• العربية
  • English
BrandBrand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

ادامه فشار واشینگتن بر کی‌یف؛ ویتکاف پس از مذاکره با زلنسکی با پوتین دیدار می‌کند

۲۹ مهر ۱۴۰۵، ۰۰:۱۰ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۰۱:۲۱ (‎+۱ گرینویچ)
استیو ویتکاف و جرد کوشنر، سه‌شنبه با ولودیمیر زلنسکی دیدار کردند، اسلو، ۲۸ مهر ۱۴۰۵
استیو ویتکاف و جرد کوشنر، سه‌شنبه با ولودیمیر زلنسکی دیدار کردند، اسلو، ۲۸ مهر ۱۴۰۵

در حالی که دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، اعلام کرده زمان آن فرارسیده که اوکراین به جنگ پایان دهد، استیو ویتکاف، فرستاده ویژه آمریکا، یک روز پس از دیدار با ولودیمیر زلنسکی، رییس‌جمهوری اوکراین، چهارشنبه ۲۹ مهر با ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه، دیدار خواهد کرد.

یک مقام آمریکایی، سه‌شنبه ۲۸ مهر مذاکرات استیو ویتکاف و جرد کوشنر، فرستادگان ویژه ترامپ با ولودیمیر زلنسکی در اسلو، پایتخت نروژ، را «سازنده» توصیف کرد.

به‌گزارش رویترز، این مقام آمریکایی گفت اوکراین در مذاکرات اسلو، که رهبران نروژ و فنلاند و نمایندگان اروپا و ناتو نیز در آن حضور داشتند، ایده‌ها و پیشنهادهای تازه‌ای ارائه کرد و شرکت‌کنندگان در مسیر دستیابی به رویکردی هماهنگ برای تعامل با روسیه، «پیشرفت معناداری» داشتند.

این مقام که به شرط ناشناس ماندن سخن می‌گفت، اعلام کرد مذاکرات بر «عناصر کلیدی یک چارچوب جامع صلح» متمرکز بود؛ از جمله تضمین‌های امنیتی برای اوکراین، طرح اقتصادی دوران پس از جنگ و ساختار گسترده‌تر امنیتی اروپا.

به‌گفته این مقام، ویتکاف تلاش خواهد کرد «مسیر را برای مذاکرات مستقیم سه‌جانبه و مذاکرات چندجانبه گسترده‌تر هموار کند».

زلنسکی با هدف ترمیم روابط با واشینگتن به اسلو سفر و با فرستادگان ویژه آمریکا دیدار کردکرد.

روابط زلنسکی و ترامپ در پی نزدیک شدن رییس‌جمهوری آمریکا به مسکو، به پایین‌ترین سطح خود در سال‌های اخیر رسیده است. کی‌یف از توقف ارائه حمایت‌های نظامی حیاتی و اطلاعات اطلاعاتی از سوی واشینگتن شکایت کرده است.

زلنسکی پس از نشست اسلو و گفت‌وگوی تلفنی پیشین خود با مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، در یک نشست خبری اعلام کرد اوکراین بار دیگر هشدارهای زودهنگام درباره حملات موشکی روسیه را دریافت می‌کند.

او گفت: «اکنون این سامانه کار می‌کند و عالی است.»

زلنسکی افزود که با روبیو درباره تامین موشک‌های رهگیر سامانه پاتریوت و همچنین سامانه ماهواره‌ای استارلینک گفت‌وگو کرده است. کی‌یف پیش‌تر شکایت کرده بود که استارلینک هنگام نصب روی تجهیزات پرسرعت، مانند پهپادها، از کار می‌افتد.

اقدامات اخیر ترامپ در جهت نزدیکی به مسکو، از جمله توافق برای خرید گازوئیل روسیه و معافیت از تحریم‌های جدید، با مخالفت اعضای هر دو حزب در کنگره آمریکا و نگرانی پایتخت‌های اروپایی روبه‌رو شده است.

زلنسکی گفت درباره تضمین‌های امنیتی «مشابه ماده پنج» گفت‌وگو کرده است؛ اشاره‌ای به ماده پنج پیمان ناتو که بر اساس آن، حمله به یکی از اعضای این ائتلاف، حمله به همه اعضا تلقی می‌شود.

او گفت: «از طرف آمریکایی سپاسگزارم که بار دیگر تاکید کرد این تضمین‌ها محکم خواهند بود.»

زلنسکی بار دیگر تاکید کرد اوکراین امیدوار است در نشستی سه‌جانبه با حضور رهبران اوکراین، روسیه و آمریکا، درباره مسائل کلیدی مربوط به چگونگی پایان دادن به جنگ گفت‌وگو کند.

یوناس گار استوره، نخست‌وزیر نروژ، در نشستی خبری اعلام کرد مذاکرات اسلو خوب و سازنده بوده است.

الکساندر استوب، رییس‌جمهوری فنلاند، نیز در این نشست افزود: «فکر می‌کنم روند صلح دوباره به مسیر درست بازگشته است.»

واشینگتن اتهام ایجاد مانع عمدی در تلاش‌های جنگی اوکراین را رد کرده است. با این حال، ترامپ بارها زلنسکی را سرزنش کرده و خواستار جایگزینی او شده است.

ترامپ سه‌شنبه از اوکراین خواست برای پایان دادن به جنگ به توافق برسد و گفت مسکو خواهان نهایی شدن چنین توافقی است.

او به خبرنگاران گفت: «اوکراین باید بخواهد که این جنگ را پایان دهد.»

