دولت رئیسی همزمان با تاکید بر انتقال بنزین به لبنان، سهمیه بنزین شهروندان را کاهش داد

جلیل سالاری، مدیر عامل شرکت پالایش و پخش فراوردههای نفتی، با دفاع از تصمیم جمهوری اسلامی برای انتقال بنزین به لبنان، اعلام کرد سهمیه بنزین سه هزار تومانی در کارتهای سوخت شخصی را در سراسر کشور از ۲۵۰ لیتر در ماه به ۱۵۰ لیتر در ماه کاهش داده است.
سالاری روز سهشنبه هشتم شهریور به خبرنگاران گفت: «این طرح در ماه جاری اجرایی شده است.»
او اضافه کرد که اکنون کارتهای سوخت یک سهمیه ۶۰ لیتری به قیمت لیتری هزار و ۵۰۰ تومان و یک سهمیه ۱۵۰ لیتری به قیمت سه هزار تومان دارند.
این مقام دولتی مدعی شد: «خودروهای داخلی در ١٠٠ کیلومتر به طور میانگین بیشتر از ١٠ لیتر بنزین مصرف نمیکنند. طبیعتا زمانی که در یک کارت شخصی حدود ٣١٠ لیتر بنزین داریم، عدد بزرگی است.»
معاون وزیر نفت گفت: «هیچ خودرویی نیست که بیش از هزار کیلومتر در ماه تردد داشته باشد.»
از سوی دیگر در حالی که رسانههای لبنان به نقل از مقامهای دولت این کشور گزارش دادهاند پرونده انتقال رایگان سوخت از ایران به لبنان به صورت جدی در حال پیگیری است، مدیر عامل شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی از انتقال بنزین ایران به لبنان دفاع کرد.
او گفت: «در هر جایی که شرایط مناسب باشد، تجارت را انجام میدهیم و این مساله ارتباطی به لبنان یا کشورهای دیگر ندارد.»
موضوع ارسال سوخت مجانی از ایران به لبنان پس از آن مطرح شد که حسن نصرالله، دبیر کل حزبالله، بارها بر آمادگی تهران برای انجام این کار تاکید کرد.
دولت رئیسی سال گذشته با تاکید بر این که افزایش قیمت بنزین در دستور کار قرار ندارد، از اجرای طرح آزمایشی برای «توزیع عادلانهتر یارانه» در دو جزیره خبر داده بود.
پس از چند ماه، اجرای آزمایشی طرح تغییر سهمیهبندی بنزین بر مبنای «ارائه ماهانه ۲۰ لیتر سهمیه بنزین به افراد به جای خودروها» از روز اول اسفند ماه در کیش آغاز شد.
در راستای اجرای این طرح، حسین شمسیان راد، سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش، گفت بر اساس این طرح بر مبنای کد ملی افراد ساکن در جزیره کیش، اعتبار خرید ۲۰ لیتر بنزین به هر فرد ماهانه به حساب بانکی سرپرستان خانوادهها تخصیص داده میشود.
این در حالی است که فریدون عباسی، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، درباره این طرح گفت که وزارت نفت و دولت یکباره خودشان به سمت اجرای طرح آزمایشی سهمیهبندی بنزین رفتهاند در حالی که هنوز یک کمیته کارشناسی مشترک بین دولت و مجلس برای بررسی تغییر شیوه سهمیهبندی تشکیل نشده است.
پیشتر افزایش قیمت بنزین در آبان ماه سال ۱۳۹۸ موجی از اعتراضات مردمی را در سراسر ایران به راه انداخت که حکومت آن را شدیدا سرکوب کرد.
بر اساس یک گزارش رویترز، در این اعتراضات بیش از هزار و ۵۰۰ نفر کشته شدند.