• العربية
  • English
BrandBrand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

شاکر بوری، طنزپرداز دستگیر شد؛ بی‌خبری از وضعیت مهدی اعتماد سعید با گذشت دو ماه از بازداشت

۱۲ مرداد ۱۴۰۲، ۰۹:۱۰ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۱۱:۰۹ (‎+۱ گرینویچ)

شاکر بوری، طنزپرداز منتقد در خوزستان و حبیب موسوی، شاعر و نویسنده در گرگان روز نهم مرداد از سوی اطلاعات سپاه بازداشت شده‌اند و خبری از آنان در دست نیست. همچنین با گذشت دو ماه از بازداشت مهدی اعتماد سعید، بازی‌پرداز و هنرمند تئاتر، او نیز از تماس با خانواده خود محروم مانده است.

مرکز مشاوره و آموزش حقوقی «دادبان» به نقل از فعالان شبکه‌های مجازی در خوزستان نوشت که شاکر بوری روز نهم مرداد و در پی مراجعه به اداره اطلاعات سپاه آبادان برای استرداد تلفن همراهش، ناپدید شده است.

بر اساس این گزارش، پیش‌تر هم نیروهای لباس شخصی با یورش به منزل او، تلفن همراهش را ضبط کرده و با خود برده بودند.

شاکر بوری اهل خوزستان است و در ویدیوهای متعددی به زبان طنز به انتقاد از مسوولان کشور و نابه‌سامانی‌ها و مشکلات پرداخته است.

با گذشت سه روز از بازداشت بوری، او تاکنون هیچ تماسی با خانواده خود نداشته است و اطلاعی از وضعیتش در دسترس نیست.

این طنزپرداز مدتی پیش تصویری از تاریخچه «تماس‌های ناشناس» نهادهای امنیتی را با خودش منتشر کرده و در یک استوری نوشته بود: «بعد از تماس برادران بالا و ارشاد، منِ خطاکارِ عوضی، دو استوری و پست ثبت‌احوال و علم‌الهدی رو پاک کردم. ببخشید.»

بوری همچنین در چندین استوری در هفته‌های گذشته به احضار چندباره خود هم اشاره کرده بود: «هر روز یک خط قرمز جدید، هر روز تعهد بابت چیزی جدید. نقدِ طنز من که برگرفته از شیرین‌کاری خودتان است، کجای امنیت کشور را تهدید کرده که هر بار باید من را احضار کنید؟»

او در ادامه گفته بود: «دیگر حوصله این ماراتن احضار- بازجویی- تعهد را ندارم؛ جرم ما این است که حرف می‌زنیم. باید دید و ساکت شد که مبادا به حضرات بر بخورد.»

شاکر بوری همچنین در یکی از استوری‌های اینستاگرامش درباره یکی از بازجویی‌های خود گفت که از او می‌پرسند «از کی خط می‌گیری؟» و در ادامه نوشت: «از فقر، بدبختی و سفره و سرمایه مردمی که با وجود این بی‌سوادها نصف شد، خط می‌گیرم.»

حبیب موسوی، شاعر، به دست اطلاعات سپاه دستگیر شد

حبیب موسوی، شاعر، نویسنده و منتقد نیز روز دوشنبه ۹ مرداد پس از احضار به اطلاعات سپاه گرگان بازداشت شده و نزدیکانش هیچ خبری از او ندارند.

رضا اکوانیان، روزنامه‌نگار و شاعر، در توییتر خود خبر داد که «ابتلای حبیب به بیماری‌ها و مشکلات جسمی متعدد، ناراحتی قلبی، دیسک کمر، افت شدید قند و فشار، مشکلات معده و کلیه و ...» نگرانی نزدیکان او را درباره تداوم بازداشتش بیشتر کرده است.

به گفته اکوانیان، موسوی در آخرین توییتش نوشته بود: «دو کارمند بانک رو به خاطر خدمات دادن به زنان بی‌حجاب بازداشت کردن. بعد موندم تو برگه تفهیم اتهام چی باید بنویسن جای جرم؟ اجرای وظیفه قانونی در محل کار؟»

بی‌خبری از وضعیت مهدی اعتماد سعید پس از دو ماه بازداشت

در ماه‌های گذشته احضار و بازداشت فعالان فضای مجازی، هنرمندان و طنزپردازان گسترش یافته است؛ از جمله مهدی اعتماد سعید، هنرمند تئاتر و بازی‌پرداز که حدود دو ماه پیش بازداشت شد.

