وزارت خارجه کانادا به ایران‌ اینترنشنال: مذاکره با ایران درباره پرواز اوکراینی بی‌حاصل است

جمعه ۱۴۰۱/۰۵/۲۱

وزارت خارجه کانادا درباره راهپیمایی اعتراضی مهرزاد زارعی، از دادخواهان پرواز اوکراینی، به سمت پایتخت این کشور به خبرنگار ایران اینترنشنال گفت که تلاش‌ها برای مذاکره با جمهوری اسلامی در ارتباط با این پرونده بی‌نتیجه بوده و دولت کانادا به اقدام‌های دیگری روی آورده است.

وزارت خارجه کانادا روز جمعه در پاسخ به مهسا مرتضوی، خبرنگار ایران اینترنشنال گفت: «تلاش‌های بیشتر برای مذاکره با ایران در حال حاضر بی‌نتیجه است. ما اکنون بر اقدامات بعدی برای حل این موضوع مطابق با قوانین بین المللی متمرکز هستیم.»

وزارت خارجه کانادا سرنگونی هواپیمای اوکراینی با موشک‌های سپاه پاسداران را «یک تراژدی ننگین» خواند و بر ادامه تلاش‌ها برای پاسخگو کردن جمهوری اسلامی در ارتباط با این پرونده تاکید کرد.

وزارت خارجه کانادا گفت: «تا زمانی که خانواده‌ها عدالت، شفافیت و پاسخگویی را که شایسته آنهاست از ایران دریافت نکنند، آرام نخواهیم نشست.»

از سوی دیگر، بر اساس سندی که روز پنج‌شنبه به دست ایران اینترنشال رسیده، سفارت سوییس احضاریه شکایت یک گروه دیگر از دادخواهان قربانیان پرواز اوکراینی در دادگاه فدرال آمریکا را علیه جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران، رسما به دولت ایران ابلاغ کرده است.

مهرزاد زارعی، که در سرنگونی پرواز اوکراینی پسرش آراد را که در آن زمان ۱۷ سال داشت از دست داده، از روز چهارشنبه در حرکتی اعتراضی مسافت بیش از ۴۰۰ کیلومتری بین تورنتو تا اتاوا را با پای پیاده طی می کند تا نامه‌ای حاوی درخواست‌هایش را شخصا به دست جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا، برساند.

در مسیر این سفر چند روزه، برخی دیگر از دادخواهان این پرونده نیز در مسافت‌هایی مهرزاد زارعی را همراهی خواهند کرد.

این بازمانده قربانیان پرواز اوکراینی قصد دارد از نخست‌وزیر کانادا این سوال را مطرح کند که چرا دولت جاستین ترودو بر خلاف مصوبه پارلمان کانادا در سال ۲۰۱۸، سپاه پاسداران را به عنوان یک سازمان تروریستی شناسایی نمی‌کند.

در ماه می ۲۰۲۱، دادگاه انتاریو بر اساس شکایتی که در بهمن ماه سال ۹۸ از سوی مهرزاد زارعی، شاهین مقدم و علی گرجی، از خانواده‌های قربانیان، اقامه شده بود حکمی را صادر کرد که سرنگونی هواپیمای اوکراینی با موشک‌های سپاه را اقدامی عامدانه و تروریستی قلمداد کرد.

این دادگاه علی خامنه‌ای و چند نفر از سران ارشد جمهوری اسلامی، از جمله علی شمخانی، حسین سلامی، محمد باقری و امیرعلی حاجی زاده را به عنوان عاملان اصلی این حمله محکوم کرد.

دادگاه عالی انتاریو همچنین طی حکمی که در دی ماه گذشته صادر شد رای به پرداخت ۱۰۷ میلیون دلار غرامت، به‌علاوه سود، به خانواده شش تن از کشته‌شدگان هواپیمای مسافربری اوکراینی داد.

پرواز پی‌اس-۷۵۲ هواپیمایی اوکراین اینترنشنال، بامداد چهارشنبه ۱۸ دی ماه سال ۹۸ دقایقی پس از پرواز هدف موشک‌های سپاه پاسداران قرار گرفت و همه ۱۷۶ سرنشین آن کشته شدند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
جهان‌نما
جهان‌نما
خبرها

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.