• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

هشدار نارنجی آلودگی هوا برای هشت کلان‌شهر ایران صادر شد

۳ آذر ۱۴۰۴، ۰۷:۲۸ (‎+۰ گرینویچ)

باوجود تعطیلی در ایران، داده‌های شرکت کنترل کیفیت هوا نشان می‌دهد وضعیت هوای هشت شهر کشور در شرایط نارنجی و ناسالم است.

بر اساس گزارش‌ها، هوای تهران، کرج، اراک، اصفهان، ارومیه، اهواز، تبریز و مشهد دوشنبه سه آذر آلوده است.

احتمال اینکه شاخص آلودگی هوا در این شهرها و دیگر نقاط ایران به مرز بسیار ناسالم و خطرناک برسد هم وجود دارد.

سازمان هواشناسی اعلام کرد تا آخر هفته در شهرهای پرجمعیت و صنعتی غلظت آلاینده‌های جوی افزایش،‌ و کیفیت هوا و دید افقی کاهش می‌یابد.

این در شرایطی است که سوم آذر در ایران تعطیل رسمی است.

مدارس و دانشگاه‌های شماری از شهرهای ایران از ابتدای هفته جاری (یک آذر) در حالت تعطیل یا غیر حضوری بوده‌اند.

با این‌حال کیفیت هوای شماری از شهرهای ایران مانند اصفهان، قزوین و تهران دوم آذر در وضعیت قرمز و خطرناک برای همه افراد جامعه قرار گرفت.

تهران در سال جاری تنها شش روز هوای پاک داشته و بیش از نیمی از روزهای سال برای گروه‌های حساس ناسالم بوده است.

گروه‌های حساس شامل کودکان، سالمندان، بیماران قلبی و ریوی و زنان باردار است.

حدود ۸.۴ درصد از جمعیت استان تهران را سالمندان ۶۵ سال به بالا تشکیل می‌دهند؛ یعنی حدود ۱.۲ میلیون نفر، نصف سال را در معرض خطر بیماری، عوارض جدی یا حتی مرگ قرار داشته‌اند.

خطر ابتلا به آلزایمر

آلودگی هوا فقط باعث سرفه، خس‌خس یا سوزش چشم نمی‌شود و پیامدهایی بر مغز و سلامت شناختی دارد.

احمد دلیری، رییس انجمن علمی سالمندی ایران، در مصاحبه با خبرگزاری ایسنا هشدار داد قرار گرفتن طولانی‌مدت در هوای آلوده می‌تواند خطر ابتلا به زوال شناختی و آلزایمر را بین ۱۰ تا ۶۰ درصد افزایش دهد.

به گفته او، ذرات ریز معلق کمتر از ۲.۵ میکرون آن‌قدر کوچک‌اند که از ریه وارد خون می‌شوند و حتی از مسیر عصب بویایی می‌توانند مستقیما به مغز برسند و این ورود خاموش، آغازگر روند تخریب عصبی است که شاید سال‌ها بی‌علامت بماند.

آمیتیس رمضانی، رییس انجمن متخصصان عفونی کشور، نیز دوم آذر در مصاحبه با روزنامه شرق گفت آلودگی هوا می‌تواند عامل بروز بیماری‌های تنفسی همچون برونشیت مزمن و آسم شود.

شهروندان نیز در پیام‌های خود به ایران‌اینترنشنال از افزایش بیماری‌های تنفسی، آلرژی، خستگی مفرط و مشکلات جسمی مکرر خبر دادند.

با وجود تداوم این بحران، مقام‌های جمهوری اسلامی هنوز راه‌حل قطعی برای کاهش آلودگی هوای تهران و دیگر کلانشهرها به اجرا نگذاشته‌اند.

