دادگاه عاملان جمعه خونین زاهدان گفت ملت انتظار دارند افرادی که دست به جنایت زدند، از هر نهاد و ارگانی که باشند محاکمه شوند.

امام جمعه اهل سنت زاهدان درباره دادگاه جمعه خونین زاهدان از قضات جمهوری اسلامی خواست طبق خواست ملت، بی‌طرفانه و منصفانه قضاوت کنند و تحت فشار ارگان‌ها نباشند.

ایران‌اینترنشنال روز چهارشنبه ۱۸ بهمن در گزارشی نوشت اولین جلسه دادگاه متهمان جمعه خونین زاهدان به ریاست قاضی محمد مرزویه برگزار شد.

در این گزاش آمده است متهمان این پرونده که با قید وثیقه آزادند، ماموران انتظامی هستند که روز هشت مهر ۱۴۰۱، از روی پشت‌بام به سمت مردم تیراندازی کردند.

سایت حال‌وش که خبرهای استان سیستان و بلوچستان را پوشش می‌دهد روز جمعه ۲۰ بهمن خبر داد نماز جمعه این هفته زاهدان نیز با استقرار نیروهای نظامی و جو شدید امنیتی در خیابان‌های این شهر برگزار شد.

بر اساس این گزارش، یکی از شهروندان بلوچ با در دست داشتن یک بنر پارچه‌ای که روی آن نوشته شده بود «فریاد بلوچستان؛ کسی که رای می‌دهد یا خائن است یا جاهل»، شهروندان را به مشارکت نکردن در انتخابات مجلس شورای اسلامی که در اسفند برگزار می‌شود، تشویق کرد.

در هفته‌های گذشته، شهروندان زاهدانی پس از یک سال اعتراض و تجمع خیابانی پیوسته به توصیه مولوی عبدالحمید راهپیمایی سکوت برگزار کردند.

جمعه‌های اعتراضی زاهدانی‌ها از هشتم مهر سال گذشته و پس از جمعه خونین این شهر آغاز شد.

در جریان جمعه خونین زاهدان ماموران نظامی و امنیتی با گلوله‌های جنگی به سمت شهروندان و نمازگزاران شلیک کردند و بیش از ۱۰۰ نفر را کشته و ده‌ها تن دیگر را نابینا، قطع نخاع و مجروح کردند.

عبدالحمید اسماعیل‌زهی در خطبه‌های نماز جمعه این هفته خود که با چهل‌وپنجمین سالگرد انقلاب ۵۷ هم‌زمان شد، تاکید کرد: «امیدواریم مسوولان، سیاست‌ها را به نفع ملت و مردم تغییر دهند.»

او که در خطبه‌های نماز جمعه هفته قبل گفته بود کاروان انقلاب به مرور طیف‌های مختلف را از خود جدا کرد، در خطبه‌های این هفته خطاب به مسوولان جمهوری اسلامی گفت: «موفق‌ترین حاکم کسی است که رضایت مردم را داشته باشد.»

اسماعیل‌زهی در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره افزایش خودکشی در کشور ابراز نگرانی کرد.

روزنامه اعتماد دی ماه امسال در گزارشی خبر داد از سال ۱۳۹۵ تا کنون، استان‌های کرمانشاه، ایلام و کهگیلویه و بویراحمد بالاترین آمار خودکشی را در کشور داشته‌اند.

حسن موسوی‌چلک، رییس انجمن مددکاران اجتماعی درباره افزایش خودکشی در ایران به اعتماد گفته بود با توجه به آمارهای خودکشی که از سوی مراجع رسمی اعلام شده، مشخص است در ۱۰ سال اخیر میانگین خودکشی منجر به فوت در هر ۱۰۰ هزار نفر از ۵/۲ نفر به ۷/۴ نفر رسیده است.

بر اساس گزارش شاخص‌های عدالت اجتماعی، طی ۱۰ سال بیش از ۴۰ هزار مرگ ناشی از خودکشی در ایران ثبت شده است.

بر مبنای این گزارش، در فاصله سال‌های ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۹، هر سال به‌طور متوسط چهار هزار و ۱۸۳ نفر در ایران به دلیل خودکشی جانشان را از دست داده‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
چشم‌انداز
خبرها
خبر ورزشی

شنیداری

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.