ترامپ همچنین تلویحا گفت مسکو در میدان نبرد دست بالا را دارد، زیرا «روسیه ماشین بزرگی است؛ آن‌ها فقط به پیشروی فرسایشی خود ادامه می‌دهند و همین کاری است که تاکنون کرده‌اند. آن‌ها بخش بسیار بزرگی از خاک را تصرف کرده‌اند.»

روبیو: ممکن است موشک‌های آمریکایی هنوز تحویل داده نشده باشند

به‌نوشته رویترز آمریکا در دوره ریاست‌جمهوری ترامپ تا حد زیادی ارسال مستقیم تسلیحات به اوکراین را متوقف کرده است، اما به کشورهای اروپایی اجازه می‌دهد در چارچوب برنامه‌ای موسوم به «فهرست نیازمندی‌های اولویت‌دار اوکراین» (PURL)، به نمایندگی از کی‌یف تسلیحات آمریکایی خریداری کنند.

واشینگتن همچنین اطلاعات و فناوری‌هایی در اختیار اوکراین قرار داده که اروپا توانایی تامین مشابه آن‌ها را ندارد.

یک منبع آگاه از موضوع به رویترز گفت بیشتر محموله‌های تسلیحاتی در چارچوب این برنامه همچنان ارسال می‌شوند، اما پیت هگست، وزیر جنگ آمریکا، درخواست‌های اخیر اوکراین برای دریافت موشک‌های رهگیر پاتریوت را تایید نکرده است.

روبیو سه‌شنبه گفت که ممکن است یک محموله موشک رهگیر که کشورهای اروپایی برای اوکراین خریداری کرده‌اند، هنوز تحویل داده نشده باشد.

با این حال او تغییر سیاست آمریکا را رد کرد.

روبیو در جریان سفر به هند گفت: «هیچ دستور سیاسی عامدانه‌ای برای آسیب رساندن به اوکراین صادر نشده است.»

هگست نیز به خبرنگاران گفت سیاست آمریکا در قبال اوکراین تغییری نکرده است. او در عین حال بر ضرورت حفظ ذخایر تسلیحاتی آمریکا تاکید کرد.

هگست گفت: «قطعا در مورد تجهیزاتی مانند موشک‌های رهگیر، می‌خواهیم مطمئن شویم که نیروهای خودمان نیز تا حد امکان بیشترین تعداد از آن‌ها را در اختیار دارند.»

هگست همچنین گفت واشینگتن دسترسی اوکراین به استارلینک، متعلق به شرکت اسپیس‌ایکس ایلان ماسک، را محدود نکرده است. او در عین حال اشاره کرد که مشکل به شرایط ارائه خدمات این شرکت مربوط است که کی‌یف باید از آن‌ها پیروی کند.

ماسک گفته است استارشیلد، نسخه نظامی سامانه ارتباطی استارلینک شرکت اسپیس‌ایکس، تحت کنترل دولت آمریکاست و تصمیم نهایی درباره هرگونه محدودیت در استفاده از آن با ترامپ است.

با این حال روزنامه وال‌استریت ژورنال سه‌شنبه به‌نقل از مقام‌های آمریکایی و افراد آگاه از موضوع گزارش داد که ماسک پس از مشورت با ترامپ و دیگر مقام‌های دولت، دستور کاهش سرعت ارائه خدمات را صادر کرده است.

رویترز پیش‌تر گزارش داده بود که دستور محدود کردن این خدمات از کاخ سفید صادر شده است.

در حالی که روابط آمریکا و اوکراین رو به وخامت گذاشته، روسیه حملات خود به شهرهای اوکراین را تشدید کرده و به‌ویژه نیروگاه‌ها و تاسیسات سوخت را هدف قرار داده است. این حملات با وجود درخواست ترامپ از هر دو طرف برای خودداری از حمله به سامانه‌های انرژی یکدیگر ادامه یافته است.

روسیه در طول شب شهرهای غرب اوکراین را زیر حملات سنگین قرار داد و با هدف قرار دادن سامانه‌های برق‌رسانی، بخش‌های گسترده‌ای از کشور را که پیش‌تر از چنین حملاتی در امان مانده بودند، با قطع برق مواجه کرد.

اوکراین هفته گذشته، در پاسخ به درخواست ترامپ، برای چند روز از حمله به پالایشگاه‌های نفت روسیه خودداری کرد، اما پس از آنکه نشانه‌ای از پایبندی روسیه به این درخواست مشاهده نکرد، حملات خود را از سر گرفت. هر دو طرف همچنین مراکز داده را هدف حمله قرار داده‌اند.

ترامپ بارها حملات اوکراین به روسیه را محکوم کرده، اما درباره حملات بسیار شدیدتر روسیه به اوکراین سخن چندانی نگفته است.

Banner
Banner
Banner
Banner

پربازدیدترین‌ها

اعتراض شهروندان به قطع کالابرگ و یارانه: نه درآمد داریم، نه مشمول افزایش کمک‌هزینه‌ایم
۱
روایت شما

اعتراض شهروندان به قطع کالابرگ و یارانه: نه درآمد داریم، نه مشمول افزایش کمک‌هزینه‌ایم

۲
تحلیل

سرچشمه شورش؛ در خیابان‌های پاریس چه خبر است؟

۳
روایت شما

واکنش‌های شهروندان به اعتراض‌ها در فرانسه؛ از «کارما» تا یادآوری انقلاب ۵۷

۴
روایت شما

ارسال پیامک‌های تهدیدآمیز برای شهروندان به‌دلیل فعالیت در فضای مجازی

۵

هشدار نتانیاهو به روسیه: همکاری با ایران منافع خودتان را تهدید می‌کند

انتخاب سردبیر

  • با کناره‌گیری بنی گانتس از انتخابات اسرائیل معادله قدرت پیچیده‌تر شد

    با کناره‌گیری بنی گانتس از انتخابات اسرائیل معادله قدرت پیچیده‌تر شد

  • دیدار غیرمنتظره هگست و نتانیاهو در اسرائیل در سایه احتمال ازسرگیری جنگ با جمهوری اسلامی

