• العربية
  • English
BrandBrand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

عراقچی: اگر آمریکا در مذاکرات و بازگشایی تنگه هرمز صداقت دارد، به شروط ما عمل کند

۲۹ مهر ۱۴۰۵، ۱۱:۱۷ (‎+۱ گرینویچ)

عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی، در واکنش به پرسشی درباره آخرین پاسخ تهران به آمریکا در خصوص مذاکرات گفت که جمهوری اسلامی طرح خود را به واشینگتن ارائه کرده است و در صورت «صداقت آمریکا در پیشبرد مذاکرات و بازگشایی تنگه هرمز، این کشور باید به شروط تهران عمل کند.»

عراقچی چهارشنبه ۲۹ مهر در گفت‌وگو با خبرنگار صداوسیما گفت: «پاسخ ما روشن است. ما طرح‌مان را به آمریکا داده‌ایم، اگر در پیشرفت مذاکرات و باز شدن تنگه هرمز صداقت دارند، به شروط ما عمل کنند تا همه چیز درست شود.»

او همچنین گفت: «همه می‌دانند که ما تسلیم نخواهیم شد.»

Banner
Banner
Banner

پربازدیدترین‌ها

نشست چهارجانبه تهران با تاکید بر ضرورت ادامه گفت‌وگوها پایان یافت
۱

نشست چهارجانبه تهران با تاکید بر ضرورت ادامه گفت‌وگوها پایان یافت

۲

ترامپ از اسرائیلی‌ها خواست به نتانیاهو رای بدهند: باید کاری را که شروع کرده‌ایم، تمام کنیم

۳
اختصاصی

اسکات بسنت: اقتصاد ایران امسال ۲۵ درصد کوچک می‌شود

۴

مورینیو پس از پیروزی در ال‌کلاسیکو: رئال مادرید برای قهرمانی بازی می‌کند

۵

روایت آسوشیتدپرس از ذخیره غذا تا بستن چمدان؛ ایرانیان از بازگشت جنگ تمام‌عیار می‌ترسند

انتخاب سردبیر

  • رویترز: حزب‌الله با کمک مالی ایران برای جنگ احتمالی تازه با اسرائیل آماده می‌شود

    رویترز: حزب‌الله با کمک مالی ایران برای جنگ احتمالی تازه با اسرائیل آماده می‌شود

  • اسکات بسنت: اقتصاد ایران امسال ۲۵ درصد کوچک می‌شود
    اختصاصی

    اسکات بسنت: اقتصاد ایران امسال ۲۵ درصد کوچک می‌شود

  • حکم بازداشت یک مقام عراقی به‌دلیل مخالفت با بسته ماندن مرز چذابه صادر شد

    حکم بازداشت یک مقام عراقی به‌دلیل مخالفت با بسته ماندن مرز چذابه صادر شد

  • کانون بازنشستگان هما: دو بازنشسته به‌دلیل ناتوانی مالی درمان را رها کردند و جان باختند

    کانون بازنشستگان هما: دو بازنشسته به‌دلیل ناتوانی مالی درمان را رها کردند و جان باختند

  • مردم در ایران چشم‌انتظار سرنوشت «بی‌بی» در انتخابات اسرائیل

    مردم در ایران چشم‌انتظار سرنوشت «بی‌بی» در انتخابات اسرائیل

•
•
•

مطالب بیشتر

سازمان حقوق بشر ایران درباره خطر اعدام بیش از ۲۰۰ زندانی قزل‌حصار هشدار داد

۲۹ مهر ۱۴۰۵، ۱۱:۰۰ (‎+۱ گرینویچ)
100%
زندانیان واحد دو زندان قزل‌حصار کرج، تیر ۱۴۰۵

سازمان حقوق بشر ایران هشدار داد انتقال بیش از ۲۰۰ زندانی محکوم به اعدام در پرونده‌های مواد مخدر از زندان قزل‌حصار کرج به زندان‌های دیگر، می‌تواند زمینه اجرای احکام آنان را فراهم کند. این سازمان هدف از این اقدام را «شکستن اتحاد و مقاومت جمعی زندانیان» دانست.

