سایت آمریکایی: دادگاه کاوه افراسیابی، متهم به لابیگری برای ایران، دوباره به تعویق افتاد

چهارشنبه ۱۴۰۰/۱۰/۲۲

وب‌سایت واشینگتن فری‌بیکن به نقل از وزارت دادگستری آمریکا نوشت دادگاه کاوه لطف‌الله افراسیابی متهم به لابیگری برای ایران، برای سومین بار به تعویق افتاده است.

یک مقام وزارت دادگستری آمریکا به واشینگتن فری‌بیکن گفت: «متهم درباره مسائل پزشکی شکایت کرده که به ادعای او، آماده‌سازی برای دفاعش را با مشکل مواجه کرده است.»

این مقام که نامش فاش نشده، ادامه داد که افراسیابی از طریق وکیلش درخواست زمان بیشتری کرده و دستگاه قضایی آمریکا مخالفتی با درخواست او نکرده است.

قرار بود دادگاه افراسیابی در ماه ژانویه برگزار شود، اما وکیل او خواستار موکول شدن دادگاه به روز بیستم آوریل، بیش از سه ماه دیگر شده است.

هنوز تاریخی برای شروع جلسات دادگاه افراسیابی اعلام نشده است. این در حالی است که دادگاه این متهم در سال گذشته دو بار به تعویق افتاده بود.

واشینگتن فری‌بیکن نوشت این تعویق نگرانی‌ها را از این که پرونده او به ابزار چانه‌زنی در مذاکرات هسته‌ای ایران تبدیل شده، افزایش داده است.

سال گذشته، وزارت دادگستری آمریکا از بازداشت افراسیابی خبر داد و اعلام کرد اتهام او اقدام و توطئه برای اقدام به عنوان یک مامور ثبت‌نشده دولت جمهوری اسلامی ایران و نقض قانون ثبت نمایندگان خارجی است.

بر اساس گزارش‌ها، افراسیابی در مصاحبه‌ها و نوشته‌های خود در رسانه‌های آمریکا از جمله دو مقاله در نیویورک‌تایمز خود را کارشناس مسائل ایران معرفی کرده بود، در صورتی که مقام‌های آمریکایی می‌گویند او به طور مخفیانه به استخدام نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد درآمده بود و برای فشار بر مقام‌های آمریکایی و انتشار دیدگاه‌های مورد نظر جمهوری اسلامی از حکومت ایران دستمزد دریافت کرده بود.

او متهم است حدود ۲۶۵ هزار دلار از نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل گرفته است.

با این حال، سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، اتهام‌های مطرح شده علیه افراسیابی را «واهی» خوانده و ابراز امیدواری کرده که «هر چه زودتر مشکل ایجاد شده برای این تبعه ایرانی حل و فصل شود».

در اکتبر سال گذشته میلادی، پس از آن که دادگاه افراسیابی برای دومین بار به تعویق افتاد، گروهی از جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان آمریکا در نامه‌ای به دولت بایدن از این که جمهوری اسلامی از افراسیابی به عنوان ابزار سیاسی برای مذاکره استفاده کند، ابراز نگرانی کردند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

نوای همسایه
خبرها
جهان‌نما
میراث ناملموس - فصل دوم

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.