نماینده چابهار در مجلس: آمران و عاملان «جمعه خونین زاهدان» شفاف و عادلانه محاکمه شوند

سه‌شنبه ۱۴۰۱/۱۲/۲۳

معین‌الدین سعیدی، نماینده چابهار در مجلس، خواستار محاکمه عاملان و آمران کشتار شهروندان زاهدان در سرکوب خونین جمعه هشتم مهر ماه شد و به ابراهیم رئیسی، رییس‌ دولت، در این زمینه تذکر داد.

سعیدی روز سه‌شنبه ۲۳ اسفند در تذکری به رییس‌جمهوری، با اشاره به گذشت پنج ماه از جمعه خونین زاهدان، خواهان محاکمه شفاف و عادلانه آمران و عاملان سرکوب شد و گفت: «باید با اهتمام ویژه به این موضوع جامه عمل پوشانده شود.»

روز جمعه هشتم مهر ماه، ده‌ها نمازگزار زاهدانی که برای اعتراض به کشته ‌شدن ژینا (مهسا) امینی و همچنین تجاوز به دختر ۱۵ ساله بلوچ از سوی فرمانده انتظامی چابهار مقابل کلانتری تجمع کرده بودند با شلیک نیروهای انتظامی و امنیتی کشته شدند.

پس از این واقعه، عبدالحمید اسماعیل‌زهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان، از این کشتار با عنوان «جمعه خونین» یاد کرد و علی خامنه‌ای را مسوول مستقیم کشته شدن شهروندان زاهدانی دانست که در میان آن‌ها چندین کودک هم وجود داشت.

مولوی عبدالحمید در خطبه‌های نماز جمعه اخیر (نوزدهم اسفند) نیز گفت همچنان پیگیر حقوق آسیب‌دیدگان جمعه خونین زاهدان است و تاکید کرد اقدامات انجام‌ شده برای پیگیری حقوق آسیب‌دیدگان جمعه خونین «ناکافی» است.

او روز پنجم اسفند هم درباره محکومیت یک نفر در رابطه با جمعه خونین و انتقاد از این که خطا را به یک فرد نسبت داده‌اند،‌ گفت که افکار عمومی و مردم زاهدان به این مساله قانع نیستند.

امام جمعه اهل سنت زاهدان که پس از این کشتار بارها بر ضرورت محاکمه آمران و عاملان این سرکوب تاکید کرده بود، بار دیگر یادآور شد: «در حمله و تیراندازی به مردم مشخص بوده که آمر داشتند و عمل‌کنندگان هم خیلی بودند.»

اسماعیل‌زهی درباره تیراندازی به مردم پس از نماز جمعه و شمار کشته‌شدگان هم گفت: «اینجا از چهار محور به داخل مصلی و مقابل در آن تیراندازی کردند. نزدیک به ۱۰۰ نفر از جمله ۱۸ کودک کشته شدند، ۳۰۰ نفر مجروح شدند. ۸۰ نفر هنوز در بیمارستان‌ها هستند. به چشم‌های ۱۷ نفر شلیک شده و کور شدند.»

از زمان جمعه خونین تاکنون مردم زاهدان با وجود فضای امنیتی حاکم، جمعه‌های اعتراض خود را برگزار کرده و برای بیست‌وسه هفته پیاپی به خیابان‌ها آمده‌اند.

معترضان می‌گویند تظاهرات خیابانی خود را تا زمان معرفی و مجازات «تمامی» آمران و عاملان این کشتار ادامه خواهند داد.

پربیننده‌ترین‌ها

جهان‌نما
خبر
جهان‌نما

رادیو

روایت شما

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما
ارسال کنید