مسئولان زندان قزل‌حصار ۲۷ مهر به محکومان به اعدام در واحد دو اعلام کردند دستورالعملی برای انتقال آن دسته از زندانیان دریافت کرده‌اند که اهل شهرها و استان‌های دیگر هستند و احکام اعدامشان قطعی و قابل اجراست. آنان باید به زندان‌های محل زندگی خود منتقل شوند.

یک منبع مطلع گفت زندانیان به این تصمیم اعتراض کردند، زیرا معتقدند هدف از انتقال آنان به زندان‌های شهرستان‌ها، اجرای احکام اعدام است. با این حال، افسر نگهبان تاکید کرده است که انتقال‌ها اجباری است.

این منبع با اشاره به مقررات سخت‌گیرانه‌تر در زندان‌های شهرستان‌ها، از جمله نصب دوربین در اتاق‌ها و دسترسی نداشتن زندانیان به تلفن همراه (حتی به‌صورت مخفیانه)، گفت این محدودیت‌ها امکان ارتباط آنان را با خارج از زندان و اطلاع‌رسانی درباره وضعیتشان کاهش می‌دهد.

او گفت هدف از انتقال زندانیان، اجرای احکام اعدام در استان‌های مختلف و پراکنده کردن آمار اعدام‌هاست تا شمار بالای اعدام‌ها در قزل‌حصار کمتر جلب توجه کند.

مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران ۱۷ مهر در گزارشی به مناسبت روز جهانی مبارزه با مجازات اعدام اعلام کرد از ۱۸ مهر ۱۴۰۴ تا ۱۶ مهر ۱۴۰۵، دست‌کم ۲۰۰۳ نفر در ایران اعدام شدند که نسبت به دوره مشابه پیشین ۲۹ درصد افزایش نشان می‌دهد.

بر اساس این گزارش، ۳۶.۲۵ درصد اعدام‌ها مربوط به پرونده‌های مواد مخدر بوده است. استان البرز با ثبت ۱۲۳ اعدام، پس از خراسان رضوی و اصفهان، سومین استان از نظر شمار اعدام‌ها بوده و ۹۱ مورد از این اعدام‌ها در زندان قزل‌حصار کرج اجرا شده است.

زندان قزل‌حصار یکی از مخوف‌ترین زندان‌ها و مراکز اصلی اجرای احکام اعدام در ایران به شمار می‌رود و شمار زیادی از اعدام‌ها، به‌ویژه در پرونده‌های مواد مخدر، در آن اجرا می‌شود.

واحد دو زندان قزل‌حصار چهار سالن دارد که در هر یک حدود ۵۰ زندانی یا بیشتر با حکم قطعی اعدام در پرونده‌های مواد مخدر نگهداری می‌شوند.

به گفته یک منبع مطلع، حدود ۵۰ تا ۶۰ محکوم دیگر نیز به‌دلیل درگیری‌ها یا مسائل دیگر در زندان، به واحد یک منتقل شده‌اند.

  • تجمع خانواده‌های محکومان به اعدام هم‌زمان با هفتمین روز اعتصاب غذای زندانیان قزل‌حصار

    تجمع خانواده‌های محکومان به اعدام هم‌زمان با هفتمین روز اعتصاب غذای زندانیان قزل‌حصار

او همچنین گفت خانواده‌های زندانیان از ترس وخیم‌تر شدن وضعیت بستگان خود، کمتر جرات اعتراض یا پیگیری دارند، اما زندانیان محکوم به اعدام احساس می‌کنند دیگر چیزی برای از دست دادن ندارند.

این منبع از نقض اصول دادرسی عادلانه در پرونده‌های مواد مخدر، گرفتن اعترافات اجباری و دستکاری پرونده‌ها و سنگین‌تر جلوه دادن اتهامات از سوی ماموران برای دریافت «حق‌ کشف» بیشتر یا ارتقای رتبه خبر داد.

هشدار درباره احتمال موج تازه اعدام‌ها

محمود امیری مقدم، مدیر سازمان حقوق بشر ایران، با اشاره به اینکه زندانیان واحد دو قزل‌حصار تاکنون دو بار با اعتراض‌های جمعی مانع اجرای احکام اعدام شده‌اند، گفت به نظر می‌رسد مسئولان قصد دارند با انتقال آنان به زندان‌های دیگر، اتحادشان را از بین ببرند و احکام اعدام را دور از توجه افکار عمومی اجرا کنند.

