• العربية
  • English
BrandBrand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

وال‌استریت ژورنال: ناوهای آمریکا برای حملات احتمالی علیه جمهوری اسلامی آماده می‌شوند

۲ آبان ۱۴۰۵، ۱۱:۳۵ (‎+۱ گرینویچ)

وال‌استریت ژورنال به نقل از مقام‌های آمریکایی آگاه گزارش داد که ناوهای جنگی آمریکا در خاورمیانه در حال آماده شدن برای تشدید احتمالی درگیری‌ها هستند تا در صورت تصمیم دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، برای اجرای دور تازه‌ای از حملات علیه جمهوری اسلامی در هفته‌های آینده، آمادگی لازم را داشته باشند.

این روزنامه در جریان بازدیدی کم‌سابقه از ناو هواپیمابر جورج واشینگتن و یک ناوشکن مجهز به موشک‌های هدایت‌شونده در دریای عرب، شاهد عملیات پروازی و روند گسترده تامین مجدد مهمات و تدارکات این شناورها بوده است.

به گزارش وال‌استریت ژورنال، محموله‌های تسلیحاتی شامل تعداد زیادی موشک دوربرد حمله به اهداف زمینی و بمب‌های سنگرشکن طراحی‌شده برای نفوذ به اهداف زمینی بوده‌اند.

نیکلاس دلیو، ناخدا و فرمانده ناو هواپیمابر جورج واشینگتن، گفت: «ما همیشه آماده هستیم. همواره هوشیاریم، بر محیط اطراف خود تمرکز داریم و آماده‌ایم که چه به‌صورت واکنشی و چه پیش‌دستانه اقدام کنیم.»

وزارت دفاع آمریکا نیز در پاسخ به وال‌استریت ژورنال اعلام کرد که وظیفه ارتش، تدوین گزینه‌های مختلف نظامی و ارائه آنها به رییس‌جمهوری است.

مقام‌های آمریکایی تاکید کردند که هنوز هیچ تصمیمی درباره انجام حملات تازه به ایران گرفته نشده است.

Banner
Banner
Banner

پربازدیدترین‌ها

مقام نظامی آمریکا هشدار داد: در صورت تشدید تنش‌ها از مراکز سپاه فاصله بگیرید
۱

مقام نظامی آمریکا هشدار داد: در صورت تشدید تنش‌ها از مراکز سپاه فاصله بگیرید

۲

آمریکا ۸ صرافی و شرکت مستقر در کانادا را به‌دلیل همکاری با جمهوری اسلامی تحریم کرد

۳

نیویورک‌تایمز: تهران در حال بررسی «پیشنهادهای مشخص» درباره برنامه هسته‌ای است

۴

نکونام درباره شایعه جانشینان خارجی‌اش: واقعیت همان چیزی است که مدیران تراکتور می‌گویند

۵

ترامپ گفت به‌زودی درباره ازسرگیری جنگ با حکومت ایران تصمیم می‌گیرد

انتخاب سردبیر

  • شاهزاده رضا پهلوی جایزه آزادی بنیاد فریدریش ناومان را از طرف مردم ایران دریافت کرد

    شاهزاده رضا پهلوی جایزه آزادی بنیاد فریدریش ناومان را از طرف مردم ایران دریافت کرد

  • پیروزی دموکرات‌ها ممکن است روابط اینفانتینو با ترامپ را زیر ذره‌بین کنگره ببرد

    پیروزی دموکرات‌ها ممکن است روابط اینفانتینو با ترامپ را زیر ذره‌بین کنگره ببرد

  • پارسیان؛ بانک خصوصی یا بانک ستاد اجرایی؟
    گزارش ویژه

    پارسیان؛ بانک خصوصی یا بانک ستاد اجرایی؟

  • رویترز: سوریه برای کمک به ریاض در مقابله با حوثی‌ها نیرو اعزام کرده است

    رویترز: سوریه برای کمک به ریاض در مقابله با حوثی‌ها نیرو اعزام کرده است

  • شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان: ارزش دلاری حقوق معلمان در ۱۰ سال به یک‌ششم کاهش یافت

    شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان: ارزش دلاری حقوق معلمان در ۱۰ سال به یک‌ششم کاهش یافت

•
•
•

مطالب بیشتر

فرانسه در آستانه راهپیمایی معترضان، عملیات امنیتی گسترده‌ای به اجرا گذاشت

۲ آبان ۱۴۰۵، ۱۱:۱۱ (‎+۱ گرینویچ)
100%

پاریس و چند شهر دیگر فرانسه در آستانه راهپیمایی‌های تازه فضایی به‌شدت امنیتی را تجربه می‌کنند. دولت از احتمال خشونت و غارت نگران است. معترضان به گرانی، کاهش خدمات عمومی و محدودیت اعمال شده در برگزاری تجمع‌ها اعتراض دارند.

