• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

وزارت خارجه آمریکا: شهروندان آمریکایی فورا ایران را ترک کنند

۲۹ تیر ۱۴۰۵، ۲۰:۰۳ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۲۳:۱۲ (‎+۱ گرینویچ)

حساب فارسی وزارت خارجه آمریکا شامگاه دوشنبه ۲۹ تیر در شبکه ایکس نوشت به‌دلیل تنش‌های شدید در خاورمیانه، وضعیت امنیتی منطقه همچنان پیچیده است و احتمال تشدید غیرمنتظره تنش‌ها وجود دارد.

در این پیام از شهروندان آمریکایی خواسته شده است اخبار را به‌طور مستمر دنبال کنند، جانب احتیاط را رعایت کنند و پیش از سفر به خاورمیانه یا عبور از این منطقه، با شرکت‌های هواپیمایی درباره وضعیت پروازهای خود تماس بگیرند.

وزارت خارجه آمریکا همچنین تاکید کرد شهروندان آمریکایی نباید به ایران سفر کنند، باید در سفر به خاورمیانه یا عبور از این منطقه تجدیدنظر کنند و شهروندان آمریکایی حاضر در ایران نیز هرچه سریع‌تر این کشور را ترک کنند. همچنین از آن‌ها خواسته شده است در صورت بروز درگیری، از محل نزدیک‌ترین پناهگاه آگاه باشند.

Banner
Banner

پربازدیدترین‌ها

برافراشته شدن پرچم شیروخورشید هم‌زمان با ثبت گل قهرمانی اسپانیا
۱

برافراشته شدن پرچم شیروخورشید هم‌زمان با ثبت گل قهرمانی اسپانیا

۲

پس از انتقاد از امیر قلعه‌نویی و تیم ملی، سایت و اپلیکیشن فوتبال ۳۶۰ از دسترس خارج شد

۳

«عادل عامل دوقطبی‌سازی در فوتبال»؛ حمله رسانه سپاه به فردوسی‌پور پس از فیلتر شدن فوتبال۳۶۰

۴

حمله قلعه‌نویی به علی دایی: دلیلی نمی‌شود شما اگر بازیکن بزرگی بوده‌ای، مربی خوبی هم باشی

۵

غایب بزرگ اسپانیا-آرژانتین؛ رییس یوفا، فینال جام جهانی را به دلیل جنجال بالوگان تحریم کرد

انتخاب سردبیر

  • آمریکا در جنوب ایران؛ کاهش توان جمهوری اسلامی در میدان و میز مذاکره
    تحلیل

    آمریکا در جنوب ایران؛ کاهش توان جمهوری اسلامی در میدان و میز مذاکره

  • حمایت کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» از اعتراض و اعتصاب غذای زندانیان قزلحصار

    حمایت کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» از اعتراض و اعتصاب غذای زندانیان قزلحصار

  • مجتبی دهبندی و کیانوش همزه‌ای به‌دلیل کمک به معترضان زخمی، به اعدام محکوم شدند

    مجتبی دهبندی و کیانوش همزه‌ای به‌دلیل کمک به معترضان زخمی، به اعدام محکوم شدند

  • وال‌استریت ژورنال: اسرائیل از انتقال هزاران سانتریفیوژ به سایت کلنگ گزلا خبر داد

    وال‌استریت ژورنال: اسرائیل از انتقال هزاران سانتریفیوژ به سایت کلنگ گزلا خبر داد

  • چین در خلیج فارس، شریک تجاری بدون مسئولیت امنیتی
    تحلیل

    چین در خلیج فارس، شریک تجاری بدون مسئولیت امنیتی

  • فایننشال‌تایمز: با شکست مذاکرات، تغییر حکومت ایران دوباره مورد توجه آمریکا قرار گرفته است

    فایننشال‌تایمز: با شکست مذاکرات، تغییر حکومت ایران دوباره مورد توجه آمریکا قرار گرفته است

•
•
•

مطالب بیشتر

غایب بزرگ اسپانیا-آرژانتین؛ رییس یوفا، فینال جام جهانی را به دلیل جنجال بالوگان تحریم کرد

۲۹ تیر ۱۴۰۵، ۱۹:۴۶ (‎+۱ گرینویچ)
100%

روزنامه تایمز روز دوشنبه گزارش داد که آلکساندر چفرین، رییس یوفا و نائب رییس فیفا، در اعتراض به نحوه رسیدگی فیفا به پرونده محرومیت فولارین بالوگون، از حضور در فینال جام جهانی روز یکشنبه خودداری کرد. این اقدام همچنین در ادامه اختلاف‌های دیگر او با نهاد حاکم بر فوتبال جهان انجام شد.

