شدت گرفتن خیزش انقلابی در شهرهای مختلف، همزمان با مناسبت حکومتی «دهه فجر»

پنجشنبه ۱۴۰۱/۱۱/۱۳

با شدت گرفتن خیزش انقلابی مردم همزمان با مناسبت حکومتی «دهه فجر»، تظاهرات، شعاردهی، تخریب نمادهای جمهوری اسلامی و سایر شیوه‌های نافرمانی مدنی در شهرهای مختلف، به ویژه آبدانان، به صورت گسترده ادامه داشت.

شهروندان در آبدانان استان ایلام شامگاه چهارشنبه در اعتراض به بازداشت سجاد مرادی‌وندان شبانه به خیابان‌‌ها آمدند و با برگزاری تظاهرات علیه علی خامنه‌ای شعار سردادند.

بر اساس اطلاعات رسیده به ایران اینترنشنال، سجاد مرادی‌وندان، شهروند ۳۴ساله اهل آبدانان روز ۱۱ بهمن به دست ماموران امنیتی در شهر مسجدسلیمان بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است.

بر اساس ویدیوهای رسیده به ایران‌اینترنشنال، گروهی از شهروندان آبدانان در جریان تجمع اعتراضی شامگاه چهارشنبه، پرچم جمهوری اسلامی و تزئینات جشن حکومتی سالگرد انقلاب ۵۷ را به آتش کشیدند.

ویدیوی ارسالی دیگر به ایران‌اینترنشنال نشان می‌دهد که گروهی از شهروندان در آبدانان شامگاه چهارشنبه در جریان تجمع اعتراضی مجسمه بسیج را در میدان ولیعصر این شهر پایین کشیدند.

شعاردهی شبانه از خانه‌ها نیز به صورت گسترده در نقاط مختلف کشور ادامه داشت. ویدیوهای رسیده به ایران‌اینترنشنال نشان می‌دهد در شامگاه چهار‌شنبه ۱۲ بهمن در بسیاری از محله‌های تهران شعارهای ضدحکومتی سرداده شد.

در ویدیوهایی که به ایران‌اینترنشنال از باغ فیض، بلوار فردوس، شهرک نگین غرب، جنت‌آباد، شهران و گیشا رسیده نیز بانگ شعارهای ضدحکومتی شنیده می‌شود.

همچنین ویدیوهای رسیده به ایران‌اینترنشنال نشان می‌دهد اهالی شهرک اکباتان در شامگاه چهار‌شنبه ۱۲ بهمن شعارهایی علیه رهبران جمهوری اسلامی سر دادند.

دیگر ویدیوهای ارسالی نشان می‌دهد مردم معترض در نازی‌آباد و رودکی تهران در شامگاه چهار‌شنبه ۱۲ بهمن با بوق و بلندگو به سر دادن شعار پرداختند.

در شهرزیبا در غرب تهران نیز ویدیوهای رسیده به ایران‌اینترنشنال نشان می‌دهد مردم در شامگاه چهار‌شنبه ۱۲ بهمن علیه جمهوری اسلامی شعار سر دادند.

ویدیوهای ارسالی دیگر نیز از شعاردهی شبانه مردم در ورداورد و مهرشهر کرج حکایت دارد.

در اصفهان نیز، ویدیوهای ارسالی نشان می‌دهد مردم معترض اصفهان در شامگاه چهار‌شنبه ۱۲ بهمن شعار «مرگ بر دیکتاتور» سر دادند.

در سنندج نیز، ویدیوهای رسیده به ایران‌اینترنشنال شعاردهی مردم معترض را در شامگاه چهار‌شنبه ۱۲ بهمن نشان می‌دهد.

شعارنویسی، نصب بنر اعتراضی و تخریب نمادهای حکومتی نیز ادامه داشت. ویدیوی منتشر شده در رسانه‌های اجتماعی نشان می‌دهد گروهی از دانش‌آموزان پرچم جمهوری اسلامی و تزئينات ویژه جشن حکومتی « دهه فجر» را لگدکوب می‌کنند.

