• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

اکسیوس: ترامپ می‌‌خواهد به‌طور مستقیم با مادورو مذاکره کند

۳ آذر ۱۴۰۴، ۲۲:۰۵ (‎+۰ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۲۳:۳۱ (‎+۰ گرینویچ)

وب‌سایت اکسیوس به نقل از مقام‌های دولت ایالات متحده نوشت که دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری این کشور، به مشاوران خود گفته است که قصد دارد به‌طور مستقیم با نیکلاس مادورو، رییس‌جمهوری ونزوئلا، گفت‌وگو کند. هنوز جزییات این گفت‌وگو و زمان دقیق آن روشن نیست.

یک مقام آگاه به این رسانه آمریکایی گفت: «هیچ‌کس برنامه ندارد برود و او [مادورو] را هدف گلوله قرار دهد یا بدزدد. نمی‌گویم هرگز، اما دست‌کم در حال حاضر چنین برنامه‌ای وجود ندارد.»

او همچنین تاکید کرد که هنوز زمانی برای تماس تلفنی میان ترامپ و مادورو تعیین نشده و این تماس «در مرحله برنامه‌ریزی» است.

به گفته این منبع هیچ‌کس نمی‌داند ترامپ قرار است چه بگوید یا حرفش را چطور بزند، با این حال هیچ‌یک از گزینه‌ها هنوز از روی میز رییس‌جمهوری آمریکا حذف نشده است.

با این وجود او تاکید کرد که ایالات متحده «همچنان قایق‌های حامل مواد مخدر» را منهدم و «قاچاق مواد مخدر» را متوقف خواهد کرد.

یک مقام آمریکایی دیگر توضیح داد که در موضوع ونزوئلا، تندروترین فرد خودِ ترامپ است و پس از او استیون میلر، مشاور ارشد رییس‌جمهوری، و سپس مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، قرار دارند.

این خبر در حالی منتشر می‌شود که ایالات متحده روز دوشنبه مادورو را به‌عنوان «رهبر یک سازمان تروریستی» معرفی کرد. وزارت امور خارجه ایالات متحده نیز یک کارتل مواد مخدر ونزوئلایی را در فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی قرار داد.

تحلیلگران بر این باورند که هدف اصلی این اقدام‌ها هموار کردن مسیر اقدام نظامی آمریکا علیه ونزوئلا است.

به نقل از این منابع، تصمیم ترامپ برای گفت‌وگوی مستقیم با مادورو یک نقطه عطف مهم در دیپلماسی تهاجمی او علیه ونزوئلا به شمار می‌آید و می‌توان آن را نشانه‌ای بر کم‌رنگ شدن گزینه‌هایی چون حملات موشکی یا حمله مستقیم زمینی در آینده نزدیک دانست.

وزارت دادگستری آمریکا در دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ، مادورو را به‌عنوان رهبر گروهی به نام «کارتل دِ لوس سولِس» یا «کارتل خورشیدها» متهم کرد. مادورو همواره این اتهام را رد کرده و مدعی شده است که این گروه ساختگی است. رهبران و ارتش ونزوئلا دست‌کم از ژانویه ۲۰۰۷ به‌طور علنی با این گروه مرتبط دانسته شده‌اند.

آمریکا ظرف سه ماه گذشته در جریان عملیات نظامی خود در دریای کارائیب که به نام «نیزه جنوبی» شناخته می‌شود، دست‌کم ۲۱ حمله علیه قایق‌هایی پیاده کرده است که به گفته مقام‌های این کشور «حامل مواد مخدر» بودند. در این حملات دست‌کم ۸۳ نفر کشته شدند.

هدف این حملات به‌طور رسمی «مقابله با قاچاق مواد مخدر و ممانعت از ورود مواد مخدر به ایالات متحده» عنوان شده است، اما مادورو بارها گفته است که هدف اقدام‌های تهاجمی آمریکا، براندازی حکومت اوست.

یک مقام کاخ سفید گفت: «ما عملیات مخفی داریم، اما هدف آن عملیات کشتن مادورو نیست. هدف، توقف قاچاق مواد مخدر است. اما اگر مادورو کنار برود، ما اشکی نمی‌ریزیم.»

ونزوئلا به عنوان یک کشور نفت‌خیز مدت‌هاست از مخالفان ایالات متحده و همکار کشورهایی به شمار می‌آید که رابطه‌ای خصمانه با آمریکا دارند. این کشور سال‌ها به حفظ حکومت دیکتاتوری کوبا کمک می‌کرد. در حال حاضر نیز متحد جمهوری اسلامی، چین و روسیه است.