خبرگزاری رویترز شنبه دوم آبان گزارش داد ۷۰ هزار نیروی پلیس در سراسر فرانسه برای مقابله با ناآرامی‌های احتمالی به کار گرفته شده‌اند؛ ۱۰ هزار نفر بیش از شمار نیروهای مستقر در اعتراض‌های شنبه گذشته.

لوران نونز، وزیر کشور، از پلیس خواست در برابر آشوبگران و غارتگران «بسیار سریع» واکنش نشان دهد.

اعتراض‌های هفته گذشته با تخریب و غارت فروشگاه‌ها همراه شد و نگرانی‌ها را درباره توانایی دولت در برقراری نظم افزایش داد.

این بار شماری از مغازه‌داران در پاریس ویترین‌ها را پوشاندند و موزه لوور، موزه اورسی، اپرا و بیش از ۲۰ ایستگاه مترو، تعطیل شدند.

  • درگیری‌ها در اعتراضات فرانسه؛ ۲۷۲ نفر در سراسر کشور بازداشت شدند

    درگیری‌ها در اعتراضات فرانسه؛ ۲۷۲ نفر در سراسر کشور بازداشت شدند

از اعتراض‌های دانش‌آموزی تا نارضایتی گسترده‌تر

اعتراض‌ها ابتدا در مدارس حومه شمالی پاریس و در واکنش به کمبود معلم و فرسودگی امکانات آموزشی شکل گرفت.

پس از آن، کارگران، اتحادیه‌ها و دانشجویان نیز به اعتراضات پیوستند و خواسته‌ها به هزینه‌های زندگی و افت کیفیت خدمات عمومی گسترش یافت.

مقام‌های فرانسوی گفته‌اند گروه‌های رادیکال و غارتگران، از اعتراض‌ها برای ایجاد آشوب استفاده می‌کنند.

ژان لوک ملانشون، رهبر چپ رادیکال، در واکنش به تلاش پلیس برای انتقال مسیر راهپیمایی پاریس از مرکز شهر گفت تصمیم‌های لحظه آخری، سازمان‌دهی تجمع‌ها را دشوار می‌کند.

امانوئل مکرون، رییس‌جمهوری فرانسه، دو روز پیش از احتمال ممنوعیت برگزاری تجمع‌های غیرمجاز خبر داده بود.

محدودیت‌ها در شهرهای دیگر نیز برقرار مانده است: در لیون تجمع‌ها در مرکز شهر محدود شد، در چند شهر راهپیمایی‌ ممنوع بود و در مارسی، پس از لغو ممنوعیت، یک راهپیمایی اتحادیه‌ای اجازه برگزاری گرفت.

در اورلئان نیز تجمعی علیه حزب راست افراطی «اجتماع ملی» برگزار شد.

  • سرچشمه شورش؛ در خیابان‌های پاریس چه خبر است؟

    سرچشمه شورش؛ در خیابان‌های پاریس چه خبر است؟

در رویدادی جداگانه، تیراندازی اول آبان در غرب پاریس که مرد مهاجم ۳۹ ساله در آن مظنون به انگیزه «اسلام‌هراسانه و نژادپرستانه» است، یک کشته و پنج زخمی بر جا گذاشت.

در این حمله، مرد مسلح از داخل خودرو به سوی مردم آتش گشود که در اثر این تیراندازی، از جمله دختری ۱۲ ساله، زخمی شد.

وزیر کشور فرانسه این تیراندازی را «اقدامی تروریستی» توصیف کرد.

مکرون در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس ضمن ابراز اندوه عمیق از این حادثه، از نیروهای انتظامی به‌دلیل بازداشت مظنون قدردانی کرد.

