به گزارش ایران اینترنشنال، پس از آنکه علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، پیشنهاد گفتوگوی مستقیم دونالد ترامپ را «تحمیل سیاسی» و نه یک «توافق واقعی» توصیف کرد، مقامهای آمریکایی با تاکید بر رویکرد دیپلماتیک دولت ترامپ، از تهران خواستند مسیر خود را تغییر دهد.
اظهارات خامنهای در شرایطی مطرح شد که استیو ویتکاف، نماینده ترامپ در امور خاورمیانه، ۲۸ مهر تایید کرد واشینگتن تماسهایی از مقامهای جمهوری اسلامی دریافت کرده و در پی آن است که «یک راهحل دیپلماتیک بلندمدت» در این زمینه بیابد.
اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی نیز ۲۸ مهر گفت تماسهای «با واسطه» میان ایران و آمریکا «کم و بیش» برقرار است اما فعلا خبری از مذاکرات تهران و واشینگتن نیست.
خامنهای در بخشی از سخنرانی خود با لحنی تحقیرآمیز، ترامپ را «فاقد صلاحیت گفتوگو» خواند و او را به دلیل اعتراضهای داخلی در آمریکا به تمسخر گرفت و گفت: «بهتر است او ابتدا میلیونها معترض در کشور خودش را آرام کند.»
در پاسخ به این اظهارات، یکی از مقامات کاخ سفید در پاسخ کتبی به پرسشهای ایران اینترنشنال گفت: «همانطور که رئیسجمهوری تاکید کرده است، حتی در برابر ایران — رژیمی که موجب مرگ و بیثباتی در خاورمیانه شده — دست همکاری و دوستی همچنان دراز است. اما هیچ اقدامی به اندازه آنکه رهبران ایران تروریسم را کنار بگذارند و حق موجودیت اسرائیل را به رسمیت بشناسند، برای صلح در منطقه مؤثر نخواهد بود.»
این مقام آمریکایی همچنین تاکید کرد که «رئیسجمهوری ترامپ همواره روشن گفته است: بزرگترین دولت حامی تروریسم در جهان هرگز نباید به سلاح هستهای دست یابد.»