Banner
Banner
Banner

پربازدیدترین‌ها

هیات مذاکره‌کننده‌ پس از بروز اختلاف، با دستور ذوالقدر به تهران بازگشتند
۱
اختصاصی

هیات مذاکره‌کننده‌ پس از بروز اختلاف، با دستور ذوالقدر به تهران بازگشتند

۲
تحلیل

حرکت روی لبه تیغ؛ تلاش پکن برای ایستادن در میانه جنگ

۳

تشدید شکاف میان آمریکا و بریتانیا در قبال ایران؛ ترامپ استارمر را به «حفاری نفتی» فراخواند

۴

گاردین: تهران با نزدیک شدن به اروپا می‌کوشد فشار را بر آمریکا افزایش دهد

۵
تحلیل

چرا درآمد ۱۰۰ میلیارد دلاری عوارض تنگه هرمز یک افسانه است

Banner

انتخاب سردبیر

  • اعزام هزاران نیروی آمریکایی دیگر به منطقه برای تشدید فشار بر تهران

    اعزام هزاران نیروی آمریکایی دیگر به منطقه برای تشدید فشار بر تهران

  • وال‌استریت ژورنال: جمهوری اسلامی تندروتر شده است
    تحلیل

    وال‌استریت ژورنال: جمهوری اسلامی تندروتر شده است

  • فایننشال تایمز: تهران از ماهواره چینی برای هدف‌گیری پایگاه‌های آمریکا استفاده کرد

    فایننشال تایمز: تهران از ماهواره چینی برای هدف‌گیری پایگاه‌های آمریکا استفاده کرد

  • سایه سنگین جنگ بر نیمکت‌های خالی؛ بحران آموزش در عصر «اینترنت طبقاتی»
    روایت شما

    سایه سنگین جنگ بر نیمکت‌های خالی؛ بحران آموزش در عصر «اینترنت طبقاتی»

  • هیات مذاکره‌کننده‌ پس از بروز اختلاف، با دستور ذوالقدر به تهران بازگشتند
    اختصاصی

    هیات مذاکره‌کننده‌ پس از بروز اختلاف، با دستور ذوالقدر به تهران بازگشتند

  • پشت پرده مذاکرات اسلام‌آباد و تلاش‌ها برای از سرگیری گفت‌وگوها

    پشت پرده مذاکرات اسلام‌آباد و تلاش‌ها برای از سرگیری گفت‌وگوها

  • انتقاد شهروندان از تشدید آلودگی هوا: نفس کشیدن در ایران به چالشی روزمره تبدیل شده است

    انتقاد شهروندان از تشدید آلودگی هوا: نفس کشیدن در ایران به چالشی روزمره تبدیل شده است

•
•
•

مطالب بیشتر

شاهزاده رضا پهلوی: جمهوری اسلامی سرمایه ملت را به‌جای حفظ محیط‌زیست، خرج تروریسم می‌کند

۲ آذر ۱۴۰۴، ۲۳:۵۶ (‎+۰ گرینویچ)

شاهزاده رضا پهلوی در واکنش به آتش‌سوزی در جنگل‌های شمال ایران در بیانیه‌ای جمهوری اسلامی را به بی‌اعتنایی به میراث چند هزار ساله ایران متهم کرد و گفت که جمهوری اسلامی سرمایه ملت را به‌جای حفاظت از محیط زیست و منابع ملی، خرج تروریسم و گسترش نفرت و ویرانی می‌کند.

در این بیانیه که یک‌شنبه دوم آذر در شبکه اجتماعی ایکس منتشر شد، آمده است: «جمهوری اسلامی در برابر آتشی که به جان جنگل‌های هیرکانی افتاده، بی‌تفاوت است، چرا که برای این رژیم ضدایرانی نابودی میراث چندهزار ساله طبیعت ایران اهمیتی ندارد.»

شاهزاده پهلوی سوختن جنگل‌های باستانی ایران را به نابودی «زندگی چند نسل ایرانی به دست این رژیم» تشبیه و ابراز امیدواری کرد: «ملت ایران به این خط تباهی پایان خواهد داد و با پایان این ظلم، محیط زیست کشور نیز نجات خواهد یافت.»

او در بخش پایانی این بیانیه به «پروژه شکوفایی ایران» اشاره کرد و نوشت که در بخش مربوط به محیط زیست این طرح، همکاری برجسته‌ترین متخصصان پیش‌بینی شده و برنامه‌ای جامع و عملی برای احیای محیط زیست ایران در همه ابعاد آن طراحی شده است.

مقام‌های جمهوری اسلامی زمان آغاز آتش‌سوزی در جنگل الیت را ۲۴ آبان اعلام کرده‌اند، اما بررسی گزارش‌ها نشان می‌دهد این منطقه دست‌کم از ۱۱ آبان تاکنون درگیر حریق بوده است.

با وجود به‌کارگیری عملیات زمینی و هوایی و مشارکت گسترده مردم محلی در مهار آتش، همچنان بخش‌هایی از جنگل در حال سوختن است.