رییس فوتبال اروپا همراه با دیگر اعضای شورای فیفا در دیدار افتتاحیه مسابقات در مکزیکوسیتی حضور داشت و قرار بود فینال اسپانیا و آرژانتین را نیز تماشا کند.

اما چفرین پس از آنکه کمیته انضباطی فیفا محرومیت یک جلسه‌ای فولارین بالوگان، مهاجم آمریکا در بازی با بلژیک را لغو کرد، از حضور در فینال منصرف شد. بالوگان به دلیل دریافت کارت قرمز در دیدار مرحله یک‌شانزدهم نهایی برابر بوسنی و هرزگوین از یک مسابقه محروم شده بود.

این تصمیم جنجالی، که فیفا می‌گوید به ریاست محمد الکمالی، رییس اماراتی کمیته انضباطی، گرفته شده، پس از تماس تلفنی دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، با جیانی اینفانتینو، رییس فیفا، اتخاذ شد. ترامپ در این تماس از اینفانتینو خواسته بود محرومیت بالوگان لغو شود.

یوفا در بیانیه‌ای این اقدام را «بی‌سابقه، غیرقابل درک و غیرقابل توجیه» توصیف کرد و گفت فیفا با ایجاد این تصور که سیاست در تصمیم‌های فوتبالی دخالت کرده، «از یک خط قرمز عبور کرده است.»

چندین فدراسیون عضو یوفا نیز از این تصمیم انتقاد کردند. از جمله فدراسیون فوتبال بلژیک که پیش از پیروزی ۴ بر ۱ برابر آمریکا در مرحله بعد، تنها این پیام را منتشر کرد: «این تصمیم را لغو کنید.»

اختلاف‌های عمیق‌تر میان فیفا و یوفا

پرونده بالوگان تنها یکی از موارد اختلاف میان فیفا و یوفاست؛ دو نهادی که حتی در بهترین شرایط نیز روابط سردی با یکدیگر داشته‌اند و اکنون این اختلاف‌ها شدت گرفته است.

چفرین پیش از آغاز جام جهانی نیز از قیمت بالای بلیت‌ها انتقاد کرده و گفته بود این سیاست، فوتبال را از «هواداران واقعی و وفادار» دور می‌کند. برخلاف فیفا، یوفا اعلام کرده از قیمت‌گذاری شناور در مسابقات خود استفاده نخواهد کرد و دست‌کم ۴۰ درصد بلیت‌های یورو ۲۰۲۸ در بریتانیا و ایرلند حدود ۶۰ پوند یا کمتر قیمت خواهند داشت.

او همچنین از ناکامی فیفا در متقاعد کردن مقام‌های مهاجرتی آمریکا برای صدور مجوز حضور عمر آرتان، داور سومالیایی، در جام جهانی انتقاد کرد. دو روز پس از بازگرداندن این داور، یوفا اعلام کرد او دیدار سوپرجام اروپا در ماه آینده را قضاوت خواهد کرد.

نحوه برخورد با تیم ملی ایران در جریان جام جهانی نیز از دیگر موارد اختلاف دو نهاد بود. یوفا معتقد است فیفا می‌توانست و باید برای فراهم کردن شرایطی برابر برای نماینده آسیا اقدامات بیشتری انجام می‌داد.

اختلاف بر سر قوانین بازی

اختلاف‌ها تنها به مسائل خارج از زمین محدود نمی‌شود. یوفا با اجباری شدن وقفه‌های آب‌رسانی، طولانی شدن زمان بین دو نیمه برای اجرای برنامه‌های موسیقی و همچنین دادن کارت قرمز به بازیکنانی که هنگام صحبت در زمین دهان خود را می‌پوشانند، موافق نیست.

در نمونه‌ای دیگر، یوفا به داوران کمک‌داور ویدیویی خود دستور داده است که موارد احتمالی تمارض را به عنوان «اشتباه در شناسایی بازیکن» بررسی نکنند.