    دیدار غیرمنتظره هگست و نتانیاهو در اسرائیل در سایه احتمال ازسرگیری جنگ با جمهوری اسلامی

  • فایننشال‌تایمز: جنگ ایران تولید و صادرات انرژی را در قاره آمریکا افزایش داد

    فایننشال‌تایمز: جنگ ایران تولید و صادرات انرژی را در قاره آمریکا افزایش داد

  • معمای انتخابات اسرائیل و احزاب عربی که کسی حاضر به ائتلاف با آنها نیست

    معمای انتخابات اسرائیل و احزاب عربی که کسی حاضر به ائتلاف با آنها نیست

  • واکنش‌های شهروندان به اعتراض‌ها در فرانسه؛ از «کارما» تا یادآوری انقلاب ۵۷
    روایت شما

    واکنش‌های شهروندان به اعتراض‌ها در فرانسه؛ از «کارما» تا یادآوری انقلاب ۵۷

  • زلنسکی در بحبوحه اختلافات با کاخ سفید، برای گفت‌وگو با ویتکاف به اسلو رفت

    زلنسکی در بحبوحه اختلافات با کاخ سفید، برای گفت‌وگو با ویتکاف به اسلو رفت

  • تنش تازه میان واشینگتن و کی‌یف بر سر تبادل اطلاعات در بحبوحه حملات سنگین روسیه

    تنش تازه میان واشینگتن و کی‌یف بر سر تبادل اطلاعات در بحبوحه حملات سنگین روسیه

  • ترامپ: زلنسکی باید فرد دیگری را برای مذاکره معرفی کند، آماده دیدار با شی و پوتین هستم

    ترامپ: زلنسکی باید فرد دیگری را برای مذاکره معرفی کند، آماده دیدار با شی و پوتین هستم

  • کرملین آتش‌بس ۶۰ روزه را رد کرد: حملات تنها در روز انتخابات احتمالی اوکراین متوقف می‌شود

    کرملین آتش‌بس ۶۰ روزه را رد کرد: حملات تنها در روز انتخابات احتمالی اوکراین متوقف می‌شود

•
•
•

مطالب بیشتر

دولت ترامپ می‌گوید بیش از ۳۰۰ هزار ویزای آمریکا را لغو کرده است

۲۸ مهر ۱۴۰۵، ۲۳:۴۱ (‎+۱ گرینویچ)
100%

وزارت امور خارجه آمریکا سه‌شنبه ۲۸ مهر اعلام کرد که دولت دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری این کشور، از آغاز دومین دوره ریاست‌جمهوری او تاکنون بیش از ۳۰۰ هزار ویزای آمریکا را لغو کرده است.

این اقدام در حالی صورت گرفته که دولت فدرال همچنان به اجرای سیاست‌های گسترده و سخت‌گیرانه خود در زمینه مهاجرت ادامه می‌دهد.

این آمار نشان‌دهنده شتاب گرفتن روند لغو ویزاها در هفته‌های اخیر است.

وزارت امور خارجه آمریکا در آخرین گزارش قبلی خود، که ۱۰ اوت منتشر شد، شمار ویزاهای لغوشده از آغاز دوره کنونی ریاست‌جمهوری ترامپ در ژانویه ۲۰۲۵ را بیش از ۱۷۵ هزار مورد اعلام کرده بود.

ترامپ می‌گوید هدف از سیاست‌های سخت‌گیرانه مهاجرتی و کارزار اخراج مهاجران، تقویت امنیت داخلی آمریکاست.

با این حال، مدافعان حقوق بشر می‌گویند این اقدامات، حقوق مربوط به دادرسی عادلانه و آزادی بیان را نقض کرده و محیطی ناامن به وجود آورده است؛ به‌ویژه برای اقلیت‌های قومی که نسبت به برخوردهای تبعیض‌آمیز بر اساس نژاد و قومیت ابراز نگرانی کرده‌اند.

  • آمریکا دریافت وثیقه تا ۲۰ هزار دلار از متقاضیان ویزای ۵۰ کشور را دائمی می‌کند

    آمریکا دریافت وثیقه تا ۲۰ هزار دلار از متقاضیان ویزای ۵۰ کشور را دائمی می‌کند

تامی پیگوت، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، هنگام اعلام آمار جدید در شبکه اجتماعی ایکس گفت دولت ترامپ «بیش از هر دولت دیگری در تاریخ آمریکا، با سرعت بیشتری ویزاها را لغو کرده است».

پیگوت گفت دولت آمریکا در قبال «اتباع خارجی دارای ویزا که قانون را نقض می‌کنند، مرتکب تقلب می‌شوند یا امنیت ملی ما را به خطر می‌اندازند، هیچ‌گونه تساهلی نشان نمی‌دهد».

از جمله موارد لغو ویزا که با محکومیت شدید مدافعان حقوق بشر روبه‌رو شده، لغو ویزای معترضان خارجی حامی فلسطین است که علیه حملات اسرائیل، متحد آمریکا، به غزه تظاهرات کرده‌اند.

ویزای برخی اتباع خارجی نیز به‌دلیل اظهارنظرهایشان در شبکه‌های اجتماعی درباره ترور چارلی کرک، مفسر سیاسی محافظه‌کار، لغو شده است.