به گواه یونسکو، جنگل‌های هیرکانی که در امتداد ساحل جنوبی دریای خزر کشیده‌ شده‌اند، زیستگاه بیش از ۳۲۰۰ گونه گیاهی، ۱۸۰ گونه پرنده و ۵۸ گونه پستاندار هستند.

به گفته بسیاری از کارشناسان، ادامه این آتش‌سوزی، یکی از مهم‌ترین ذخایر طبیعی ایران را با آسیب‌های جبران‌ناپذیری روبه‌رو خواهد کرد.

اسماعیل کهرم، کارشناس محیط‌ زیست، شنبه اول آذر گفت که جامعه از مسئولان انتظار اقدام عملی دارد، نه اعلام‌های تکراری درباره شدت حریق.

به گفته مقام‌های دولت تاکنون دو هواپیمای اطفای حریق ایلیوشین، هفت بالگرد و حدود ۴۰۰ آتش‌نشان برای مهار آتش اعزام شده است. با این حال، ادامه یافتن حریق سبب شد مقام‌های جمهوری اسلامی پس از تعلل بسیار از ترکیه درخواست کمک کند.

  • مقامات مسئول علت آتش‌سوزی جنگل‌های الیت مازندران را به عامل انسانی نسبت دادند

    مقامات مسئول علت آتش‌سوزی جنگل‌های الیت مازندران را به عامل انسانی نسبت دادند

محمدجعفر قائم‌پناه، معاون رییس‌ دولت در جمهوری اسلامی، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که برای جلوگیری از گسترش آتش به جنگل‌های اطراف، هماهنگی‌هایی انجام شده تا به‌سرعت از کشورهای دوست درخواست کمک شود.

افزون بر جنگل‌های هیرکانی، جنگل‌های دیزمار جلفا نیز از شامگاه ۳۰ آبان دچار آتش‌سوزی شده‌اند.

محمدحسین حسن‌زاده، مدیر کل حفاظت محیط زیست استان آذربایجان شرقی، در همین رابطه گفت سه دره در این منطقه به موازات هم در حال سوختن است و باد شدید عملیات خاموش‌ کردن آتش را با دشواری مواجه کرده‌ است.

جمعی از زندانیان قزلحصار نسبت به در خطر بودن جان احسان فریدی هشدار دادند

۲ آذر ۱۴۰۴، ۱۹:۵۱ (‎+۰ گرینویچ)

جمعی از اعضای کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» در زندان قزلحصار در نامه‌ای هشدار دادند جان احسان فریدی، دانشجوی ۲۲ ساله و زندانی سیاسی محکوم به اعدام، در معرض خطر جدی قرار دارد.

در این نامه که نسخه‌ای از آن یک‌شنبه دوم آذر به ایران‌اینترنشنال رسید، آمده است فریدی «دیگر قربانی وحشی‌گری رژیم است که پس از جنگ‌ ۱۲ روزه شدت و حدت بیشتری به خود گرفته است».

امضاکنندگان این نامه ‏روند بازداشت فریدی را «غیرقانونی»، محاکمه او را «ناعادلانه» و دادگاه تجدیدنظر این زندانی سیاسی را کاملا «فرمالیته» دانستند و هشدار دادند جان او کاملا در خطر است.

این زندانیان تایید حکم اعدام فریدی را «زنگ خطری» برای همه فعالان حقوق بشر توصیف کردند و از آن‌ها خواستند با توجه به این وضعیت، «فعالیت جدی و فراگیر» خود را برای «نجات جان این انسان بی‌گناه» و دیگر محکومان به اعدام سازمان‌دهی کنند.

محمود بهزادی‌راد، وکیل فریدی، ۳۰ مهرماه گفت ۲۲ مهرماه درخواست اعاده‌ دادرسی موکلش را ثبت کرد، ۲۳ مهر این درخواست به شعبه رفت و ساعت ۱۲:۵۰ رد شد.

این وکیل دادگستری اضافه کرد: «احتمالا هشت صفحه اعاده‌ من را حتی نخوانده‌اند. احتمال می‌دهم برای بالا رفتن آمار آخر ماه بی‌توجه پرونده‌های زیادی را رد می‌کنند که مزایایی شامل حال کارکنان آن شعبه شود.»