اکسیوس به نقل از مقام‌های آمریکایی نوشته است که یکی از چالش‌های متقاعد کردن مادورو به ترک قدرت احتمال اعدام او به دست «دستیاران کوبایی‌اش» است، زیرا آنها حتما از تسلیم شدن مادورو در برابر آمریکا بسیار عصبانی خواهند شد.

نیویورک تایمز پیش‌تر گزارش داده بود که مادورو در ماه اکتبر، مادورو پیشنهادهای اقتصادی قابل توجهی به آمریکا ارائه کرد. ترامپ این پیشنهادها را نشانه‌ای این دانست که مادورو فهمیده «نباید با ایالات متحده دربیفتد.» اما یکی از خواسته‌های مادورو در قبال آن پیشنهادها «ماندن در قدرت» بود، چیزی که به گفته مقام‌های آمریکایی برای ترامپ «غیرقابل قبول» است.

آکسیوس نوشته است که هفته گذشته، پس از درخواست‌های بیشتر از سوی ونزوئلا، ترامپ به این نتیجه رسید که «ممکن است گفت‌وگوهایی با مادورو داشته باشم و خواهیم دید چگونه پیش می‌رود.»

حالا به گفته منابع آگاه، رییس‌جمهوری آمریکا مصمم است که با مادورو به‌طور مستقیم گفت‌گو کند. به همین دلیل بحث درباره «بمباران» کمتر شده و گفت‌وگوها بیشتر بر «مذاکره» متمرکز است.

یکی از مشاوران ترامپ به اکسیوس گفت: «من یک راه‌حل دیپلماتیک را بسیار محتمل می‌دانم.»

او افزود: «هرچند دونالد ترامپ به‌صراحت به راه حل دیپلماتیک اشاره نکرده است، اما می‌خواهد میراثی از خود به جا بگذارد مبنی بر اینکه هر کاری می‌توانست برای مهار جریان مواد مخدر غیرقانونی به این کشور انجام داد.»

Banner
Banner
Banner

پربازدیدترین‌ها

هیات مذاکره‌کننده‌ پس از بروز اختلاف، با دستور ذوالقدر به تهران بازگشتند
۱
اختصاصی

هیات مذاکره‌کننده‌ پس از بروز اختلاف، با دستور ذوالقدر به تهران بازگشتند

۲
تحلیل

حرکت روی لبه تیغ؛ تلاش پکن برای ایستادن در میانه جنگ

۳

تشدید شکاف میان آمریکا و بریتانیا در قبال ایران؛ ترامپ استارمر را به «حفاری نفتی» فراخواند

۴

گاردین: تهران با نزدیک شدن به اروپا می‌کوشد فشار را بر آمریکا افزایش دهد

۵

جی‌دی ونس: ما روشن گفته‌ایم چه می‌خواهیم، اکنون توپ در زمین جمهوری اسلامی است

Banner

انتخاب سردبیر

  • اعزام هزاران نیروی آمریکایی دیگر به منطقه برای تشدید فشار بر تهران

    اعزام هزاران نیروی آمریکایی دیگر به منطقه برای تشدید فشار بر تهران

  • وال‌استریت ژورنال: جمهوری اسلامی تندروتر شده است
    تحلیل

    وال‌استریت ژورنال: جمهوری اسلامی تندروتر شده است

  • فایننشال تایمز: تهران از ماهواره چینی برای هدف‌گیری پایگاه‌های آمریکا استفاده کرد

    فایننشال تایمز: تهران از ماهواره چینی برای هدف‌گیری پایگاه‌های آمریکا استفاده کرد

  • سایه سنگین جنگ بر نیمکت‌های خالی؛ بحران آموزش در عصر «اینترنت طبقاتی»
    روایت شما

    سایه سنگین جنگ بر نیمکت‌های خالی؛ بحران آموزش در عصر «اینترنت طبقاتی»

  • هیات مذاکره‌کننده‌ پس از بروز اختلاف، با دستور ذوالقدر به تهران بازگشتند
    اختصاصی

    هیات مذاکره‌کننده‌ پس از بروز اختلاف، با دستور ذوالقدر به تهران بازگشتند

  • پشت پرده مذاکرات اسلام‌آباد و تلاش‌ها برای از سرگیری گفت‌وگوها

    پشت پرده مذاکرات اسلام‌آباد و تلاش‌ها برای از سرگیری گفت‌وگوها

  • مقام سابق اسرائیلی: سقوط مادورو ضربه جدی به نفوذ تهران در آمریکای لاتین وارد می‌کند