دولت ترامپ علاوه بر تلاش برای اخراج معترضان خارجی، نظارت و بررسی فعالیت‌های مهاجران و متقاضیان ویزا در شبکه‌های اجتماعی را نیز تشدید کرده است.

مدافعان حقوق بشر می‌گویند دولت آمریکا با استناد به ملاحظات امنیت ملی، منتقدان خود را هدف قرار داده و از موارد پراکنده تقلب به‌عنوان بهانه‌ای برای هدف قرار دادن گسترده جوامع مهاجر، از جمله جامعه سومالیایی‌تباران آمریکا در ایالت مینه‌سوتا، استفاده کرده است.

  • دولت ترامپ وقت‌های مصاحبه ویزای آمریکا در سراسر جهان را به‌طور موقت متوقف کرد

    دولت ترامپ وقت‌های مصاحبه ویزای آمریکا در سراسر جهان را به‌طور موقت متوقف کرد

ترامپ در کارزار انتخاباتی سال ۲۰۲۴ با وعده جلوگیری از مهاجرت غیرقانونی وارد رقابت شد، اما دولت او مهاجرت قانونی را نیز از جمله با وضع هزینه‌های سنگین برای صدور برخی انواع ویزای کار دشوارتر کرده است.

تایمز از تلاش تهران و مسکو برای تشدید ناآرامی‌های فرانسه خبر داد

۲۸ مهر ۱۴۰۵، ۲۰:۴۹ (‎+۱ گرینویچ)
100%
شعله‌های آتش و دود در جریان ناآرامی‌های پاریس، یک روز پس از تظاهرات سراسری ۲۵ مهر ۱۴۰۵، رویترز

روزنامه تایمز نوشت جمهوری اسلامی و روسیه در تلاش‌اند به ناآرامی‌های فرانسه دامن بزنند و از اعتراضات بهره‌برداری کنند. به نوشته این روزنامه، امانوئل مکرون از بیم ناخشنودی تهران، مانع انتشار گزارش امنیتی درباره کارزارهای انتشار اطلاعات نادرست و حملات سایبری جمهوری اسلامی شده است.

این روزنامه بریتانیایی سه‌شنبه ۲۸ مهر به نقل از پژوهشگران و گزارش‌های رسانه‌ای گزارش داد این اتهام‌ها شامل فعالیت در شبکه‌های اجتماعی، ارتباط با گروه‌های چپ تندرو و احتمال پرداخت پول برای ایجاد آشوب است. این روزنامه همچنین تاکید کرد شواهدی وجود ندارد که قدرت‌های خارجی آغازگر این اعتراض‌ها بوده باشند.

پیش‌تر رادیو دولتی «فرانس کولتور» به نقل از منابع پلیس و دستگاه‌های اطلاعاتی منطقه‌ای، از نقش چهره‌های تاثیرگذار شبکه‌های اجتماعی در تحریک و تشدید ناآرامی‌ها خبر داده بود.

به گفته این منابع، قدرت‌های خارجی از این افراد حمایت کرده‌اند یا به انتشار گسترده محتوایشان کمک کرده‌اند. ایران، روسیه و الجزایر در این گزارش نام برده شده‌اند.

ژان نوئل بارو، وزیر خارجه فرانسه، ۲۱ مهر درباره تلاش برای دخالت خارجی در امور فرانسه و تاثیرگذاری بر انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۲۷ هشدار داده و گفته بود اعتراضات دانش‌آموزی نیز هدف روایت‌های خصمانه‌ای از سوی روسیه، چین، ایران و جنبش ماگا قرار گرفته است.

  • آرامش شکننده در فرانسه؛ معترضان برای تظاهرات در هفته آینده فراخوان دادند

    آرامش شکننده در فرانسه؛ معترضان برای تظاهرات در هفته آینده فراخوان دادند

بر اساس گزارش تایمز، مقام‌ها یا رسانه‌های نزدیک به حکومت‌ها در ایران، روسیه، چین و الجزایر اتهام‌های مطرح‌شده را رد کرده‌اند.

موج اعتراض‌های دانش‌آموزی فرانسه ۳۰ شهریور ۱۴۰۵، با اعتراض به کمبود معلم در دبیرستانی در منطقه کرتی، در حومه پاریس، آغاز شد و ظرف حدود ۱۰ روز به سراسر کشور و دیگر گروه‌های اجتماعی گسترش یافت.

دانش‌آموزان به شلوغی کلاس‌ها، فرسودگی مدارس و نابرابری آموزشی اعتراض داشتند. تعطیلی کلاس‌ها و مسدود کردن ورودی مدارس به شیوه‌های اصلی اعتراض تبدیل شد. با پیوستن دانشجویان، اتحادیه‌های کارگری و جلیقه‌زردها، مطالبات به‌تدریج از آموزش فراتر رفت و گرانی و افت خدمات عمومی را نیز دربرگرفت.

تجمعات گسترده ۲۵ مهر در شهرهایی مانند پاریس، لیون و لیموژ با درگیری، غارت و آتش‌سوزی همراه شد و به مرگ یک نفر و بازداشت تعداد زیادی از معترضان انجامید. این اعتراض‌ها چندین زخمی و خسارت‌های گسترده برجا گذاشت.

دولت فرانسه از شامگاه ۲۷ مهر در بخش‌هایی از چند شهر مقررات منع رفت‌وآمد برقرار کرده است. تا ۲۸ مهر، فراخوان اعتراض‌های شنبه سوم آبان همچنان برقرار بود. دولت نیز وعده داد نیروهای امنیتی با پشتیبانی نظامیان به‌طور گسترده در محل اعتراضات مستقر خواهند شد.