زندانیان عضو کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» در ادامه نامه خود، بر ضرورت رساندن صدای زندانیان محکوم به اعدام به افکار عمومی تاکید کردند: «‏همگی باید صدای این بی‌صدایان باشیم و تا زمان برچیدن حکم ظالمانه اعدام و نجات همه محکومان بی‌گناه، دست از تلاش و کوشش برنداریم.»

این زندانیان در پایان از تمامی آزادی‌خواهان خواستند در برابر تایید حکم اعدام فریدی بی‌تفاوت نمانند و داستان بی‌گناهی او را به گوش جهان برسانند.

فریدی اسفند ۱۴۰۲ برای نخستین‌ بار از سوی سازمان اطلاعات نیروی انتظامی بازداشت و مدتی بعد با وثیقه آزاد شد. او خرداد ۱۴۰۳ هنگام مراجعه به شعبه ۱۵ بازپرسی دادسرای تبریز، مجددا بازداشت و به زندان منتقل شد.

این زندانی سیاسی بهمن ۱۴۰۳ از سوی علی شیخلو، رییس شعبه سوم دادگاه انقلاب تبریز، به اعدام محکوم شد. این حکم دست‌کم سه بار به تایید دیوان عالی کشور رسیده است.

خانواده فریدی ۲۱ آبان با انتشار ویدیویی در اینستاگرام، از ملاقات با فرزندشان در پشت میله‌‌های محل ملاقات خبر دادند.

پروین حیاتی، مادر این زندانی سیاسی، در شرح این ویدیو نوشت: «من به‌عنوان مادر سوالی دارم. آیا جای احسان و احسان‌ها پشت میله‌های زندان است؟ و به کدامین جرم چنین حکمی؟»

علیرضا فریدی، پدر او، نیز در مصاحبه با سایت امتداد گفت: «بازپرس تنظیم‌کننده کیفرخواست، سیدعلی موسوی‌اقدم، بعدها به‌دلیل تشکیل باند فساد برکنار شد. چگونه بر پایه کیفرخواست فردی که به جرم فساد عزل شده، فرزند من به افساد فی‌الارض محکوم شده است؟ پسرم مستحق چنین حکمی نیست.»

در حال حاضر، علاوه بر زندانیان جرایم عمومی که روزانه در زندان‌های ایران به دار آویخته می‌شوند، حدود ۷۰ زندانی در زندان‌های سراسر کشور با اتهامات سیاسی در خطر تایید یا اجرای حکم اعدام قرار دارند.

بیش از ۱۰۰ تن نیز با اتهامات مشابه با خطر صدور حکم مرگ روبه‌رو هستند.

سخنگوی وزارت آموزش‌وپرورش: مخالفت با تعطیلی مدارس در روزهای آلودگی هوا جمعی و استانی بود

۲ آذر ۱۴۰۴، ۱۹:۴۷ (‎+۰ گرینویچ)

علی فرهادی، سخنگوی وزارت آموزش‌وپرورش درباره مخالفت این وزارتخانه با تعطیلی مدارس در روزهای آلودگی هوا گفت: تصمیم‌گیری «استانی و جمعی» است و باید از مدیران استانی درباره جزئیات سؤال کرد.

او با تأکید بر اینکه این تصمیم‌ها جمعی است و نباید بیرون از کمیته درباره موافق یا مخالف بودن اعضا صحبت کرد، ادامه داد: «باید پژوهش علمی تعیین کند که تعطیلی در روزهای آلوده چقدر مؤثر است.»

دبیر کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران نیز گفت وزارت بهداشت خواستار تعطیلی مدارس در روزهای آلوده بوده، اما آموزش‌وپرورش با این پیشنهاد مخالفت کرده و گفته «کیفیت آموزش پایین می‌آید.»

این اظهارات در حالی مطرح شده که برخی استان‌ها به‌دلیل آلودگی ناشی از مازوت‌سوزی یا افزایش بیماری‌های تنفسی، مدارس را تعطیل کرده‌اند اما برخی دیگر آموزش حضوری را ادامه می‌دهند.