    مقام سابق اسرائیلی: سقوط مادورو ضربه جدی به نفوذ تهران در آمریکای لاتین وارد می‌کند

  • ترامپ: امکان استقرار نیروهای آمریکا در ونزوئلا را منتفی نمی‌دانم

    ترامپ: امکان استقرار نیروهای آمریکا در ونزوئلا را منتفی نمی‌دانم

  • ونزوئلا طرح آمریکا را برای تروریستی خواندن کارتل سولس، «مضحک» خواند

    ونزوئلا طرح آمریکا را برای تروریستی خواندن کارتل سولس، «مضحک» خواند

•
•
•

مطالب بیشتر

افشای روابط نزدیک نوام چامسکی با جفری اپستین در پی انتشار اسناد تازه

۳ آذر ۱۴۰۴، ۲۲:۰۳ (‎+۰ گرینویچ)

انتشار ایمیل‌ها و اسناد تازه درباره روابط جفری اپستین، سرمایه‌دار متهم به بهره‌کشی جنسی از کودکان، نشان داده که نوام چامسکی، استاد دانشگاه ام آی تی و از چهره‌های سرشناس دانشگاهی آمریکا، روابط نزدیکی با او داشته است.

روزنامه گاردین دوشنبه چهارم آذر در گزارشی نوشت که بر اساس ایمیل‌های منتشر شده از سوی قانون‌گزاران آمریکایی، نوام چامسکی، زبان‌شناس و فیلسوف برجسته، حفظ «ارتباط منظم» با جفری اپستین را «تجربه‌ای بسیار ارزشمند» خوانده بود.

چامسکی این سخنان را زمانی بیان کرده بود که اپستین مدت‌ها بود به جرم تلاش برای بهره‌کشی جنسی یک فرد زیر سن قانونی محکوم شده بود.

چنین اظهارنظرهایی از سوی چامسکی، یا انتساب چنین سخنانی به او نشان می‌دهد که ارتباط او با اپستین عمیق‌تر از بحث‌های گاه به گاه سیاسی و دانشگاهی بود که چامسکی قبلاً ادعا می‌کرد با اپستین دارد.

اپستین در سال ۲۰۰۸ به جرم فحشا در فلوریدا محکوم شد، اما پس از ۱۳ ماه زندان آزاد شد.

  • جفری اپستین کیست و چرا پرونده جنجالی او مجددا مطرح شد؟

    جفری اپستین کیست و چرا پرونده جنجالی او مجددا مطرح شد؟

در سال ۲۰۱۹، وزارت دادگستری آمریکا او را به قاچاق جنسی دختران نوجوان متهم کرد. او این اتهامات را نپذیرفت و پیش از برگزاری دادگاه، در سلول زندان در منهتن جان باخت. کالبدشکافی علت مرگ را «خودکشی از طریق حلق‌آویز کردن» اعلام کرد.

با این حال، مرگ اپستین و ارتباطاتش با چهره‌های ثروتمند و بانفوذ، موجب شکل‌گیری تئوری‌های توطئه شده است.

یکی از اسناد ارتباط چامسکی با اپستین، نامه ای است که چامسکی در حمایت از اپستین نوشته بود. بر اساس متن نامه که سایت خبری وب یو آر ماساچوست منتشر کرده است، چامسکی در آن نامه خود را استاد ممتاز دانشگاه آریزونا معرفی کرده و نوشته بود که از حدود شش سال پیش با اپستین به طور منظم در اتباط بوده.

چامسکی اشاره کرده بود که با اپستین در مورد طیف وسیعی از موضوعات، از جمله تخصص‌ها و کارهای حرفه‌ای، و همچنین علایق مشترک، بحث می‌کرد.

چامسکی در سال ۲۰۱۷ تدریس در دانشگاه آریزونا را آغاز کرده بود.

او در این نامه گفت‌و‌گوهای خود با اپستین را «یک تجربه بسیار ارزشمند» توصیف کرده بود.

بحث درباره اسرائیل و توافق اسلو
چامسکی در این نامه همچنین توضیح داده بود که اپستین چگونه او را به افرادی مرتبط با توافق های اسلو بین اسرائیل و فلسطینیان مرتبط کرد.