  • امیر براتی؛ روایت هکر نابغه ایرانی از همکاری با وزارت اطلاعات تا افتادن در دام اف‌بی‌آی

    امیر براتی؛ روایت هکر نابغه ایرانی از همکاری با وزارت اطلاعات تا افتادن در دام اف‌بی‌آی

اتهام ارتباط با گروه‌های رادیکال و پرداخت پول

دیوید کولون، استاد تاریخ در موسسه مطالعات سیاسی پاریس، «سیانس پو»، به تایمز گفت ایران، روسیه و الجزایر در دامن زدن به تنش‌ها نقش داشته‌اند. او موفقیت بیشتر جمهوری اسلامی در این زمینه را تا حدی ناشی از نفوذ در گروه‌های چپ افراطی دانست.

امانوئل رضوی، روزنامه‌نگار و نویسنده ایرانی‌تبار فرانسوی، نیز گفت سرویس‌های اطلاعاتی حکومت ایران در جنبش‌هایی مداخله می‌کنند که تصور کنند در خدمت اهدافشان است.

رضوی ماموران ایرانی را مظنون به پرداخت چند صد یورو به جوانان بیکار برای ایجاد آشوب در پاریس دانست. به گفته او، دریافت‌کنندگان این پول اقلیت کوچکی از افراد دخیل در ناآرامی‌های ۲۵ مهر بودند. گزارش تایمز برای این اتهام مشخص، سند قابل بررسی یا تایید مستقلی ارائه نکرد.

او همچنین نیروی قدس سپاه پاسداران را به فعالیت از طریق شبکه‌های سازمان‌یافته حساب‌های جعلی و جذب چهره‌های تاثیرگذار در شبکه‌های اجتماعی و تلگرام متهم کرد.

100%
ماموران پلیس ضدشورش در کنار آتش‌سوزی در جریان ناآرامی‌های پاریس، یک روز پس از برگزاری تظاهرات سراسری در اعتراض به هزینه‌های زندگی و افزایش قیمت سوخت، ۲۶ مهر ۱۴۰۵، رویترز.

درباره روسیه، کولون گفت تلاش مسکو برای تاثیرگذاری بر اعتراض‌ها نتیجه محدودی داشته، زیرا در نفوذ به گروه‌های چپ رادیکال فرانسه چندان موفق نبوده است. او احتمال حضور عوامل روسیه در تجمعات را مطرح کرد، اما تصریح کرد نمی‌تواند این موضوع را با قطعیت تایید کند.

گزارش منتشرنشده درباره فعالیت‌های جمهوری اسلامی

تایمز به نقل از وب‌سایت فرانسوی «لا لتر» نوشت بارو گزارشی از دبیرخانه کل دفاع و امنیت ملی فرانسه درباره «اقدامات انتشار اطلاعات نادرست و حملات سایبری» ایران دریافت کرده بود.

بر اساس این روایت، جمهوری اسلامی پیش از المپیک ۲۰۲۴ پاریس در انتشار مطالبی برای تحریم تیم اسرائیل نقش داشت. یک سال بعد، حساب‌های مرتبط با ایران یک جنبش اعتراضی در فرانسه را تشویق کردند و در روزهای اخیر نیز حساب‌های مشابهی درباره درگیری پلیس و معترضان محتوا منتشر کرده‌اند. این روایت روشن نمی‌کند که آیا در هر سه مقطع، حساب‌های یکسانی فعالیت داشته‌اند یا نه.

به گزارش لا لتر، بارو خواهان انتشار عمومی این سند بود، اما امانوئل مکرون، رییس‌جمهوری فرانسه، مخالفت کرد، زیرا کاخ الیزه در جریان جنگ ایران می‌کوشید سیاست «حفظ فاصله برابر» با تهران و واشینگتن را دنبال کند.

این سند منتشر نشده و اطلاعات مربوط به محتوای آن و مخالفت مکرون با انتشارش، بر گزارش لا لتر استوار است.

پلیس بریتانیا دو مظنون پرونده فرفورد را به ظن همکاری اطلاعاتی با ایران دوباره بازداشت کرد

۲۸ مهر ۱۴۰۵، ۱۹:۵۷ (‎+۱ گرینویچ)
100%
پلیس بریتانیا در حال نگهبانی در نزدیکی پایگاه هوایی فرفورد، ۷ مهر ۱۴۰۵، رویترز

پلیس بریتانیا دو مرد، از جمله یک شهروند دوتابعیتی ایرانی‌بریتانیایی، را به ظن همکاری با دستگاه اطلاعاتی ایران در پرونده طرح احتمالی حمله به پایگاه هوایی فرفورد دوباره بازداشت کرد. پلیس همچنان نقش حکومت ایران در این پرونده را «بسیار محتمل» می‌داند.

پلیس مبارزه با تروریسم بریتانیا سه‌شنبه ۲۸ مهر اعلام کرد این دو نفر بر اساس قانون امنیت ملی بازداشت شدند. یکی از مظنونان، شهروندی ۲۴ ساله و بریتانیایی است که نخستین بار در نزدیکی پایگاه بازداشت شده بود و دیگری، یک مرد ۲۵ ساله با تابعیت دوگانه ایرانی‌بریتانیایی است که پیش‌تر در لندن بازداشت شده بود.

هر دو نفر تا پیش از بازداشت مجدد با قرار وثیقه آزاد بودند. پنج مظنون دیگر این پرونده همچنان با وثیقه آزادند و تاکنون علیه هیچ‌یک از هفت نفر به‌طور رسمی اتهامی مطرح نشده است.