رویترز گزارش داد این حادثه تنش بالای فضای پیش از راهپیمایی‌ها را تشدید کرد.

خروج بخشی از داروهای تزریقی از پوشش بیمه؛ هزینه درمان باز هم بیشتر می‌شود

۲ آبان ۱۴۰۵، ۱۰:۳۰ (‎+۱ گرینویچ)
100%

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت تعدادی از داروهای تزریقی و سرم‌ها از پوشش بیمه‌ای در خدمات سرپایی خارج شده‌اند تا منابع به خدمات اورژانسی و بستری اختصاص یابد. این تصمیم در شرایطی اعلام می‌شود که بیماران در ایران از افزایش قیمت دارو و دشواری دسترسی به برخی اقلام درمانی خبر می‌دهند.

محمدمهدی ناصحی، مدیرعامل سازمان بیمه سلامت، در ویدیویی که جمعه اول آبان در رسانه‌های داخلی منتشر شد، گفت این تغییر شامل «تعداد محدودی» از داروهای تزریقی و برخی سرم‌هاست.

او نام داروها، زمان اجرای تصمیم یا جزییاتی درباره اینکه بیماران برای دریافت آن‌ها در بخش سرپایی چه مبلغی باید بپردازند، اعلام نکرد.

مصوبه‌ای که هیات وزیران در ۱۲ مهر تصویب کرده است، برای نسخه‌های سرپایی دارویی و نسخه‌های مرتبط با آزمایش و تصویربرداری، سهم اولیه پرداختی بیمار ۱۰۰ هزار تومان در نظر گرفته است.

به این ترتیب هزینه‌های بیشتر از این مبلغ را باید بیمه پایه بپردازد.

بیمه‌شدگان دهک‌های یک تا سه و افراد تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی از این سهم اولیه پرداخت مستثنا شده‌اند.

در نتیجه، تغییر پوشش داروهای سرپایی می‌تواند هزینه برخی درمان‌ها را مستقیم به بیمار منتقل کند؛ به‌ویژه اگر داروی مورد نیاز او مشمول حمایت دیگری مانند صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج نباشد.

  • با جهش قیمت دارو، بیماران درمان را نیمه‌کاره رها می‌کنند

    با جهش قیمت دارو، بیماران درمان را نیمه‌کاره رها می‌کنند

افزایش قیمت و کمبود، دسترسی به دارو را دشوارتر کرده است

گزارش‌های ایران‌اینترنشنال در هفته‌های اخیر از فشار هم‌زمان گرانی دارو و کمبود آن بر بیماران حکایت دارند.

حسینعلی شهریاری، رییس کمیسیون بهداشت مجلس، گفته است قیمت برخی داروها ۴۰۰ تا ۵۰۰ درصد افزایش یافته و سهم پرداخت از جیب بیماران در بخش‌های مختلف سلامت به ۵۵ تا ۷۵ درصد رسیده است.

محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، نیز در شهریور از کمبود ۳۲ قلم دارو خبر داد.

بیمارانی که با کمبود دارو یا محدودیت پوشش بیمه روبه‌رو می‌شوند، ناچارند بخشی از نسخه را آزاد تهیه کنند یا برای یافتن دارو به مراکز و داروخانه‌های دیگر مراجعه کنند.

  • کمبود دارو و افزایش ۵۰۰ درصدی قیمت برخی داروهای خارجی بیمه‌شدگان را تحت فشار گذاشت

    کمبود دارو و افزایش ۵۰۰ درصدی قیمت برخی داروهای خارجی بیمه‌شدگان را تحت فشار گذاشت

پیام‌های شهروندان به ایران‌اینترنشنال از بیمارانی حکایت دارد که به‌دلیل هزینه‌ها، دوز دارو را کاهش داده یا درمان را متوقف کرده‌اند.

بیماری دارای معلولیت شدید گفت بیمه و یارانه‌اش پس از افزایش تراکنش‌های بانکی مرتبط با خرید دارو قطع شده است.

او برای تهیه داروهایش هفته‌ای چند میلیون تومان هزینه می‌کرده است.

دولت اعلام کرده است منابع بیمه باید به خدمات اورژانسی و بستری برسد، اما هم‌زمان افزایش سهم پرداختی بیماران و گرانی دارو، توان بسیاری از خانوارها را برای ادامه درمان محدود کرده است.