او گفت که یک بار در حال گفت و گو با درباره توافق‌نامه‌های اسلو، اپستین او را تلفنی به یک دیپلمات نروژی که بر مذاکرات مربوط به آن توافق‌ها نظارت داشت وصل کرد که منجر به تبادل نظرهایی شد. یک بار هم این سرمایه‌دار نیویورکی ترتیب ملاقات چامسکی را با ایهود باراک، نخست‌وزیر سابق اسرائیل، داده بود.

او در این نامه دوستی با جفری را «بسیار ارزشمند» و «منبعی برای تبادل نظر» خواند.

ایمیل‌های دیگر نشان از ادامه‌ ارتباط بین این نفر دارند. در پیامی در سال ۲۰۱۵، اپستین به چامسکی گفته بود که می‌تواند از آپارتمانش در نیویورک استفاده کند یا دوباره به نیومکزیکو سفر کند. اسناد مشخص نمی‌کنند که چامسکی چه زمانی یا برای چه مدت به آنجا سفر کرده بود و آیا این پیشنهاد را پذیرفته بود یا نه.

انتشار پرونده‌های اپستین

به دنبال رای مجلس نمایندگان آمریکا به انتشار پرونده‌های مربوط به جفری اپستین، پم بوندی، دادستان کل ایالات متحده، اعلام کرد که وزارت دادگستری این پرونده‌ها را ظرف ۳۰ روز منتشر خواهد کرد.

خبرگزاری رویترز چهارشنبه ۲۸ آبان نوشت: «انتشار این اسناد می‌تواند فعالیت‌های اپستین را که قبل از محکومیتش در سال ۲۰۰۸ با ترامپ و دیگر چهره‌های برجسته معاشرت می‌کرد، بیشتر روشن کند.»

با وجود انتشار عکس‌هایی از ترامپ و اپستین در کنار هم در دهه‌های گذشته، رییس‌جمهوری ایالات متحده تاکید کرده است رابطه او با اپستین پیش از محکومیت‌های جنجالی این مجرم جنسی قطع شده بود.

ایمیل‌هایی که دو هفته پیش از سوی یک کمیته مجلس نمایندگان منتشر شد، نشان می‌داد که اپستین معتقد بوده ترامپ «از دخترها خبر داشته»، هرچند معنای دقیق این عبارت روشن نیست.

ترامپ که ماه‌ها برای جلوگیری از انتشار پرونده‌ها تلاش کرده بود، در روزهای اخیر مخالفت خود را پس از افزایش انتقادها، از سوی دموکرات‌ها و نیز یکی از حامیان سابقش، مارجوری تیلور گرین، کنار گذاشت واز کنگره خواست که انتشار اسناد اپستین را تصویب کند.

ترامپ دعوت چین را برای سفر به پکن پذیرفت

۳ آذر ۱۴۰۴، ۲۰:۵۹ (‎+۰ گرینویچ)

دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، اعلام کرد که دعوت شی جین‌پینگ، رییس‌جمهوری چین، برای سفر به پکن در ماه آوریل ۲۰۲۶ را پذیرفته و در مقابل، او نیز شی را برای یک سفر رسمی به آمریکا دعوت کرده است.

ترامپ دوشنبه سوم آذر در شبکه اجتماعی تروث‌سوشال نوشت که گفت‌وگویی «بسیار خوب» با رییس‌جمهوری چین داشته و دو طرف درباره مجموعه‌ای از موضوعات کلیدی از جمله جنگ اوکراین، روابط با روسیه، بحران فنتانیل و تجارت محصولات کشاورزی گفت‌وگو کرده‌اند.

ترامپ گفت که در این تماس، توافق مهمی برای کشاورزان آمریکایی حاصل شده و وعده داد این توافق «حتی بهتر» خواهد شد.

او تاکید کرد: «روابط آمریکا و چین بسیار قوی است.»

  • ترامپ: چین و سایر کشورها حق دسترسی به پیشرفته‌ترین تراشه‌های هوش مصنوعی انویدیا را ندارند

    ترامپ: چین و سایر کشورها حق دسترسی به پیشرفته‌ترین تراشه‌های هوش مصنوعی انویدیا را ندارند

به گفته ترامپ، این تماس ادامه گفت‌وگوی حضوری رهبران دو کشور در کره جنوبی در سه هفته پیش بوده است. دیداری که او آن را «بسیار موفق» توصیف کرد و گفت از آن زمان «پیشرفت‌های چشمگیری» در اجرای تعهدات دو طرف حاصل شده است.

ترامپ افزود که واشینگتن و پکن بر سر اهمیت «ارتباطات مکرر» توافق دارند و او مشتاق ادامه این گفت‌وگوهاست.