آگهی برای ازدواج دختران ۱۳ ساله در پلتفرم فرزند «سردار امنیتی»

۲ آذر ۱۴۰۴، ۱۹:۳۹ (‎+۰ گرینویچ)
•
فریبرز پژوه

یک پلتفرم رسمی که از سوی صداوسیمای جمهوری اسلامی تبلیغ می‌شود، دختران ۱۳ ساله ایرانی را برای ازدواج آگهی می‌کند. در سال ۱۴۰۱، بیش از ۳۶ هزار دختربچه در گروه سنی ۱۰ تا ۱۴ سال به‌طور رسمی در ایران ازدواج کردند و در سال ۱۴۰۰ نیز ۱۳۴۹ دختر زیر ۱۵ سال مادر شدند.

برخی رسانه‌ها در ایران نسبت به عملکرد پلتفرم «آدم و حوا» انتقاداتی مطرح کرده‌اند.

انتقادات پس از آن بالا گرفت که آگهی دختران آماده ازدواج ۱۳ ساله در این پلتفرم منتشر شد.

از جمله این انتقادات می‌توان به گزارش اول آذر روزنامه شرق، منتسب به جریان اصلاح‌طلب حکومت، اشاره کرد.

محمدحسین اصغری، مدیر اجرایی پلتفرم آدم و حوا، در واکنش به اعتراضات به شرق گفت: «ماده ۱۰۴۱ قانون مدنی سن ازدواج را برای زنان از ۱۳ سال ... گذاشته است. از نظر حقوقی ما تکلیف داریم عضویت را بپذیریم.»

طبق قوانین جمهوری اسلامی، ثبت ازدواج دختران ۱۳ سال به بالا در دفاتر اسناد رسمی از نظر قانونی بدون اشکال است. علاوه بر این، در جمهوری اسلامی ازدواج دختران زیر ۱۳ سال نیز «غیرقانونی» به‌ شمار نمی‌رود.

در صورت خواست پدر و تایید دادگاه، دختر زیر ۱۳ سال به‌طور رسمی می‌تواند به عقد مردی درآید و ادارات دولتی ملزم هستند که ازدواج آنان را ثبت کنند.

تمام اینها موارد قانونی و ثبت‌شده هستند. کارشناسان برآورد می‌کنند موارد پرشماری از ازدواج‌ دختران زیر ۱۳ سال بدون ثبت در ادارات رسمی کشور وجود دارند.

محمود عباسی، دانشیار دانشگاه بهشتی تهران و معاون حقوق بشر وزیر دادگستری در سال ۱۴۰۰، با اشاره به عدم ثبت تعداد بالای کودک‌همسری، رقم واقعی ازدواج دختران زیر سن قانونی را «۲ تا ۳ برابر» بیش از آمارهای رسمی برآورد کرد.

۳۶ هزار دختربچه قربانی کودک‌همسری

آمارهای رسمی تنها موارد ثبت‌شده در جمهوری اسلامی را نشان می‌دهند. بر اساس آخرین آمارها که مربوط به سال ۱۴۰۱ است، در آن سال در نقاط شهری، حدود یک میلیون و ۹۸۱ هزار دختر در گروه سنی ۱۰ تا ۱۴ سال بودند.

از این تعداد، ۱۶ هزار و ۵۱۰ دختر، همسر داشتند. ۱۴۲ دختر بچه پس از ازدواج، همسر خود را به‌دلیل فوت از دست دادند. ۳۴۹ دختر بین ۱۰ تا ۱۴ سال پس از ازدواج، طلاق داده شدند.

در مناطق روستایی حدود ۷۹۴ هزار دختربچه در گروه سنی ۱۰ تا ۱۴ سال بودند. از این تعداد، حدود ۲۰ هزار دختربچه دارای همسر بودند. ۸۴ دختربچه زیر ۱۴ سال پس از ازدواج، همسر خود را از دست دادند. حدود ۲۵۰ دختر هم پس از ازدواج، طلاق داده شدند.

نمونه آگهی‌های ازدواج دختربچه های ۱۳ ساله در پلتفرم آدم و حوا.
100%
نمونه آگهی‌های ازدواج دختربچه های ۱۳ ساله در پلتفرم آدم و حوا.

تبلیغ رسمی کودک‌همسری

در حالی‌ که در بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته جهان، ازدواج کودکان زیر سن قانونی از جرائم سنگین به‌ شمار می‌رود، در جمهوری‌ اسلامی این موضوع به پشتوانه قانون، تبلیغ رسمی می‌شود.

