تداوم سانسور اطلاع‌رسانی درباره فاجعه متروپل؛ مردم معترض آبادان: «عبدالباقی نمرده!»

چهارشنبه ۱۴۰۱/۰۳/۰۴

با گذشت سه روز از ریزش ساختمان ۱۰ طبقه‌ای متروپل در آبادان، اعتراضات مردمی در زمینه ساخت این ساختمان ادامه دارد. مقام‌های جمهوری اسلامی به پنهانکاری درباره این حاثه ادامه می‌دهند و مانع اطلاع‌رسانی، حتی از سوی نهادهای حکومتی شده‌اند.

شمار کشته‌شدگان حادثه فرو ریختن ساختمان متروپل آبادان تا لحظه انتشار این گزارش ۱۶ نفر اعلام شده است. مجروحان هم دست‌کم ۳۷ نفر بوده‌اند که منابع رسمی گفته‌اند ۳۴ نفر از آنان مرخص شده‌اند.

بر اساس تصاویر و ویدئوهای منتشر شده از آبادان، مردم هنگام بیرون آوردن جسد یکی از شهروندان، علیه مقام‌های جمهوری اسلامی و مالک ساختمان متروپل شعار می‌دهند.

همچنین برخی از شهروندان آبادانی در خیابان‌ امیری این شهر و بنا به یک رسم قدیمی، به عزاداری پرداخته و سنج و دمام می‌زنند.

«مسئولین بی‌غیرت»، «عبدالباقی بی‌شرف»، «عبدالباقی نمرده» از جمله شعارهای مردم معترض آبادان است.

این شعارها نشان می‌دهد هنوز سرنوشت عبدالباقی، مالک ساختمان متروپل مبهم است و مردم به اخبار منتشر شده درباره مرگ او اطمینان ندارند.

این در حالی‌ست که محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور گفته است مالک ساختمان تجاری-اداری متروپل «قطعا فوت شده» و جسد او ۲۴ ساعت پس از وقوع حادثه کشف شده است.

صداوسیمای جمهوری اسلامی در گزارشی تصویری، جسدی را به عنوان جسد این فرد نشان داد و با افرادی به عنوان نزدیکان و برادران حسین عبدالباقی گفت‌وگو کرد که از شناسایی جسد و مرگ او خبر دادند اما این گزارش برای افکار عمومی باورپذیر نبوده و واکنش‌های گسترده‌ای به آن نشان داده‌اند؛ از جمله اینکه افراد حاضر در فیلم را «بازیگرانی ناشی» خوانده‌ و نسبت به سالم ماندن اسناد شناسایی این فرد در زیر آوار، ابراز سوال و تردید کرده‌اند.

در حالی که پیشتر خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه، خبر بازداشت عبدالباقی را منتشر کرده بود، بعدا نوشت که در نگارش آن خبر، «اشتباه در تیتر» صورت گرفته است.

همچنین دادستان مرکز خوزستان بدون اشاره به نام، اعلام کرد مالک و پیمانکار اصلی ساختمان متروپل که از متهمان بوده و دستور بازداشتش صادر شده بود، در جریان ریزش ساختمان در محل حضور داشت و جان خود را از دست داده است.

در فضای مجازی تصاویری منتشر شده که احتمال زنده بودن مالک متروپل را تقویت کرده اما دادستان خوزستان گفت: «اظهارنظر‌ها درباره زنده بودن وی کاملا تکذیب می‌شود.»

بی‌اعتمادی مردمی در این زمینه در حالی است که نماینده خوزستان در شورای عالی استان‌ها اعلام کرده شهردار وقت آبادان که ساختمان متروپل را افتتاح کرده بود، هم‌اکنون در اهواز پست سازمان سرمایه‌گذاری در شهرداری را گرفته است.

گزارش‌های رسیده به ایران اینترنشنال حاکی‌ست در پی اعتراض شهروندان پس از ریزش ساختمان متروپل، فضا امنیتی است و دسترسی به اینترنت با کندی و اختلال مواجه شده است.

این در حالی است که روزنامه‌ها نیز در قبال حادثه متروپل سکوت کرده‌اند.

پیمان جبلی، رییس سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی هم روز سه‌شنبه در جمع دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف، از صدور دستور برای سانسور اخبار مربوط به حادثه متروپل خبر داد.

او گفت: «ما برای متروپل شبکه خبر را به خط کردیم، از همه جا خواهش و تقاضا و جاهایی دستور بود که حتی یک ساعت و دو ساعت (به این موضوع بپردازید) و بس است دیگر.»

جبلی ادامه داد: «وقتی اعتراض کف خیابانی می‌شود خیلی مسئولیت سنگین می‌شود.»

پیشتر انتشار یک فایل صوتی از علیرضا حبیبی، مدیر رادیو فرهنگ صداوسیما فاش کرده بود او همکارانش را تهدید می‌کند مبادا اخبار گرانی‌ها و انتقادها علیه دولت را پوشش دهند.

در حالی که بر اساس آمارهای رسمی تاکنون حادثه ریزش متروپل در آبادان ۱۶ کشته بر جای گذاشته، وزیر کشور روز سه‌شنبه گفت: «در حال حاضر با خطر جدی ریزش مجدد باقی‌مانده سازه متروپل مواجه هستیم و در صورت حضور مردم در محل حادثه، این ریزش می‌تواند منجر به فاجعه شود.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما
خبرها

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.