استانداری خوزستان، چهارشنبه ۲۱ آبان در اطلاعیهای اعلام کرد رضا امینی، شهردار اهواز از سمت خود کنارهگیری کرده و چهار مقام شهرداری شامل معاون خدمات شهری، شهردار منطقه سه، معاون شهردار منطقه سه و مسئول اجراییات شهرداری اهواز از سمت خود برکنار شدهاند.
خبرگزاری دولتی ایرنا نیز ضمن تایید خبر برکناری چهار مقام شهرداری اهواز، نوشت اسکندر مومنی، وزیر کشور، با استعفای شهردار اهواز موافقت کرده است.
وزارت کشور اعلام کرد این تصمیم به دستور مستقیم پزشکیان برای بررسی حادثه گرفته شده و پس از گزارش کمیته ویژه، تغییرات گسترده در مدیریت شهرداری اهواز انجام شده است.
پیشتر در شامگاه سهشنبه ۲۰ آبان، مجاهد بالدی، پدر احمد بالدی، در مراسم عزاداری فرزندش خواستار برکناری مقامهای مسئول شهرداری شد و هشدار داد که در غیر این صورت تکتک اعضای خانوادهاش خود را به آتش خواهند کشید.
او در ویدیویی که در رسانههای محلی منتشر شد، گفت: «جنازه را تحویل نمیگیریم و فاتحهخوانی نداریم تا وقتی امینی شهردار و شمس، یکی از مدیران شهرداری از این شهر بیرون بروند.»
اقدام به خودسوزی و واکنشها
احمد بالدی ۱۱ آبان و پس از آنکه ماموران شهرداری منطقه سه اهواز دکه اغذیهفروشی خانوادهاش را تخریب کردند، در برابر چشمان آنها با بنزین خود را به آتش کشید.
او با سوختگی ۷۰ درصدی به بیمارستان طالقانی اهواز منتقل شد و صبح ۲۰ آبان جان باخت.
این رخداد واکنشهای گستردهای در فضای مجازی و در میان فعالان مدنی و شهروندان اهوازی بهدنبال داشت و گروهی از شهروندان و بستگان بالدی نیز مقابل بیمارستان طالقانی تجمع اعتراضی برگزار کردند.
پس از انتشار خبرها، سه فعال رسانهای و مدنی عرب اهوازی، حسن سلامات، جواد ساعدی و صادق آلبوشوکه، که اخبار مربوط به خودسوزی اعتراضی بالدی را پوشش داده بودند، بهدست نیروهای امنیتی بازداشت شدند.
امیر خلفیان، دادستان عمومی و انقلاب اهواز، در روزهای گذشته از بازداشت موقت شهردار منطقه سه و مسئول اجراییات شهرداری و صدور دستور جلب برای سه نفر دیگر در ارتباط با این پرونده خبر داده بود.
در همین حال، وکیل خانواده بالدی در گفتوگو با روزنامه اعتماد گفت ماموران شهرداری منطقه سه اهواز «بدون حضور کلانتری و برخلاف دستور قضایی» برای تخلیه محل اقدام کردند که این رفتار «خودسرانه» منجر به خودسوزی احمد و آسیب به مادرش شد.
مجاهد بالدی نیز در گفتوگو با روزنامه هممیهن گفته بود صبح روز حادثه، برای تمدید مهلت تخلیه مغازه به سازمان خدمات شهری اهواز رفته بود و از مسئولان خواست تا پایان مراسم سالگرد مادرش فرصت دهند، اما شهردار منطقه سه پاسخ داده بود: «مغازه باید امروز خراب شود».
او همچنین گفت ماموران شهرداری پسرش را تحریک کردهاند: «یکی گفت فندک بدهم؟ کبریت بدهم؟»
استعفای شهردار اهواز و برکناری چند مقام دیگر نخستین واکنش رسمی به خشم عمومی و فشار افکار عمومی پس از مرگ بالدی بهشمار میرود.