در اظهارات ناصحی روشن نشده است حذف پوشش بیمه‌ای از چه زمانی اجرا می‌شود و بیمه‌ها برای جلوگیری از قطع درمان بیماران سرپایی چه جایگزینی در نظر خواهند گرفت.

اردن پس از حمله مرگبار به کلیسای حمود تدابیر امنیتی را تشدید کرد

۲ آبان ۱۴۰۵، ۰۹:۰۹ (‎+۱ گرینویچ)
100%
محوطه کلیسای ارتدوکس یونانی سنت جورج در روستای حمود، جایی که افراد مسلح جمعه اول آبان هنگام مراسم تشییع جنازه تیراندازی کردند.

سفارت آمریکا در اَمان شنبه دوم آبان از افزایش تدابیر امنیتی در مراکز خرید، سفارتخانه‌های خارجی و دیگر نقاط اردن خبر داد.

خبرگزاری رویترز نوشت این اقدام یک روز پس از تیراندازی در مراسم تشییع جنازه در کلیسای ارتدوکس یونانی در روستای حمود در استان کرک انجام شد.

شمار کشته‌شدگان شنبه دوم آبان از هفت نفر به هشت نفر افزایش یافت. ده‌ها نفر نیز زخمی شده‌اند.

مقام‌های اردنی حمله را تروریستی خوانده‌اند، اما هنوز از هویت مهاجمان یا ارتباط احتمالی آنان با گروهی مشخص، خبری منتشر نشده است.

شمار زخمی‌ها در آمار اولیه مقام‌های امنیتی ۳۴ نفر بود، اما رویترز دوم آبان این رقم را ۴۰ نفر گزارش کرد.

مقام‌ها گفتند جست‌وجو برای یافتن مهاجمان ادامه دارد و هنوز برای تعیین ارتباط احتمالی آنان با گروه‌های شناخته‌شده، زود است.

تاکنون هیچ گروهی مسئولیت حمله را بر عهده نگرفته است.

وعده مجازات عاملان

جعفر حسان، نخست‌وزیر اردن، در پیامی گفت این حمله نتیجه «ایدئولوژی تروریستی و افراط‌گرایی کور» است و دولت اجازه نخواهد داد جامعه به این مسیر کشیده شود.

عبدالله دوم، پادشاه اردن، ساعاتی پس از حمله به کرک رفت و وعده داد عاملان با «مشت آهنین» مجازات شوند.

او در بیانیه‌ای تاکید کرد: «حمله تروریستی به کرک با شدیدترین واکنش روبه‌رو خواهد شد. کسانی که تصور می‌کنند می‌توانند با گلوله‌های خود میان اردنی‌ها تفرقه بیندازند، در برابر اتحاد ما هیچ شانسی ندارند.»

مازن الفرایه، وزیر کشور اردن، عاملان حمله را «افراط‌گرا» خواند.

سفارت آمریکا از شهروندانش خواست در مکان‌های عمومی هوشیار باشند و از دستورالعمل‌های مقام‌های اردنی پیروی کنند.

حمله به کلیسا در اردن کم‌سابقه است، اما استان کرک ۱۰ سال پیش و در سال ۲۰۱۶ نیز صحنه حمله‌ای مرگبار بود. در آن حمله، افراد مسلح در شهر کرک ۱۰ نفر، از جمله هفت نیروی امنیتی و یک گردشگر کانادایی، را کشتند.

نیروهای امنیتی اردن مهاجمان را در جریان درگیری از پا درآوردند.

مسیحیان اقلیتی از جمعیت اردن را تشکیل می‌دهند.

این کشور با اماکن مقدس مرتبط با مسیحیت، مقصد زائرانی از کشورهای مختلف است.

مقام‌های اردنی تاکنون درباره هدف مهاجمان یا احتمال ارتباط این حمله با تنش‌های منطقه‌ای توضیحی نداده‌اند.

اردن از جمله متحدان منطقه‌ای آمریکا است که پس از آغاز جنگ ایران در ۹ اسفند ۱۴۰۴، بارها هدف حملات جمهوری اسلامی قرار گرفت.

