اعتصاب در هفت‌تپه و راه‌آهن کرمان؛ فراخوان کامیون‌داران برای اعتصاب سراسری از اول خرداد

پنجشنبه ۱۴۰۲/۰۲/۱۴

روز پنج‌شنبه ۱۴ اردیبهشت، کارگران شرکت کاغذ پارس هفت‌تپه و نیز کارگران نگهداری خط و ابنیه فنی راه‌‌آهن درود کرمان دست از کار کشیدند و اعتصاب کردند. هم‌زمان، اتحادیه تشکل‌های کامیون‌داران و رانندگان سراسر کشور، فراخوانی برای اعتصاب سراسری از روز یکم خرداد منتشر کرد.

امروز (پنج‌شنبه) کارگران بخش‌های باگاس، فضای سبز و خدمات شرکت کاغذ پارس هفت‌تپه در اعتراض به «دستمزدهای نازل، عدم تبدیل وضعیت، ساعات طولانی کار دو شیفته و‌ بدون استراحت و نداشتن مرخصی» و دیگر خواسته‌ها دست به اعتصاب زدند.

بنا بر اعلام اتحادیه آزاد کارگران ایران، مدیرعامل پیشین وعده قراردادی شدن این نیروهای شرکتی را داده بود اما مخالفت جواد مقدم، مالک شرکت و ابوالفضل روغنی گلپایگانی، مدیر جدید، مانع از تحقق این وعده‌ها شد.

همچنین سال گذشته حدود ۱۰۰ نفر از نیروهای پیمانی بخش‌های تکمیل و مکانیک به‌صورت قراردادی درآمدند اما مدیر جدید شرکت از آغاز روند قراردادی شدن دیگر کارگران ممانعت کرد.

از سوی دیگر کارگران شرکت کاغذ پارس و به ویژه نیروهای شرکتی با خطر و تهدید اخراج از کار روبه‌رو هستند.

از سوی دیگر کارگران شرکت رضوان درود، فعال در بخش نگهداری خط و ابنیه فنی راه‌‌آهن درود کرمان روز پنج‌شنبه اعتصاب کردند.

این کارگران که از بافق تا بم مشغول به کار هستند در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان اعتصاب کرده و دست به تجمع در ایستگاه زرند زدند.

بر اساس گزارش‌ها، سنوات این کارگران از سال ۹۲ تاکنون پرداخت نشده، طرح طبقه‌بندی آن‌ها به اجرا در نیامده است و به اندازه حدود ۱۰ میلیون، بن‌ کارگری طلب دارند.

طبق محاسبه‌ها، مبلغ سنوات معوقه کارگران هم باید به روز محاسبه شود که به نفری ۱۲۰ میلیون تومان می‌رسد و پرداخت نشده است.

فراخوان اعتصاب سراسری کامیون‌داران

هم‌زمان با این اعتصابات، اتحادیه تشکل‌های کامیون‌داران و رانندگان سراسر کشور با انتشار بیانیه‌ای، سال ۱۴۰۱ را سالی «سخت و کمرشکن» برای جامعه حمل و نقل کشور توصیف کرده و گفتند راه‌های مدنی اعتراضاتشان مانند شکایت، اعتصاب‌های کوتاه‌مدت و ...، به نتیجه نرسیده است.

این بیانیه همچنین به کمبود سوخت، بالا رفتن قیمت ارز و تورم افسار گسیخته‌ای اشاره کرد که بر نرخ لوازم یدکی، لاستیک، روغن و دیگر ملزومات مصرفی کامیون‌ها اثر گذاشته است.

محاسبه نکردن «تن بر کیلومتر» که پیش از این در خرداد سال ۹۷ منجر به اعتصابی بزرگ و سراسری شده بود، عدم پرداخت کرایه‌ها از طرف شرکت‌هایی مانند محصولات امور دام و جی‌تی‌سی، نبود جاده‌های استاندارد، به حساب نیاوردن رانندگی در ردیف مشاغل سخت و زیان‌آور و ...، از دیگر مشکلاتی است که کامیون‌داران با آن‌ها مواجه‌ هستند.

این تشکل صنفی در ادامه با تاکید بر این که کامیون‌داران و رانندگان «بدون پشتیبانی قانونی رها و ورشکسته شده‌اند»، خواهان «به‌روزرسانی نرخ کرایه‌ها با ضریب واقعی بر احتساب تورم موجود در بازار» شد.

نویسندگان بیانیه همچنین یادآور شدند با توجه به این که چشم‌انداز حل مشکلاتشان از راه‌های قانونی وجود نداشته و ندارد، از «یکم خرداد» دست به «اعتصابی سراسری» خواهند زد و در این مسیر، از مردم و سایر اقشار درخواست کمک و یاری کردند.

در پایان این بیانیه آمده است: «بارها گفته‌ایم که صبر ما هم حدی دارد و چنین ظلم و ستمی که بر این قشر زحمت‌کش اعمال می‌شود، دیگر قابل تحمل نیست. حکومت باید این را بفهمد که نمی‌تواند با سرنوشت کامیون‌داران و خانواده آن‌ها بازی کند و باید این هشدار را جدی بگیرد.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

برنامه با کامبیز حسینی
جهان‌نما
سیاست با مراد ویسی
هراس از پیکرها

شنیداری

پادکست‌ها