افبیآی تصاویر سه مقام وزارت اطلاعات را در ارتباط با ربایش رابرت لوینسون منتشر کرد
اداره تحقیقات فدرال آمریکا (افبیآی) روز سهشنبه تصاویر سه افسر ارشد اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران را منتشر کرد که به گفته مقامهای آمریکایی، در ربایش رابرت لوینسون، مأمور بازنشسته افبیآی، نقش داشتهاند.
این تصاویر در قالب پوسترهای «در جستوجوی اطلاعات» منتشر شده و مربوط به رضا امیریمقدم، تقی دانشور و غلامحسین محمدنیا است.
بر اساس اعلام افبیآی، رضا امیریمقدم که در حال حاضر سفیر جمهوری اسلامی در پاکستان است، پیشتر ریاست واحد عملیات وزارت اطلاعات در تهران را بر عهده داشته؛ نهادی که چندین عضو آن به سازماندهی ربایش لوینسون در سال ۲۰۰۷ از جزیره کیش متهم شدهاند.
غلامحسین محمدنیا
افبیآی تاکید کرده است که همچنان پاداشی تا سقف پنج میلیون دلار برای ارائه اطلاعات منجر به یافتن، بازگرداندن و شناسایی محل نگهداری لوینسون در نظر گرفته شده است. همچنین، برنامه «پاداش برای عدالت» وزارت امور خارجه آمریکا نیز پاداشی جداگانه تا سقف ۲۰ میلیون دلار برای اطلاعات مرتبط با این پرونده تعیین کرده است.
پیش از این، وزارت خزانهداری آمریکا، این سه مقام وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی را بهدلیل نقش داشتن در ربایش، بازداشت و مرگ احتمالی رابرت لوینسون، مامور پیشین افبیآی، تحریم کرده بود.
این وزارتخانه سهشنبه پنجم فروردین با انتشار بیانیهای رسمی اعلام کرد رضا امیری مقدم، غلامحسین محمدنیا و تقی دانشور افرادی هستند که در اقدامی هماهنگ با اداره تحقیقات فدرال آمریکا «افبیآی» نامشان در فهرست تحریمها قرار گرفته است.
رابرت لوینسون، مامور پیشین اداره مبارزه با مواد مخدر در افبیآی، در ۱۸ اسفند ۱۳۸۵ پس از پرواز از دبی به جزیره کیش ناپدید شد. خانواده او در سال ۱۳۹۹ اعلام کردند که او جان باخته است.
به گفته وزارت خزانهداری، این سه نفر که تحریم شدند، در ربایش و مرگ احتمالی لوینسون و همچنین در تلاشهای جمهوری اسلامی برای پنهانسازی یا تحریف مسئولیت خود در این پرونده نقش داشتهاند.
رضا امیری مقدم (نفر سمت راست) به همراه عباس عراقچی وزیر خارجه جمهوری اسلامی
اسکات بسنت، وزیر خزانهداری آمریکا، با اشاره به این تحریمها گفت: «نحوه برخورد حکومت ایران با آقای لوینسون، لکه ننگی بر سابقه تاریک این حکومت در زمینه نقض حقوق بشر است.»
او افزود: «ما به همکاری با سایر نهادهای دولتی برای شناسایی مسئولان این اقدام و افشای رفتارهای فجیع آنها ادامه خواهیم داد.»
برنامه «پاداش برای عدالت» چهارشنبه، ۱۵ اسفند، با انتشار عکس احمد خزایی و محمد باصری، ماموران وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت این دو «مظنون هستند که در ربودن، بازداشت و احتمالا مرگ آقای لوینسون دست داشتهاند».
برنامه «پاداش برای عدالت» از مردم خواست هرگونه اطلاعات درباره این دو مقام جمهوری اسلامی، وزارت اطلاعات یا سایر نهادهای مرتبط با پرونده لوینسون را با این برنامه در میان بگذارند.
رضا امیری مقدم ایستاده از راست
اداره تحقیقات فدرال آمریکا (افبیآی) نیز ۱۶ بهمن در بیانیهای، از تعیین پاداش ۲۵ میلیون دلاری برای ارائه اطلاعاتی درباره خزایی و باصری خبر داده بود.
خانواده لوینسون، هفتم فروردین ماه سال۱۳۹۹ در صفحه فیسبوک خود خبر درگذشت او را اعلام کردند.
در بیانیه فررودین ماه خانواده رابرت لوینسون آمده بود که دلیل مرگ لوینسون هنوز مشخص نیست، اما مرگ وی پیش از شیوع کرونا رخ دادهاست. خانواده لوینسون گفتند که اگر به خاطر اقدامات بیرحمانه رژیم ایران نبود، رابرت هم اکنون در کنار خانوادهاش به سر میبرد.
خانواده لوینسون در همان بیانیه گفتند که «آنها [رژیم ایران] یک شهروند خارجی را ربودند و او را از ابتداییترین حقوق بشر محروم کردند. خون او به گردن آنهاست.»
غلامحسین محمدنیا نفر اول از راست
آنها در بیانیه فروردین ماه خود تاکید کردند که بقیه عمر خود را صرف دادخواهی برای کشته شدن رابرت لوینسون خواهند کرد و همه تلاش خود را میکنند تا مقامات ایران را به پای میز محاکمه بکشانند.