مهاجرانی سهشنبه ۳۱ تیر در یک نشست خبری گفت که از میان یک هزار و ۶۲ نفر، ۲۷۶ نفر غیرنظامی بودند.
او گفت که ۱۰۲ زن و ۳۸ کودک، ۱۸ کادر درمان، ۵ امدادگر هلال احمر، ۳۴ دانش آموز و ۵ فرهنگی در میان کشتهشدگان جنگ بودند.
پیشتر جمهوری اسلامی در تلاش بود کشتهشدگان حملات اخیر اسرائیل را «غیرنظامی» معرفی کند.
بررسیهای ایراناینترنشنال در مورد هویت برخی از افراد کشتهشده نشان میداد گروهی از آنها دارای مسئولیتهای رسمی در نهادهای نظامی، امنیتی و حکومتی بودهاند.
به عنوان نمونه، در پی حملات ۱۲روزه اسرائیل به مراکز نظامی و امنیتی جمهوری اسلامی، خبرگزاری حوزه علمیه گزارش داد که دستکم شش روحانی در این حملات کشته شدند.
سخنگوی دولت پزشکیان در آماری که ارائه داد مشخص نکرد که از میان افراد نظامی، چه تعداد سپاهی و چه تعداد ارتشی یا متعلق به دیگر نهادهای نظامی بودند.
بیشترین کشتهشدگان در تهران
در جریان حملات اسرائیل صدها نیروی نظامی از جمله مقامهای ارشد نظامی جمهوری اسلامی کشته شدند.
در میان کشتهشدگان، نامهایی چون محمد باقری، رییس ستاد کل نیروهای مسلح، حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران و امیرعلی حاجیزاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران، دیده میشود.
به گفته سخنگوی دولت پزشکیان، استان تهران با ۲۶۵ نفر بیشترین کشتهها را در جنگ ۱۲ روزه داشته است.
او همچنین گفت: «هشت هزار واحد مسکونی و ۲۱۹ واحد صنعتی، ۷ بیمارستان و ۱۱ آمبولانس مورد آسیب واقع شد.»
در اسرائیل نیز با این که در مجموع، اسرائیل توانست حدود ۹۰ درصد از ۵۵۰ موشک شلیکشده از سوی ایران را رهگیری کند، دستکم ۲۸ نفر در اسرائیل کشته و بیش از هزار و ۴۰۰ نفر (اغلب بهصورت سطحی) مجروح شدند.
هزاران خانه و خودرو نیز آسیب دیده یا ویران شدند.
گزارش قوه قضاییه از جابهجایی زندانیان پس از حمله به اوین
مهاجرانی همچنین گفت: «حمله به زندان اوین از جانب نهادهای بینالمللی مصداق جنایت جنگی شناخته شد و با وجود همه جانبداریها، ما خودمان را موظف به پیگیری حقوقی این موضوع میدانیم.»
همزمان اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضاییه نیز در یک نشست خبری جداگانه در پاسخ به سوالی درباره وضعیت زندانیان اوین پس از حمله اسرائیل به این زندان گفت: «تعدادی از زندانیانی در محوطه عمومی زندان و خارج از زندان بودند و خارج شدن آنها از زندان به عنوان فرار مصطلح نیست بلکه تعدادی از این افراد خود بدون اینکه تحت تعقیب قرار گیرند به زندان بازگشتند و کسانی هم که به خارج از زندان رفتند زندانیانی بودند که عمدتا زندانی رای باز بودند که جرایم سبک داشتند.»
جهانگیر افزود در این جریان ۷۵ نفر از زندان خارج شدند که تاکنون ۴۸ نفر به زندان بازگشتند و ۲۷ نفر باقیمانده هم در صورتی که خود را معرفی نکنند در روزهای اخیر بازگردانده خواهند شد و باید تاکید کنم که از میان ۲۷ نفری که به زندان مراجعه نکردهاند هیچ یک از جاسوسها، جرایم امنیتی یا جرایم مهم نیستند.
این اظهارات در حالی است که ۱۲ تیرماه، ابوالفضل قدیانی و مهدی محمودیان، زندانیان سیاسی، در نامهای مشترک، زندانیان اوین را «سپر انسانی» در جنگ میان اسرائیل و جمهوری اسلامی توصیف کردند.
آنها به انتقال اجباری زندانیان اشاره کردند که با تهدید به شلیک تنها ۱۰ دقیقه فرصت داده شد.
همچنین خانواده علی یونسی، دانشجوی نخبه زندانی و دارنده مدال طلای المپیاد جهانی نجوم، از ادامه بیاطلاعی مطلق از وضعیت این زندانی سیاسی خبر داد و گفت که برادرش از ابتداییترین حقوق خود از جمله تماس با خانواده و ملاقات با وکیل، محروم مانده است.