اکنون توجه رسانه‌ها به پلتفرم آدم و حوا جلب شده، اما پلتفرم‌های مشابه نیز دختران ۱۳ ساله را برای ازدواج آگهی می‌کنند. پیش از آدم و حوا، پلتفرم «همدم» مورد توجه کاربران قرار گرفته بود.

این پلتفرم‌ها پس از قانون جوانی جمعیت بیش از پیش توسعه یافتند؛ قانونی که سال ۱۳۹۹ تصویب شد و یکی از پیامدهای آن، افزایش شدید تولد نوزادان با انواع معلولیت‌ها است.

با وجود نتایج فاجعه‌بار اجرای این قانون، دستگاه تبلیغاتی جمهوری اسلامی همچنان در جهت ترویج مفاد آن عمل می‌کند.

آدم و حوا نیز از این تبلیغات بهره‌مند است. این پلتفرم در صداوسیمای جمهوری اسلامی، تنها رسانه تلویزیونی در ایران، به‌طور گسترده تبلیغ می‌شود.

تبلیغات و ثبت‌نام در پلتفرم آدم‌ و حوا به‌طور مکرر در برنامه‌های صداوسیمای جمهوری اسلامی تبلیغ می‌شود. تصویر مربوط به برنامه «عصرخانواده» شبکه ۳، تیرماه ۱۴۰۴
100%
تبلیغات و ثبت‌نام در پلتفرم آدم‌ و حوا به‌طور مکرر در برنامه‌های صداوسیمای جمهوری اسلامی تبلیغ می‌شود. تصویر مربوط به برنامه «عصرخانواده» شبکه ۳، تیرماه ۱۴۰۴

آدم و حوا متعلق به کیست؟

پلتفرم آدم و حوا با نام کامل «مجموعه تسهیل‌گری و توانمندسازی ازدواج آدم و حوا» در سال ۱۴۰۱ از سوی شرکت «آوای هوشمند آدم و حوا» به ثبت رسید. در زمان آغاز به‌ کار آن، جعفر حسینی یکتا عضو هیات‌مدیره شرکت بود.

جعفر ۳۵ ساله فرزند محمدحسین حسینی یکتا، مشهور به «حاج حسین یکتا»، است.

حسین یکتا عضو سابق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که از او با عنوان «سردار امنیتی» یاد می‌شود.

یکتا عضو «گردان حبیب» بود؛ گردانی که مجتبی خامنه‌ای، فرزند رهبر جمهوری اسلامی، در جریان جنگ ۸ ساله ایران و عراق در آن حضور داشت.

بعدها اعضای این گردان در محافل سیاسی به «حلقه گردان حبیب» شهرت یافتند. از سایر اعضای این گروه می‌توان به حسین طائب، رییس سابق سازمان اطلاعات سپاه، حسن محقق، جانشین سابق سازمان اطلاعات سپاه که در جریان جنگ ۱۲ روزه کشته شد و علیرضا پناهیان، واعظ بیت رهبر جمهوری اسلامی، اشاره کرد.

جعفر حسینی یکتا، فرزند «حاج حسین یکتا»، روابط گسترده‌ای با مداحان حکومتی و برخی خوانندگان زیرزمینی از جمله گروه «زدبازی» دارد
100%
جعفر حسینی یکتا، فرزند «حاج حسین یکتا»، روابط گسترده‌ای با مداحان حکومتی و برخی خوانندگان زیرزمینی از جمله گروه «زدبازی» دارد

شرکت «آوای هوشمند آدم و حوا» یکی از زیرمجموعه‌های «جمعیت بین‌المللی نیکوکاری امام‌رضایی‌ها» است؛ مجموعه‌ای با نام «خیریه» که مستقیما از سوی حسین یکتا اداره می‌شود.

کاربران در زمان ثبت‌نام در پلتفرم آدم و حوا، در کنار اعلام گرایش‌های مذهبی، باید گرایش سیاسی و اعتقاد خود به رهبری خامنه‌ای را نیز اعلام کنند.

در بخش «سیاست‌های آدم و حوا»، مالکان این پلتفرم نوشته‌اند این مجموعه در راستای نظرات خامنه‌ای درباره اسنادی نظیر «سیاست‌های کلی خانواده»، قوانین مجلس شورای اسلامی و مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی فعالیت می‌کند.

