شکاف در گروه‌های تحت حمایت ایران در عراق پس از درخواست صدر برای برگزاری انتخابات زودهنگام

پنجشنبه ۱۴۰۱/۰۵/۱۳

یک روز پس از درخواست مقتدی صدر، روحانی پرنفوذ شیعه در عراق و رهبر جریان صدر برای برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی در این کشور، همچنان به این درخواست واکنش‌ نشان داده می‌شود. این در حالی است که تحصن حامیان صدر برای ششمین روز متوالی ادامه یافت.

منابع مطلع روز پنج‌شنبه ۱۳ مرداد به ایران اینترنشنال گفتند مصطفی الکاظمی، نخست‌وزیر عراق، در روزهای آینده برای بررسی وضعیت سیاسی کشور به اقلیم کردستان سفر می‌کند.

این در حالی است که درخواست مقتدی صدر برای برگزاری انتخابات زودهنگام، در «چارچوب هماهنگی» (گروه‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی) شکاف ایجاد کرده است.

هادی العامری، رئیس ائتلاف فتح و یکی از گروه‌های حاضر در چارچوب هماهنگی گروه‌های شیعی تحت حمایت تهران، از برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی عراق حمایت کرد اما فالح الفیاض رئیس سازمان الحشدالشعبی عراق، انحلال پارلمان و برگزاری انتخابات زودهنگام را تنها در صورت توافق همه جناح‌ها و احزاب سیاسی ممکن دانست.

الفیاض روز پنج‌شنبه به شبکه قطری الجزیره گفت: «برگزاری انتخابات پارلمانی مجدد دیگر یک مسأله مختص به جریان صدر نیست بلکه درخواست دیگر اقشار و ائتلافات موجود نیز هست.»

او در ادامه گفت چارچوب هماهنگی هنوز موضع رسمی خود را در قبال برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام اتخاذ نکرده است.

رهبر حشدالشعبی همچنین دولت فعلی مصطفی الکاظمی را فاقد صلاحیت برای برگزاری انتخابات دوباره پارلمانی دانست و گفت: «دولت فعلی دولت پیشبرد امور است و برگزاری انتخابات مجدد جزء اختیارات دولت پیشبرد امور نیست.»

همچنین نوری المالکی، رئیس ائتلاف دولت قانون و یکی دیگر از گروه‌های چهارچوب هماهنگی که از دشمنان مقتدی صدر به شمار می‌رود، در توئیتی به صورت غیرمستقیم خواستار پایان تحصن صدری‌ها در پارلمان شد.

او نوشت گفت‌وگوهای جدی زمانی آغاز می‌شود که احزاب به قانون اساسی بازگردند و به نهادهای حکومت احترام بگذارند. این در حالی است که پیش از این صدر خواستار تغییر نظام سیاسی، قانون اساسی و روند انتخابات در عراق شده بود.

ایاد علاوی، نخست‌وزیر پیشین و رئیس ائتلاف ملی عراق اما از برگزاری انتخابات زودهنگام استقبال کرد.

روز چهارشنبه مقتدی صدر گفت‌وگو با گروه‌های شیعه مرتبط با ایران را بی‌فایده خواند و خواستار انحلال پارلمان و برگزاری انتخابات زودهنگام در این کشور شد.

صدر در یک نطق تلویزیونی از شهر نجف گفت بیشتر مردم عراق از چهره‌های قدیمی احزاب سیاسی در نظام سیاسی این کشور، از جمله از چهره‌های جریان صدر «دلزده» شده‌اند و خاطرنشان کرد برگزاری انتخابات جدید «چهره‌های کهنه» را کنار خواهد زد.

جریان صدر در آخرین انتخابات قانونگذاری اکتبر ۲۰۲۱ با به دست آوردن ۷۳ کرسی از ۳۲۹ کرسی پارلمان به اکثریت نسبی دست یافت اما سرانجام به دلیل ناکامی در ایجاد ائتلاف برای تشکیل دولت، نمایندگان جریان صدر به صورت جمعی از نمایندگی در پارلمان کناره‌گیری کردند.

نزدیک به ۱۰ ماه پس از انتخابات پارلمانی عراق و مذاکرات و کشمکش‌های سیاسی بین احزاب در این کشور، هنوز دولت جدید در بغداد تشکیل نشده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
گفت‌وگوی ویژه
جهان‌نما
خبرها

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.