خبرگزاری دولتی چین نیز نوشت که در این گفت‌و‌گو شی بار دیگر تاکید کرد پکن از تمام تلاش‌های منجر به صلح در اوکراین حمایت می‌کند و در عین حال از همه طرف‌ها خواست تا اختلافات خود را کاهش دهند.

نتیجه گفت‌و‌گو‌های بوسان

ترامپ و شی سه هفته پیش در پایگاه نیروی هوایی گیمه در کره جنوبی با یکدیگر دیدار کرده بودند.

این نشست در بحبوحه تنش‌های تجاری و تلاش دو طرف برای جلوگیری از تشدید جنگ اقتصادی برگزار شد.

در این دیدار هر دو رهبر از تمایل برای بازسازی روابط اقتصادی و ایجاد پایه‌ای جدید به منظور همکاری سخن گفتند.

در آن زمان، شی گفت اختلاف نظر میان دو قدرت بزرگ اقتصادی طبیعی است و چین و آمریکا باید «شریک و دوست» باشند.

  • ترامپ پیش از دیدار با شی: دستور آغاز فوری آزمایش سلاح‌های هسته‌ای را صادر کرده‌ام

    ترامپ پیش از دیدار با شی: دستور آغاز فوری آزمایش سلاح‌های هسته‌ای را صادر کرده‌ام

او افزود: «من و شما که سکان روابط چین و آمریکا را در دست داریم، باید مسیر درست را حفظ کنیم و از حرکت باثبات کشتی عظیم روابط چین و آمریکا اطمینان حاصل کنیم.»

شی همچنین گفت: «توسعه چین هم‌راستا با بینش شما در بازگرداندن عظمت به آمریکاست.»

به نظر می‌رسد دیدار بوسان زمینه‌ساز ازسرگیری گفت‌وگوهای تجاری گسترده‌تری شده است؛ هرچند تحلیلگران تاکید دارند اختلافات ساختاری میان دو قدرت اقتصادی جهان - از فناوری گرفته تا امنیت تایوان - همچنان پابرجا خواهد ماند.

نشریه هیل: تحریم‌ها برای متوقف کردن همکاری تسلیحاتی تهران و مسکو کافی نیستند

۳ آذر ۱۴۰۴، ۲۰:۳۱ (‎+۰ گرینویچ)

ابعاد همکاری مسکو و تهران نشان می‌دهد تحریم‌های سنتی قادر به متوقف کردن جریان قطعات حیاتی به روسیه و جمهوری اسلامی نیست و جلوگیری از این روند برای حفاظت از غیرنظامیان اوکراینی و همچنین شرکت‌های آمریکایی که نمی‌خواهند فناوری آنها در جنگ اوکراین استفاده شود، ضروری است.

نشریه هیل دوشنبه سوم آذر در گزارشی تحلیلی نوشت که اگر اقتصاد جنگی پنهانی که جمهوری اسلامی و روسیه ایجاد کرده‌اند به‌شکل جدی مختل نشود، این الگو در منازعات دیگر نیز تکرار خواهد شد.

بر اساس این گزارش، مسکو بخش مهمی از موفقیت خود را در جنگ پهپادی، مدیون فناوری ارزان، دوربرد و مرگبار پهپادهای شاهد ایران است.

قطعات آمریکایی علیه اوکراین

در گزارش هیل تاکید شده است قرارداد اولیه‌ای که در سال ۲۰۲۳ با ارزش ۱.۷۵ میلیارد دلار امضا شد، به روسیه اجازه داد هزاران پهپاد شاهد ایرانی را مستقیما وارد کند و هم‌زمان توانایی تولید بومی آن را در خاک روسیه توسعه دهد.

کمتر از سه سال بعد، روسیه توانست نه‌تنها از اهداف تولید داخلی عبور کند، بلکه نسخه‌های جدید حت‌موتور شاهد-۲۳۸ را برای حملات انتحاری علیه زیرساخت‌های اوکراین طراحی کند.

  • اسرائیل دیفنس: سپاه با نمایش شاهد-۱۶۱ قدرت‌نمایی می‌کند

    اسرائیل دیفنس: سپاه با نمایش شاهد-۱۶۱ قدرت‌نمایی می‌کند

با وجود این پیشرفت‌ها، روسیه همچنان برای بخش‌هایی از تولید پهپاد، مانند سنسورهای پیشرفته و ریزرایانه‌های کنترل پرواز، به واردات وابسته است.