لارنس تیلور، رییس پلیس مبارزه با تروریسم بریتانیا، گفت: «این تحقیقات همچنان به‌طور فعال ادامه دارد و جمع‌آوری شواهد نیز در جریان است. با این حال، موضع ما در حال حاضر تغییری نکرده است؛ ما همچنان معتقدیم که به احتمال بسیار زیاد، حکومت ایران در این ماجرا نقش داشته است.»

  • روبیو ارزیابی بریتانیا درباره نقش جمهوری اسلامی در طرح حمله به فرفورد را تایید کرد

    روبیو ارزیابی بریتانیا درباره نقش جمهوری اسلامی در طرح حمله به فرفورد را تایید کرد

او این پرونده را «بسیار پیچیده» توصیف کرد و افزود بازرسان همچنان میزان دخالت حکومت ایران و اهداف پشت آن را بررسی می‌کنند. جمهوری اسلامی هرگونه دخالت در این ماجرا را رد کرده است.

تحقیقات از بامداد پنج مهر، با بازداشت پنج مرد بریتانیایی در نزدیکی فرفورد آغاز شد؛ پایگاهی متعلق به نیروی هوایی سلطنتی بریتانیا در غرب انگلستان که بمب‌افکن‌های آمریکایی از آن برای حمله به ایران استفاده کرده بودند.

پلیس پس از بازداشت شهروند دوتابعیتی در ۹ مهر، مردی ۲۲ ساله را نیز ۱۴ مهر در لندن بازداشت کرد.

در جریان حادثه اولیه، ده‌ها نفر از ساکنان اطراف پایگاه از خانه‌های خود تخلیه شدند و نیروهای مسلح پلیس و کارشناسان خنثی‌سازی بمب ارتش به محل رفتند. پلیس بعدا اعلام کرد در سه خودروی ون بنزین پیدا کرده، اما هیچ ماده منفجره‌ای کشف نشده است.

ارزیابی لندن و واشینگتن درباره نقش جمهوری اسلامی

بازداشت‌های تازه پس از آن صورت گرفت که مقام‌های بریتانیا و آمریکا به‌طور علنی از نقش احتمالی جمهوری اسلامی در این پرونده سخن گفتند. اندی برنهام، نخست‌وزیر بریتانیا، هشت مهر در مصاحبه با بی‌بی‌سی از وجود «نشانه‌هایی قوی» درباره نقش تهران در حادثه فرفورد خبر داد.

  • وزیر خارجه آلمان: اقدامات خصمانه جمهوری اسلامی در اروپا را تحمل نمی‌کنیم

    وزیر خارجه آلمان: اقدامات خصمانه جمهوری اسلامی در اروپا را تحمل نمی‌کنیم

دولت بریتانیا ۲۰ مهر ارزیابی خود را صریح‌تر بیان کرد و گفت این طرح به احتمال زیاد در ایران هماهنگ شده و «تقریبا به‌طور قطع» با هدایت سپاه پاسداران بوده است. به گزارش رویترز، سفیر جمهوری اسلامی در بریتانیا این اظهارات را رد کرد.

مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، نیز ۲۵ مهر در گفت‌وگو با خبرنگاران، ارزیابی بریتانیا درباره نقش حکومت ایران در طرح حمله به فرفورد را تایید کرد. آمریکا پیش‌تر، در نیمه نخست مهر، بمب‌افکن‌های بی‌۱ خود را از این پایگاه خارج کرده بود.

تیلور در بیانیه تازه خود با اشاره به پرسش‌های بی‌پاسخ افکار عمومی گفت پلیس هر زمان امکان انتشار اطلاعات بیشتری داشته باشد، آن را در اختیار مردم خواهد گذاشت.

سفر مکرون به کشورهای خلیج فارس برای تامین گازوئیل در بحبوحه ناآرامی‌های فرانسه

۲۸ مهر ۱۴۰۵، ۱۵:۵۱ (‎+۱ گرینویچ)
100%
دیدار مکرون با حمد بن عیسی آل خلیفه، شاه بحرین، منامه، ۲۸ مهر

به‌دنبال افزایش قیمت سوخت و اعتراضات گسترده در فرانسه، کاخ الیزه اعلام کرد امانوئل مکرون، رییس‌جمهوری فرانسه، در سفر به کشورهای حاشیه خلیج فارس، برای تامین ماهانه ۲۰۰ هزار تن گازوئیل اضافی از امارات متحده عربی و بحرین تعهداتی دریافت کرده است.

بر اساس بیانیه کاخ الیزه که سه‌شنبه ۲۸ مهر منتشر شد، امارات متعهد شده است ماهانه حدود ۱۰۰ هزار تن گازوئیل اضافی به فرانسه تحویل دهد.

همچنین قرار است در جریان سفر مکرون به بحرین، تامین ۱۰۰ هزار تن دیگر در ماه قطعی شود.

با احتساب ۹۵ هزار تن گازوئیل که عربستان سعودی پیش‌تر تامین آن را برای ماه‌های اکتبر و نوامبر تعهد کرده بود، مجموع تعهدات این سه کشور به ۲۹۵ هزار تن در ماه می‌رسد.

بنا بر اعلام دفتر ریاست‌جمهوری فرانسه، این میزان اندکی بیش از ۱۰ درصد مصرف گازوئیل کشور را پوشش می‌دهد.

شبکه فرانس۲۴ هدف مکرون از سفر به کشورهای مهم صادرکننده انرژی در خلیج فارس را تلاش برای تضمین تامین نفت و گازوئیل و کاهش قیمت سوخت در فرانسه عنوان کرد.

