ترامپ دوشنبه ششم مرداد در اسکاتلند و در آستانه دیدار با کییر استارمر، نخستوزیر بریتانیا، اعلام کرد از پوتین «ناامید» شده و ضربالاجل ۵۰ روزهای را که پیشتر برای تصمیمگیری درباره اقدامات روسیه در خصوص جنگ اوکراین در نظر گرفته بود، به ۱۰ یا ۱۲ روز کاهش خواهد داد.
او با انتقاد از عملکرد پوتین افزود: «فکر میکنم از حالا میدانم که قرار است چه اتفاقی بیفتد.»
ترامپ ضمن دفاع از رویکرد دولتش در قبال بحرانهای بینالمللی گفت: «اگر من نبودم، الان شش جنگ بزرگ در جهان در جریان بود.»
رییسجمهوری آمریکا بارها از ادامه حملات روسیه به اوکراین، با وجود تلاشهای واشینگتن برای پایان دادن به جنگ، ابراز ناامیدی کرده است.
ترامپ پیش از بازگشت به کاخ سفید وعده داده بود قادر است جنگ اوکراین را در عرض ۲۴ ساعت پایان دهد.
او تهدید کرده که اگر تا اوایل سپتامبر توافقی حاصل نشود، تحریمهای جدیدی علیه روسیه و خریداران کالاهای صادراتی آن اعمال خواهد کرد.
روسیه عملیات نظامی خود را علیه اوکراین اسفند ۱۴۰۰ کلید زد و از آن زمان تاکنون، درگیریهای مرگبار میان دو کشور ادامه داشته است. از زمان آغاز جنگ کنونی، روسیه حدود یک پنجم از خاک اوکراین را به تصرف خود درآورده است.
سقوط سهام روسیه پس از کاهش ضربالاجل ترامپ
پس از آنکه ترامپ از قصد خود برای کاهش ضربالاجل ۵۰ روزه به مسکو خبر داد، شاخص اصلی بورس روسیه (MOEX) در جریان معاملات روزانه حدود ۱.۲ درصد افت کرد.