تیر ماه سال جاری، پس از انتقال شش محکوم به اعدام در پرونده‌های مواد مخدر به سلول‌های انفرادی، زندانیان واحد دو قزل‌حصار اعتصاب غذای ۱۷ روزه‌ای کردند که با انتشار ویدیوهای روزانه و بازتاب بین‌المللی، به توقف موقت اعدام‌ها انجامید.

حدود دو هفته بعد، مسئولان زندان به بهانه تعمیرات، زندانیان سالن چهار را برای انتقال تحت فشار قرار دادند. اقدامی که زندانیان آن را تلاشی برای شکستن اتحادشان و ازسرگیری اعدام‌ها دانستند.

در مهر ۱۴۰۴ نیز اعتصاب شش‌ روزه بیش از ۱۵۰۰ محکوم به اعدام در پرونده‌های مواد مخدر، همراه با دوختن لب‌های شماری از زندانیان و تجمع خانواده‌ها مقابل مجلس، به توقف موقت اعدام‌ها منجر شد.

کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» ۲۸ مهر اعلام کرد در صد و چهل‌وسومین هفته فعالیت این کارزار، زندانیان ۶۶ زندان کشور، از جمله واحدهای دو، سه و چهار قزل‌حصار، در اعتراض به مجازات اعدام اعتصاب غذا کردند.

امیری مقدم با هشدار درباره احتمال آغاز موج تازه‌ای از اعدام‌ها، از جامعه بین‌المللی، به‌ویژه دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد، خواست برای جلوگیری از اجرای این احکام اقدام فوری کند.

گونه‌ای که از مرز انقراض برگشت؛ لوری تنبل بانگکا پس از یک قرن آفتابی شد

۲۹ مهر ۱۴۰۵، ۱۰:۱۵ (‎+۱ گرینویچ)
100%

لوری تنبل بانگکا، نخستی‌سانی زهرآگین که از دهه ۱۹۳۰ تاکنون شواهد علمی معتبری از حضورش به ثبت نرسیده بود و احتمال می‌رفت منقرض شده باشد، پس از نزدیک به یک قرن مجددا در اندونزی شناسایی شد. پژوهشگران می‌گویند بیش از ۹۰ نمونه از این جانور طی سال‌های اخیر پیدا شده است.

پژوهشی که در نشریه علمی «اشپیکسیانا» منتشر شده، اطلاعات مربوط به سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۵ را مورد بررسی قرار داده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، مرکز نجات حیات وحش آلوبی اندونزی لوری‌های تنبل بانگکا را در مناطق مختلف جزیره در نزدیکی سواحل جنوب شرقی سوماترا شناسایی کرد و شماری را از خطر نجات داد.

تیمون گلاو، پژوهشگر رشته حفاظت از طبیعت و مدیریت تنوع زیستی در باغ‌وحش «هاوس دس میرس» در وین و از نویسندگان این مقاله، گفت: «لوری تنبل بانگکا هنوز زنده است.»

به گفته او، پراکندگی جانوران نجات‌یافته نشان می‌دهد این گونه با وجود تخریب گسترده زیستگاهش، در چندین نقطه از جزیره دوام آورده است.

100%
نمایی از سواحل جزیره بانگکا در اندونزی

بازگشت پس از نزدیک به یک قرن

رویترز نوشت آخرین شواهد علمی ثبت‌شده از حضور این گونه در بانگکا به سال‌های ۱۹۳۰ تا ۱۹۳۲ بازمی‌گردد. پس از آن، برای دهه‌ها اطلاعات معتبری درباره ادامه حیاتش در دست نبود.

اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت در سال ۲۰۲۰ آن را در رده گونه‌های «به‌شدت در معرض خطر انقراض» قرار داد و احتمال نابودی کاملش را مطرح کرد.

سازمان حفاظت از طبیعت «ری‌وایلد» نیز نام آن را در فهرست «نخستی‌سانان گمشده» گنجاند.

گلاو بی‌توجهی علمی به چنین جانور متمایزی را شگفت‌آور دانست و گفت کشف دوباره آن، امید به زنده بودن گونه‌های دیگری را که تصور می‌شود منقرض شده‌اند، افزایش می‌دهد.

