تبلیغ گسترده جمهوری اسلامی برای «سلام فرمانده»؛ فرمانده سپاه: اجرای این سرود «آسمانی» بود

شنبه ۱۴۰۱/۰۲/۳۱

نهادهای حکومتی تبلیغات وسیعی برای سرود «سلام فرمانده» می‌کنند. فرمانده سپاه آن را «یک اجرای آسمانی» خوانده و قرار است برای اجرایش برنامه‌های گسترده‌‌ای در تهران و دیگر شهرها با حضور کودکان برگزار شود. فعالان حقوق کودک از سوءاستفاده از کودکان به نفع تبلیغات حکومت انتقاد می‌کنند.

ابوذر روحی، مداح و مسئول گروه سرود «سلام فرمانده»، خبر داد که هفته آینده اجرای این سرود در ورزشگاه ۱۰۰ هزار نفری آزادی برگزار می‌شود.

انتشار این خبر در حالی است که با شکل گرفتن اعتراضات سراسری در ایران، خبرهایی درباره بدون تماشاچی برگزار شدن مسابقات فوتبال به بهانه همه‌گیری کرونا منتشر شد.

در هفته‌های گذشته برنامه‌های متعددی با اجرای «سلام فرمانده» در شهرهای مختلف برگزار شد و صداوسیمای جمهوری اسلامی و رسانه‌های دیگر، تبلیغات گسترده‌ای در این باره انجام دادند.

این تبلیغات با موجی از واکنش‌ها در شبکه‌های اجتماعی از سوی کاربران ناهمسو با سیاست‌های جمهوری اسلامی و همچنین «کاربران ارزشی» روبه‌رو شد. منتقدان تأکید کردند اجازه نمی‌دهند جمهوری اسلامی با چنین تبلیغاتی فرایند ذهن‌شویی فرزندانشان را پیش ببرد.

حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران، روز جمعه ۳۰ اردیبهشت در ارتباط تلفنی با اجتماع برای اجرای سرود «سلام فرمانده» در لنگرود گفت که این سرود «یک اجرای آسمانی» بوده است.

او گفت: «تأثیرپذیری و جاودانگی این سرود به گونه‌ای است که در بسیاری از کشور‌های اسلامی این سرود خوانده می‌شود.»

نهادهای جمهوری اسلامی در برخی از کشورهای مسلمان آفریقایی نیز این سرود را با حضور کودکان اجرا کرده‌اند.

این سرود همچنین به زبان ترکی نیز تولید شده و عابدین خرم، استاندار آذربایجان شرقی و دیگر مقامات استان در اجرای آن حضور داشتند.

سلامی همچنین گفت مضمون ادبیات سرود «سلام فرمانده» در راستای «نیاز‌های روز نوجوانان در عصر جهاد» است.

این سرود توسط ۳۱۳ کودک اجرا می‌شود که نمادی از «۳۱۳ یار امام دوازدهم شیعیان در زمان ظهور او» بر اساس باورهای شیعیان است.

برخی تحلیلگران اجرای این سرود را سوءاستفاده از کودکان و شبیه به تبلیغات دوران نازی دانسته‌اند.

در رسانه‌های ایران نیز انتقادهای محدودی از این سرود شده است.از جمله سایت جماران در یادداشتی با اشاره به حذف «ربنای محمدرضا شجریان» و موارد دیگر نوشت: «ترویج چنین سرودی جز رانت و سوءاستفاده از تریبون عمومی حکم دیگری ندارد.»

این مطلب تأکید داشت که در این سرود حتی یک بار هم از نام و واژه «ایران» استفاده نشده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
حرف آخر
جهان‌نما
خبر

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.