تحقیقات تازه نشان داده است از آغاز سال ۲۰۲۲ تا اوایل ۲۰۲۴، بیش از ۲۰۰ هزار محموله قاچاق میکروالکترونیک وارد روسیه شده که بخش بزرگی از آنها شامل ریزپردازنده‌های تولید شرکت‌های آمریکایی مانند تگزاس اینسترومنت و انالوک دیوایسز بوده است.

شبکه قاچاق روسیه و ایران

به گزارش هیل، جمهوری اسلامی نیز به‌دنبال دسترسی به همین فناوری‌هاست و همراه با روسیه، شبکه‌های قاچاق، دور زدن تحریم‌ها و شرکت‌های صوری را برای تهیه این قطعات فعال کرده است.

هیل نوشت دو کشور همکاری خود را برای ایجاد یک اقتصاد پنهانی دفاعی مشترک پس از تشدید تحریم‌های ناشی از تهاجم روسیه به اوکراین افزایش دادند؛ اقتصادی که بر پایه فروش نفت، تامین مالی می‌شود و هدف آن انتقال قطعات و فناوری‌های دوگانه از مسیرهای قاچاق مشترک است.

وزارت خزانه‌داری آمریکا در ژوئیه ۲۰۲۵ بیش از ۵۰ فرد و ۵۰ کشتی مرتبط با شبکه قاچاق روسی-ایرانی تحت نظر محمدحسین شمخانی را تحریم کرد.

این شبکه‌ با استفاده از ناوگانی مستقر در امارات، قطعات دوگانه، سیستم‌های تسلیحاتی و نفت را بین ایران و روسیه جابه‌جا می‌کرد.

  • اتحادیه اروپا به‌دنبال افزایش اختیارات برای بازرسی از «ناوگان سایه» روسیه است

    اتحادیه اروپا به‌دنبال افزایش اختیارات برای بازرسی از «ناوگان سایه» روسیه است

هیل تاکید کرد زمانی که مسکو و تهران همکاری پهپادی را افزایش داده بودند و غرب نیز فشارها را بر جلوگیری از این همکاری بیشتر کرده بود، دست‌کم دو کشتی این ناوگان به‌طور منظم در دریای خزر میان ایران و روسیه رفت‌وآمد داشته‌اند.

با وجود تحریم‌هایی که از سال ۲۰۲۳ بر تسهیل‌کنندگان معامله پهپادهای شاهد اعمال شد، تلاش آمریکا برای قطع این زنجیره تامین، همچنان ناکام مانده است.

تحریم‌های سنتی ناکارآمدند

به نوشته هیل، تحلیلگران بر این باورند که آمریکا باید با همکاری اروپا و کشورهای آسیای مرکزی، تحریم‌های ثانویه را با قدرت اجرا کند و مانع دسترسی کشتی‌های ناوگان سایه به بنادر شود و در غیر این صورت، مدل همکاری دفاعی-قاچاقی مسکو و تهران احتمالا گسترش خواهد یافت.

  • اورشلیم‌پست: حماس و حزب‌الله با حمایت مالی ایران در حال بازسازی هستند

    اورشلیم‌پست: حماس و حزب‌الله با حمایت مالی ایران در حال بازسازی هستند

این گزارش تاکید کرد که تهران پس از سقوط حکومت بشار اسد، رییس‌جمهوری مخلوع سوریه در دسامبر ۲۰۲۴، مسیر زمینی اصلی قاچاق تسلیحات خود را در منطقه از دست داده و اکنون احتمال می‌رود برای احیای این مسیر، با توجه به ادامه حضور نظامی روسیه در دو پایگاه دریایی سوریه، به کمک مسکو تکیه کند.

جنگ اوکراین به تهران و مسکو نشان داد که با بسته‌شدن مسیرهای تجاری غرب، می‌توانند بازار قاچاق مخصوص خود را بسازند؛ بازاری که هم توسعه تسلیحاتی را تامین می‌کند و هم زنجیره تامین قطعات حیاتی صنایع نظامی را فعال نگه می‌دارد.

ناکامی در نابودی این شبکه، به‌معنای افزایش تهدید علیه منافع آمریکا در بحران‌های آینده است.

عربستان سعودی ۳ فروشگاه جدید مشروبات الکلی برای غیرمسلمان‌ها افتتاح می‌کند

۳ آذر ۱۴۰۴، ۱۹:۳۸ (‎+۰ گرینویچ)

عربستان سعودی قصد دارد با ادامه کاهش محدودیت‌ها، سه فروشگاه جدید برای عرضه مشروبات الکلی افتتاح کند؛ از جمله یک فروشگاه برای کارکنان غیرمسلمان شرکت نفتی آرامکو.