رویترز: آمریکا بارها از ماسک خواسته خدمات استارلینک را در اوکراین و خاورمیانه تغییر دهد

۲ آبان ۱۴۰۵، ۰۷:۰۰ (‎+۱ گرینویچ)
100%
عکس آرشیوی: یک نظامی اوکراینی از تیپ ۴۷، سامانه اینترنت ماهواره‌ای استارلینک را در موضع خود در خط مقدم شهر آودیوکا آماده می‌کند.

دولت‌های آمریکا در سال‌های گذشته بارها از ایلان ماسک خواسته‌اند امکان دسترسی به استارلینک را در کشورهای مختلف تغییر دهد؛ از فراهم کردن ارتباط برای اوکراین و معترضان ایران تا قطع دسترسی گروه‌های مسلح در یمن و لبنان. رویترز این موضوع را به نقل از مقامات پیشین آمریکا گزارش کرده است.

خبرگزاری رویترز شنبه دوم آبان در گزارشی اختصاصی نوشت شش مقام ارشد پیشین آمریکا از درخواست‌های دولت‌های جو بایدن و دونالد ترامپ از اسپیس‌ایکس برای فعال یا غیرفعال کردن این سامانه در کشورهای مختلف خبر داده‌اند.

این مقام‌ها به شرط ناشناس ماندن صحبت کرده‌اند و گفته‌اند جزییات برخی از این درخواست‌ها تاکنون منتشر نشده.

در دوره ریاست‌جمهوری بایدن، مقام‌های آمریکایی از اسپیس‌ایکس خواستند پایانه‌هایی را که به گفته آن‌ها در اختیار حوثی‌ها در یمن و حزب‌الله لبنان بوده، شناسایی و قطع کند.

منابع رویترز گفتند واشینگتن اطلاعاتی درباره استفاده این گروه‌ها از پایانه‌هایی که از مسیر واسطه‌ها به دستشان رسیده بود، در اختیار این شرکت گذاشت.

دست‌کم برخی از این پایانه‌ها غیرفعال شدند.

از سوی دیگر، دولت بایدن پس از آغاز تهاجم تمام‌عیار روسیه به اوکراین در سال ۱۴۰۰ از اسپیس‌ایکس خواست دسترسی نظامی کی‌یف را به استارلینک گسترش دهد.

این سرویس در پی درخواست اوکراین در همان سال فعال و به ابزار ارتباطی مهمی برای نیروهای این کشور تبدیل شد.

کی‌یف و پیامدهای تصمیم درباره ارتباطات ماهواره‌ای

بحث درباره اختیار ماسک بر این خدمات پس از محدودیت‌های اخیر در اوکراین شدت گرفته است.

ولودیمیر زلنسکی، رییس‌جمهوری اوکراین، گفت محدود شدن استارشیلد، نسخه نظامی سامانه، عملکرد پهپادهای این کشور را مختل کرده است.

اوکراین از استارلینک برای ارتباطات میدانی و از استارشیلد برای پیوندهای نظامی، از جمله هدایت پهپادها، استفاده می‌کند.

رویترز پیش‌تر گزارش داده بود دستور کاهش سرعت استارشیلد از داخل کاخ سفید صادر شده است.

دولت ترامپ کند شدن خدمات را پذیرفته، اما نگفته است که دستور آن را صادر کرده است.

ترامپ نیز گفت درباره این موضوع با ماسک صحبت نکرده و اگر مشکلی وجود داشته باشد، آن را برطرف می‌کند.

ماسک در شبکه اجتماعی ایکس نوشت استارشیلد در مالکیت و کنترل دولت آمریکاست و تصمیم درباره محدودیت سرعت یا استفاده از آن را ارتش و در نهایت رییس‌جمهوری می‌گیرند.

سفارت اوکراین در واشینگتن خواستار بازگشت هرچه سریع‌تر سرویس به سرعت عادی شد و گفت جان شهروندان اوکراینی به آن وابسته است.

رویترز: دستور محدود کردن استارشیلد برای اوکراین از داخل کاخ سفید صادر شد

گزارش رویترز نشان می‌دهد دولت‌های آمریکا برای اجرای بخشی از سیاست خارجی خود به زیرساختی وابسته‌اند که یک شرکت خصوصی آن را اداره می‌کند. این وابستگی، به‌ویژه پس از محدودیت‌ها در اوکراین، نگرانی‌هایی در اروپا برانگیخته است. برخی مقام‌ها می‌گویند در کوتاه‌مدت جایگزین مناسبی برای ارتباطات ماهواره‌ای اسپیس‌ایکس وجود ندارد.

