شورای هماهنگی معلمان قتل حکومتی سامرا هاشم‌زهی در جمعه خونین زاهدان را تایید کرد

چهارشنبه ۱۴۰۱/۰۹/۰۹

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان با انتشار تصویری از آرامگاه سامرا هاشم‌زهی، نوجوان ۱۵ساله بلوچ، تایید کرد که این نوجوان با شلیک گلوله ماموران جمهوری اسلامی در روز هشتم مهر معروف به «جمعه خونین» زاهدان به قتل رسیده است.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران ضمن تایید این قتل حکومتی، در بیانیه کوتاهی نوشت که این شورا «ضمن محکومیت شدید سرکوب و کشتار مردم و قتل کودکان و دانش‌آموزان بی‌گناه، خواهان توقف فوری کودک‌کشی توسط حکومت است.»

در روز جمعه هشتم مهر ماه، دست‌کم ۱۰۰ معترض پس از نماز جمعه زاهدان با شلیک ماموران جمهوری اسلامی در این شهر کشته شدند.

عبدالحمید اسماعیل‌زهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان، بارها نسبت به این کشتار اعتراض کرده و خواستار محاکمه عاملان آن شده است.

او روز چهارشنبه ضمن هشدار درباره از سر گیری صدور حکم اعدام و سهم بیشتر معترضان بلوچ از آن، پایان‌ دادن به اعدام و اعتراف اجباری را از خواسته‌های خیزش انقلابی در کشور عنوان کرد و گفت: «گسترش نفرت و نارضایتی نتیجه طبیعی این اعدام‌ها خواهد بود.»

همچنین روز سه‌شنبه، کمپین فعالین بلوچ گزارش داد حسام ریگی، نوجوان ۱۷ ساله، از روز جمعه ۲۲ مهر ماه در حالی که از مسجد مکی زاهدان به سوی منزل خود در حال حرکت بوده، بازداشت شده و پس از گذشت ۴۵ روز همچنان خبری از وضعیتش در دست نیست.

اعتراضات در استان سیستان و بلوچستان همچون دیگر نقاط کشور همچنان ادامه دارد. روز جمعه این هفته، همزمان با اعتراضات شهروندان در شهرهای مختلف این استان، زنان بلوچ هم در زاهدان به خیابان آمدند و شعار «مرگ بر خامنه‌ای» سر دادند.

از سوی دیگر آمار معترضان جان‌باخته به ویژه نوجوانان ‌کشته‌ شده در خیزش سراسری ایرانیان علیه جمهوری اسلامی همچنان در حال افزایش است.

به عنوان نمونه، بر اساس گزارش‌های رسیده به ایران‌اینترنشنال، محمدحسین کمندلو، نوجوان ۱۷ ساله‌ای که روز سه‌شنبه هفته گذشته در مشیریه تهران بر اثر اصابت گلوله نیروهای امنیتی کشته شده و جنازه او روز یکشنبه ششم آذر تحت تدابیر شدید امنیتی به خاک سپرده شد.

افزایش آمار کشته‌‌شدگان خیزش سراسری در ایران در حالی است که سازمان‌های بین‌المللی از جمله شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد و صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) از جمهوری اسلامی خواسته‌اند به کشتار معترضان به ویژه کودکان و نوجوانان پایان دهد.

یونیسف به تازگی با انتشار بیانیه‌ای خشونت علیه کودکان را در جریان اعتراض‌ها در ایران محکوم و از مرگ بیش از ۵۰ کودک در این کشور ابراز نگرانی کرد.

صندوق کودکان سازمان ملل همچنین به تداوم حملات به مدارس اشاره کرد و نوشت:‌ «مدارس باید همیشه مکانی امن برای کودکان باشند.»

پنج‌شنبه هفته گذشته نیز شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد به قطعنامه‌ای رای داد که بر اساس آن باید کمیته حقیقت‌یاب بین‌المللی درباره سرکوب خیزش سراسری در ایران تشکیل شود اما جمهوری اسلامی روز دوشنبه اعلام کرد که با این کمیته همکاری نخواهد کرد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
جهان‌نما
خلاصه خبرها
جهان‌نما

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.