

حملات شیمایی به مدارس و خوابگاههای دخترانه در شرایطی ادامه دارد که خبرگزاری فارس به نقل از یک «مقام امنیتی» مدعی شد «دوربینهای مدارس بررسی شدهاند و مورد مشکوکی دیده نشده». از سوی دیگر، دادستانی تهران علیه شش شخص و روزنامه به دلیل نوشتههایشان درباره مسمومیتها اعلام جرم کرد.
روز سه شنبه، ۱۶ اسفند خبرگزاری فارس وابسته به سپاه پاسداران به نقل از یک «مقام امنیتی» که نام او ذکر نشده است، نوشت: «دوربین همه مدارسی که مجهز به دوربین مدار بسته بودند و دوربینهای شهری اطراف این مدارس هم بررسی شده است. تاکنون هیچ مورد مشکوکی دیده نشده است.»
خبرگزاری فارس در ادامه به نقل از این منبع ناشناس گفت: «البته در مواردی مظنونین بازداشت شدند که پس از تحقیق مشخص شد ارتباطی با موضوع نداشتند.»
در روزهای گذشته مقامهای قضایی و سیاسی جمهوری اسلامی از عبارت «مواد محرک» برای مسموم کردن عمدی دانشآموزان و دانشجویان دختر استفاده میکنند.
با گذشت سه ماه از آغاز این حملات شیمایی در مدارس دخترانه، هنوز هیچ مظنون یا متهمی دستگیر نشده است؛ دادستانی تهران اما از اعلام جرم و تشکیل پرونده برای شش شخصیت سیاسی و مدیران مسوول روزنامهها و رسانهها به دلیل آنچه «شایعهپراکنی و دروغپردازی» در مورد مسمومیت دختران دانشآموز عنوان میکند خبر داده است.
علی صالحی، دادستان تهران امروز اعلام کرد که علیه مدیران مسوول رسانههای «هممیهن، رویداد ۲۴ و شرق» و همچنین اشخاصی از جمله «آذر منصوری، صادق زیباکلام و رضا کیانیان» به دلیل نوشتههایشان درباره مسمومیت دانشآموزان اعلام جرم و برای آنان پرونده تشکیل شده است.
او مدعی شده اعلام جرم علیه این افراد به دلیل «نشر دروغ و شایعات»، «انتشار ادعاهایی خلاف واقع و کاملا دروغ» و «تشویش اذهان عمومی» است و تمامی کسانی که «امنیت روانی» را تهدید کنند مورد رصد دستگاههای امنیتی، انتظامی و قضایی قرار دارند و «برخورد قاطع و قانونی» در انتظار آنها خواهد بود.
غلامحسین محسنی اژهای، رییس قوه قضاییه هم روز دوشنبه خبر داده بود: «به دادگستری تمام استانها دستور داده شده شعبهای را در مرکز استان برای احضار افراد التهابآفرین و دروغپراکن در قضیه مسمومیتها اختصاص دهند؛ این افراد از دو حالت خارج نیستند، یا احراز میشود که سوءنیت دارند و همراستا با دشمن هستند، که در آن صورت به اشد مجازات میرسند و یا احراز میشود که سوءنیت ندارند، که در این صورت نیز نمیتوان در قبال آنها اغماض کرد و برخورد قانونی با آنها به عمل خواهد آمد.»
از سوی دیگر مقامهای جمهوری اسلامی و رسانههای وابسته به آنان بر این ادعا تاکید دارند که «بیش از ۹۰ درصد ابراز ناراحتی دانشآموزان ناشی از اضطراب و نگرانیهای ایجاد شده در فضای کلاس و مدرسه» بوده است نه مسمومیت.
این در حالیست که شب گذشته، پانزدهم اسفند گزارشها و ویدیوهایی از حمله شیمیایی به دستکم چهار خوابگاه دانشجویی دخترانه منتشر شده است.
بر اساس این گزارشها، دانشجویان خوابگاه قدس دانشگاه مدنی آذربایجان، خوابگاه میلاد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، خوابگاه علمالهدی دانشگاه اصفهان و دانشجویان خوابگاه دانشگاه حائری میبد یزد شامگاه دوشنبه هدف این حملات شیمیایی قرار گرفتند.
همچنین آمار گردآوریشده از سوی ایراناینترنشنال حاکی است روز دوشنبه دستکم بیش از ۱۲۰ مدرسه در سراسر ایران هدف حمله شیمیایی قرار گرفتند.
این مدارس در ۲۵ استان از جمله کردستان، فارس، تهران، لرستان، اصفهان و کرمان واقع شده و عمدتا دخترانه بودند.