حمایت قاطع گروه ۷ از اوکراین در میانه حملات و تهدیدهای روسیه؛ ناتو از افزایش نیرو خبر داد

سه‌شنبه ۱۴۰۱/۰۴/۰۷

در میانه حمله‌های مرگ‌بار و تهدیدهای روسیه علیه اوکراین و غرب، رهبران گروه هفت کشور ثروتمند، صنعتی و دارای دموکراسی، تعهد خود را برای اعمال تحریم‌ها علیه روسیه و همچنین حمایت خود را از اوکراین اعلام کردند. همزمان ناتو از افزایش آمادگی خود برای مقابله با تهدید روسیه خبر داد.

رهبران گروه هفت که از روز یک‌شنبه در آلمان گردهم آمده‌اند، روز دوشنبه (ششم تیر) با انتشار بیانیه‌ای نوشتند: «ما به حمایت مالی، بشردوستانه، نظامی و دیپلماتیک [از اوکراین] ادامه خواهیم داد و تا هر زمانی که [جنگ] به طول بکشد، در کنار اوکراین خواهیم ایستاد.»

این بیانیه رهبران گروه هفت، اندکی پس از سخنرانی ولودیمیر زلنسکی، رییس‌جمهوری اوکراین منتشر شد.

زلنسکی در ارتباطی ویدئویی با نشست سران گروه هفت، خواستار حمایت نظامی آنان از اوکراین و همچنین اعمال تحریم‌های بیشتر علیه روسیه شده بود.

همزمان، ینس استولتنبرگ، دبیر کل ناتو، اعلام کرد رهبران ناتو روز چهارشنبه در نشست مادرید تصمیم خواهند گرفت که نیروهای واکنش خود را تغییر دهند و تعداد سربازان خود را برای مقابله با تهدید روسیه به بیش از ۳۰۰ هزار نفر در سطح بالایی از آمادگی افزایش دهند.

استولتنبرگ روز دوشنبه هنگام ارائه موضوعات مورد بحث در نشست آتی رهبران ناتو در مادرید گفت: «من فکر می‌کنم متحدان در مادرید، روسیه را به عنوان بزرگ‌ترین و مستقیم‌ترین تهدید برای امنیت ما در نظر خواهند گرفت.»

او گفت: «این نشست نقطه عطفی خواهد بود و چندین تصمیم مهم اتخاذ خواهد شد. ما گروه‌های جنگی خود را در بخش شرقی ائتلاف تا سطح تیپ تقویت خواهیم کرد.»

خبرگزاری فرانسه نوشت هشت گروه جنگی از سوی ناتو ایجاد شده که آنها در لیتوانی، استونی، لتونی، لهستان، رومانی، مجارستان، اسلواکی و بلغارستان مستقر هستند.

استولتنبرگ گفت که برخی از آنها تا سطح تیپ، یعنی واحدهای تاکتیکی سه تا پنج هزار نفری تقویت خواهند شد.

آلمان که رهبری گروه نبرد مستقر در لیتوانی را بر عهده دارد، اعلام کرده قصد دارد توانایی خود را تا سطح یک تیپ افزایش دهد اما بخش عمده‌ای از نیروها در این کشور مستقر خواهند ماند.

دبیر کل ناتو توضیح داد یگان‌هایی تعیین شده‌اند تا به کشورهایی که پیشتر گروه‌های جنگی و سلاح‌های سنگین در آنجا مستقر شده‌اند، اعزام شوند.

در مقابل اما روسیه نیز به حمله‌ها و تهدیدهای خود علیه اوکراین و غرب شدت بخشیده است.

نیروهای روسیه روز دوشنبه و کمی پس از اعلام حمایت رهبران گروه هفت از اوکراین، چندین حمله به اوکراین انجام دادند.

در یکی از این حملات که با پرتاب دو موشک انجام شد، روسیه یک مرکز خرید در یک شهر مرکزی اوکراین را هدف گرفت که بر اثر آن دست‌کم ۱۸ نفر کشته و ۳۶ نفر دیگر ناپدید شدند. همچنین ۲۵ زخمی نیز بر اثر این حمله اکنون در بیمارستان بستری هستند.

به گفته رییس‌جمهوری اوکراین، هنگام این حمله بیش از هزار نفر در این مرکز خرید بوده‌اند. این حمله موشکی روسیه با محکومیت‌های گسترده جهانی روبه‌رو شده است.

از سوی دیگر دیمیتری مدودف، رییس‌جمهوری پیشین روسیه، روز دوشنبه تهدید کرد هر گونه «تجاوز» به شبه‌جزیره کریمه از سوی یک کشور عضو ناتو، می‌تواند به منزله اعلان جنگ علیه روسیه باشد که منجر به «جنگ جهانی سوم» خواهد شد.

مدودف که اکنون معاون شورای امنیت ملی روسیه است، به یک وب‌سایت خبری گفت: «برای ما، کریمه بخشی از خاک روسیه است؛ برای همیشه. هر گونه تلاش برای تجاوز به کریمه اعلان جنگ علیه کشور ماست.»

روسیه در سال ۲۰۱۴، شبه‌جزیره کریمه را که بخشی از خاک اوکراین بود، با کمک نیروهای نظامی به خاک خود ضمیمه کرد.

مدودف همچنین گفت اگر فنلاند و سوئد به ناتو بپیوندند، روسیه نیروهای مرزی خود را تقویت خواهد کرد و «آماده اقدامات تلافی‌جویانه» خواهد بود و این می‌تواند شامل نصب موشک‌های مافوق صوت اسکندر در نزدیکی مرز باشد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
خبر ورزشی
گفت‌وگوی ویژه

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.