وزارت خارجه جمهوری اسلامی: حمله به نیروهای آمریکایی دستور ما نبود

دوشنبه ۱۴۰۲/۱۱/۰۹

در پی کشته شدن سه سرباز آمریکایی در منطقه در حمله نیروهای مورد حمایت حکومت ایران، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی، گفت که حمله اخیر به نیروهای آمریکایی به دستور مقام‌های تهران صورت نگرفته است.

کنعانی روز دوشنبه نهم بهمن در این زمینه گفت: «گروه‌های مقاومت در منطقه در تصمیمات و اقدامات خود از جمهوری اسلامی ایران دستور نمی‌گیرند.»

مقام‌های جمهوری اسلامی به مجموعه گروه‌های شبه‌نظامی تحت حمایت خود در منطقه «گروه‌های مقاومت» یا «محور مقاومت» می‌گویند.

در پی حمله پهپادی به نیروهای آمریکایی در مرز سوریه و اردن، جو بایدن رییس جمهور آمریکا، شبه‌نظامیان تحت حمایت ایران را مسئول این حمله دانست.

در این حمله، سه نظامی آمریکایی کشته و تعداد زیادی زخمی شدند.

از زمان حمله حماس به اسرائیل در هفتم اکتبر و آغاز جنگ کنونی حماس، حملات شبه‌نظامیان تحت حمایت جمهوری اسلامی به نیروهای آمریکایی در منطقه شدت گرفته است.

کنعانی بار دیگر موضع پیشین جمهوری اسلامی را تکرار کرد که مقام‌های تهران «در تصمیمات گروه‌های مقاومت برای نحوه‌ حمایت از ملت فلسطین و یا دفاع از خود و مردم کشورشان در برابر هر گونه تجاوز و اشغالگری دخالتی ندارد.»

او مسئول دانستن ایران در این زمینه را «فرافکنی و توطئه» خواند و تهدید کرد: «مسئولیت عواقب اتهامات تحریک‌آمیز علیه ایران، بر عاملان طرح چنین ادعاهای بی‌اساسی است.»

پیشتر یک سخنگوی دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل به وال استریت ژورنال گفته بود که ایران هیچ ارتباطی با حملات به آمریکایی‌ها در اردن ندارد.

او افزود: «درگیری از سوی ارتش آمریکا علیه گروه‌های مقاومت در عراق و سوریه آغاز شده».

این اولین بار نیست که جمهوری اسلامی تلاش می‌کند مسئولیتی در زمینه حملات علیه نیروهای آمریکایی برعهده نگیرد.

همزمان ایران بارها آمریکا را تهدید کرده که «انتقام سخت» از این کشور در مورد کشته شدن قاسم سلیمانی فرمانده وقت نیروی قدس سپاه پاسداران خواهد گرفت.

واکنش مقام‌های آمریکایی به کشته شدن سه سرباز

حمله مرگبار شامگاه دوشنبه با واکنش‌ گسترده اعضای کنگره آمریکا و سناتورهای ارشد روبه‌رو شد.

راجر ویکر، سناتور آمریکایی، خواستار اقدام «هدفمند و مصمم» دولت بایدن در مقابل حملات شبه‌نظامیان مورد حمایت جمهوری اسلامی شد و گفت: «پاسخ‌های دولت بایدن تاکنون باعث حملات بیشتر شده است؛ ما باید به این حملات مکرر با حمله مستقیم به اهداف ایران و رهبری آن پاسخ دهیم.»

میچ مکانل، رهبر جمهوری‌خواهان سنای آمریکا، در واکنش به کشته شدن سه سرباز آمریکایی گفت: «ما سال‌هاست که می‌دانیم ایران در پشت موج مرگبار ترور با هدف بیرون راندن آمریکا از خاورمیانه و محو اسرائیل از نقشه است. اکنون تمام جهان به دنبال نشانه‌هایی است که نشان دهد رییس‌جمهور بالاخره آماده است تا از قدرت آمریکا برای وادار کردن ایران به تغییر رفتارش استفاده کند.»

دن سالیون، سناتور آمریکایی، در پی این حمله گفت: «جو بایدن باید دستور پاسخی واضح، مرگ‌بار و قاطع را بدهد که به ایران و جهان نشان دهد هر کسی که مردان و زنان را هدف قرار دهد، یا از این حملات حمایت کند، باید تمام قدرت ارتش آمریکا روبه‌رو خواهد شد.»

مارک گرین، عضو مجلس نمایندگان آمریکا، هم خواستار «پاسخی قوی» به این حمله شد و افزود: «واضح است که حمایت مالی و فناوری ایران منجر به ادامه و تشدید این حملات می‌شود. دولت بایدن باید ایران را فورا در جای خود قرار دهد و با جدیتی که سزاوار آن است، با آن مقابله کند.»

لیندسی گراهام، سناتور جمهوری‌خواه آمریکایی گفت: «تنها چیزی که رژیم ایران درک می‌کند زور است. تا زمانی که آن‌ها با زیرساخت‌ها و پرسنل خود هزینه‌ای پرداخت نکنند، حملات به نیروهای آمریکایی ادامه خواهد داشت؛ اکنون ایران را بزنید، آن‌ها را محکم بزنید.»

تام کاتن، سناتور آمریکایی با انتقاد از دولت جو بایدن گفت: «بایدن سال‌ها با تحمل حملات به نیروهای ما، رشوه دادن به آیت‌الله‌ها با میلیاردها دلار و مماشات بی‌پایان، ایران را جسور کرد. تنها پاسخ به این حملات باید انتقام ویرانگر نظامی علیه نیروهای تروریستی ایران، چه در ایران و چه در سراسر خاورمیانه، باشد. هر چیزی کمتر، جو بایدن را به عنوان یک بزدل که شایسته فرماندهی کل نیست، تایید می‌کند.»

دونالد ترامپ، رییس جمهوری پیشین آمریکا کشته شدن سه سرباز آمریکایی در حمله شبه‌نظامیان مورد حمایت جمهوری اسلامی را «یکی از پیامدهای ضعف جو بایدن» خواند و گفت: «سه سال پیش ایران ضعیف، شکسته و کاملا تحت کنترل بود. به لطف سیاست فشار حداکثری من، رژیم ایران به سختی توانست دو دلار را برای تامین مالی نیروهای نیابتی تروریستش جمع کند. سپس جو بایدن وارد شد و میلیاردها دلار به ایران داد و این رژیم از آن برای گسترش خونریزی و کشتار در سراسر خاورمیانه استفاده کرد.»

دیوید کامرون، وزیر خارجه بریتانیا هم با محکوم کردن این حمله با خانواده قربانیان ابراز همدردی کرد. او گفت همچنان از ایران می‌خواهیم در منطقه تنش‌زدایی کند.



خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
چند چند
خبر

شنیداری

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.