این هنرمند تئاتر، پروژه مسوولیت اجتماعی «جمعه‌بازی» را از ۱۰ سال پیش آغاز کرد و با سفر به مناطق کم‌برخوردار ایران مانند استان‌های جنوبی، مناطق سیل‌زده و زلزله‌زده به «بازی با کودکان» پرداخت.

صفحه اینستاگرامی پروژه پرتآپ درباره گسترش فرهنگ بازی به وسیله او نوشت: «بعدها جمعه‌بازی هم‌زمان با تهران در شهرهای دیگری مانند ایرانشهر، فولادشهر و ساری هم برگزار شد. همچنین گروه‌های مختلف ورزشی، موسیقی، نمایشی،‌ فعالان کودک، فعالان حوزه بازی و سرگرمی، تولیدکنندگان بازی، ناشران، مدارس، مهدکودک‌ها، خیریه‌ها، سرای محله‌ها و ... هم در جمعه‌بازی پارک لاله تهران حاضر شدند.»

به گفته نزدیکانش، مهدی اعتماد سعید از امکان داشتن وکیل، ارتباط با خانواده و پیگیری پرونده در روندی شفاف و عادلانه محروم مانده است.

ترانه علیدوستی، هنگامه قاضیانی، حمید پورآذری، سهیلا گلستانی، زینب موسوی و ده‌ها هنرمند و طنزپرداز دیگر نیز در جریان خیزش انقلابی ایرانیان علیه جمهوری اسلامی و به دلیل همراهی با اعتراضات مردم بازداشت و برای مدتی زندانی شدند.

Banner
Banner
Banner

پربازدیدترین‌ها

جدال کاتز و آیزنکوت بر سر تصمیم‌گیری درباره ایران پس از انتخابات اسرائیل
۱

جدال کاتز و آیزنکوت بر سر تصمیم‌گیری درباره ایران پس از انتخابات اسرائیل

۲

ونیز ۰-۲ اینتر؛ نراتزوری با دو گل به خودی ونیز، صدرنشین ماند

۳
تحلیل

علیه فراموشی؛ علی دبیر بابت کدام خدمات از محسنی‌اژه‌ای، قاضی‌القضات اعدام، تشکر کرد؟

۴

نتانیاهو با ۵۳ کرسی پیشتاز ماند؛ تشکیل دولت اسرائیل در بن‌بست قرار گرفت

۵
تحلیل

جمهوری اسلامی به اتکای مسکو مقر سیا را هدف قرار می‌دهد

انتخاب سردبیر

  • یک معلم بازنشسته در پی فشار ناشی از بازداشت دخترش در جشن تولدی در علی‌آباد کتول جان باخت

    یک معلم بازنشسته در پی فشار ناشی از بازداشت دخترش در جشن تولدی در علی‌آباد کتول جان باخت

  • رویترز: جمهوری اسلامی با شبکه‌ای با بیش از ۵ هزار نهاد پنهان محاصره آمریکا را دور می‌زند

    رویترز: جمهوری اسلامی با شبکه‌ای با بیش از ۵ هزار نهاد پنهان محاصره آمریکا را دور می‌زند

  • از ایست‌های بازرسی پاسارگاد تا تاکید بر هویت ایرانی؛ شهروندان از روز کوروش می‌گویند
    روایت شما

    از ایست‌های بازرسی پاسارگاد تا تاکید بر هویت ایرانی؛ شهروندان از روز کوروش می‌گویند

  • ۶۹۰ نفر؛ کلیدداران نظامی-امنیتی اینترنت ایران
    گزارش ویژه

    ۶۹۰ نفر؛ کلیدداران نظامی-امنیتی اینترنت ایران

  • ظن دخالت قطر و ترکیه در انتخابات اسرائیل؛ شین‌بت مامور تحقیق درباره منابع مالی خارجی شد

    ظن دخالت قطر و ترکیه در انتخابات اسرائیل؛ شین‌بت مامور تحقیق درباره منابع مالی خارجی شد