

همزمان با گزارش کاربران فضای مجازی درباره افزایش شدید قیمت مرغ و گوشت در ایران، مسعود رسولی، دبیر انجمن صنعت گوشت و مواد پروتئینی ایران، از کاهش ۵۰ درصدی تقاضای گوشت قرمز و ۳۰ درصدی گوشت مرغ طی یک سال اخیر خبر داد.
رسولی روز یکشنبه به خبرگزاری ایلنا گفت: «نسبت به یک سال اخیر دقیقا ۵۰ درصد از تقاضای گوشت قرمز و ۳۰ در صد از گوشت مرغ کاهش یافته است.»
این مقام صنفی افزود: «در مورد ماهی نیز بیشتر آن به خارج صادر میشود چون کاهش تومان مردم تقاضایی داخلی آن را به شدت کاهش داده است.»
او همچنین از تعطیلی بخشی از واحدهای تولید گوشت در ایران خبر داد و گفت: «شرایط تولیدکنندگان با این وضعیت هزینه و تعداد کارگران بسیار سخت شده است و قیمتها با هزینهها همخوانی ندارد.»
رسولی افزود: «از ۷۰۰ شرکت بستهبندی گوشت تقریبا ۱۲۰ مورد آن فعال هستند و ۲۰ درصد آنها در یکسال اخیر تعطیل شدهاند.»
دبیر انجمن صنعت گوشت و مواد پروتئینی ایران همچنین درباره افزایش قیمت انواع گوشت در ایران گفت: «باید توجه داشت که قیمت پایه گوشت لاشه گوسفندی تقریبا ۲۹۵ هزار تومان است که ۷ درصد آن برای چربی و ضایعات خارج میشود. دلیل افزایش قیمت گوشت بستهبندی، ریشه در افزایش نرخ دام زنده دارد در واقع شرکتهای یبسته بندی نقشی در تعیین قیمت ندارند.»
او افزود: «باید توجه داشت که از یک لاشه بخشی مانند قلوگاه را ۲۵۰ هزار تومان و گردن را ۲۷۷ هزار تومان یعنی زیر قیمت خرید به فروش میرسانیم. در این شرایط تولیدکننده برای جبران این زیان مجبور به افزایش قیمت گردن و ران است.»
رسانه های ایران از عبور قیمت گوشت قرمز از مرز ۵۰۰ هزار تومان خبر داده و نوشتهاند قیمت گوشت خورشتی بدون استخوان گوسفند بستهبندی یک کیلوگرمی به ۵۰۹ هزار تومان رسیده است. دو کیلو سر دست گوسفندی هم ۸۷۰ هزارتومان قیمتگذاری شده است.
مدیرکل نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی اما نظر دیگری دارد و این افزایش قیمت را به رسانهها نسبت داده و گفت آنچه درباره گوشت ۵۰۰ هزار تومانی منتشر شد، حاصل فضاسازی در فضای مجازی بود و فقط تصویر گوشتهای گرانقیمت را نمایش دادند.
عبدالله ایزدپناه عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در واکنش به گوشت نیم میلیون تومانی گفته است که بارها وزیر جهادکشاورزی را به کمیسیون تخصصی و مجلس دعوت کردیم و همین روال را در رابطه با معاونان او در پیش گرفتیم و از آنها خواستیم که این شرایط نابهسامان را جمع کنند، اما پاسخ درست و روشنی نمیشنویم.
در سالهای اخیر گزارشهای مختلف و متعددی از افزایش قیمت انواع گوشت و به دنبال آن، کاهش مصرف مواد پروتئینی در ایران منتشر شده است.
در این شرایط، دولت ابراهیم رئیسی وعده داده که گوشت و مرغ را به «قیمت مصوب» به دست مردم میرساند.
ایوب فصاحت مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره بار روز شنبه در یک برنامه تلویزیونی وعده داد که از روز یکشنبه ٣٠ بهمن ماه «به صورت محدود و از هشت روز آینده به صورت گستردهتر گوشت گرم گوسفند و گوساله بر اساس نیاز مردم با همکاری وزارت جهادکشاورزی در میادین میوه و تره بار با قیمت مصوب عرضه خواهد شد.»
اما گزارشهای مردمی حاکی است که وضعیت بازار گوشت و مرغ هر روز در حال وخیمتر شدن است.