بنت در دیدار با گروسی: اسرائیل ممکن است در دفاع از خود مقابل ایران به تنهایی اقدام کند

جمعه ۱۴۰۱/۰۳/۱۳

نفتالی بنت، نخست وزیر اسرائیل، اعلام کرد این کشور دیپلماسی را در حل بن‌بست هسته‌ای جمهوری اسلامی بر دیگر راه‌ها ترجیح می‌دهد اما ممکن است برای دفاع از خود در این زمینه، به تنهایی اقدام کند.

دفتر نخست وزیر اسرائیل روز جمعه (۱۳ خرداد)، پس از انجام دیدار غیرمنتظره و پیش‌بینی نشده میان بنت و رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در اورشلیم، بیانیه‌ای صادر کرد.

بر اساس این بیانیه، بنت به گروسی گفته است در صورتی که جامعه بین‌المللی در چارچوب زمانی مربوطه نتواند برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی را متوقف کند، اسرائیل حق دفاع از خود و اقدام علیه ایران را برای خود محفوظ می‌دارد.

این اظهارات در حالی است که مذاکرات هسته‌ای وین برای احیای برجام از اسفند ماه تاکنون متوقف شده و به گفته رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، بخت به نتیجه رسیدن این مذاکرات نسبت به شکست آن کمتر است.

در این شرایط جمهوری اسلامی به نقض برجام ادامه می‌دهد و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در تازه‌ترین گزارش فصلی خود اعلام کرد ذخایر اورانیوم غنی‌ شده ایران اکنون به بیش از ۱۸ برابر حد مجاز برجام رسیده است.

اسرائیل که با برجام امضا شده در هفت سال پیش مخالف بود، بارها اعلام کرده که ممکن است به تنهایی علیه برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی اقدام کند.

نگرانی اسرائیل از دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح اتمی در حالی است که دیوید آلبرایت، بازرس پیشین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و رییس مؤسسه علوم و امنیت بین‌المللی، به ایران‌ اینترنشنال گفته است ایران اکنون برای تولید سلاح هسته‌ای، اورانیوم غنی‌شده کافی دارد اما نمی‌دانیم جمهوری اسلامی برای ساختن سلاح اتمی به چه مقدار زمان نیاز دارد.

دیدار بنت با گروسی در حالی انجام شد که قرار است نخست وزیر اسرائیل به زودی میزبان جو بایدن، رییس‌ جمهوری آمریکا باشد تا درباره ایران و عادی‌سازی احتمالی روابط با عربستان سعودی گفت‌وگو کند.

این تلاش‌های دیپلماتیک بنت در شرایطی صورت می‌گیرد که بنیامین نتانیاهو، رهبر اپوزیسیون دولت اسرائیل، او را به سهل‌گیری در زمینه امنیت ملی متهم می‌کند.

بنت در اولین سالگرد نخست‌وزیری‌اش در حالی که دارای ائتلافی شکننده در پارلمان این کشور است، خواستار حمایت «اکثریت خاموش» اسرائیلی‌ها از او شد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، در یک جزوه ۲۷ صفحه‌ای که به این مناسبت در رسانه‌های اجتماعی منتشر شده، نخست وزیر اسرائیل تلاش کرده تا دستاوردهای خود را در یک سال گذشته مرور و از خود در برابر اتهام‌های مخالفان دفاع کند.

او در این جزوه با اشاره به «اکثریت خاموش» مردم اسرائیل، از هوادارانش خواسته است که صدای خود را بلند کنند: «پیام ما را پخش کنید که افراد شایسته با دیدگاه‌های مختلف و عاشق کشور می‌توانند کنار هم بنشینند و برای بهبود آن تلاش کنند.»

بنت، سیاستمدار ملی‌گرای اسرائیلی، در ژوئن ۲۰۲۱ در رأس یک اتئلاف فراحزبی کم‌سابقه شامل یک حزب اسلامگرا به نمایندگی از اقلیت ۲۱ درصدی اعراب اسرائیل به قدرت رسید و به نخست‌وزیری ۱۲ ساله نتانیاهو پایان داد.