جیسون کرو، نماینده دموکرات کنگره آمریکا، خواستار توضیح درباره تغییرات اخیر شد و گفت تصمیم درباره منافع امنیت ملی آمریکا نباید به «میلیاردرهای انتخاب‌نشده و شرکت‌های خصوصی» سپرده شود.

ایران؛ از اعتراض‌های ۱۴۰۱ تا پس از حملات آمریکا و اسرائیل

به گفته یکی از مقام‌های پیشین دولت بایدن، واشینگتن در جریان اعتراض‌های پس از کشته شدن مهسا ژینا امینی در بازداشت گشت ارشاد در شهریور ۱۴۰۱، از ماسک خواست استارلینک را در ایران فعال کند. پایانه‌هایی نیز با کمک دولت آمریکا به این کشور منتقل شدند، اما شمار آن‌ها مشخص نیست.

دولت بایدن پیش‌تر از فعال‌سازی استارلینک در ایران برای پشتیبانی از دسترسی مردم به اینترنت خبر داده بود.

این موضوع در سال‌های بعد نیز ادامه یافت. استارلینک در ایران با اختلال و سرکوب روبه‌رو شد و دسترسی به تجهیزات آن همچنان محدود ماند.

  • استارلینک؛ خیلی دور، خیلی نزدیک!

    استارلینک؛ خیلی دور، خیلی نزدیک!

به گفته یک مقام ارشد پیشین دولت ترامپ و یک منبع آگاه، دولت او نیز پس از حملات آمریکا و اسرائیل به جمهوری اسلامی در سال‌های ۱۴۰۴ و ۱۴۰۵، درباره انتقال و فعال‌سازی پایانه‌های استارلینک در ایران با ماسک و اسپیس‌ایکس گفت‌وگو کرد؛ اقدامی با هدف تقویت دسترسی معترضان به اینترنت.

دولت ترامپ و اسپیس‌ایکس علنا فعال شدن این پایانه‌ها را تایید نکرده‌اند.

وال‌استریت ژورنال پیش‌تر از ارسال هزاران پایانه به ایران خبر داده بود.

به گفته کارشناسانی که رویترز با آن‌ها گفت‌وگو کرده، تمرکز قدرت در دست ماسک پرسش‌هایی درباره پاسخگویی و مرز میان تصمیم تجاری و سیاست خارجی ایجاد کرده است.

رویترز پیش‌تر گزارش داده بود ماسک در سال ۲۰۲۲ به کارکنان اسپیس‌ایکس دستور داد پوشش استارلینک را در مناطقی قطع کنند که نیروهای اوکراینی در تلاش برای بازپس‌گیری آن‌ها بودند.

او همچنین گفته بود درخواست اوکراین را برای فعال کردن این سامانه در سواستوپول به دلیل نگرانی از مشارکت در عملیاتی بزرگ علیه روسیه نپذیرفته است.

آمریکا هشدار داد طرح‌های ایران برای ترور مقام‌های آمریکایی به «مراحل پیشرفته» رسیده‌اند

۲ آبان ۱۴۰۵، ۰۱:۳۷ (‎+۱ گرینویچ)
100%
پرچم آمریکا در مقابل ساختمان وزارت دادگستری ایالات متحده در واشینگتن - دسامبر ۲۰۲۰

اکسیوس به نقل از یک یادداشت اطلاعاتی آمریکا گزارش داد تلاش‌های حکومت ایران برای هدف قرار دادن مقام‌ها و کارکنان آمریکایی افزایش یافته و طرح‌های مرگبار به «مراحل پیشرفته» رسیده است. مقام‌های آمریکایی این تهدیدها را از دلایل کاهش کارکنان سفارتخانه‌های خود در منطقه می‌دانند.

بر اساس گزارش اکسیوس، جی کلیتون، مدیر اطلاعات ملی آمریکا، در یادداشتی به تاریخ ۲۳ اکتبر خطاب به مارکو روبیو، وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی، نوشته است که اطلاعات دریافتی از مجاری مختلف از افزایش «چشمگیر» تلاش‌های حکومت ایران برای هدف قرار دادن کارکنان آمریکایی حکایت دارد.