به گفته او، ممکن است این جانوران در مناطقی زندگی کنند که پژوهشگران دهه‌ها به آن‌ها سر نزده‌اند.

لوری تنبل بانگکا با نام علمی Nycticebus bancanus، پستانداری کوچک و شب‌زی با خز قهوه‌ای مایل به قرمز، چشمان درشت و نقش‌های مشخص روی صورت است.

این جانور برخلاف بسیاری از نخستی‌سانان درخت‌زی، به‌آرامی و با حرکاتی سنجیده میان شاخه‌ها جابه‌جا می‌شود.

از نظر خویشاوندی تکاملی هم به لمورهای ماداگاسکار و گالاگوهای آفریقا نزدیک‌تر است تا میمون‌ها و انسان‌ها.

  • مسن‌ترین جانور خشکی‌زی جهان چگونه ۱۹۴ سال عمر کرده است؟

    مسن‌ترین جانور خشکی‌زی جهان چگونه ۱۹۴ سال عمر کرده است؟

لوری تنبل چگونه زهر خود را منتقل می‌کند؟

یکی از ویژگی‌های کم‌نظیر لوری‌های تنبل، زهرآگین بودن آن‌هاست؛ خصوصیتی نادر در میان پستانداران.

این جانوران از غددی نزدیک آرنج خود ماده‌ای ترشح می‌کنند. هنگام احساس خطر، دست‌ها را بالا می‌آورند و با لیسیدن غدد، ترشحات را با بزاق دهان می‌آمیزند. سپس می‌توانند زهر را از راه گاز گرفتن منتقل کنند.

گلاو هشدار داد زهر لوری تنبل ممکن است در انسان واکنش آلرژیک شدید و حتی مرگبار ایجاد کند.

با این حال، پژوهش‌ها درباره گونه‌های دیگر نشان می‌دهد این سلاح بیشتر در درگیری میان خود لوری‌ها کاربرد دارد، هرچند احتمالا برای مقابله با شکارچیان و انگل‌ها نیز به کار می‌رود.

این جانور در فک پایین خود دندان‌هایی رو به جلو دارد که کنار هم ساختاری شانه‌مانند تشکیل می‌دهند. لوری تنبل از آن‌ها برای نظافت بدن، خراشیدن پوست درختان و بیرون آوردن صمغ و همچنین انتقال زهر استفاده می‌کند.

زبان دومی زیر زبان اصلی‌اش قرار دارد که این دندان‌ها را تمیز می‌کند. درباره غذای لوری بانگکا اطلاعات اندکی وجود دارد، اما احتمالا حشرات، صمغ، شهد گل و بخش‌هایی از گیاهان را می‌خورد.

  • نتیجه مطالعه‌ای تازه: تغییرات اقلیمی نقشه پوشش گیاهی جهان را تغییر می‌دهد

    نتیجه مطالعه‌ای تازه: تغییرات اقلیمی نقشه پوشش گیاهی جهان را تغییر می‌دهد

تخریب زیستگاه، تهدیدی برای بقای لوری تنبل بانگکا

رویترز نوشت بسیاری از لوری‌های شناسایی‌شده از خانه‌ها، باغ‌ها، مزارع و جاده‌ها نجات یافتند. تعدادی نیز به‌ویژه بر اثر تماس با سیم‌های برق به‌شدت آسیب دیده بودند و چند نمونه با وجود درمان جان باختند.

به گفته گلاو، در نهایت ۸۶ جانور پس از بهبودی در زیستگاه‌های طبیعی مناسب رها شدند.

استخراج قلع و پاک‌سازی جنگل‌ها برای گسترش کشت نخل روغنی از مهم‌ترین عوامل کاهش زیستگاه این گونه به شمار می‌روند.

گلاو حفاظت از جنگل‌های باقی‌مانده را اولویت اصلی دانست و خواستار بررسی‌های میدانی منظم برای تعیین پراکندگی و شمار لوری‌های بانگکا شد.

او تاکید کرد هر گونه حاصل میلیون‌ها سال تکامل و بخشی از شبکه پیچیده حیات است و انقراض لوری تنبل بانگکا به معنای از دست رفتن بخشی جایگزین‌ناپذیر از طبیعت خواهد بود.

