تعلیق فعالیت شرکت آمریکایی پس از انفجار در میدان نفتی اقلیم کردستان عراق

در پی وقوع انفجار در یکی از میدانهای نفتی اقلیم کردستان عراق، فعالیتهای شرکت آمریکایی بهرهبردار از این میدان متوقف شد.
در پی وقوع انفجار در یکی از میدانهای نفتی اقلیم کردستان عراق، فعالیتهای شرکت آمریکایی بهرهبردار از این میدان متوقف شد.
شرکت اکتشاف نفت آمریکایی «اچکیان انرژی» سهشنبه ۲۴ تیر در بیانیهای اعلام کرد: «صبح امروز حدود ساعت هفت به وقت محلی انفجاری در یکی از تاسیسات تولیدی این شرکت در میدان سارنگ رخ داد.»
در ادامه این بیانیه آمده است: «فعالیتها در تاسیسات آسیبدیده تا زمان ایمنسازی محل متوقف شده است.»
خبرگزاری فرانسه گزارش داد منبع این انفجار که هیچ تلفات جانی به همراه نداشت، هنوز مشخص نشده است.
افزایش حملات در هفتههای اخیر
در هفتههای اخیر، موجی از حملات پهپادی و راکتی در اقلیم کردستان به وقوع پیوسته است.
عراق از دیرباز با درگیری گروههای شیعی تحت حمایت جمهوری اسلامی با نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا مواجه بوده و حملاتی از این دست بارها در این کشور رخ داده است.
انفجار در میدان سارنگ یک روز پس از آن رخ داد که سه حمله پهپادی انتحاری در اقلیم کردستان گزارش شد؛ یکی از پهپادها در نزدیکی فرودگاه اربیل سرنگون شد و دو پهپاد دیگر به میدان نفتی خورمالا در جنوب غربی اربیل اصابت کردند و خسارات مادی به بار آوردند.
وزارت منابع طبیعی اقلیم کردستان عراق تایید کرد حملات پهپادی اخیر به میادین نفتی خسارت وارد کرده است.
هنوز هیچ گروهی مسئولیت این حملات را بر عهده نگرفته است.
پیشتر در ۱۴ تیر، مقامات اقلیم کردستان از سرنگونی یک پهپاد در نزدیکی فرودگاه اربیل خبر دادند و انگشت اتهام را بهسوی حشد شعبی ائتلافی، از گروههای نیابتی جمهوری اسلامی، نشانه رفتند.
گروههای مورد حمایت تهران در عراق، از جمله «کتائب حزبالله»، «عصائب اهل الحق» و «حرکت النجباء»، پیش از این نیز در حملات به نیروهای آمریکایی در عراق، سوریه و اردن نقش داشتهاند.
هفته گذشته، تنش لفظی بین اربیل و بغداد بر سر «حملات پهپادی مشکوک» شدت گرفت و دولت فدرال بغداد دست داشتن حشد شعبی در این حملات را رد کرد.
همزمان، اختلافها میان اربیل و بغداد بر سر صادرات نفت نیز تشدید شده است. خط لوله اصلی انتقال نفت از اقلیم کردستان به ترکیه از سال ۲۰۲۳ تاکنون، بهدلیل منازعات حقوقی و چالشهای فنی همچنان غیرفعال مانده است.
این حملات در شرایطی رخ میدهند که تنش میان تهران و واشینگتن اوج گرفته و آمریکا تاسیسات هستهای نطنز، فردو و اصفهان را هدف بمباران قرار داده است.
یک منبع آگاه در اقلیم کردستان عراق در مصاحبه با ایراناینترنشنال گفت: «حملات پهپادی علیه میادین نفتی در اقلیم کردستان عراق با اهداف سیاسی و بهمنظور ایجاد فشار و تهدید علیه امنیت و اقتصاد این منطقه صورت میگیرد.»
نخستوزیر عراق منکر مداخله جمهوری اسلامی شد
محمد شیاع السودانی، نخستوزیر عراق، در مصاحبه با روزنامه الشرق الاوسط با اشاره به برخی گزارشها درباره دخالت جمهوری اسلامی در امور عراق گفت: «روابط شراکت [میان تهران و بغداد] راهبردی است، اما عراق بهطور قاطع با هرگونه دخالت در تصمیمات و حاکمیتش مخالف است و ایران هیچگونه نقشی در اداره امور عراق ندارد.»
سودانی همچنین به جنگ ۱۲ روزه میان جمهوری اسلامی و اسرائیل اشاره کرد و افزود: «عراق در جریان درگیریها درخواست مستقیمی از سوی ایران دریافت نکرد، بلکه خود ابتکار عمل را برای انتقال پیامها و کاهش تنش به دست گرفت و بهدنبال بازگرداندن گفتوگوها بود.»
او با تاکید بر موضع دولت عراق در قبال درگیریهای منطقهای، جلوگیری از اقدام گروههای مسلح برای کمک به حکومت ایران را تایید و از آن دفاع کرد: «هرگونه واکنش شتابزده گروههای مسلح در جریان حملات اسرائیل به ایران را مهار کردیم.»