در این یادداشت یک‌صفحه‌ای و غیرطبقه‌بندی‌شده آمده است که طرح‌های مرگبار علیه شهروندان آمریکایی، هم در خاورمیانه و هم در برخی کشورهای دیگر، به مراحل پیشرفته رسیده‌اند. با این حال، یادداشت نام اهداف احتمالی و کشورهای خارج از خاورمیانه را مشخص نمی‌کند و جزئیاتی درباره ماهیت این طرح‌ها ارائه نمی‌دهد.

کلیتون در نامه خود تاکید کرده است که این اطلاعات به شمار بیشتری از کارکنان آمریکایی مربوط می‌شود؛ فراتر از کسانی که اکنون مجوز امنیتی دریافت آن را دارند. او پیشنهاد کرده تا حد امکان سطح طبقه‌بندی اطلاعات حساس کاهش یابد تا روبیو بتواند آن‌ها را در اختیار کارکنانی قرار دهد که ممکن است در معرض خطر باشند.

  • آمریکا با نگرانی از تشدید تنش‌ها، دیپلمات‌ها و خانواده‌هایشان را از خاورمیانه خارج می‌کند

    آمریکا با نگرانی از تشدید تنش‌ها، دیپلمات‌ها و خانواده‌هایشان را از خاورمیانه خارج می‌کند

به نوشته کلیتون، اطلاعات مبنای این ارزیابی پیش‌تر به کارکنان ارشد وزارت خارجه دارای مجوز امنیتی لازم ارائه شده و جامعه اطلاعاتی نیز آماده است روبیو را در جریان جزئیات بگذارد. رونوشت این یادداشت برای جان رتکلیف، مدیر سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، ارسال شده است.

مقام‌های آمریکایی به اکسیوس گفته‌اند این ارزیابی اطلاعاتی یکی از دلایل کاهش شمار کارکنان نمایندگی‌های دیپلماتیک آمریکا در خاورمیانه است. آنان همچنین نگران‌اند که حوثی‌های مورد حمایت حکومت ایران در یمن، حملات خود را از عربستان سعودی به دیگر کشورهای منطقه گسترش دهند.

وزارت خارجه آمریکا اوایل هفته به اعضای خانواده‌ها و کارکنان غیرضروری سفارت این کشور در ریاض و کنسولگری‌های جده و ظهران دستور خروج داده بود. به گفته یک مقام آمریکایی، این وزارتخانه جمعه اول آبان نیز دستور کاهش شمار کارکنان دیپلماتیک و دولتی آمریکا در سفارتخانه‌های امارات متحده عربی، لبنان، قطر و اردن را صادر کرد.

  • دو مقام جمهوری اسلامی: برنامه‌های دقیقی برای حمله به کابل‌های زیردریایی خلیج فارس داریم

    دو مقام جمهوری اسلامی: برنامه‌های دقیقی برای حمله به کابل‌های زیردریایی خلیج فارس داریم

این مقام گفت: «تصمیم گرفتیم به دلیل تهدید حملات حوثی‌ها و طرح‌های تروریستی [حکومت] ایران، حضور خود را کاهش دهیم و فقط کارکنان ضروری را نگه داریم.» سی‌ان‌ان نخستین رسانه‌ای بود که کاهش کارکنان این چهار سفارتخانه را گزارش کرد.

این اقدامات در شرایطی انجام می‌شود که نگرانی از گسترش درگیری در منطقه افزایش یافته است. اکسیوس احتمال ازسرگیری عملیات نظامی آمریکا و اسرائیل علیه حکومت ایران، احتمالا پس از انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا، را عامل دیگری در تشدید بی‌ثباتی امنیتی توصیف کرده است.

دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، جمعه اول آبان در یک گردهمایی در فلوریدا گفت: «شاید یک عملیات کوچک دیگر از نوع “خشم حماسی” انجام دهیم، یا ایرانی‌ها با یک توافق موافقت خواهند کرد.» او افزود اگر مقام‌های حکومت ایران «عاقل باشند»، وارد گفت‌وگو خواهند شد، اما ابراز تردید کرد که چنین تصمیمی بگیرند.