فرونشست سالانه تا ۴۰ سانتی‌متر در کرمان؛ شکاف‌های زمین به نزدیکی چند روستا رسیدند

۲۹ مهر ۱۴۰۵، ۰۸:۳۷ (‎+۱ گرینویچ)
100%

خبرگزاری مهر گزارش داد فرونشست زمین در استان کرمان به بحرانی برای محیط زیست، کشاورزی و زیرساخت‌ها تبدیل شده است. بر اساس این گزارش، زمین در برخی دشت‌های استان سالانه تا ۴۰ سانتی‌متر نشست می‌کند و شکاف‌ها به نزدیکی روستاها و باغ‌ها رسیده‌اند.

این رسانه چهارشنبه ۲۹ مهر نوشت دشت‌های کرمان از کانون‌های اصلی فرونشست در ایران هستند و این پدیده جغرافیای طبیعی و اقتصادی استان را دگرگون می‌کند.

مهر وضعیت کنونی را «زلزله خاموش» توصیف کرد و درباره خسارت‌های آن به سکونتگاه‌ها هشدار داد.

برداشت بی‌رویه از آب‌های زیرزمینی عامل اصلی این بحران معرفی شده است. خشکسالی‌های پی‌درپی، کشت محصولات آب‌بر و حفر هزاران چاه عمیق و نیمه‌عمیق به کاهش ذخایر آبی دامن زده‌اند. تغییر اقلیم، افت بارندگی و مدیریت ناکارآمد منابع آب نیز بر شدت مشکل افزوده‌اند.

مهر افزود با تخلیه آب از لایه‌های زیرزمینی، ذرات خاک به یکدیگر نزدیک می‌شوند و سطح زمین پایین می‌رود. فشردگی این لایه‌ها اغلب برگشت‌ناپذیر است و حتی با افزایش دوباره ذخایر آب، زمین لزوما به وضعیت پیشین بازنمی‌گردد.

پیش‌تر در ۲۳ شهریور، رضا شهبازی، معاون سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور، اعلام کرد گستره فرونشست زمین در ایران طی هشت سال ۱۰ برابر شده و پهنه‌های درگیر این پدیده در شماری از مناطق کشور به یکدیگر پیوسته‌اند.

دشت‌هایی با نشست سالانه ده‌ها سانتی‌متر

بر اساس داده‌های سازمان زمین‌شناسی کشور که مهر به آن‌ها استناد کرده، نرخ فرونشست در دشت بهرمان به ۳۱ سانتی‌متر در سال رسیده است.

در بخش‌هایی از دشت‌های رفسنجان، انار، زرند و سیرجان نیز نشست سالانه زمین بین ۳۰ تا ۴۰ سانتی‌متر برآورد می‌شود؛ ارقامی که از شدت بحران حکایت دارند.

در جنوب کرمان، افت مداوم سطح آب‌های زیرزمینی هم کشاورزی و هم زیرساخت‌ها را تهدید می‌کند.

مهر افزود چند روستا تحت تاثیر این پدیده قرار گرفته‌اند و ترک‌ها و شکاف‌های زمین تا نزدیکی خانه‌ها و باغ‌ها پیش رفته‌اند.

۱۱ تیر، علی بیت‌اللهی، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، با هشدار درباره گسترش فرونشست زمین در ایران اعلام کرد ۱۴۵۰ حلقه چاه با عمق بیش از ۳۰۰ متر در کشور وجود دارد و برداشت بی‌رویه از منابع آب زیرزمینی از عوامل اصلی تشدید این پدیده است.

تهدید خانه‌ها، راه‌ها و زمین‌های کشاورزی

مهر در ادامه نوشت ترک‌خوردگی ساختمان‌ها، آسیب به جاده‌ها و خطوط انتقال انرژی از پیامدهای فرونشست به شمار می‌روند.

این پدیده با تغییر ساختار خاک، تهدیدی علیه حاصلخیزی زمین‌های کشاورزی محسوب می‌شود و خطر شوره‌زار شدن زمین‌ها یا از دست رفتن قابلیت کشت را افزایش می‌دهد.