در جام جهانی دو مورد از این دست رخ داد؛ کارت زرد تیم ریم، مدافع آمریکا، لغو و به میگل آلمیرون، بازیکن پاراگوئه، داده شد. همچنین، در اتفاقی مهم‌تر، بریل امبولو، مهاجم سوئیس، پس از آنکه کارت زردی که ابتدا به لئاندرو پاردس، بازیکن آرژانتین، داده شده بود به نام او ثبت شد، از زمین اخراج شد.

با این حال، هرچند همه این اختلاف‌ها میان فیفا و یوفا واقعی و جاری هستند، باید توجه داشت که چفرین مدتی است از رویدادهای فیفا فاصله گرفته است.

او در سال‌های اخیر کمترین حضور ممکن را در کنگره‌های سالانه فیفا داشته، با وجود آنکه به دلیل ریاست بر یوفا یکی از نایب‌رییس‌های فیفاست.

چفرین تنها در دیدار افتتاحیه آخرین جام جهانی زنان حاضر شد و هیچ‌یک از مسابقات جام باشگاه‌های جهان را از نزدیک تماشا نکرد.

با وجود اختلاف‌های یوفا با فیفا، حتی اگر همه ۵۵ عضو اروپایی به صورت یکپارچه رای بدهند، تنها ۵۵ رای از مجموع ۲۱۱ عضو فیفا را در اختیار دارند و به نظر می‌رسد بسیاری از دیگر اعضا از مدیریت جیانی اینفانتینو رضایت دارند.

وزارت خارجه کویت: ادامه حملات جمهوری اسلامی نقض حاکمیت و امنیت کشور است

۲۹ تیر ۱۴۰۵، ۱۹:۳۲ (‎+۱ گرینویچ)
100%

وزارت خارجه کویت دوشنبه ۲۹ تیر در بیانیه‌ای، ادامه حملات جمهوری اسلامی به این کشور را به‌شدت محکوم کرد و آن را نقض آشکار حاکمیت، تهدیدی مستقیم علیه امنیت و ثبات کویت و امنیت شهروندان و ساکنان این کشور دانست.

در این بیانیه آمده است که این حملات همچنین نقض جدی حقوق بین‌الملل، منشور سازمان ملل و قطعنامه شماره ۲۸۱۷ شورای امنیت سازمان ملل است.

وزارت خارجه کویت بار دیگر تاکید کرد ادامه این حملات آشکار، در حالی که تلاش‌های منطقه‌ای و بین‌المللی برای کاهش تنش‌ها در جریان است، به‌طور هدفمند این تلاش‌ها را تضعیف می‌کند و اراده جامعه جهانی برای پیشبرد این روند را نادیده می‌گیرد.

وزارت خارجه کویت همچنین تاکید کرد امنیت، حاکمیت و سلامت شهروندان و ساکنان این کشور قابل تعرض نیست و افزود کویت حق ذاتی و مشروع خود را برای اتخاذ همه اقدامات لازم به‌منظور حفظ حاکمیت، امنیت و ثبات خود محفوظ می‌داند.

شاهزاده رضا پهلوی: در دوران گذار پلی برای رسیدن به مقصد و داوری بی‌طرف خواهم بود

۲۹ تیر ۱۴۰۵، ۱۹:۱۱ (‎+۱ گرینویچ)
100%

شاهزاده رضا پهلوی گفت خود را در جایگاه رهبر دوران گذار، «پلی برای رسیدن به مقصد» و داوری بی‌طرف میان طرفداران پادشاهی و جمهوری می‌داند، اما تاکید کرد با سه گروه حامیان حکومت، سازمان مجاهدین خلق و جدایی‌طلبان همکاری نخواهد کرد.

او دوشنبه ۲۹ تیر در مصاحبه با خبرگزاری رویترز در پاریس گفت: «من مقصد نیستم؛ پلی هستم برای رسیدن به مقصد هستم. برای ایفای نقش یک داور بی‌طرف، کاملا فراتر از مناقشه می‌ایستم. نه جانب پادشاهی را می‌گیرم و نه جمهوری را. وظیفه من این است که زمینه بحثی سالم را فراهم کنم تا در نهایت مردم تصمیم بگیرند چه نوع حکومتی را به‌عنوان ساختار نهایی ترجیح می‌دهند.»

شاهزاده پهلوی در عین حال گفت: «مرزهایی وجود دارد که من از آنها عبور نخواهم کرد. خیلی صریح می‌گویم که سه گروه مشخص وجود دارند که به‌هیچ‌وجه نمی‌توانیم با آنان همکاری کنیم: حامیان حکومت، سازمان مجاهدین خلق و جدایی‌طلبان.»

