تلاش حکومت برای معرفی افراد نظامی و حکومتی به عنوان غیرنظامی کشتهشده در جنگ

جمهوری اسلامی در تلاش است کشتهشدگان حملات اخیر اسرائیل را «غیرنظامی» معرفی کند. این در حالی است که بررسی هویت برخی از افراد کشتهشده نشان میدهد بسیاری از آنها دارای مسئولیتهای رسمی در نهادهای نظامی، امنیتی و حکومتی بودهاند.
در پی حملات ۱۲روزه اسرائیل به مراکز نظامی و امنیتی جمهوری اسلامی، خبرگزاری حوزه علمیه گزارش داده است که دستکم شش روحانی در این حملات کشته شدهاند. با وجود آنکه مقامات رسمی جمهوری اسلامی این افراد را «غیرنظامی» معرفی کردهاند، بررسی سوابق آنها نشان میدهد اغلبشان در نهادهای نظامی یا حکومتی دارای سمتهای رسمی بودهاند.
بر اساس گزارشهای منتشرشده، اسامی برخی از این افراد به شرح زیر است:
• رمضانعلی مهرعلیتبار فیروزجایی: مسئول عقیدتی-سیاسی سازمان بسیج کل کشور
• علی ترکاشوند: مسئول نمایندگی ولیفقیه در سپاه کرج
• احد اقدسی: کارمند عقیدتی-سیاسی وزارت دفاع
از سوی دیگر، دانشگاه آزاد اسلامی نیز در گزارشی اعلام کرده که ۱۷ تن از دانشجویان این دانشگاه در این حملات کشته شدهاند. اما بر اساس گزارشها و پوشش رسانههای نزدیک به حکومت، شماری از این افراد نیز عضو سپاه پاسداران یا بسیج بودهاند.
برای نمونه:
• حسن شریفی: عضو سپاه پاسداران که خبرگزاری ایرنا از او با عنوان «پاسدار شهید» یاد کرده است.
• میثم معمر: سرهنگ سپاه پاسداران، کشتهشده در مقر ستاد فرماندهی سپاه «حسن مجتبی» در استان البرز که با عنوان «دانشجو» از سوی دانشگاه آزاد معرفی شده است.
• علی مختاری حسنآبادی: از اعضای پایگاه بسیج المهدی (حوزه ۱۱۷ صدوقی) که نامش به عنوان دانشجو اعلام شده است.
• حسین قربانپور: از اعضای سپاه که تصویر او با لباس نظامی در آگهی ترحیمش منتشر شده و از او با عنوان «پاسدار شهید» نام برده شده است.
این تناقضها در روایت رسمی درباره ماهیت کشتهشدگان، واکنشهایی را در شبکههای اجتماعی و میان ناظران سیاسی برانگیخته و گمانهزنیها درباره میزان مشارکت نیروهای نظامی و امنیتی جمهوری اسلامی در مناطق مورد هدف را تقویت کرده است.