سخنگوی قوه قضاییه: مدیرعامل سابق هفت‌تپه به ۲۰ سال حبس محکوم شد

چهارشنبه ۱۴۰۰/۰۷/۲۱

ذبیح‌الله خداییان، سخنگوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی، اعلام کرد امید اسدبیگی، مدیرعامل سابق هفت‌تپه به ۲۰ سال حبس و رد اموال و انفصال از خدمات دولتی محکوم شده است.

او در نشست روز چهارشنبه ۲۱ مهر در مورد آخرین وضعیت پرونده شرکت نیشکر هفت‌تپه گفت: «در ارتباط با کسانی که شرکت به آن‌ها واگذار شده و سوء استفاده‌هایی کرده و مرتکب جرایمی شده بودند؛ اخیرا حکم قطعی پرونده صادر شده است.»

خداییان افزود امید اسدبیگی به ۲۰ سال حبس و رد اموال و جزای نقدی و انفصال از خدمات دولتی محکوم شده است. مهرداد رستمی، متهم دیگر پرونده هم به ۲۰ سال حبس، رد مال و جزای نقدی محکوم شد. دو نفر از متهمان هر کدام به ۱۵ سال حبس، سه نفر دیگر هر کدام به ۱۰ سال و بیش از ۱۷ نفر هر کدام به ۵ سال حبس محکوم شدند.

او گفت اتهام اسدبیگی مشارکت در قاچاق یک میلیارد و ۳۹۶ میلیون یورو و مباشرت در قاچاق دو میلیون و ۸۹۴ هزار یورو بوده است.

سخنگوی قوه قضاییه درباره تخلفات بورس هم گفت:‌ «دادسرای تهران کارهای زیادی روی این پرونده جهت شناسایی افرادی که ممکن است در این پرونده دخالت داشته باشند انجام داده است. افرادی احضار و یا دعوت شدند اما هنوز کسی به عنوان متهم احضار نشده و به احتمال قوی در آینده نزدیک این کار صورت خواهد گرفت.»

خداییان توضیح داد در مورد نصب ماینر در سازمان بورس پرونده جداگانه‌ای تشکیل شده که در جریان رسیدگی است.

قوه قضاییه علت مرگ شاهین ناصری را مسمومیت دارویی عنوان کرد

سخنگوی قوه قضاییه در ادامه گفت پزشکی قانونی علت مرگ شاهین ناصری را مسمومیت دارویی اعلام کرده است. ناصری شاهد شکنجه نوید افکاری بود و در زندان تهران بزرگ جان خود را از دست داد.

روز اول مهر ۱۴۰۰ اداره کل زندان‌های استان تهران هم طی اطلاعیه‌ای در خصوص حان باختن شاهین ناصری در زندان اعلام کرد که این زندانی به بهداری زندان مراجعه کرده، اما به دلیل موفق نبودن عملیات احیا جان خود را از دست داده است.

ناصری پیشتر در یک فایل صوتی که در شهریور سال ۱۳۹۹ منتشر شد، گفته بود شاهد شکنجه نوید افکاری، کشتی‌گیر و از معترضان مرداد ۹۷، در اداره آگاهی برای اعتراف اجباری به قتل بوده است.

براساس شهادت‌نامه ناصری، بازجویان درحالی که نوید افکاری روی زمین افتاده بود و با دستانش سرش را گرفته بود، چند ضربه محکم به دستش کوبیدند و ضمن فحاشی و الفاظ رکیک به او می‌گفتند: «هرچه ما می‌گوییم درست است.»

این زندانی همچنین در شهادت‌نامه خود اعلام کرد وحیدی‌یار، سروان آگاهی، وقتی او را در حال مشاهده شکنجه نوید افکاری دیده، یک لگد محکم به شکمش زده که روی زمین افتاده و چشم‌بندی از جیبش درآورده و چشم‌هایش را بسته و او را از آنجا برده است.

او گفته بود سه بار در دادسرا و به شکل کتبی و شفاهی شهادت داده، اما شهادتش مورد توجه دادگاه قرار نگرفته است.

بر اساس یک فایل صوتی دیگر از ناصری که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد، او هشدار داده بود که از طرف بازپرس پرونده‌اش به دلیل شهادتش درباره شکنجه نوید افکاری تهدید شده است.

مقامات قضایی ایران پیش از این نیز درباره مرگ زندانیان دیگری در زندان‌های ایران ادعای مسمویت دارویی را مطرح کرده‌اند. بهنام محجوبی، درویش گنابادی و ساسان نیک‌نفس از دیگر زندانیان سیاسی جان‌باخته در زندان طی ماه‌های اخیر بودند که مقامات قضایی علت آن را مسمویت دارویی اعلام کردند.

تکذیب افشاگری سپیده قلیان درباره آزار زنان زندانی

سخنگوی قوه قضاییه در ایران افشاگری سپیده قلیان راجع به شکنجه و آزار زنان در زندان بوشهر را تکذیب کرد و گفت: «به محض انتشار این مطالب موضوع در دستور کار سازمان زندان‌ها و مرجع قضایی قرار گرفت و توسط ریاست سازمان زندان‌ها هیاتی به زندان بوشهر اعزام شد... تمام کسانی که با آن‌ها مصاحبه شد و تقریبا همه از زندانیان زن بودند، همه منکر این موضوع بودند و اظهارات این فرد را تکذیب کردند.»

سپیده قلیان که از زندان بوشهر به مرخصی آمده بود در توییتر و مصاحبه با ایران اینترنشنال به شکل مفصل درباره آزار زنان در زندان افشاگری و اطلاع‌رسانی کرد و بعد از آن پرونده قضایی جدیدی برای او باز شد.

مهدی قلیان، برادر سپیده قلیان روز دوشنبه با اعلام خبر بازداشت خواهر خود در اینستاگرام نوشت: «دقایقی پیش، بیش از ۳۰ مامور زن و مرد به خانه سپیده قلیان حمله کرده، او را از منزل ربوده و به مکان نامعلومی منتقل کردند. تمام تلفن‌های همراه خانواده هم توسط مامورین ضبط شده است.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
چشم‌انداز
خبرها
گفت‌وگوی ویژه

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.