مهدی چمران: حمله به سایتهای شهرداری کار موساد و سازمان مجاهدین و همه ضد انقلابها بود

چند روز پس از هک سایتهای وابسته به شهرداری تهران، رییس شورای شهر تهران این حمله را کار موساد و سازمان مجاهدین خلق و «همه ضد انقلابها» دانست و یک عضو دیگر شورای شهر تهران هم خواستار «پاکسازی نفوذیها» از شهرداری شد.
مهدی چمران، رییس شورای شهر تهران، روز سهشنبه ۱۷ خرداد در جلسه شورای شهر تهران درباره حمله سایبری به شهرداری گفت موساد و سازمان مجاهدین خلق و «همه ضدانقلابها» از قبل برنامهریزی کرده بودند که سیستم شهرداری و جاهای دیگر را در سالگرد مرگ خمینی «ناکارآمد کنند.»
او گفت که روز دوشنبه به همه کارکنان شهرداری تهران ابلاغ شد که سیستمهای خود را روشن نکنند.
همزمان علیاصغر قائمی، عضو شورای شهر تهران در جلسه امروز این شورا گفت: «رأفت و دلسوزی در قبال نیروهای ناکارآمد و نفوذی جایز نیست و باید از سیستم خارج شوند و پاکسازی صورت بگیرد.»
او از مسئولان شهرداری خواست که به تجهیزات و نیروی انسانی مجهز شوند تا در مقابل حوادث احتمالی مشابه حمله سایبری اخیر آماده باشند.
مهدی عباسی، رییس کمیسیون شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران هم گفت: «بیم آن میرود که حملات سایبری ادامه پیدا کند.»
پیشتر علیرضا زاکانی، شهردار تهران، دستور داده بود همه کارکنان زیرمجموعه این شهرداری «از فعال و روشن کردن سیستمهای کامپیوتری خود از روز دوشنبه ۱۶ خرداد تا اطلاع ثانوی خودداری» کنند.
گروه هکری «قیام تا سرنگونی»، وابسته به سازمان مجاهدین خلق، روز پنجشنبه ۱۲ خرداد اعلام کرد در آستانه سالگرد مرگ خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی، طی یک عملیات بیش از پنج هزار دوربین کنترلی مراکز حکومتی و مناطق مختلف تهران و همچنین بیش از ۱۵۰ سایت و سامانه شهرداری تهران را از دسترس خارج کرده است.
در پی این اعلام، سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران، حمله هکری به وبسایتهای این نهاد را تأیید کرد و آن را «اختلال عمدی» خواند.
همچنین یک روز بعد، بر اساس گزارشها و ویدیوهایی که به ایران اینترنشنال رسید، سیستم گذرنامه فرودگاه بینالمللی «امام خمینی» مختل شد و برخی گزارشها از هک شدن كل سامانه گذرنامه این فرودگاه خبر دادند.
پیش از این نیز گروه قیام تا سرنگونی با ارسال تصاویر و ویدیوهایی به ایران اینترنشنال از هک بیش از ۴۹ دامنه سامانههای وزارت جهاد کشاورزی و ادارهها و بانکهای تابعه خبر داده بود.
در سالهای اخیر سایتها و سرورهای حکومتی در ایران با هدف مبارزه با سرکوب، بارها مورد حمله هکرها قرار گرفتهاند.
در اوایل اردیبهشت امسال، معاون مرکز مدیریت امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات ایران، از حمله سایبری گسترده به زیر ساختهای کشور خبر داد و گفت: «مهاجمان در این حمله به وبسایتهای بیش از ۱۰۰ نهاد دولتی و خصوصی نفوذ کردند.»