مداخله خارجی برای تضعیف سرکوب

فرزند ارشد آخرین پادشاه ایران در بخش دیگری از این مصاحبه از مداخله خارجی برای تضعیف توان سرکوب جمهوری اسلامی دفاع کرد و گفت بدون حمایت یا فراهم شدن ابزار لازم برای خنثی کردن نیروهای حکومتی، نمی‌توان از مردم انتظار داشت بار دیگر به خیابان‌ها بازگردند.

او گفت: «نمی‌توان انتظار داشت مردم بدون برخورداری از حدی از حمایت یا ابزار لازم برای خنثی کردن نیروهای متخاصم، بتوانند با امنیت به خیابان‌ها بازگردند و نبرد نهایی را آغاز کنند.»

شاهزاده رضا پهلوی حملات اسرائیل و آمریکا به جمهوری اسلامی را اقدامی احتمالا ضروری برای جلوگیری از خون‌ریزی بیشتر و متعادل کردن شرایط میان مردم و نیروهای سرکوبگر توصیف کرد.

او افزود: «حملات، ساز و کار سرکوب حکومت را تضعیف کرد؛ بدون چنین اقدامی، رهایی مردم از چنگ این حکومت بسیار دشوار بود. این حملات کمک مضاعفی بود. چنین مداخلاتی از خارج ممکن است ضروری باشد.»

او در ادامه گفت مداخله خارجی می‌تواند از کشته شدن شمار بیشتری از مردم جلوگیری کند: «مساله اصلی تلاش برای جلوگیری از کشته شدن شمار بیشتری از مردم به دست حکومتی است که نشان داده برای کشتن شهروندان خود هیچ حد و مرزی نمی‌شناسد.»

شاهزاده پهلوی با اشاره به اعتراضات ۱۸ و ۱۹ دی گفت مردم در آن مقطع مسالمت‌آمیز به خیابان‌ها آمدند و فقط شعار دادند، اما با توجه به رفتار جمهوری اسلامی، نمی‌توان انتظار داشت ادامه همان روش بدون خشونت به نتیجه‌ای متفاوت بینجامد.

  • شاهزاده رضا پهلوی: توافق با جمهوری اسلامی از نظر اخلاقی غلط است و نتیجه معکوس خواهد داد

    شاهزاده رضا پهلوی: توافق با جمهوری اسلامی از نظر اخلاقی غلط است و نتیجه معکوس خواهد داد

مقررات سخت‌گیرانه برای اعضای سامانه

او همچنین از تدوین مقررات سخت‌گیرانه‌تر برای کنترل اظهارات افراد نزدیک به خود خبر داد و گفت: «اکنون در حال تدوین مقررات بسیار سخت‌گیرانه‌تری هستیم تا مشخص شود افراد نزدیک به من تا چه اندازه باید گفته‌های خود را کنترل کنند.»

او افزود این محدودیت‌ها از یک سو ناعادلانه و مغایر آزادی بیان است، اما افراد نزدیک به او دیگر نمی‌توانند کاملا مستقل عمل کنند: «اعضای تیم باید درباره آنچه می‌گوییم یا نمی‌گوییم، بسیار محتاط‌تر باشند.»

شاهزاده رضا پهلوی در عین حال خود را متعهد به تکثرگرایی، مدارا، رفتار مدنی و احترام در گفت‌وگوهای سیاسی دانست و گفت هیچ‌گونه خصومت و خشونتی را از سوی حامیان خود نمی‌پذیرد.

او تاکید کرد: «هر کسی که خود را حامی من می‌داند، باید بداند اینها اصول راهنمای ما هستند. کسی را که این اصول را زیر پا بگذارد، حامی خود نمی‌دانم و نخستین کسی خواهم بود که رفتارش را محکوم می‌کند.»

او افزود اگر رفتار یکی از حامیانش مجرمانه باشد، آن فرد باید در کشوری که جرم در آن اتفاق افتاده است، با مجازات کامل قانونی روبه‌رو شود.

همکاری با مخالفان سابق سلطنت پهلوی

شاهزاده رضا پهلوی در بخشی از این مصاحبه به همکاری شماری از مخالفان سابق حکومت پدرش اشاره کرد که با هدف گسترش ائتلاف مخالفان جمهوری اسلامی صورت گرفته است؛ از جمله مارکسیست‌های سابق، اعضای پیشین حزب توده و سازمان فداییان خلق و اعضای سابق سازمان مجاهدین خلق.

