حمایت کروبی از مواضع موسوی و درخواست از حکومت برای پاسخ به سوالات او

یکشنبه ۱۴۰۱/۰۵/۲۳

مهدی کروبی، یکی از رهبران معترضان به نتیجه انتخابات سال ۸۸ «دغدغه‌های» مطرح شده از سوی میرحسین موسوی را ریشه مشکلات کشور خواند و خواستار پاسخگویی به سوالات او شد.

مهدی کروبی، در گفتگوی تلفنی با فرزندش محمد تقی کروبی گفت که «آقايان به جاى توهين» به موسوى «بايد به موارد مطرح شده در نامه» او پاسخ دهند.

به گفته کروبی، میرحسین موسوی «از دغدغه‌هايى صحبت كرده كه ريشه بخش مهمى از مشكلات امروز كشور است».

میرحسین موسوی و مهدی کروبی سال ۸۹ و یک هفته پیش از حصر خانگی خود درباره موروثی شدن حکومت هشدار داده بودند.

آنان نوشته بودند: «امروز شرایط سیاسی کشور از خطر بازتولید مناسبات شاهنشاهی، جز موروثی بودن حکومت چیزی کم ندارد.»

کروبی در نامه سال ۸۴ خود به رهبر جمهوری اسلامی در اعتراض به تقلب در انتخابات، نام مجتبی خامنه‌ای را مطرح و او را متهم به دخالت در انتخابات کرده بود.

او سال ۹۶ نیز در نامه‌ای نوشت: «اگر در آن‌روزها به امام حسن مجتبی، امام دوم شیعیان و فرزند امیرالمومنین علی اشکال کرده بودم، رای بیش از پنج ميليون این‌جانب در سال ۱۳۸۴ در انتخابات ۱۳۸۸ به آمار مضحک ۳۰۰ هزار تنزل پیدا نمی‌کرد.»

میرحسین موسوی، از رهبران اعتراض‌ها به نتایج انتخابات سال ۱۳۸۸ در ایران، در مقدمه‌ای بر «ترجمه عربی بیانیه‌های جنبش سبز» نسبت به جانشینی موروثی رهبری در حکومت جمهوری اسلامی هشدار داده و نوشته است: «زبانشان لال مگر سلسله‌های ۲۵۰۰ ساله بازگشته‌اند که فرزندی پس از پدرش به حکومت برسد؟»

با این حال رسانه‌های وابسته به رهبر جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران با وجود حمله به مکتوب میرحسین موسوی، درباره سخنان او مبنی بر طرح جانشینی مجتبی خامنه‌ای به جای پدرش و موروثی شدن حکومت سکوت کرده‌اند.

نزدیکان خامنه‌ای موسوی را «عقب مانده ذهنی» و «متوهم» خواندند

محمد باقر قالیباف، رییس مجلس شورای اسلامی، در جلسه روز یکشنبه مجلس در واکنش به اعتراض موسوی به دخالت جمهوری اسلامی در سوریه گفت که «تعرض به قهرمانان ملی که پای جنایتکارانی همچون داعش را از سرزمین عزیزمان کوتاه کردند، خاک پاشیدن به آفتاب است که جز رسوایی و بی‌اعتباری برای تعرض کنندگان و حامیان آنها نتیجه ای ندارد.»

مهدی چمران، رییس شورای شهر تهران، نیز میرحسین موسوی را به دلیل پیام اخیرش درباره حسین همدانی فرمانده سرکوب‌ اعتراض‌های سال ۸۸، یک «‌عقب‌مانده ذهنی» خواند.

امیرعلی حاجی زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران، نیز موسوی را «ورشکسته، سیاسی و عقیدتی» خواند و گفت که «او توهم پیدا کرده است.»

محمدحسین باقری، رییس ستاد کل نیروهای مسلح ایران، نیز روز شنبه گفته بود: «سخنان میرحسین موسوی ارزش پاسخ‌دهی و بازگو کردن ندارد، او در برهه‌ای از زمان برای نظام سنگ‌اندازی و چوب لای چرخ کرد.»

میرحسین موسوی در نوشته خود همچنین به تندی از سیاست‌های منطقه‌ای جمهوری اسلامی انتقاد کرده و حسین همدانی، از فرماندهان سپاه را که از دست‌اندرکاران سرکوب اعتراضات سال ۸۸ بود و در سوریه کشته شد، «سردار بی‌افتخار» خوانده است.

خبرگزاری تسنیم نیز در گزارشی ضمن حمله دوباره به موسوی نوشت که خبرنگار این خبرگزاری با ۱۰ نفر از چهره‌های شاخص جریان اصلاح‌طلب تماس گرفت تا نظر آنها را درباره اظهارات اخیر موسوی جویا شود اما آنان از موضع‌گیری صریح خودداری کردند.

مجتبی توانگر، نماینده تهران در مجلس نیز روز شنبه در نامه‌ای به حسن خمینی، محمد خاتمی، محمد موسوی خوئینی‌ها، اسحاق جهانگیری و محمدرضا عارف، خواستار واکنش آنان به نوشته موسوی شده بود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبر
جهان‌نما
خبرها

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.