در مقابل موج بازگشت افراد اما هنوز هستند کسانی که در حال خروج از مرز و رفتن به سوی عراقاند.
در این شرایط علی فاطمی، نایب رییس انجمن داروسازان، اعلام کرد سرم در داروخانهها سهمیهبندی شده است و تاکید کرد به دلیل بازگشت زائران مراسم اربعین و احتمال مراجعه آنان به مراکز درمانی به دلیل بیماریهای عفونی، دستگاه گوارش و گرمازدگی، واردات سرم ضروری است.
اظهار نگرانی درباره کمبود داروهای اساسی از جمله سرم در کشور در حالی است که روز ۱۹ شهریور، بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت، وضعیت خدمات درمانی به «زائران اربعین» را مطلوب خوانده و گفته بود سرم به اندازه کافی در ایران وجود دارد.
اما در حالی که نگرانیها درباره کمبود داروهای اساسی در ایران بالا گرفته، مقامهای جمهوری اسلامی از استقرار بخش بزرگی از نیروها، خدمات و امکانات پزشکی و درمانی و دارویی در مرزهای ایران و در داخل خاک عراق برای پوشش سفر زائران خبر میدهند.
در همین راستا، پیرحسین کولیوند، رییس جمعیت هلال احمر، روز پنجشنبه ۲۴ شهریور با اشاره به اعزام چندین دستگاه آمبولانس، اتوبوس آمبولانس و تعدادی خودروی نجات به عراق گفت: «میزان دارو و تجهیزات ارسالی هلال احمر به عراق ۵ برابر سال ۹۸ شده است.»
کولیوند همچنین تاکید کرد: «پوشش درمانی خوب، پلی کلینیک و درمانگاههای سیار در نجف برپا شدهاند و خدمات فیزیوتراپی، ماساژ و دندانپزشکی ارائه میدهند.»
اما نگرانی درباره سلامت «زائران ایرانی اربعین» هنگام بازگشت به کشور و ایجاد موج جدیدی از کمبود دارو، ابعاد دیگری نیز دارد.
حبیب حیبر، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اهواز روز ۲۴ شهریور خبر داد با توجه به جمعیت راهپیمایان اربعین و رعایت نشدن مناسب دستورالعملهای بهداشتی، لازم است زائرین پس از بازگشت از این سفر، «سه تا پنج روز در قرنطینه بمانند» و با رعایت حداکثری شیوهنامههای بهداشتی، از شیوع مجدد کرونا جلوگیری کنند.