او گفت: «نمی‌دانم برای اثبات اینکه امروز، به‌ویژه در داخل ایران، وحدت بسیار بیشتری وجود دارد، دایره این ائتلاف را تا کجا دیگر می‌توان گسترده‌تر کرد.»

  • شاهزاده رضا پهلوی: جمهوری اسلامی صدای واقعی مردم را در هیاهوی مراسم خامنه‌ای پنهان می‌کند

    شاهزاده رضا پهلوی: جمهوری اسلامی صدای واقعی مردم را در هیاهوی مراسم خامنه‌ای پنهان می‌کند

شاهزاده پهلوی در عین حال میان اعضای سابق مجاهدین خلق و خود این سازمان تفکیک قائل شد و سازمان مجاهدین خلق را در کنار حامیان جمهوری اسلامی و جدایی‌طلبان، جزو گروه‌هایی قرار داد که همکاری با آنها را رد می‌کند.

او هدف کارزار سیاسی خود را فراهم کردن امکان تعیین سرنوشت به دست مردم ایران دانست و گفت: «این کارزار هرگز درباره من نبوده، بلکه درباره مردم ایران و حق آنان برای تعیین سرنوشت خود بوده است. هیچ دولت خارجی نباید تصمیم بگیرد چه فرد یا جریانی جایگزین حکومت ایران شود. این تصمیم بر عهده مردم ایران است.»

شاهزاده پهلوی گفت خواست اکثریت ایرانیان برای برخورداری از آینده‌ای دموکراتیک را بدیهی می‌داند، اما شکل‌گیری فرهنگ دموکراتیک در ایران به زمان نیاز خواهد داشت.

ارتباط با اعضای بسیج، سپاه و ارتش

او در بخش‌هایی از این مصاحبه به انتقادها درباره ارتباط خود و سامانه پادشاهی با نیروهای نظامی پرداخت و گفت پس از جنبش سبز و در آستانه آغاز جنبش «زن، زندگی، آزادی»، پیام‌هایی خصوصی از اعضای بسیج، سپاه پاسداران و ارتش دریافت کرده است که از جمهوری اسلامی ابراز انزجار می‌کردند و در پی فرصتی برای جدا شدن از حکومت بودند.

او تاکید کرد این ارتباط‌ها غیررسمی و محرمانه بوده است و به معنای گفت‌وگو با فرماندهی سپاه پاسداران نیست.

پهلوی در پایان گفت دست‌کم در ۱۰ سال گذشته از قرار گرفتن سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی حمایت کرده است: «رفتار سپاه در داخل و خارج از کشور چیزی جز تروریسم نیست.»

او تروریستی شناخته شدن سپاه را بخشی از برنامه پنج‌ماده‌ای خود برای اعمال فشار حداکثری بر جمهوری اسلامی خواند و گفت: «سپاه ستون اصلی حفظ این حکومت است.»

مذاکرات فشرده پائولو مالدینی با پپ گواردیولا برای تیم ملی ایتالیا

۲۹ تیر ۱۴۰۵، ۱۸:۵۰ (‎+۱ گرینویچ)
100%

اسکای اسپورت ایتالیا گزارش داده است که پائولو مالدینی، مدیر فنی جدید فدراسیون فوتبال ایتالیا، به همراه مشاورش لئوناردو به بارسلونا سفر کرده و طی سه روز با پپ گواردیولا دیدار و گفت‌وگو کرده‌اند تا سرمربی پیشین منچسترسیتی را برای هدایت تیم ملی این کشور متقاعد کند.

روبرتو مانچینی و آندره‌آ پیرلو، ملی‌پوشان پیشین ایتالیا، نیز از گزینه‌های هدایت این تیم هستند. اگر گواردیولا این سمت را بپذیرد، دومین سرمربی غیرایتالیایی تاریخ تیم ملی ایتالیا و نخستین نفر از دهه ۱۹۶۰ خواهد بود.

این اتفاق همچنین بازگشتی جذاب به فوتبال، تنها چند ماه پس از پایان دوران موفق ۱۰ ساله او در ورزشگاه اتحاد در ماه مه، خواهد بود.

البته این نخستین تجربه گواردیولا از فوتبال ایتالیا نیست.

گواردیولا ۵۵ ساله به زبان ایتالیایی مسلط است و بین سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۳، دو دوره برای برشا و یک دوره برای رم در سری آ بازی کرد.