این سفر در شرایطی انجام می‌شود که دولت فرانسه با بحران افزایش هزینه‌های زندگی و ناآرامی‌های گسترده ناشی از آن دست‌وپنجه نرم می‌کند.

اعتراضات روزهای ۲۵ و ۲۶ مهر در شهرهای مختلف این کشور به درگیری‌های خشونت‌آمیز و خسارت به اموال عمومی و خصوصی انجامید.

خبرگزاری رویترز ۲۸ مهر نوشت اجرای مقررات منع رفت‌وآمد در برخی مناطق فرانسه به برقراری آرامش کمک کرده است.

با این حال، گروه‌های دانشجویی و جلیقه‌زردها از برنامه‌ریزی برای دور تازه‌ای از اعتراضات در شنبه آینده خبر داده‌اند.

جنگ ایران و اختلال در صادرات انرژی خلیج فارس

مکرون که ۲۷ مهر به کویت و امارات سفر کرده بود، پس از دیدار از بحرین، قرار است ۲۹ مهر راهی قطر شود.

این در حالی است که از زمان آغاز جنگ ایران در ۹ اسفند ۱۴۰۴، صادرات انرژی کشورهای حاشیه خلیج فارس با اختلال روبه‌رو شده است.

در جریان این مناقشه که نزدیک به هشت ماه از آغاز آن می‌گذرد، قیمت نفت خام به‌شدت افزایش یافته است.

حملات جمهوری اسلامی به کشتی‌های تجاری در تنگه هرمز یکی از مهم‌ترین مسیرهای صادرات انرژی را مسدود کرده و فشار بر بازارهای جهانی را شدت بخشیده است.

کشورهای گروه هفت که فرانسه امسال ریاست دوره‌ای آن را بر عهده دارد، پیش‌تر توافق کردند برای کاهش فشار بر بازار انرژی، تا ۱۰۰ میلیون بشکه نفت از ذخایر راهبردی خود برداشت کنند.

تنگه هرمز آبراهی باریک میان ایران و عمان است که پیش از آغاز جنگ ایران، حدود یک‌پنجم نفت خام و گاز طبیعی مایع جهان از آن عبور می‌کرد.

تعهد کویت به تامین سوخت دو قلمرو فرانسه

کاخ الیزه در ادامه اعلام کرد کویت «تعهدات بسیار روشنی» برای تامین گازوئیل و نفت سفید مورد نیاز مایوت و ریونیون، دو قلمرو فرادریایی فرانسه در اقیانوس هند، داده است.

به گفته دفتر ریاست‌جمهوری فرانسه، این محموله‌ها از طریق عمان ارسال خواهند شد تا نیازی به عبور از تنگه هرمز نباشد.

هم‌زمان، پاریس در حال مذاکره با کشورهای منطقه برای کاهش هزینه بیمه حمل‌ونقل دریایی است. هدف از این گفت‌وگوها فراهم کردن شرایطی است که شرکت‌ها بتوانند با هزینه کمتر، محموله‌های بیشتری را از تنگه هرمز عبور دهند.

کاخ الیزه با تاکید بر اهمیت این توافق‌ها افزود: «به این ترتیب، با تعهدات بلندمدت شرکای خود، امنیت انرژی کشورمان را تقویت می‌کنیم.»

ناآرامی‌های اخیر فضای سیاسی فرانسه را در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۲۷ ملتهب‌تر کرده است.

نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند مارین لوپن، چهره شاخص راست افراطی و ژان‌لوک ملانشون، سیاستمدار چپ رادیکال، در میان نامزدهای مطرح این انتخابات از بیشترین حمایت برخوردارند.

زلنسکی در بحبوحه اختلافات با کاخ سفید، برای گفت‌وگو با ویتکاف به اسلو رفت

۲۸ مهر ۱۴۰۵، ۱۴:۳۰ (‎+۱ گرینویچ)
100%
دیدار زلنسکی با نخست‌وزیر نروژ (سمت راست) و رییس‌جمهوری فنلاند (سمت چپ)، اسلو، ۲۸ مهر

ولودیمیر زلنسکی، رییس‌جمهوری اوکراین، برای دیدار با استیو ویتکاف، فرستاده ویژه آمریکا، به اسلو سفر کرده است؛ تلاشی برای کاهش تنش میان کی‌یف و واشینگتن که در هفته‌های اخیر و هم‌زمان با نزدیک‌تر شدن دونالد ترامپ به مسکو شدت گرفته است.

یوناس گار استوره، نخست‌وزیر نروژ، اعلام کرد هدف از میزبانی نشست‌های سه‌شنبه ۲۸ مهر در اسلو، «هدایت تلاش‌های دیپلماتیک به مسیری سازنده‌تر» است.

خبرگزاری رویترز گزارش داد فنلاند نیز در میزبانی این گفت‌وگوها مشارکت دارد.

الکساندر استوب، رییس‌جمهوری فنلاند، شرکت خود در این نشست‌ها را تایید کرد و در توضیح دستور کار جلسات گفت قرار است درباره «جنگ تجاوزکارانه و غیرقانونی روسیه علیه اوکراین و وضعیت کلی امنیت در اروپا» گفت‌وگو کنند.

بنا بر اعلام نروژ، انتظار می‌رود جرد کوشنر، داماد ترامپ، که همراه با ویتکاف هدایت تیم مذاکره‌کننده ایالات متحده را بر عهده داشته است، به‌صورت مجازی در نشست‌ها شرکت کند.

همچنین قرار است زلنسکی، استوب و استوره سه‌شنبه در یک نشست خبری مشترک حضور یابند.