یک ویدیوی ارسالی دیگر نیز نشان می‌دهد روز چهارشنبه ۱۲ بهمن معترضان پارچه‌نوشته‌ای را در یکی از خیابان‌های تهران نصب کرده‌اند که روی آن نوشته شده: «زیباترین لحظه تاریخ، لحظه سقوط یک دیکتاتور است.»

در همین حال ادای احترام به کشته‌شدگان خیزش انقلابی نیز ادامه دارد. خانواده محمد خواجوی، معترضی که در دزفول با شلیک نیروهای امینتی کشته شد، روز چهارشنبه ۱۲ دی‌ماه، تولد ۳۹ سالگی محمد را به یاد او به صورت نمادین با لباس‌های او از جمله چوقا و گیوه‌هایش، برگزار کردند.

تاکید مجروحان و آسیب‌دیدگان خیزش انقلابی نیز بر عزم خود بر ادامه جنبش آزادی‌خواهانه ادامه دارد. کیارش پوررسول، شهروند ۲۷ساله ساکن گیلان که روز ۷ آبان در شهر لشت‌نشا چشمش هدف اصابت مستقیم گلوله ساچمه‌ای قرار گرفت، در اینستاگرام نوشت: «دوماهه شرمم می‌آمد پست و استوری بذارم چون خیلی‌ها جونشون رو از دست دادن و من فقط یک چشمم.»

زینب مولایی‌راد، مادر کیان پیرفلک، نیز با انتشار تصویری از همسرش نوشت: «چهار تیر میثم، دو تیر کیان، همه برجانم نشست. اکنون فقط جسمم ادامه می‌دهد واین منِ قوی شده رسالتی دارد. کیانم اکنون من مادر کیان‌های زیادی هستم. چه کسی خواست لانه قشنگمان ویران شود کاخش ویران باد.»

از سوی دیگر، گروهی از خانواده‌های محکومان به اعدام روز چهارشنبه ۱۲ بهمن با تجمع مقابل ساختمان قوه‌ قضاییه خواهان توقف اجرای حکم عزیزان خود شدند. آنها در این تجمع شعار «‌اعدام نکنید» سردادند.

با این حال، مقامات جمهوری اسلامی و وابستگان به حکومت همچنان بر انکار خواست انقلابی مردم ادامه می‌دهند و بر اجرای سیاست‌های حکومت تاکید دارند. تعدادی از فعالان سیاسی نزدیک به اصلاح‌طلبان از جمله حمیدرضا جلایی پور، حمزه غالبی و پیمان عارف در بیانیه‌ای اعلام کردند که قطعنامه پارلمان اروپا درباره قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست سازمان‌های تروریستی، «علیرغم همه انتقاداتی که به برخی عمل‌کردهای آن داریم، محکوم است.»

عباس عبدی، لطف‌الله میثمی، ملیحه محمدی و محمد برقعی از جمله دیگر امضا کنندگان این بیانیه هستند.

احمد ذوالقدر، فرمانده سپاه استان تهران، نیز درباره خیزش انقلابی علیه جمهوری اسلامی گفت: «در حوادث اخیر، این بار مدارای بیشتر شد و آستانه تحمل نظام بالا بود و کشته‌سازی... محقق نشد؛ ما باید واقعیت‌های جامعه را بگوییم، تبیین کنیم و اعتراض هم بگوییم؛ این نیاز کشور است.»

از سوی دیگر محمدمهدی اسماعیلی، وزیر ارشاد دولت رئیسی، روز چهارشنبه از آغاز به کار «قرارگاه زیست عفیفانه» خبر داد. او بدون اشاره به فعالیت‌های این قرارگاه گفت: «تمام دستگاه‌های فرهنگی داخل و خارج از دولت عضو این قرارگاه هستند و ابعاد فعالیت آن به تدریج گسترده خواهد شد.»

محسن کریمی، فرمانده سپاه استان مرکزی، نیز گفت: «دشمن به دنبال جابه جا کردن معروف و منکر است. اگر باورها تغییر یابد، زن به برداشتن حجاب تن می‌دهد و آغوش رایگان و بی‌عفتی را می‌پذیرد.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
نشان افتخار
جهان‌نما
خبرها

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.