ایتالیا در فینال جام ملت‌های اروپا ۲۰۲۰ انگلیس را شکست داد، اما نتوانست به سه جام جهانی اخیر راه پیدا کند.

جنارو گتوزو پس از شکست ایتالیا مقابل بوسنی و هرزگوین در ضربات پنالتی پلی‌آف اروپا و ناکامی در صعود به جام جهانی ۲۰۲۶ آمریکای شمالی، در ماه آوریل از هدایت این تیم کنار رفت.

اگر پپ در دسترس باشد، شاید باید سراغ او بروید

اگر گواردیولا آماده بازگشت به مربیگری باشد، آیا اتحادیه فوتبال انگلیس برای جذب او اقدام خواهد کرد؟

انگلیس با کسب مقام سوم جام جهانی، بهترین نتیجه خود در رقابت‌های مردان از زمان قهرمانی در سال ۱۹۶۶ را ثبت کرد.

با این حال، توماس توخل پس از شکست ۲ بر ۱ برابر آرژانتین در نیمه‌نهایی، به دلیل تعویض‌های دفاعی‌اش که از نگاه منتقدان باعث از دست رفتن برتری یک بر صفر انگلیس شد، با انتقادهای گسترده‌ای روبه‌رو شده است.

توخل ۵۲ ساله در فوریه قراردادش را برای دو سال دیگر تمدید کرد. او در ژانویه ۲۰۲۵ هدایت انگلیس را بر عهده گرفت و همچنان از حمایت اتحادیه فوتبال انگلیس برخوردار است.

با این وجود، وین رونی، کاپیتان پیشین انگلیس، معتقد است اگر گواردیولا در دسترس باشد، اتحادیه فوتبال انگلیس باید برای جذب او اقدام کند.

او در برنامه «The Wayne Rooney Show» پس از شکست انگلیس مقابل آرژانتین گفت: «در حال حاضر گزینه دیگری نمی‌بینم، مگر اینکه بروید و پپ گواردیولا را بیاورید. اگر پپ در دسترس باشد، شاید باید سراغ او بروید. اگر توخل را اخراج کنیم، قرار است چه کسی را بیاوریم؟ فکر نمی‌کنم هیچ مربی‌ای به خوبی توماس توخل وجود داشته باشد، مگر گواردیولا.»

به نوشته بی‌بی‌سی اسپرت، اتحادیه فوتبال انگلیس پیش از انتخاب توخل نیز با گواردیولا مذاکره کرده بود و گزارش‌ها حاکی از آن بود که توافقی شفاهی میان دو طرف وجود داشت، اما گواردیولا در نهایت در منچسترسیتی ماند.

او در ۱۰ سال حضورش در فوتبال انگلیس، ۲۰ جام قهرمانی کسب کرد؛ از جمله شش قهرمانی لیگ برتر، سه قهرمانی جام حذفی، پنج قهرمانی جام اتحادیه و سه قهرمانی کامیونیتی شیلد.

او همچنین در سال ۲۰۲۳ قهرمان لیگ قهرمانان اروپا شد و پس از آن سوپرجام اروپا و جام باشگاه‌های جهان را نیز فتح کرد.

موفقیت در هر جایی که بوده است

منچسترسیتی سومین تجربه گواردیولا در مربیگری باشگاهی بود.

او پس از آغاز کار در بارسلونا، باشگاهی که بخش عمده دوران بازی‌اش را در آن سپری کرد، سه فصل موفق را در بایرن مونیخ پشت سر گذاشت و در هر سه فصل قهرمان بوندس‌لیگا شد. همچنین دو بار جام حذفی آلمان و یک بار سوپرجام اروپا و جام باشگاه‌های جهان را به دست آورد.

در فوتبال باشگاهی، تقریبا هیچ جام مهمی نیست که گواردیولا فتح نکرده باشد.

او پس از ارتقا از تیم دوم بارسلونا به تیم اصلی، این باشگاه را با سه قهرمانی لالیگا، دو قهرمانی لیگ قهرمانان اروپا، پنج جام داخلی و دو قهرمانی در سوپرجام اروپا و جام باشگاه‌های جهان ترک کرد.

گواردیولا پس از آخرین بازی فصل ۲۶-۲۰۲۵، که با شکست خانگی ۲ بر ۱ برابر استون ویلا همراه بود، با چشمانی اشک‌آلود از هواداران منچسترسیتی خداحافظی کرد.

