پیشتر، جو بایدن، رییسجمهوری آمریکا، در بیانیهای از اعمال تحریمهایی علیه احمدینژاد و وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی به دلیل «دست داشتن در بازداشتهای غیرقانونی» خبر داد.
غزاله شارمهد، دختر جمشید شارمهد، شهروند ایرانی-آلمانی محبوس در ایران نیز به آزادی پنج گروگان زندانی از سوی جمهوری اسلامی واکنش نشان داد و خواهان تلاش دولت بایدن برای آزادی پدرش شد.
در واکنش به آزادی این پنج گروگان آمریکایی، خانواده لوینسون در بیانیهای نوشت: «خبر خوب امروز به کابوس و درد مداوم خانواده ما پایان نمیدهد. همچنین ظلم شرمآور و دروغهای پایانناپذیر رژیم ایران را نیز پنهان یا توجیه نمیکند.»
رابرت لوینسون پس از پروازی که از دبی به جزیره کیش داشت، در اسفند سال ۱۳۸۵ ناپدید شد.
خانواده این مامور بازنشسته افبیآی، در فروردین سال ۱۳۹۹ در صفحه فیسبوک خود خبر درگذشت او را اعلام کردند، با این حال دونالد ترامپ، رییسجمهوری وقت آمریکا، گفت خبر درگذشت او را قبول ندارد و تاکید کرد که جمهوری اسلامی هنوز در این باره چیزی نگفته است.
مقامهای جمهوری اسلامی از ارائه هرگونه اطلاع درباره سرنوشت لوینسون سر باز زدهاند اما خانواده او در همان بیانیه گفتند حکومت ایران «یک شهروند خارجی را ربودند و او را از ابتداییترین حقوق بشر محروم کردند و خون او به گردن آنهاست».
خانواده لوینسون پیشتر تاکید کردهاند به دادخواهی برای او ادامه خواهند داد و همه تلاش خود را میکنند تا مقامهای جمهوری اسلامی را به پای میز محاکمه بکشانند.
در روز دوشنبه، غزاله شارمهد که پدرش به اعدام محکوم شده، در بیانیه خود از بایدن و اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، خواست توضیح دهند که چگونه میخواهند اطمینان حاصل کنند که پدرش در ایران «امن و زنده خواهد بود و به قتل نمیرسد».
شارمهد ۶۷ ساله که پیشتر ساکن آمریکا بود، مرداد سال ۱۳۹۹ در سفری از آلمان به هند، پس از یک توقف سه روزه در دبی، از سوی ماموران جمهوری اسلامی ربوده و به ایران منتقل شد.
محکوم شدن شارمهد به اعدام در حالی است که جمهوری اسلامی بارها از متهمان زندانی به ویژه زندانیان سیاسی، تحت شکنجه اعترافهایی علیه خودشان گرفته است.