چهارمین روز پیاپی اعتصاب صنف طلافروشان ایران و تجمع اعتراضی کارگران فولاد

سه‌شنبه ۱۴۰۲/۱۰/۰۵

اطلاعات رسیده به ایران‌اینترنشنال حاکی از تداوم اعتصاب در بازار طلای تهران و شهرهای مختلف کشور در روز پنجم دی ماه بود. روز سه‌شنبه اعتصاب کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز نیز ادامه یافت. بازنشستگان در اهواز و کرمانشاه و کارکنان شهرداری در تهران تجمع اعتراضی برگزار کردند.

روز سه‌شنبه کسبه بازار طلا در شهرهایی چون تهران، همدان، اصفهان و مشهد برای چهارمین روز متوالی، مغازه‌های خود را بسته نگه داشتند.

بر اساس اطلاعات رسیده به ایران‌اینترنشنال، دستگاه‌های امنیتی در تهران خواهان بازگشایی این واحدهای صنفی شده‌اند اما فعالان بازار به دنبال تداوم اعتصاب خود تا پایان هفته جاری هستند.

دنیای اقتصاد پیش از ظهر سه‌شنبه به نقل از یوسف تقی‌زادگان، رییس اتحادیه طلا و جواهر مشهد خبر داد که دولت «تا اطلاع ثانوی» از تصمیم خود برای ورود اطلاعات طلا‌فروشان و خریداران به سامانه جامع تجارت عقب‌نشینی کرده است.

او خواستار لغو اعتصاب در مشهد و بازگشایی مغازه‌های طلافروشی از سوی کسبه شد.

سه‌شنبه هفته گذشته (۲۸ آذر) سازمان امور مالیاتی اطلاعیه‌ای صادر و درباره الزام صدور صورت‌حساب الکترونیکی طلافروشان در «سامانه مودیان» هشدار داده بود.

در پی این اطلاعیه، خبری مبنی بر وضع مالیات ۲۵ درصدی بر فروش طلا و‌ جواهر منتشر و بلافاصله تکذیب شد اما مجموعه این رویدادها، اعتصاب گسترده فروشندگان طلا در ایران را در پی داشت.

نادر بذرافشان، رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران در واکنش به این رویدادها به خبرگزاری ایسنا گفته بود: «اطلاعیه سازمان امور مالیاتی ابهام دارد و به‌طور مثال اگر کد ملی خریدار طلا هم هنگام معامله ثبت شود، آیا شهروندان در آینده گرفتار مشکلات مالیاتی خواهند شد؟

او به نقل از طلافروشان درباره «امنیت» این سامانه اظهار تردید کرده بود.

ادامه تجمع‌های اعتراضی در شهرهای ایران

بنا بر تصاویر و گزارش‌های منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی، روز سه‌شنبه پنج دی ماه گروهی از بازنشستگان تامین ‌اجتماعی و کشوری در اهواز و کرمانشاه تجمع کردند.

تجمع‌های هفتگی بازنشستگان که از آن‌ها با عنوان «سه‌شنبه‌های اعتراضی» یاد می‌شود در اعتراض به وضعیت بد معیشتی و محقق نشدن مطالبات بر پا می‌شوند.

گروه‌هایی از بازنشستگان روز ۳۰ آبان در استان‌هایی مانند خوزستان، فارس، کرمانشاه و تهران تجمع کرده و علاوه بر طرح مطالبات صنفی و معیشتی، خواهان آزادی معلمان زندانی شده بودند.

امروز (سه‌شنبه) گروهی از کارکنان رسمی شهرداری تهران مقابل شورای شهر پایتخت در خیابان بهشت تجمع کردند.

پرسنل شهرداری تهران در اعتراض به افزایش مالیات و کاهش حقوق خود اعتصاب کردند.

پنجم دی، اعتصاب، تجمع و شعاردهی اعتراضی کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز وارد چهارمین روز خود شد.

راهپیمایی اعتراضی آنان همانند روزهای گذشته از داخل شرکت آغاز شد و تا فلکه بقایی واقع در جاده اهواز-خرمشهر ادامه یافت.

ویدیوهای منتشر شده نشان می‌دهند تجمع‌کنندگان شعارهایی چون «کارگر می‌میرد، ذلت نمی‌پذیرد» سر دادند.

اتحادیه آزاد کارگران خبر داد کارگران معترض روز سه‌شنبه در محل تجمع خود برای تبادل نظر در مورد چگونگی ادامه اعتصاب و تصمیم‌گیری‌های جمعی، مجمع عمومی برگزار کردند.

دور جدید اعتصاب و تجمع این کارگران از روز شنبه دوم دی در اعتراض به «بسته شدن کارت ۲۱ نفر از کارگران این شرکت و انجام نشدن طرح طبقه‌بندی مشاغل» آغاز شد.

آنان خواهان رفع ممنوعیت ورود به شرکت در مورد کارگران تعلیق شده و بازگشت به کار کارگران اخراج شده قبلی هستند.

«همسان‌سازی دستمزدها، اجرای کامل و فوری طبقه‌بندی مشاغل، برکناری مدیرعامل فاسد و خلع مالکیت از بانک ملی» از دیگر مطالبات تجمع‌کنندگان است.

این دوره از اعتصاب‌ها، نخستین تجمعات کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران در اهواز نیست و آن‌ها طی ماه‌های گذشته بارها دست از کار کشیده و اعتراض خود را به وضعیت موجود نشان داده‌اند.

روز پنج مهر سال جاری قوه قضاییه جمهوری اسلامی ۱۷ کارگر معترض گروه ملی صنعتی فولاد ایران را به شلاق، زندان و جریمه محکوم کرد.

خبرگزاری ایلنا همان زمان نوشت که این حکم‌ها از سوی دادگاه انقلاب اهواز در پی گزارش مرجع انتظامی و شکایت «شرکت صنعتی و بازرگانی شفق راهیان اکسین»، کارفرمای شرکت فولاد ایران و حراست آن صادر شده است.

به گفته ایلنا، این کارگران به «اخلال در نظم عمومی از طریق ایجاد هیاهو و جنجال» در جریان خیزش انقلابی ایرانیان علیه جمهوری اسلامی متهم شدند.

شرکت فولاد ایران سال گذشته نیز از گروهی از کارگران معترض شکایت کرده بود که در نهایت دادگاه برای آنان قرار منع تعقیب صادر کرد.

گروه ملی صنعتی فولاد ایران پیش از این زیر نظر گروه سرمایه‌گذاری امیرمنصور آریا، متهم پرونده اختلاس سه هزار میلیارد تومانی اداره می‌شد. پس از تشکیل پرونده قضایی و اعدام او، مالکیت شرکت به بخش خصوصی واگذار شد.

کارگران صنایع، فعالان اصناف مختلف و بازنشستگان در ماه‌های اخیر تجمعات اعتراضی زیادی را در راستای رسیدگی به وضع معیشتی خود برگزار کرده‌اند.

شماری از این تجمع‌ها با هجوم نیروهای نظامی و امنیتی و تشکیل پرنده قضایی برای معترضان و تجمع‌کنندگان روبه‌رو شده‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
چند چند
خبر
کاوش

شنیداری

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.