با وجود این خداحافظی احساسی، او درباره تصمیمش تردیدی نداشت.

آیا گواردیولا می‌تواند ایتالیا را دوباره به روزهای اوج بازگرداند؟

تیم منچسترسیتی تحت هدایت گواردیولا تا هفته پایانی فصل ۲۶-۲۰۲۵ برای قهرمانی با آرسنال رقابت کرد، اما در نهایت آرسنال عنوان قهرمانی را به دست آورد.

گواردیولا که از نظر ذهنی و جسمی فرسوده شده بود، گفت به «استراحت» و «فاصله گرفتن» از فوتبال باشگاهی نیاز دارد و افزود که دیگر انرژی لازم برای مسابقه دادن هر سه روز یک بار و رقابت دائمی برای کسب جام را ندارد.

اما آیا او واقعا می‌تواند از فوتبال دور بماند؟ و آیا فوتبال ملی، که فشار روزمره فوتبال باشگاهی را ندارد، بهترین مسیر برای بازگشت او خواهد بود؟

ایتالیا با چهار قهرمانی جام جهانی و دو قهرمانی جام ملت‌های اروپا، یکی از پرافتخارترین تیم‌های جهان است، اما اکنون در رده پانزدهم جهان قرار دارد و برای سومین جام جهانی پیاپی از خانه مسابقات را تماشا کرده است.

مهم‌ترین ماموریت گواردیولا، در صورت پذیرش این سمت، صعود ایتالیا به جام ملت‌های اروپا ۲۰۲۸ خواهد بود که در بریتانیا و ایرلند برگزار می‌شود و مسابقات انتخابی آن از سال ۲۰۲۷ آغاز خواهد شد.

البته او زمان زیادی برای آماده‌سازی نخواهد داشت.

نخستین بازی ایتالیا، ۲۵ سپتامبر در لیگ ملت‌های اروپا برابر بلژیک و در ورزشگاه المپیکوی رم، جایی که گواردیولا زمانی برای رم بازی می‌کرد، برگزار خواهد شد.

ایتالیا همچنین در لیگ ملت‌های اروپا با ترکیه و فرانسه، تیم نیمه‌نهایی جام جهانی، هم‌گروه است و در پاییز پیش‌رو شش مسابقه دارد.

اما گواردیولا هرگز از پذیرش چالش هراس نداشته است. شاید این، آغاز بازگشتی سریع برای یکی از بزرگ‌ترین مربیان تاریخ فوتبال باشد.

حوثی‌ها از آغاز محاصره دریایی علیه عربستان سعودی خبر دادند

۲۹ تیر ۱۴۰۵، ۱۸:۲۱ (‎+۱ گرینویچ)
100%
تجمع هواداران حوثی‌های در صنعا علیه عربستان سعودی، ۱۷ ژوئیه ۲۰۲۶، رویترز

حوثی‌های یمن، گروه شبه‌نظامی مورد حمایت جمهوری اسلامی، آغاز محاصره دریایی عربستان سعودی را اعلام کردند. این اقدام جبهه تازه‌ای علیه آمریکا در جنگ با جمهوری اسلامی می‌گشاید و دامنه تهدید علیه عرضه جهانی انرژی و تجارت را به خارج از خلیج فارس گسترش می‌دهد.

این گروه عصر دوشنبه ۲۹ تیر در بیانیه‌ای اعلام کرد: «محاصره دریایی علیه دشمن جنایتکار سعودی، بر مبنای اصل چشم در برابر چشم، از همین لحظه به اجرا درمی‌آید.»

حوثی‌ها که در سال ۲۰۱۴ صنعا، پایتخت یمن، را تصرف کردند، رهبران عربستان سعودی را متهم کرد که نزدیک به ۱۲ سال «محاصره‌ای ناعادلانه و ظالمان» بر یمن تحمیل کرده است.

حوثی‌ها همچنین «آمادگی کامل برای همه گزینه‌ها» را ابراز کردند و هشدار دادند که «هرگونه اقدام احمقانه» عربستان با پاسخی «جامع و قاطع» مواجه خواهد شد.

در بخشی از این بیانیه آمده است: «ما از مردم ملت بزرگ خود می‌خواهیم که به بسیج عمومی و فراخوان عمومی برای مسلح شدن ادامه دهند و برای همه سناریوها و تحولات کاملاً آماده باشند و با رزمندگان از جبهه‌ها حمایت کنند.»

