آلودگی هوای کلان‌شهرها؛ دورکاری و تعطیلی مدارس خوزستان، اصفهان، تهران و البرز

سه‌شنبه ۱۴۰۲/۰۸/۲۳

سازمان هواشناسی ایران درباره تشدید آلودگی هوای پنج کلان‌شهر هشدار داد. با ادامه آلودگی هوا مدارس ابتدایی استان‌های تهران، البرز و خوزستان در روز چهارشنبه ۲۴ آبان غیرحضوری شدند. مدرسه‌های شهر اصفهان روز سه‌شنبه سومین روز تعطیلی را پشت سر گذاشتند.

سازمان هواشناسی صبح روز سه‌شنبه اعلام کرد هوای پنج شهر تهران، کرج، اراک و اصفهان از امروز تا پنج‌شنبه ۲۵ آبان در وضعیت هشدار نارنجی و تا حد «بسیار ناسالم» قرار دارد.

محسن پیرهادی، نماینده مجلس شورای اسلامی، با اشاره به «کاهش چشمگیر کیفیت هوای کلان‌شهرها و افزایش غلظت آلاینده‌ها» گفت روزهای آلوده کلان‌شهرها در سال جاری نسبت به سال ۱۴۰۰ رشد قابل توجهی داشته است.

به گفته او کلان‌شهرهایی همچون اهواز، تهران، کرج و اصفهان نیمی از روزهای سال گذشته را در وضعیت آلودگی هوا گذراندند.

این نماینده مجلس گفت نبود منابع مالی، نبود نظارت و در اولویت نبودن آلودگی هوا از سوی مسوولان باعث شده قانون هوای پاک اجرا نشود.

پیرهادی تاکید کرد برای مقابله با بحران آلودگی هوا طی یک برنامه چهار ساله، سالانه بین یک تا دو میلیارد دلار بودجه نیاز است اما در بودجه‌ریزی این مساله مورد توجه قرار نمی‌گیرد.

وضعیت بنفش تا قرمز خوزستان

وضعیت هفت شهر اهواز، ماهشهر، شوشتر، خرمشهر، سوسنگرد، هندیجان و دزفول در استان خوزستان «قرمز» اعلام شده است.

مردم بخش‌هایی از این استان طی روزهای گذشته وضعیت حاد «بنفش» را نیز تجربه کردند.

خبرگزاری ایسنا روز سه‌شنبه در گزارشی به آلودگی غلیظ هوای خوزستان در روزهای اخیر اشاره کرد که نفس مردم را حتی در خانه‌هایی با در و پنجره بسته، سنگین و پر از غبار و دود کرده است.

بر اساس این گزارش، صنایع، آتش‌سوزی بخش عراقی هورالعظیم، آتش زدن کاه و کلش مزارع کشاورزی، آتش‌سوزی مزارع برنج‌کاری، آتش زدن مزارع نیشکر، آتش‌سوزی‌های محل قدیمی پسماند و آلاینده‌های خودروها از عوامل آلودگی هوای اهواز هستند.

ایسنا به نقل از فرهاد قلی‌نژاد، معاون اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان نوشت که امسال تنها برخی شهرهای این استان و در روزهای انگشت‌شماری «پاک» بودند و اهواز «اصلا هوای پاک نداشت».

بر اساس این گزارش، مرگ یک هزار و ۲۴۷ نفر از مجموع چهار هزار و ۸۱۸ مورد مرگ‌ومیر سال گذشته در اهواز، به دلیل آلودگی هوا بوده است. گرچه آلودگی هوا مختص خوزستان نیست و در دیگر استان‌ها نیز وضعیت آلودگی هوا به مرز بحران رسیده است.

تعطیلی تهران

کارگروه مواقع اضطرار آلودگی هوای تهران صبح امروز در اطلاعیه‌ای اعلام کرد به دلیل انباشت آلاینده‌ها، یک‌سوم از کارکنان کلیه دستگاه‌های اجرایی روز چهارشنبه ۲۴ آبان دورکار خواهند بود.

با وجود این اعلامیه، استانداری تهران که نماینده‌اش یکی از اعضای این کارگروه است، عصر روز سه‌شنبه اصلاحیه‌ای منتشر و این بند را لغو کرد.

بر این اساس، تمام کارکنان دستگاه‌های اجرایی فردا باید در محل کار حاضر شوند اما کلاس‌های همه مدارس مقطع ابتدایی شهرستان‌های استان تهران به جز فیروزکوه، دماوند و رودهن فردا ۲۴ آبان به شکل غیرحضوری و مجازی برگزار می‌شود.

با وجود تشدید آلودگی هوا، امروز (سه‌شنبه) مدارس تعطیل یا غیرحضوری نشده‌ بودند.

بر اساس اطلاعیه این کارگروه، کلیه مهدهای کودک تهران هم در روز چهارشنبه تعطیل خواهند بود.

این کارگروه خواهان تداوم منع «مصرف نفت کوره و مازوت» در کلیه واحدها، «پسماندسوزی»، «تردد خودروهای دودزا»، «تردد شبانه خودروهای گازوئیلی سنگین»، صدور «مجوزهای روزانه طرح ترافیک» و ... شد.

تعطیلی مدارس البرز و اصفهان

در استان البرز، مهدهای کودک و پیش‌دبستانی‌ها تعطیل شده و کلاس‌های آموزشی مقطع ابتدایی در تمامی مناطق شهرهای این استان به غیر از شهرستان طالقان غیرحضوری و به صورت مجازی دایر شد.

در اصفهان کارگروه کمیته اضطرار آلودگی هوا برای سومین روز در هفته جاری تصمیم به تعطیلی مدارس گرفت.

هوای اصفهان روز دوشنبه به وضعیت قرمز رسید و تداوم آلودگی از ۱۳ آبان تاکنون باعث شد این کمیته مراکز آموزش عالی را هم تعطیل اعلام کند.

آلودگی هوا طی سال‌های اخیر به یک معضل محیط‌ زیستی بزرگ در ایران تبدیل شده است.

به گفته داریوش گل‌علیزاده، رییس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم، در نیمه دوم سال به دلیل وارونگی دمایی و پایداری هوا، شاخص‌ها در شرایط ناسالم قرار می‌گیرند.

به گفته او، در این سال‌ها منابع آلایندگی در کشور افزایش یافته؛ به طوری‌ که ۹۴ درصد انرژی در ایران بر مبنای سوخت‌های فسیلی است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
هت‌تریک با مزدک میرزایی
خبرها
تیتر اول

شنیداری

پادکست‌ها