• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

هشدار مقام‌های کنونی و پیشین آموزش و پرورش درباره گسترش مدارس مسجدمحور در ایران

۲ بهمن ۱۴۰۲، ۱۵:۵۵ (‎+۰ گرینویچ)

چند مقام کنونی و پیشین وزارت آموزش و پرورش از جمله دو وزیر پیشین و برخی کارشناسان حوزه آموزش نسبت به گسترش «خطرناک» مدارس مسجدمحور در ایران هشدار دادند و آن را موجب گسترش افراط‌گرایی در کشور دانستند.

احمد محمودزاده، معاون وزیر و رییس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش روز دوشنبه دوم بهمن در گفت‌وگو با روزنامه هم‌میهن، مخالفت خود را با این مراکز اعلام کرد.

محمودزاده گفت: «ما مخالف راه‌اندازی مدارس مسجدمحوریم و اینکه برچسبی به برخی از مدارس زده شود، نادرست است.»

او افزود همه مدارس باید فرآیندهای آموزشی‌و‌پرورشی‌شان براساس اعتقادات، منویات و رویکردهای فرهنگی و تربیتی باشد و نباید اینها را از هم تفکیک کرد.

محسن حاجی‌میرزایی، وزیر پیشین آموزش ‌و پرورش نیز در گفت‌وگو با هم‌میهن گفت: «ایده راه‌اندازی مدارس مسجدمحور خطرناک است و می‌تواند نظام آموزشی را با چالش‌های جدی مواجه کند.»

او این مراکز را «مدارس یاغی» نامید و افزود «شکل‌گیری بخشی از اندیشه‌های افراطی» محصول شکل‌گیری نوعی از همین مدارس و آموزش‌ها و روش‌های خاص است.

بر اساس گزارش هم‌میهن، اکنون حدود ۱۵۰ مدرسه مسجدمحور در ایران وجود دارد که هفت هزار دانش‌آموز نیز در آنها حضور دارند.

این روزنامه تاکید کرد که اطلاعات کافی درباره مفاد آموزشی در این مراکز وجود ندارد.

علی‌اصغر فانی، دیگر وزیر پیشین آموزش ‌و پرورش که با این نوع مراکز مخالف است، به این روزنامه گفت: «باتوجه به نفوذ امام‌جماعت بعضی از مدارس، آموزش‌وپرورش توان نظارت بر امور مدارس مذکور را ندارد.»

محمدرضا نیک‌نژاد، یک کارشناس آموزشی نیز دراین‌باره به هم‌میهن گفت ایدئولوژی‌سازی آموزش‌و‌پرورش، روندی است که از سا‌ل‌های اول انقلاب شروع شده و همچنان هم ادامه دارد.

نیک‌نژاد افزود: «آموزش در کشور ما به سیاست آغشته است؛ سیاستی که به ایدئولوژی گره خورده است.»

این اولین بار نیست که رسانه‌ها و فعالان آموزش و پرورش درباره مدارس مسجدمحور در ایران هشدار می‌دهند.

پیشتر استخدام طلاب در آموزش ‌و پرورش موجی از واکنش‌های منفی فعالان و رسانه‌ها را برانگیخته بود.

با وجود این واکنش‌ها، حمید نیکزاد، مشاور وزیر آموزش و پرورش اواخر آذرماه از پیگیری جدی طرح پیوند «مسجد، مدرسه و منزل» خبر داد.

او گفت راه‌اندازی مدارس وابسته به حوزه علمیه در دستور کار است.

بر اساس گزارش‌ها، ۲۱ هزار طلبه در هفت هزار مدرسه در سراسر ایران در چارچوب «طرح امین» حضور دارند.

حبیب‌الله شعبانی، نماینده خامنه‌ای در همدان، که از مدافعان حضور طلاب حوزه در مدارس است در این زمینه گفته بود: «شاهدیم که یک طلبه می‌تواند یک مدرسه را به تنهایی متحول کند.»

حضور طلاب در مدارس ایران در شرایطی است که کمبود معلم در آموزش و پرورش در ایران تبدیل به بحرانی جدی شده است.

اوایل آبان سال جاری مقام‌های جمهوری اسلامی تعداد کلاس‌های بدون آموزگار را تا آن زمان، ۱۰ هزار مورد اعلام کرده بودند.

پیش‌تر وزیر و برخی دیگر از معاونان او بر «انقلابی» بودن تیم آموزش و پرورش در دولت ابراهیم رئیسی تاکید کرده بودند.

علی فرهادی، سخنگوی وزارت آموزش و پرورش، روز دوشنبه دوم بهمن به خبرگزاری ایرنا گفت روحانیون هیچ سهمیه‌ای در آزمون استخدامی ندارند و وزارت آموزش و پرورش پس از برگزاری آزمون ماده ۲۸ متوجه شد که ۳۵۰۰ نفر از پذیرفته‌شدگان روحانی هستند.

Banner

پربازدیدترین‌ها

گلایه شهروندان از آزار زنان در ایران به‌دست نیروهای حشد شعبی
۱
روایت شما

گلایه شهروندان از آزار زنان در ایران به‌دست نیروهای حشد شعبی

۲

عروسی دوناروما با حضور هالند و مانچینی در جنوب ایتالیا

۳

وال‌استریت ژورنال: جنگنده‌های بحرین و کویت به اهدافی در ایران حمله کرده‌اند

۴

تلگراف: جمهوری اسلامی عوامل مرتبط با نهادهای اطلاعاتی را مخفیانه به بریتانیا می‌فرستد

۵

آمریکا در سیزدهمین شب حملات، نقاطی را در چندین استان ایران هدف قرار داد

انتخاب سردبیر

  • گلایه شهروندان از آزار زنان در ایران به‌دست نیروهای حشد شعبی
    روایت شما

    گلایه شهروندان از آزار زنان در ایران به‌دست نیروهای حشد شعبی

  • شمارش معکوس برای دلار ۲۰۰ هزار تومانی؛ سنگری که در ۱۵ ماه فرو ریخت
    تحلیل

    شمارش معکوس برای دلار ۲۰۰ هزار تومانی؛ سنگری که در ۱۵ ماه فرو ریخت

  • برای مذاکره با جمهوری اسلامی، ابتدا باید خود حکومت را شناخت که لانه افعی‌هاست
    تحلیل

    برای مذاکره با جمهوری اسلامی، ابتدا باید خود حکومت را شناخت که لانه افعی‌هاست

  • استفاده از مساجد و آمبولانس‌ها برای سرکوب معترضان انقلاب ملی در کرج

    استفاده از مساجد و آمبولانس‌ها برای سرکوب معترضان انقلاب ملی در کرج

  • نورنیوز خبر داد جلسه مقامات حکومت که ۹ اسفند به آن حمله شد، برای سرکوب اعتراضات بود

    نورنیوز خبر داد جلسه مقامات حکومت که ۹ اسفند به آن حمله شد، برای سرکوب اعتراضات بود