جمهوری اسلامی یک نفتکش خارجی را در دریای عمان توقیف کرد

رییس کل دادگستری استان هرمزگان از توقیف یک نفتکش خارجی در دریای عمان به اتهام «قاچاق سوخت» خبر داد.
رییس کل دادگستری استان هرمزگان از توقیف یک نفتکش خارجی در دریای عمان به اتهام «قاچاق سوخت» خبر داد.
مجتبی قهرمانی، چهارشنبه ۲۵ تیر اعلام کرد این کشتی را ابتدا «به دلیل نقص مدارک قانونی مربوط به محموله این شناور» بازرسی و سپس به اتهام «حمل دو میلیون لیتر سوخت قاچاق» توقیف کردند.
او به مالک کشتی یا پرچم کشوری که با آن در سفر بوده اشارهای نکرد.
رییس کل دادگستری هرمزگان همچنین خبر داد ۱۷ نفر شامل کاپیتان و خدمه این نفتکش خارجی بازداشت شدهاند.
قهرمانی گفت: «پروندهای در این خصوص در دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان جاسک تشکیل شده و جمعآوری مستندات برای تخمین دقیق حجم محموله سوخت نفتکش، نمونهبرداری و آزمایشات مربوط به آن و استعلامات مربوط به صحتسنجی مدارک کشتی در حال انجام است.»
جمهوری اسلامی در سالهای گذشته بارها اقدام به توقیف کشتیهایی خارجی در دریای عمان و خلیج فارس کرده است.
هشت مرداد سال گذشته سپاه پاسداران از توقیف نفتکش پِرلجی با پرچم کشور آفریقایی توگو و بازداشت ۹ خدمه آن در آبهای شمال خلیج فارس، حوالی میدان نفتی آرش خبر داد و کشتی را به حمل «بیش از ۷۰۰ هزار لیتر نفت قاچاق» متهم کرد.
یک هفته پیش از آن و در ۳۱ تیر شرکت بریتانیایی امنیت دریایی امبری اعلام کرد سپاه پاسداران یک نفتکش دیگر با پرچم توگو را که تحت مدیریت امارات متحده عربی بوده است، در نزدیکی بندر بوشهر توقیف کرد.
نیروی دریایی سپاه پاسداران ۲۵ فروردین سال گذشته یک کشتی باری با پرچم پرتغال به نام اماسسی آریز را در آبهای منطقه توقیف کرد و چندی بعد وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی در توجیه این اقدام گفت که این کشتی متعلق به اسرائیل است.
از سوی دیگر، در طول دهههای اخیر مقامهای جمهوری اسلامی به طور مکرر تهدید کردهاند تنگه هرمز را که یکی از شریانهای اصلی جریان انرژی جهان به شمار میرود، خواهند بست.
این تهدیدها از ۲۳ خرداد و زمان حملات اسرائیل به ایران و حین جنگ ۱۲ روزه شدت بیشتری گرفتند.
تنگه هرمز گذرگاهی استراتژیک بین خلیج فارس و دریای عمان و یکی از حیاتیترین مسیرهای کشتیرانی در جهان است که روزانه بیش از ۲۱ میلیون بشکه نفت و حدود یکسوم از صادرات گاز طبیعی مایع از آن عبور میکند.
اسماعیل کوثری، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی، یکم تیر گفت مجلس برای بستن تنگه هرمز به نتیجه رسیده اما تصمیم نهایی بر عهده شورای عالی امنیت ملی است.
همان زمان مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، اعلام کرد چنین اقدامی برای ایران، «خودکشی اقتصادی» خواهد بود.