در جنوب استان کرمان که محل تولید سالانه میلیون‌ها تن محصول کشاورزی است، ادامه این وضعیت می‌تواند معیشت روستاییان را به خطر بیندازد و در بلندمدت به مهاجرت اجباری و خالی شدن تدریجی برخی سکونتگاه‌ها بینجامد.

هشتم تیر، روزنامه شرق با استناد به تازه‌ترین گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس هشدار داد فرونشست زمین در ایران به مرحله‌ای بحرانی رسیده است و نیمی از جمعیت ایران در مناطق درگیر این پدیده سکونت دارند.

  • فرونشست زمین زیر پای بناهای تاریخی ایران را خالی می‌کند

    فرونشست زمین زیر پای بناهای تاریخی ایران را خالی می‌کند

کاهش برداشت آب، نخستین راه مهار بحران

مهر بستن چاه‌های غیرمجاز و نظارت جدی بر برداشت آب‌های زیرزمینی را مهم‌ترین اقدام برای مهار فرونشست دانست.

اصلاح الگوی کشت، جایگزینی محصولات کم‌آب‌بر و توسعه کشاورزی گلخانه‌ای نیز در این گزارش پیشنهاد شده است.

استفاده از سامانه‌های آبیاری تحت فشار، بازچرخانی پساب تصفیه‌شده و در بلندمدت شیرین‌سازی آب دریا، از پیشنهادهایی است که می‌تواند فشار بر منابع آب شیرین را کاهش دهد.

علی‌اصغر ذاکری هرندی، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمان، در گفت‌وگو با مهر هشدار داد کاهش پیوسته منابع آب زیرزمینی بقای زیرساخت‌ها، زمین‌های کشاورزی و سکونتگاه‌های استان را به خطر انداخته است.

او تاکید کرد بدون اقدام فوری، خسارت‌های فرونشست در سال‌های آینده می‌تواند آینده توسعه کرمان را تحت تاثیر قرار دهد.

متقاضیان ویزای کاری آلمان مقابل سفارت این کشور در تهران تجمع کردند

۲۹ مهر ۱۴۰۵، ۰۸:۰۰ (‎+۱ گرینویچ)
100%

متقاضیان ویزای کاری و دوره‌های آموزش حرفه‌ای در آلمان سه‌شنبه ۲۸ مهر بار دیگر در اعتراض به روند کند نوبت‌دهی از سوی سفارت این کشور، مقابل ساختمان سفارت در تهران تجمع کردند.

متقاضیان ویزای کاری و آوسبیلدونگ آلمان با وجود پیش‌تاییدیه، از تیر و مرداد (ماه ژوئیه) منتظر وقت سفارت هستند.

آوسبیلدونگ دوره‌ای برای یادگیری مهارت حرفه‌ای است که آموزش عملی در محل کار را با آموزش نظری در مدرسه فنی‌وحرفه‌ای ترکیب می‌کند. این دوره معمولا دو تا سه و نیم سال طول می‌کشد و کارآموزان در طول آن حقوق دریافت می‌کنند.

شهروندان متقاضی این ویزا، از اواخر اردیبهشت تاکنون چند تجمع اعتراضی برگزار کرده‌اند، اما می‌گویند نوبت‌دهی همچنان قطره‌چکانی است.

بسیاری از متقاضیان از تیر و مرداد در انتظار دریافت وقت هستند و تعدادی نیز به دلیل این تاخیرها، قراردادهای کاری و فرصت شروع دوره‌های آوسبیلدونگ خود را از دست داده‌اند.

شرکت‌کنندگان در این تجمع‌ها، عمدتا نیروهای کادر درمان و پرستاری، با پیش‌تاییدیه عادی و «فست‌ترک» هستند.

فست‌ترک به معنی نوبت‌دهی سریع‌تر است؛ یعنی متقاضیان از مسیر جداگانه‌ای زودتر وقت می‌گیرند.

این تاخیر در نوبت‌دهی، همچنین باعث اتمام مهلت اعتبار مدرک زبان و تحمیل هزینه‌های سنگین به آنان شده است.

این شهروندان می‌گویند با وجود سه تجمع و مکاتبات متعدد با نهادهای مسئول، هنوز راهکار مشخصی برای رفع این بلاتکلیفی ارائه نشده است.