تشدید اختلافات واشینگتن و کی‌یف بر سر سیاست‌های ترامپ

ترامپ که با هدف کاهش قیمت سوخت در آمریکا بخشی از تحریم‌های روسیه را لغو کرده است، بارها زلنسکی را مورد انتقاد قرار داده و خواستار جایگزینی او شده است.

مقام‌های اوکراینی می‌گویند واشینگتن در هفته‌های اخیر از ارائه هشدارهای زودهنگام درباره حملات موشکی روسیه خودداری کرده و ارتباطات ماهواره‌ای استارشیلد، متعلق به شرکت اسپیس‌ایکس، را که برای هدایت پهپادهای اوکراینی به کار می‌رود، محدود کرده است.

به گفته آن‌ها، ایالات متحده همچنین تجهیزات پدافند هوایی خریداری‌شده با منابع مالی متحدان اروپایی را تحویل نداده است.

مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، ۲۸ مهر تایید کرد احتمال دارد یک محموله موشک‌های پدافند هوایی که کشورهای اروپایی برای اوکراین خریده‌اند، هنوز تحویل داده نشده باشد. با این حال، او کوشید این موضوع را کم‌اهمیت جلوه دهد.

روبیو در جریان سفر به هند به خبرنگاران گفت: «نکته مهم این است که هیچ دستور سیاسی عامدانه‌ای برای آسیب رساندن به اوکراین صادر نشده است.»

ترامپ ۲۷ مهر در تازه‌ترین اظهارات خود که نشان‌دهنده موضع مثبت او در قبال مسکو و انتقادش از کی‌یف بود، گفت: «روسیه در قبال اوکراین خوب عمل کرده است.»

او افزود زلنسکی «کمک چندانی به بهبود اوضاع نمی‌کند» و کی‌یف باید «فرد دیگری را برای مذاکره پیدا کند».

در همین حال، کرملین اعلام کرد امیدوار است به‌زودی دیداری میان ویتکاف و ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه، ترتیب داده شود؛ موضوعی که از احتمال سفر فرستاده ویژه آمریکا به مسکو پس از دیدار با زلنسکی حکایت دارد.

گفت‌وگوی زلنسکی و روبیو

زلنسکی ۲۸ مهر اعلام کرد با روبیو درباره موشک‌های رهگیر بالستیک، هشدارهای زودهنگام درباره حملات روسیه و «وضعیت استارلینک و استارشیلد که باید به حالت پیشین بازگردد»، گفت‌وگو کرده است.

او در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «همه این مسائل در شرایطی مطرح می‌شود که تلاش‌های دیپلماتیک ما برای پایان دادن به این جنگ وحشتناک و کشتار مداوم انسان‌ها ادامه دارد.»

دور تازه تنش‌ها میان واشینگتن و کی‌یف از ۱۰ روز پیش آغاز شد؛ زمانی که ترامپ در چارچوب توافقی با پوتین، تحریم‌های گازوئیل روسیه را لغو کرد.

افزایش قیمت سوخت در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره آمریکا، جمهوری‌خواهان را تحت فشار قرار داده است.

ترامپ بارها زلنسکی را به‌دلیل حملات اوکراین به پالایشگاه‌های نفت روسیه به‌شدت مورد انتقاد قرار داده است.

کی‌یف می‌گوید هدف قرار دادن این تاسیسات یکی از معدود راه‌های مقابله با روسیه پس از نزدیک به پنج سال حملات گسترده و مداوم این کشور به اوکراین است.

  • وال‌استریت ژورنال: پوتین خواستار نشست با ترامپ و شی درباره اوکراین بدون حضور زلنسکی شد

    وال‌استریت ژورنال: پوتین خواستار نشست با ترامپ و شی درباره اوکراین بدون حضور زلنسکی شد

ترامپ پس از لغو تحریم‌های گازوئیل روسیه، دامنه معافیت‌ها را گسترش داد و بخشی از تحریم‌های شدیدتر علیه مسکو را که قرار بود از هفته جاری اعمال شوند، مشمول این معافیت‌ها کرد.

واشینگتن گزارش‌ها درباره خودداری از ارائه اطلاعات امنیتی به کی‌یف و اعمال محدودیت بر استارشیلد، نسخه نظامی استارلینک، را رد کرده است.

با این حال، مقام‌های اوکراینی می‌گویند گیرنده‌های ماهواره‌ای این سامانه هنگام نصب روی تجهیزات پرسرعت، از جمله پهپادها، دیگر کار نمی‌کنند.

ایلان ماسک، مدیرعامل اسپیس‌ایکس، گفته است کنترل استارشیلد در اختیار دولت آمریکا است و تصمیم نهایی درباره هرگونه محدودیت در استفاده از آن به ترامپ بستگی دارد.

کشورهای اروپای غربی دفاع از اوکراین در برابر تهاجم روسیه را برای امنیت اروپا حیاتی می‌دانند. آن‌ها ضمن حمایت قاطع از زلنسکی می‌کوشند از عمیق‌تر شدن اختلاف میان واشینگتن و کی‌یف جلوگیری کنند.

دولت ترامپ ارسال مستقیم تسلیحات به اوکراین را تا حد زیادی متوقف کرده، اما همچنان به کشورهای اروپایی اجازه می‌دهد تجهیزات نظامی آمریکایی را برای کی‌یف خریداری کنند.

آمریکا همچنین اطلاعات و فناوری‌هایی در اختیار اوکراین قرار می‌دهد که کشورهای اروپایی در حال حاضر توانایی ارائه جایگزینی برای آن‌ها را ندارند.