بسته شدن کامل تنگه باب‌المندب، ورودی جنوبی دریای سرخ، صادرات نفت عربستان سعودی به آسیا را متوقف خواهد کرد و ممکن است ۷ درصد از عرضه جهانی نفت بکاهد.

  • از برنامه هسته‌ای تا تنگه هرمز؛ چگونه تهران «بازدارندگی» را به پاشنه آشیل تبدیل می‌کند؟

    از برنامه هسته‌ای تا تنگه هرمز؛ چگونه تهران «بازدارندگی» را به پاشنه آشیل تبدیل می‌کند؟

خبرگزاری رویترز ۲۵ تیر به‌نقل از سه منبع گزارش داد که جمهوری اسلامی از حوثی‌های تحت حمایت خود در یمن خواسته آماده باشند تا در صورت حمله آمریکا به زیرساخت‌های برق ایران، مسیر انتقال نفت در دریای سرخ را مسدود کند.

محمد الباشا، تحلیلگر یمنی و بنیان‌گذار «باشا ریپورت»، شرکت مشاوره ریسک مستقر در واشینگتن، به خبرگزاری رویترز گفت: «اکنون پرسش این است که آیا حوثی‌ها هدف قرار دادن کشتی‌های عازم بنادر عربستان سعودی را آغاز خواهند کرد یا نه. در این مرحله پاسخ روشنی وجود ندارد.»

او افزود: «حتی اگر به هیچ کشتی حمله نشود، احتمالا همین اعلام محاصره برای اخلال در کشتیرانی و ایجاد ابهام درباره فعالیت بنادر عربستان سعودی کافی خواهد بود. مساله تعیین‌کننده همچنان این است که آیا حوثی‌ها از تهدید به اقدام مستقیم روی خواهند آورد یا نه.»

این اعلام چند روز پس از آن صورت گرفت که حوثی‌ها عربستان سعودی را مسئول حمله به فرودگاه صنعا دانستند. با این حال، دولت یمن که جامعه جهانی آن را به رسمیت می‌شناسد، مسئولیت این حمله را پذیرفت و گفت هدف آن جلوگیری از فرود یک هواپیمای ایرانی در پایتخت یمن بوده است.

حوثی‌ها در واکنش به این حمله، موشک‌های بالستیک به سوی فرودگاه بین‌المللی ابها در عربستان سعودی شلیک کردند. ائتلاف به رهبری عربستان سعودی اعلام کرد این حمله موشکی را با موفقیت خنثی کرده است.

  • سایه «جنگ فرسایشی» بر تقابل تهران و واشینگتن؛ نبرد با جمهوری اسلامی تا کجا ادامه می‌یابد؟

    سایه «جنگ فرسایشی» بر تقابل تهران و واشینگتن؛ نبرد با جمهوری اسلامی تا کجا ادامه می‌یابد؟

حوثی‌ها پس از آغاز حملات اسرائیل به غزه در سال ۲۰۲۳، با حمله به کشتی‌های اطراف تنگه باب المندب، در تجارت جهانی اختلال ایجاد کردند. این حملات با اعلام «آتش‌بس» در غزه در اکتبر گذشته پایان یافت.

قیمت نفت در آغاز معاملات دوشنبه و در پی بروز اختلال دوباره در کشتیرانی از مسیر تنگه هرمز، برای مدتی به بیش از بشکه‌ای ۹۰ دلار رسید. پس از آنکه وزارت امور خارجه ایران اعلام کرد میانجیگران به‌تازگی پیشنهادهایی به تهران ارائه کرده‌اند. در پی این خبر قیمت نفت کمی کاهش یافت

علاوه بر وزارت امور خارجه، یک مقام ارشد جمهوری اسلامی در گفت‌وگو با رویترز از احتمال برقراری آتش‌بس ۱۰ روزه و از سرگیری مذاکرات خبر داد هرچند جزییات بیشتری درباره مذاکرات احتمالی برای برقراری آتش‌بس ارائه نکرد.

جدا از این تحولات، دو منبع در دولت پاکستان به شبکه ان‌بی‌سی گفتند اسکندر مومنی، وزیر کشور جمهوری اسلامی، در دومین سفر خود به اسلام‌آباد در کمتر از یک هفته، از این کشور خواسته است نقش خود به‌عنوان میانجی را از سر بگیرد.