بر اساس گزارش‌ها، هزاران نفر در صف انتظار ارائه درخواست ویزا به سفارت آلمان در تهران هستند.

شماری از شهروندان ۲۳ مهر، نهم مهر و سوم مهر نیز در اعتراض به دو سال انتظار برای پاسخ به درخواست ویزای «پیوست» خود ، مقابل سفارت آلمان تجمع کرده بودند.

وزارت خارجه آلمان مرداد امسال در پاسخ به پرسش ایران‌اینترنشنال درباره وضعیت سفارت این کشور در تهران اعلام کرده بود سفارت تعطیل نشده، اما بخش کنسولی و صدور ویزا در شرایط کنونی به‌صورت اضطراری و با ظرفیت محدود فعالیت می‌کند.

پیش‌تر در ۳۰ مرداد نیز گروهی از متقاضیان ویزای آلمان در اعتراض به خودداری سفارت این کشور از صدور ویزا، در مقابل ساختمان سفارت آلمان در تهران دست به تجمع زده بودند.

معترضان حاضر در این تجمع گفته بودند با وجود دریافت پیش‌تاییدیه و پیش‌ویزای اداره مهاجرت آلمان، سفارت از صدور ویزا سر باز می‌زند و وقت جدیدی نیز تعیین نمی‌کند.

به گفته آنان، تاریخ اعتبار پیش‌تاییدیه‌ها رو به پایان است و کارفرمایان در انتظار صدور ویزا هستند. این در حالی است که هر متقاضی برای این مرحله ۴۱۱ یورو هزینه کرده است.

امید محمدعلیخان، عضو انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران، ۱۹ مرداد خبر داده بود صدور روادید «گردشگری» از سوی برخی سفارتخانه‌ها مانند آلمان، متوقف شده است و حدود ۴۰ تا ۵۰ هزار متقاضی بلاتکلیف مانده‌اند.

قیمت نفت با نگرانی از اختلال در عرضه خاورمیانه و کاهش ذخایر آمریکا افزایش یافت

۲۹ مهر ۱۴۰۵، ۰۷:۴۵ (‎+۱ گرینویچ)
100%
نفتکش پهلوگرفته در بندر فجیره، هم‌زمان با محدود شدن تردد دریایی در تنگه هرمز، ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۵

قیمت جهانی نفت تحت تاثیر تشدید تنش‌های نظامی در خاورمیانه، نگرانی از اختلال در عرضه نفت و کاهش ذخایر نفت خام و فرآورده‌های نفتی آمریکا، بیش از یک دلار در هر بشکه افزایش یافت.

بهای معاملات آتی نفت برنت صبح چهارشنبه ۲۹ مهر به وقت ایران، با یک دلار و ۸۱ سنت افزایش، معادل ۱.۶۶ درصد، به ۱۱۰ دلار و ۶۰ سنت در هر بشکه رسید.

قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز با یک دلار و ۵۰ سنت افزایش، معادل ۱.۵۳ درصد، به ۹۹ دلار و ۳۲ سنت در هر بشکه رسید.

روزنامه وال‌استریت ژورنال نیز چهارشنبه ۲۹ مهر گزارش داد صادرات نفت از خلیج فارس در هفته منتهی به ۲۶ مهر، با وجود ادامه حملات دریایی، از سطح پیش از جنگ فراتر رفت، اما هزینه حمل نفت همچنان بالاست.

تلاش‌های میانجی‌گرانه و نوسان قیمت

قیمت نفت در معاملات ۲۸ مهر پس از دیدار مسعود پزشکیان، محمدباقر قالیباف، محسن رضایی و عباس عراقچی، با عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان، در تهران و گفت‌وگو درباره تلاش‌های میانجی‌گرانه، کاهش یافت.

نفت برنت در همین روز، پیش از کاهش قیمت، به بالاترین سطح پنج ماه گذشته رسیده بود.

پزشکیان در این دیدار گفت آمریکا باید پیش از هرگونه مذاکره، فشارها، تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد و هشدار داد در صورت آغاز مذاکرات، احتمال حمله دوباره آمریکا به ایران وجود دارد.