وای‌نت: جمهوری اسلامی با کمک پنهانی روسیه برنامه تسلیحات هسته‌ای خود را پیش می‌برد

۲ آذر ۱۴۰۴، ۱۸:۴۳ (‎+۰ گرینویچ)

پایگاه خبری وای‌نت با استناد به گزارش‌های اطلاعاتی نوشت جمهوری اسلامی با کمک مستقیم و پنهانی دولت روسیه، برنامه تسلیحات هسته‌ای خود را به‌طور مخفیانه پیش می‌برد.

بر اساس این گزارش که یک‌شنبه دوم آذر منتشر شد، هیاتی وابسته به وزارت دفاع جمهوری اسلامی از یک شرکت فناوری نظامی روسیه که در فهرست تحریم‌های آمریکا قرار دارد، بازدید کرده است.

وای‌نت افزود هدف همکاری‌ها میان تهران و مسکو، «تکمیل مرحله نهایی» برنامه حکومت ایران برای «طراحی سلاح هسته‌ای» است.

به نوشته وای‌نت، جمهوری اسلامی با کمک محرمانه روسیه از فناوری لیزر و مدل‌سازی برای اعتبارسنجی طراحی سلاح هسته‌ای بدون آزمایش بهره می‌برد و این روند نظارت بین‌المللی را دشوارتر می‌کند.

در ماه‌های اخیر گزارش‌هایی درباره نقش روسیه در پیشبرد برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی منتشر شده است.

  • شورای حکام در قطعنامه‌ای جمهوری اسلامی را ملزم به ارائه فوری اطلاعات هسته‌ای کرد

    شورای حکام در قطعنامه‌ای جمهوری اسلامی را ملزم به ارائه فوری اطلاعات هسته‌ای کرد

روزنامه فایننشال‌تایمز ۲۸ آبان گزارش داد ‏دست‌اندرکاران برنامه اتمی جمهوری اسلامی سال گذشته برای دومین بار به‌ شکل محرمانه به روسیه سفر کردند؛ اقدامی که به گفته آمریکا، تلاشی در جهت دستیابی به فناوری‌های حساسی بوده که می‌تواند در تولید سلاح هسته‌ای کاربرد داشته باشد.

بر اساس این گزارش، عوامل حکومت ایران در این سفر با نمایندگان شرکت روسی «لیزر سیستمز» دیدار کردند.

این شرکت روسی که در حوزه فناوری‌های دارای کاربردهای غیرنظامی و همچنین پروژه‌های محرمانه نظامی فعالیت می‌کند، از سوی واشینگتن تحریم شده است.

وای‌نت در ادامه گزارش خود نوشت همکاری جمهوری اسلامی و روسیه می‌تواند زمان دستیابی تهران به تسلیحات هسته‌ای را کوتاه کند.

پیش‌تر در مردادماه، فایننشال‌تایمز از سفر هیاتی ایرانی به روسیه و بازدید از موسسه‌های علمی این کشور خبر داده بود.

در میان اعضای این هیات، علی کلوند، از عوامل مرتبط با برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی، به همراه چهار کارمند دیگر حضور داشتند؛ افرادی که همگی در پوشش شرکت «دماوند تک» فعالیت می‌کردند.

دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، در ماه‌های گذشته بارها اعلام کرده در پی حملات ایالات متحده به سایت‌های نطنز، فردو و اصفهان در جریان جنگ ۱۲ روزه، برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی نابود شده است.

با این حال، گمانه‌زنی‌ها درباره سرنوشت برنامه هسته‌ای حکومت، به‌ویژه ذخایر اورانیوم غنی‌شده آن، همچنان ادامه دارد.

مقام‌های جمهوری اسلامی بارها اعلام کرده‌اند برنامه هسته‌ای تهران ماهیت «صلح‌آمیز» دارد و همکاری‌های فناورانه با روسیه در چارچوب «مقررات بین‌المللی» انجام می‌شود.

گزارش‌های اخیر وای‌نت و فایننشال‌تایمز در مجموع تصویری از ادامه همکاری هسته‌ای تهران و مسکو ارائه می‌کنند.

این مرحله‌ بر فناوری‌های لیزری، مدل‌سازی و قطعات دومنظوره‌ تکیه دارد که به‌ گفته این منابع می‌توانند در تحقیقات مربوط به تسلیحات هسته‌ای استفاده شوند و فاصله حکومت ایران تا تکمیل طراحی سلاح اتمی را کوتاه‌تر کنند.