خبرگزاری رویترز دوشنبه سوم آذر به‌نقل از منابع آگاه گزارش داد یکی از فروشگاه‌ها در منطقه ظهران و داخل یکی از کمپ‌های شرکت نفتی آرامکو ایجاد خواهد شد و به کارکنان غیرمسلمان این شرکت خدمات خواهد داد.

بر اساس این گزارش، راه‌اندازی فروشگاه‌ها در استان شرقی ظهران و یکی برای دیپلمات‌ها در شهر بندری جده، نقطه عطفی دیگر در تلاش‌هایی خواهد بود که به رهبری محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، برای گشودن فضای کشور انجام می‌شود.

فروشگاهی دیگر هم برای دیپلمات‌ها در شهر جده راه‌اندازی می‌شود.

منابع آگاه گفته‌اند انتظار می‌رود هر دو فروشگاه از سال ۲۰۲۶ فعالیت خود را آغاز کنند؛ هرچند زمان دقیق اعلام نشده است.

عربستان سعودی سال گذشته نخستین فروشگاه رسمی الکل را پس از بیش از هفت دهه ممنوعیت، برای دیپلمات‌های غیرمسلمان در ریاض افتتاح کرد؛ فروشگاهی که دیپلمات‌ها آن را «بو‌زبانکر» می‌نامند.

رویترز گزارش داده که دامنه مشتریان این مرکز اخیرا به دارندگان اقامت ممتاز سعودی نیز گسترش یافته است.

  • زنان عربستان سعودی در حال تغییر چهره اقتصادی و اجتماعی این کشورند

    زنان عربستان سعودی در حال تغییر چهره اقتصادی و اجتماعی این کشورند

مقام‌های دولتی و شرکت آرامکو در پاسخ به پرسش‌های رویترز درباره فروشگاه‌های جدید اظهار نظری نکرده‌اند.

تا پیش از افتتاح فروشگاه ریاض، الکل در عربستان سعودی عمدتا از طریق پست دیپلماتیک، بازار سیاه یا دستگاه‌های تقطیر خانگی در دسترس قرار می‌گرفت.

محدودیت‌های شدید همچنان برای اکثریت جامعه پابرجاست اما روند اصلاحات اجتماعی، راه را برای تغییرات بیشتر باز کرده است.

اصلاحات بن‌ سلمان

ریاض در سال‌های اخیر با سرعتی کم‌سابقه سیاست‌های اجتماعی خود را بازنگری کرده؛ از دادن اجازه رانندگی به زنان گرفته تا برگزاری کنسرت، جشنواره‌های بزرگ و امکان حضور مشترک زنان و مردان در فضاهای عمومی.

موضوع الکل، به‌ویژه با توجه به حساسیت مذهبی و عنوان رسمی پادشاه به عنوان «خادم حرمین شریفین»، با احتیاط بیشتری پیش می‌رود.

اپرای متروپولیتن نیویورک، ۱۳ شهریور از توافقی برای اجرای برنامه در عربستان سعودی و ارائه آموزش‌های هنری در این کشور منطقه خلیج فارس خبر داد.

بر اساس توافق انجام شده، این موسسه‌ فرهنگی معتبر، با همکاری «کمیسیون موسیقی عربستان سعودی» به مدت پنج سال در دوره تعطیلات زمستانی خود به ریاض سفر خواهد کرد و اجراهایی را روی صحنه خواهد برد.

  • بن‌سلمان در آمریکا؛ عربستان سعودی خود معامله است

    بن‌سلمان در آمریکا؛ عربستان سعودی خود معامله است

با وجود گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای درباره احتمال فروش الکل در مراکز توریستی، مقام‌های عربستان سعودی این خبرها را رد کرده‌اند.

وزیر گردشگری عربستان سعودی در پاسخ به پرسش رویترز درباره احتمال تغییر سیاست در این حوزه گفت: «می‌دانیم برخی گردشگران بین‌المللی خواهان مصرف الکل هستند اما هنوز تغییری رخ نداده است.»

او در پاسخ به اینکه «هنوز» به چه معناست، گفت: «تفسیرش با شماست.»

عربستان سعودی با توسعه عظیم پروژه‌هایی مانند «دریای سرخ» و آماده‌ شدن برای میزبانی جام جهانی فوتبال ۲۰۳۴ تلاش دارد خود را به یک مقصد گردشگری و اقتصادی جهانی تبدیل کند؛ گرچه در مسیر بازتعریف هویت اجتماعی خود، همچنان میان سنت و مدرن‌سازی حرکت می‌کند.