رضایی نیز تاکید کرد حتی ذره‌ای از مواد هسته‌ای غنی‌شده از ایران خارج نخواهد شد و تا زمانی که آمریکا برای اعتمادسازی اقدام نکند، مذاکره‌ای انجام نمی‌شود.

قالیباف هم گفت آمریکا تنها با اجرای شروط هفت‌گانه جمهوری اسلامی می‌تواند اعتماد تهران را جلب کند و تهدیدهای نظامی، تصمیمات راهبردی حکومت را تغییر نخواهد داد.

عراقچی نیز در مصاحبه‌ای تلویزیونی گفت مذاکرات با آمریکا از طریق واسطه‌هایی از جمله پاکستان و قطر ادامه دارد، اما تنگه هرمز تا زمان پذیرش شروط تهران از سوی آمریکا و دستیابی به توافق، بسته خواهد ماند.

سوورو سارکار، رییس بخش تحقیقات انرژی بانک دی‌بی‌اس، به خبرگزاری رویترز گفت بازار نفت در چند جلسه معاملاتی اخیر نوسان‌های زیادی را تجربه کرده است.

او این نوسان‌ها را حاصل ترکیبی از شناسایی سود از سوی معامله‌گران، خوش‌بینی به دستیابی به توافقی با میانجی‌گری قطر یا پاکستان و در مقابل، این ارزیابی دانست که دستیابی به چنین توافقی همچنان دور از دسترس است.

  • فایننشال‌تایمز: نتانیاهو برای ازسرگیری حمله گسترده به ایران فشار می‌آورد

    فایننشال‌تایمز: نتانیاهو برای ازسرگیری حمله گسترده به ایران فشار می‌آورد

سارکار همچنین به داده‌های موسسه نفت آمریکا اشاره کرد که نشان می‌دهد روند کاهش ذخایر نفت خام و فرآورده‌های نفتی این کشور ادامه دارد.

بر اساس داده‌های این موسسه به نقل از منابع بازار، ذخایر نفت خام آمریکا در هفته منتهی به ۲۴ مهر، چهار میلیون و ۹۰۰ هزار بشکه کاهش یافت.

دو مقام وزارت انرژی آمریکا نیز ۲۸ مهر گفتند در حال همکاری با پالایشگران سراسر جهان برای افزایش تولید سوخت هستند.

این تلاش‌ها در شرایطی انجام می‌شود که کمبود گازوئیل به افزایش قیمت آن منجر شده است.

نگرانی از حملات دریایی و اختلال در صادرات نفت

کپلر، شرکت ردیابی کشتی‌ها، ۲۷ مهر اعلام کرد در دو هفته منتهی به این تاریخ، دست‌کم ۱۸ حمله به کشتی‌ها ثبت شده است.

تحلیلگران گروه بورس لندن هشدار دادند جمهوری اسلامی حملات به نفتکش‌ها را به مناطقی فراتر از تنگه هرمز گسترش داده و دامنه این حملات به دریای عمان رسیده است.

به گفته آنان، این حملات بارگیری نفت خام در منطقه خلیج فارس و عملیات انتقال نفت از کشتی به کشتی را که به بارگیری نفت در منطقه کمک می‌کند، با خطر مواجه کرده است.

  • سازمان اتحاد علیه ایران هسته‌ای: محاصره صادرات نفت جمهوری اسلامی را به‌شدت کاهش داده است

    سازمان اتحاد علیه ایران هسته‌ای: محاصره صادرات نفت جمهوری اسلامی را به‌شدت کاهش داده است

حوثی‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی در یمن نیز ۲۷ مهر مسئولیت حملات به تاسیسات شرکت آرامکو در ینبع، میدان نفتی شیبه و فرودگاه‌های ریاض و ابها در عربستان سعودی را بر عهده گرفتند.

شمار کشته‌شدگان حمله حوثی‌ها به نیروهای دولت یمن در همان روز نیز با تشدید درگیری‌ها به ۷۳ نفر افزایش یافت.

هم‌زمانی نگرانی‌ها از اختلال در عرضه نفت خاورمیانه با کاهش ذخایر آمریکا و نامشخص بودن نتیجه تلاش‌های دیپلماتیک، بازار جهانی نفت را همچنان در معرض نوسان قرار داده است.