• العربية
  • English
BrandBrand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره چارچوب زمانی برای رفع ابهامات توافق کردند

۱۴ اسفند ۱۴۰۰، ۲۳:۵۸ (‎+۰ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۰۲:۲۵ (‎+۰ گرینویچ)

ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مورد یک برنامه زمانی سه‌ماهه برای حل وفصل ابهام‌‌های موجود، از جمله درباره وجود ذرات اورانیوم در سایت‌های هسته‌ای اعلام نشده از سوی جمهوری اسلامی به توافق رسیدند.

طبق بیانیه مشترک آژانس و سازمان انرژی اتمی ایران، دو طرف توافق کردند روند همکاری‌های خود را تقویت کرده و سرعت ببخشند.

طبق این بیانیه، جمهوری اسلامی حداکثر تا ۲۹ اسفند ماه در پاسخ به پرسش‌های آژانس درباره موضوعات مربوط به سه مکان اعلام نشده از سوی ایران توضیحات کتبی را به همراه اسناد پشتیبان مربوطه به آژانس ارائه خواهد کرد.

این بیانیه افزود: دو هفته پس از دریافت توضیحات کتبی ایران، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی این اطلاعات را بررسی خواهد کرد و هرگونه پرسشی مرتبط را به ایران ارائه خواهد کرد.

این بیانیه خاطرنشان کرد که آژانس یک هفته پس از ارائه اطلاعات به ایران، برای بررسی پرسش‌های مربوط به هر مکان با مقام‌های ایران در تهران نشست‌هایجداگانه‌ای برگزار خواهد شد.

طبق این بیانیه، رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، نتیجه‌گیری خود درباره سایت‌های اتمی ایران را پیش از برگزاری شورای حکام در خرداد ۱۴۰۱ ارائه خواهد کرد.

رافائل گروسی در یک نشست خبری گفت که همه چیز بین آژانس و ایران به سمت یک فضای بهتر پیش می‌رود، اما خاطرنشان کرد: «اگر شفاف‌سازی مسائل باز در ایران با شکست مواجه شود، فکر می‌کنم احیای برجام دشوار خواهد بود و گویی هیچ اتفاقی نیفتاده است.»

گروسی افزود: «با وزیر خارجه ایران گفت‌وگوی خیلی خوبی داشتم و به نظرم نیت او این است که به برجام بازگردد.

اگر ایران ]در ارتباط با سایت‌های اعلام نشده] همکاری کند، لازم نیست که این موضوع تا ماه ژوئن ادامه یابد.»

او گفت: ممکن است نتیجه‌گیری آژانس در ماه ژوئن درباره مسائل باز در ایران این باشد که به کار بیشتری نیاز است و یا اینکه نتیجه‌گیری می‌تواند نهایی یا جزئی باشد.

گروسی افزود: «انتظار ندارم در توافق برای احیای برجام، فرآیند حل و فصل مسائل باز با ایران [آثار اورانیوم در سایت‌های اعلام نشده] ذکر شود.»

او با تاکید بر اینکه مسائل مربوط به پادمان به‌طور سیاسی حل و فصل نخواهد شد و هیچ ضرب‌الاجلی برای آن وجود ندارد گفت: «هیچ نتیجه از پیش تعریف شده‌ای در بررسی مسائل باز با ایران وجود ندارد.»

مدیرکل آژانس گفت یکی از مسائلی که آژانس می‌خواهد بداند این است که چه اتفاقی برای تجهیزات ذخیره شده در سایت تورقوز آباد افتاده است.

محمد اسلامی، رییس سازمان انرژی اتمی ایران، نیز گفت: «با مدیرکل آژانس به این جمع‌بندی رسیدیم که حداکثر تا خرداد اسناد و مدارک لازم در خصوص مسائل باقی‌مانده بین سازمان انرژی اتمی ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مبادله شود.»

مدیرکل آژانس شامگاه جمعه وارد تهران شد و صبح شنبه با رییس سازمان انرژی اتمی ایران، دیدار کرد. تحلیلگران سفر او را به عنوان یکی از زمینه‌های حصول توافق احتمالی دانسته‌اند.

Banner
Banner
Banner

پربازدیدترین‌ها

جدال کاتز و آیزنکوت بر سر تصمیم‌گیری درباره ایران پس از انتخابات اسرائیل
۱

جدال کاتز و آیزنکوت بر سر تصمیم‌گیری درباره ایران پس از انتخابات اسرائیل

۲

نتانیاهو پس از شمارش اولیه آرا: در کنار ترامپ فرصتی تاریخی برای رفع تهدید تهران داریم

۳

نتانیاهو با ۵۳ کرسی پیشتاز ماند؛ تشکیل دولت اسرائیل در بن‌بست قرار گرفت

۴
تحلیل

جمهوری اسلامی به اتکای مسکو مقر سیا را هدف قرار می‌دهد

۵
تحلیل

علیه فراموشی؛ علی دبیر بابت کدام خدمات از محسنی‌اژه‌ای، قاضی‌القضات اعدام، تشکر کرد؟

انتخاب سردبیر

  • رویترز: جمهوری اسلامی با شبکه‌ای با بیش از ۵ هزار نهاد پنهان محاصره آمریکا را دور می‌زند

    رویترز: جمهوری اسلامی با شبکه‌ای با بیش از ۵ هزار نهاد پنهان محاصره آمریکا را دور می‌زند

  • از ایست‌های بازرسی پاسارگاد تا تاکید بر هویت ایرانی؛ شهروندان از روز کوروش می‌گویند
    روایت شما

    از ایست‌های بازرسی پاسارگاد تا تاکید بر هویت ایرانی؛ شهروندان از روز کوروش می‌گویند

  • ۶۹۰ نفر؛ کلیدداران نظامی-امنیتی اینترنت ایران
    گزارش ویژه

    ۶۹۰ نفر؛ کلیدداران نظامی-امنیتی اینترنت ایران

  • ظن دخالت قطر و ترکیه در انتخابات اسرائیل؛ شین‌بت مامور تحقیق درباره منابع مالی خارجی شد

    ظن دخالت قطر و ترکیه در انتخابات اسرائیل؛ شین‌بت مامور تحقیق درباره منابع مالی خارجی شد

  • تشدید کمبود داروهای روان‌پزشکی در ایران و هشدار درباره افزایش بستری بیماران

    تشدید کمبود داروهای روان‌پزشکی در ایران و هشدار درباره افزایش بستری بیماران