در ماه آوریل اما کناره‌گیری یکی از نمایندگان از این ائتلاف، موجب شد دولت بنت با خطر سقوط مواجه شود.

بر اساس یک نظرسنجی که هفته گذشته از سوی کانال ۱۲ تلویزیون اسرائیل انجام شد، در صورت برگزاری دوباره انتخابات پارلمانی اسرائیل، نتانیاهو ۵۹ کرسی پارلمان را به دست خواهد آورد در حالی که احزاب ائتلاف حاکم فعلی ۵۵ کرسی خواهند داشت.

همچنین بر اساس این نظرسنجی، ۴۶ درصد اسرائیلی‌ها نتانیاهو را بهترین گزینه برای تصدی نخست‌وزیری می‌دانند در حالی که ۲۱ درصد شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی از بنت حمایت می‌کنند.

مانور بزرگ اسرائیل برای آمادگی در برابر ایران و حزب‌الله لبنان

ارتش اسرائیل در روزهای گذشته مانور نظامی بزرگی را با حضور جنگنده‌های خود بر فراز دریای مدیترانه و همچنین کشتی‌های جنگی اسرائیلی در دریای سرخ انجام داد.

آماده شدن برای سناریوهای مختلف از جمله رویارویی با جمهوری اسلامی و حزب‌الله لبنان از اهداف این رزمایش بود.

ارتش اسرائیل قرار بود این مانور نظامی را در ماه می سال گذشته برگزار کند اما به دلیل وقوع جنگ غزه این مانور به تعویق افتاد.

بر اساس گزارش‌ها، اسرائیل این مانور را که برای آمادگی در زمینه نبردهای دور و نزدیک تدارک دیده شده بود، روز پنج‌شنبه به پایان رساند.

وزارت دفاع قبرس هم روز پنج‌شنبه اعلام کرد بخشی از این مانور در سواحل این کشور و همچنین در مناطق مسکونی در این جزیره برگزار شد.

بنی گنتس، وزیر دفاع اسرائیل، روز سه‌شنبه پس از سفر به قبرس از «روابط استراتژیک» با این کشور عضو اتحادیه اروپا خبر داده و گفته بود این مانور «بزرگترین و گسترده‌ترین مانوری است که طی سال‌های اخیر از سوی اسرائیل انجام شده است.»

در روز سه‌شنبه ده‌ها هواپیمای جنگی بر فراز دریای مدیترانه پروازهای «با مسافت دور» و همراه با «حمله به اهداف دوردست» انجام دادند.

همچنین در چارچوب این مانور، دو ناو جنگی و یک زیردریایی اسرائیلی روز پنج‌شنبه در دریای سرخ برای «دستیابی به برتری دریایی» و «حفظ آزادی عمل در منطقه» تمرین کردند.

به گزارش رسانه‌های اسرائیلی، این مانور یک حمله گسترده علیه جمهوری اسلامی، به ویژه علیه سایت‌های هسته‌ای ایران را شبیه‌سازی کرد.

همچنین در این مانور، جنگ احتمالی با حزب‌الله لبنان و حمله زمینی به لبنان شبیه‌سازی شد.

دلیل انتخاب قبرس به عنوان محل برگزاری این مانور، شبیه بودن بافت جغرافیایی آن به لبنان و همچنین نزدیکی آن به اسرائیل بوده است.

ارتش اسرائیل به خبرگزاری فرانسه اعلام کرد که برای چندین سناریو از جمله تهدیدها از سوی ایران آماده می‌شود و به طور مستمر آموزش می‌بیند.

بر اساس برنامه راهبری ارتش اسرائیل برای سال جاری میلادی، جمهوری اسلامی نه تنها تهدید هسته‌ای برای اسرائیل است، بلکه تهران به دلیل پهپادهای مسلح و قابلیت‌های موشکی‌ در حال توسعه‌اش، یک تهدید اصلی برای اسرائیل است.

همزمان با برگزاری مانور نظامی اسرائیل، یاییر لاپید، وزیر امور خارجه این کشور، هشدار داد اگر ایران بخواهد جنگ را به مرزهای اسرائیل بکشاند، اسرائیل نیز مقابله به مثل خواهد کرد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر ورزشی
جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.