اندونزی نفتکش ایرانی توقیف‌شده را با ۱.۲ میلیون بشکه نفت خام به مزایده می‌گذارد

۳ آذر ۱۴۰۴، ۱۷:۳۰ (‎+۰ گرینویچ)

دادستانی اندونزی اعلام کرد از دوم دسامبر مزایده فروش یک نفتکش ایرانی و محموله عظیم نفت خام آن را آغاز می‌کند. پرونده‌ای که پس از محکومیت ناخدای این کشتی در مورد «آلودگی دریایی و انتقال غیرقانونی نفت» به جریان افتاد.

نشریه جاکارتا گلوب به نقل از دادستانی اندونزی اعلام کرد نفتکش «ام‌تی آرمان ۱۱۴» با پرچم ایران، همراه با ۱۶۶‌ هزار و ۹۷۵ تن نفت خام سبک (معادل ۱.۲ میلیون بشکه) به مزایده گذاشته می‌شود.

ارزش پایه این مزایده حدود ۷۰ میلیون دلار تعیین شده و متقاضیان باید هفت میلیون دلار به‌عنوان ودیعه شرکت در مزایده پرداخت کنند.

  • آیا واردات غیرعادی نفت اندونزی به چین پوششی برای نفت ایران است؟

    آیا واردات غیرعادی نفت اندونزی به چین پوششی برای نفت ایران است؟

پرونده آلودگی دریایی و حکم مصادره

آنانگ سوپریاتنا، سخنگوی دادستانی اندونزی، یک‌شنبه دوم آذر اعلام کرد که این مزایده شامل کشتی و محموله نفتی آن می‌شود.

نفتکش آرمان ۱۱۴ که سال ۱۹۹۷ در کره جنوبی ساخته شده، بر اساس حکم دادگاه منطقه باتام توقیف و به مالکیت دولت درآمده است.

آژانس امنیت دریایی اندونزی تیر ۱۴۰۲ اعلام کرد این شناور سیستم شناسایی خودکارش را دستکاری کرد تا موقعیتش را در دریای سرخ نشان دهد؛ در حالی که در دریای ناتونای شمالی بود.

به گفته این آژانس دولتی، کاپیتان مصری، ۲۸ خدمه و سه مسافر نفتکش در آن زمان بازداشت شدند.

این توقیف پس از آن انجام شد که محمد عبدالعزیز محمد حطیبه، ناخدای کشتی، به‌دلیل تخلیه غیرقانونی پسماند در دریا مجرم شناخته شد.

او به هفت سال زندان و ۳۰۰ هزار دلار جریمه محکوم شده است.

تخلف: رادار خاموش و انتقال نفت کشتی‌به‌کشتی

تحقیقات زمانی آغاز شد که گشت آژانس امنیت دریایی اندونزی دو نفتکش را شناسایی کرد که سیستم شناسایی خودکار (AIS) خود را خاموش کرده و در کنار هم پهلو گرفته بودند.

تصاویر پهپادی نشان داد دو کشتی با یک خط لوله به یکدیگر متصل شده‌اند.

این تصاویر همچنین نشت نفت از نفتکش آرمان ۱۱۴ به دریا را تایید کرد.

  • سنتکام: توقیف نفتکش تالارا از سوی سپاه نقض قوانین بین‌المللی است

    سنتکام: توقیف نفتکش تالارا از سوی سپاه نقض قوانین بین‌المللی است

بر اساس گزارش دادستانی اندونزی، عملیات غیرقانونی انتقال نفت کشتی‌به‌کشتی (STS) بین نفتکش ایرانی و نفتکش «ام‌تی اس تینوس» با پرچم کامرون انجام شده بود.

مزایده برای شرکت‌های دارای مجوز

دادستانی اعلام کرد تنها شرکت‌هایی می‌توانند در این مزایده شرکت کنند که مجوز فرآوری یا تجارت نفت و گاز داشته باشند یا بر اساس مقررات وزارت انرژی اندونزی، مجاز به فعالیت در بخش نفت و گاز باشند.

این نخستین بار نیست که اندونزی نفتکش‌های حامل نفت ایران را به‌‌دلیل تخلفات دریایی توقیف می‌کند اما مزایده هم‌زمان کشتی و محموله بزرگ آن، این پرونده را به یکی از مهم‌ترین برخوردهای سال‌های اخیر جاکارتا با نفتکش‌های ایرانی تبدیل کرده است.