سازمان سنجش آموزش کشور: گزارشهای مربوط به «تقلب در نوبت اول کنکور» قابل اعتنا نیست

با وجود گزارش رسانههای ایران درباره انتشار سوالات کنکور در فضای مجازی، سازمان سنجش آموزش کشور مدعی شد این گزارشها «صحت ندارد و قابل اعتنا نیست».
با وجود گزارش رسانههای ایران درباره انتشار سوالات کنکور در فضای مجازی، سازمان سنجش آموزش کشور مدعی شد این گزارشها «صحت ندارد و قابل اعتنا نیست».
برخی رسانهها از جمله خبرگزاری دانشجو، خبر دادند با وجود قطع اینترنت در زمان برگزاری کنکور، سوالات آزمون سراسری در برخی کانالهای تلگرامی منتشر شده است.
با این حال سازمان سنجش آموزش کشور اعلام کرد: «ادعاهایی که در برخی کانالها و شبکههای اجتماعی درباره تقلب در نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۲ مطرح میشود، صحت ندارد و قابل اعتنا نیست.»
عبدالرسول پورعباس، رییس سازمان سنجش، درباره تقلب در کنکور گفت: «تلاشهای زیادی داشتند اما هیچگونه ارسال عکسی نبوده و به ما گزارش نشده است.»
او گفت که ۹ نفر در استان گلستان و یک نفر در یکی از شهرستانهای استان آذربایجان شرقی قصد ارسال سوالات را داشتند که «ناکام ماندند».
پورعباس اضافه کرد: «با توجه به زمان کوتاه این اقدام و جمعآوری پاسخنامهها همچنین مراقبتهای انجام شده با دستگاههای آشکارساز هیچ خدشه و مشکلی در این زمینه به وجود نیامد و ادعاهایی که در برخی کانالها و شبکههای اجتماعی در این باره مطرح میشود به هیچ عنوان صحت ندارد و قابل اعتنا نیست.»
سوالات کنکور در حالی منتشر شده که اینترنت در نزدیکی حوزههای کنکور قطع شده بود.
در همین حال گزارشها حاکی از اختلال گسترده در دسترسی شهروندان به اینترنت در تهران و شهرهای دیگر همزمان با برگزاری کنکور بود.
در چند سال اخیر گزارشهای متعددی از درز سوالات کنکور منتشر شده است. از جمله روز جمعه ۱۰ تیر که رسانههای ایران از درز سوالات عمومی و اختصاصی کنکور تجربی ۱۴۰۱ در یکی از کانالهای تلگرامی، تنها چند دقیقه پس از توزیع دفترچه، خبر دادند.
بر اساس این گزارش، در این فایل همچنین دفترچه اختصاصی شماره سه که هنوز در آن زمان توزیع نشده بود نیز وجود داشت.
پس از انتشار این گزارشها، مقامهای سازمان سنجش آموزش کشور از بازداشت افرادی در این زمینه خبر داده و مدعی شدند سوالات به فروش رسیده «جعلی» بودهاند.
به گفته مهرداد ویس کرمی، عضو کمیسیون آموزش، دو هزار و ۶۰۰ پرونده مشکوک به تقلب مرتبط با آزمون سال ۱۴۰۰ وجود داشته که تنها برای ۵۲ نفر حکم صادر شده و بقیه تبرئه شدهاند: «برخی از این پروندهها مربوط به همراه داشتن وسایل الکترونیکی در جلسه کنکور بوده است.»
روزنامه اعتماد اما روز پنجشنبه نهم تیر گزارشی را درباره فروش سوالات کنکور در آزمون ۱۴۰۰ و کشف برخی از این موارد منتشر کرد.
به نوشته این روزنامه، اطلاعات موثق و روایت چندین نماینده مجلس نشان میدهد «حتی افرادی که از نظر سازمان سنجش مشکوک به تقلب بودند، با پیگیری بعضی نمایندگان مجلس از کنکور مجدد رها شدند و حالا به تحصیل خود در رشته برتر علوم تجربی ادامه میدهند».
این روزنامه سه روز بعد (یکشنبه ۱۲ تیر) نیز در گزارشی نوشت وضعیت این حدود ۶۰۰ نفر دانشجو با کارنامه «شبههناک» بهگونهای بوده که نزدیک به ۱۰۰ نفر از آنها حتی در کنکور مجدد هم «با موبایل یا وسایل الکترونیکی» شرکت کردند.
آزمون مجدد کنکور ۱۴۰۰ اما برای تعداد ۸۵۴ «داوطلب شبههدار»، روز جمعه ۱۲ آذر برگزار شد.
روزنامه رسالت هم که روز ۱۱ تیر در سرمقاله خود به فروش سوالهای رشتههای پزشکی کنکور سال گذشته و همچنین انتشار سوالهای کنکور امسال در کانالهای تلگرامی اشاره کرده بود، خواستار عذرخواهی و استعفای رییس سازمان سنجش شد.