کمبود شدید، جیرهبندی و پایین آمدن کیفیت آب در شهرهای مختلف ایران
گزارشهای رسیده به ایراناینترنشنال و همچنین گزارش رسانههای داخلی در ایران، از کمبود شدید و پایین آمدن کیفیت آب در تهران و برخی مناطق دیگر کشور حکایت دارند. در برخی مناطق، برنامه جیرهبندی آب به اجرا گذاشته شده است.
پنجشنبه ۲۶ تیر، یک شهروند از استان آذربایجان غربی با ارسال ویدیویی به ایراناینترنشنال، از کیفیت پایین آب لولهکشی انتقاد کرد و گفت: «علی خامنهای این آب کثیف را در لولهها میفرستد که ما بخوریم و بابتش پول هم میگیرد.»
او افزود: «این آب همان آب جوی و فاضلاب است.»
یک شهروند دیگر از مشهد با ارسال ویدیویی به ایراناینترنشنال، با اشاره به کیفیت بد آب آشامیدنی و قطعیهای مکرر آب و برق گفت: «این حکومت ۴۶ سال به اسم اسلام مردم را تیغ زد. مردم این حکومت را فحش میدهند و منتظر یک خیزش هستند.»
مخاطبان با ارسال ویدیوهایی به ایراناینترنشنال، رهبر جمهوری اسلامی را مسئول اصلی بحران کمبود شدید آب و برق در کشور دانستند.
یکی از شهروندان در پیام خود توجه و هشدار داد که دستگاههای اکسیژن بیماران هنگام قطع برق از کار میافتند.
شهروندی دیگر با اشاره به مشکلات روزمره ناشی از قطع برق و آب، آن را محدود به روزهای اخیر ندانست و تاکید کرد این بحران پیش از جنگ ۱۲ روزه آغاز شده بود.
یک شهروند نیز در پیام ویدیویی خود به ایراناینترنشنال، کیفیت نامناسب آب آشامیدنی در منطقه رسالت اهواز را نشان داد.
بازگشت نوبتبندی قطع آب و برق پس از پایان جنگ ۱۲ روزه
روزنامه هممیهن در شماره پنجشنبه خود، از «جیرهبندی خاموش آب» در پایتخت خبر داد و نوشت: «آبفا قطعی آب را تکذیب کرده و فقط به افت فشار اشاره میکند؛ با وجود این، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران اعلام کرده که مردم باید به فکر خرید تانکر و مخزن آب باشند.»
این روزنامه افزود: «طی هفتههای اخیر به جز برق، شاهد سهمیهبندی آب در برخی از نقاط تهران هستیم که وزارت نیرو این موضوع را رد میکند و اعلام کرده که تنها فشار آب کاهش یافته است.»
با این حال، بررسیهای هممیهن نشان میدهد مناطق جنوبی و حاشیهای تهران با قطع مکرر آب و برق دستوپنجه نرم میکنند.
بر اساس این گزارش، مناطقی همچون صالحیه، پیشوا، برخی روستاهای کهریزک و باقرشهر طی هفتههای اخیر با قطع آب مواجه بودهاند و در شماری از این مناطق، قطعی آب بهصورت برنامهریزی شده و شبانه انجام میشود.
وعدههای مقامهای جمهوری اسلامی
پیش از این، عباس علیآبادی، وزیر نیروی دولت مسعود پزشکیان، از آسیب دیدن برخی خطوط لوله آب در تهران در روزهای اول جنگ ۱۲ روزه با اسرائیل خبر داد و در عین حال گفت: «صنعت آب و برق توان رویارویی با شرایط سختتر از جنگ اخیر را دارد.»
همزمان، استاندار خوزستان اعلام کرد این استان در شرایط ویژهای قرار دارد و منابع آبی موجود پاسخگوی کشت محصولات آببر مانند برنج نیست.
محمدرضا موالیزاده گفت: «در برخی مناطق شوری آب به ۲۷ هزار واحد رسیده و نخلستانهای استان در معرض نابودیاند.»