سخنگوی قوه قضاییه: پرونده افشای فایل صوتی ظریف در جریان تکمیل شدن در دادسراست

سه‌شنبه ۱۴۰۰/۰۸/۲۵

ذبیح‌الله خدائیان سخنگوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی اعلام کرد پرونده افشای فایل صوتی ظریف در جریان تکمیل شدن در دادسرای عمومی و انقلاب تهران است و هنوز با کیفرخواست به دادگاه ارسال نشده است.

خدائیان روز سه‌شنبه ۲۵ آبان در نشست خبری هفتگی خود گفت این پرونده با گزارش‌های وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه پاسداران پرونده‌ای تشکیل شده و از تعداد زیادی از افراد به عنوان مطلع تحقیق شده، ولی هنوز در دادسرا مفتوح است.

در اوایل اردیبهشت‌ماه یک فایل صوتی به دست ایران اینترنشنال رسید که در آن محمدجواد ظریف،‌ وزیر خارجه وقت ایران در جریان یک مصاحبه با اشاره به حاکمیت نظامیان در جمهوری اسلامی، دخالت‌های قاسم سلیمانی فرمانده سابق سپاه قدس در سیاست خارجی را تایید کرد.

این گفت‌وگوی بیش از سه ساعته با سعید لیلاز، اقتصاددان حامی دولت، در اسفندماه سال گذشته صورت گرفته بود و بر اساس محتویات آن به نظر می‌رسد قرار بوده پس از پایان کار دولت منتشر شود.

انتشار این فایل صوتی بازتاب گسترده‌ای داشت و حسین امیر عبداللهیان، وزیر خارجه کنونی که در آن زمان دستیار ویژه رییس مجلس در امور بین‌الملل بود، انتشار آن را «ضربه سازمانی به وزارت امور خارجه» و «صدمه جدی در مناسبات خارجی» جمهوری اسلامی دانست.

چهار روز پس از افشای این مصاحبه، حسن روحانی، رییس‌ جمهوری وقت، حسام‌الدین آشنا را از ریاست مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری برکنار کرد و همچنین نمایندگان مجلس، با ۱۷۹ رای موافق طرح تحقیق و تفحص از این مرکز را تصویب کردند.

در خارج از ایران نیز، جان کری در جلسه شهادت خود در کنگره و در پاسخ به سوال آن وگنر،نماینده میزوری در مجلس نمایندگان آمریکا، درباره سخنان ظریف در فایل صوتی مبنی بر «دریافت اطلاعات تعداد حملات اسرائیل از کری»، گفت: «من هیچ‌وقت این حرف را نزده‌ام. نمی‌دانم [ظریف]چطور این را گفته و این حرف را از کجا آورده است.»

پرونده حمله سایبری به پمپ‌بنزین‌ها

همچنین سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری روز سه‌شنبه در پاسخ به سوالی درباره حمله سایبری اخیر به سامانه سوخت، گفت: «گزارشی در این خصوص به دادسرا واصل شده اما در جریان تکمیل تحقیقات و شناسایی مرتکبان و مسببان هستند و کسی بازداشت نشده است.»

او اضافه کرد که پرونده این حمله سایبری در دست تکمیل و تحقیقات است.

چهارم آبان، فاطمه کاهی سخنگوی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران گزارش‌ها درباره حمله سایبری به سامانه هوشمند سوخت این شرکت را تایید کرد.

با وجود وعده مسئولان، مردم تا چند روز برای استفاده از کارت‌های سوخت خود دچار مشکل بودند.

اظهارنظرهای مختلفی درباره عوامل احتمالی این حمله مطرح شد و رییس سازمان پدافند غیرعامل از ارسال پرونده «حمله سایبری به سامانه سوخت» به قوه قضاییه خبر داد.

او گفت:‌ «اهداف دشمن در این حمله استفاده از آسیب‌پذیری سیستم سوخت‌‌رسانی، قطع سیستم سوخت، استفاده از ظرفیت رسانه‌های بیگانه برای برانگیختن مردم و دعوت به اغتشاش بود.»

اما بعد اسماعیل خطیب،‌ وزیر اطلاعات،‌ درباره این حمله سایبری گفت: «فعلا تا اطلاعات دقیق در این‌باره کسب نشود، نمی‌توانیم اظهارنظر دقیقی در این‌باره داشته باشیم.»

پرونده کرسنت در حال رسیدگی است

همچنین خدائیان درباره پرونده کرسنت گفت حکم پرونده‌ای که در سال ۸۶ بر اساس گزارش دیوان محاسبات، سازمان بازرسی و وزارت اطلاعات علیه اعضای هیات مدیره شرکت نفت، افرادی که با آن‌ها مرتبط بودند و وزیر وقت نفت صادر شد، هنوز اجرا نشده است.

خدائیان اضافه کرد: «در ارتباط با بخشی از پرونده که مفتوح باقی مانده بود در مورد وزیر وقت و اعضای هیات مدیره و اعضای شرکت مدیره نفت پرونده به دادگاه ارسال شده و در حال رسیدگی است.»

چندی پیش، شرکت اماراتی دانا-گس اعلام کرد بر اساس رای هیات داوری بین المللی در پرونده گازی کرسنت، شرکت ملی نفت ایران به پرداخت ۶۰۷ میلیون و پانصد هزار دلار جریمه محکوم شده است.

این در حالی است که این جریمه، تنها بخشی از جریمه شرکت ملی نفت ایران به خاطر لغو قرارداد ۲۵ ساله صادرات گاز به امارات است.

خدائیان همچنین با اشاره به رد مال شبنم نعمت‌زاده و هادی رضوی گفت که رضوی بخشی از رد مال را نقدی داده و دو فقره پلاک ثبتی معرفی کرده و نعمت‌زاده هم بیش از ۶۳ میلیارد تومان را تسویه کرده و بقیه در جریان وصول است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

دنیای چین
جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.