تصویب طرح افزایش بودجه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی در کمیسیون امنیت ملی مجلس

ابراهیم رضایی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، از تصویب کلیات طرح «تقویت بنیه نیروهای مسلح در مقابله همهجانبه» با اسرائیل در این کمیسیون خبر داد.
ابراهیم رضایی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، از تصویب کلیات طرح «تقویت بنیه نیروهای مسلح در مقابله همهجانبه» با اسرائیل در این کمیسیون خبر داد.
رضایی گفت در جلسه یکشنبه ۲۲ تیر کمیسیون امنیت ملی، مقامهایی از وزارت دفاع، ستاد کل نیروهای مسلح، ارتش و سپاه پاسداران حضور داشتند و کلیات این طرح با یک ماده واحده و سه بند به تصویب رسید، اما احتمال اعمال تغییراتی در آن وجود دارد.
این طرح که به امضای ۱۲۰ نماینده مجلس رسیده و طراح آن علی خضریان، نماینده تهران، است، پس از تصویب، برای بررسی بیشتر به کمیته دفاعی کمیسیون امنیت ملی ارجاع داده شده است.
۲۶ خرداد و در میانه جنگ جمهوری اسلامی و اسرائیل، نمایندگان با ارائه این طرح، خواستار پرداخت بودجه نیروهای مسلح «بهصورت کامل» و فراهم آوردن تسهیلاتی برای ستاد کل نیروهای مسلح شدند.
نیروهای مسلح جمهوری اسلامی شامل ارتش، سپاه پاسداران، نیروی انتظامی با نام جدید فرماندهی کل انتظامی جمهوری اسلامی ایران (فراجا)، ستاد فرماندهی کل نیروهای مسلح و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح است.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه اظهارات خود به سخنان معاون وزیر دفاع در جلسه اخیر این کمیسیون اشاره کرد و گفت «تقویت منابع بودجه مورد نیاز برای نیازهای دفاعی کشور» در دستور کار قرار گرفته است.
رضایی تاکید کرد سازمان برنامه بودجه و وزارت نفت در این طرح مکلف میشوند که «۱۰۰ درصد بودجه دفاعی سال ۱۴۰۴ مربوط به تقویت بنیه دفاعی نیروهای مسلح و همینطور باقیمانده بودجه تامیننشده سال ۱۴۰۳ مربوط به طرحهای ویژه دفاعی را پرداخت کنند».
او افزود: «همچنین سازمان برنامه و بودجه مکلف به پرداخت ۱۰۰ درصد سهم سالانه مصوبات شورای عالی امنیت ملی مربوط به تقویت بنیه دفاعی میَشود. بانک مرکزی نیز مکلف میشود از محل آزادسازی منابع مسدودشده و سایر منابع، تسهیلاتی را جهت اجرای طرحهای اضطراری دفاعی در اختیار ستاد کل نیروهای مسلح قرار دهد.»
ایراناینترنشنال اسفند سال گذشته گزارش داد لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ نشاندهنده افزایش چشمگیر تبعیض در تخصیص منابع میان نیروهای مسلح است، بهگونهای که سهم سپاه پاسداران در مقایسه با ارتش بهمراتب بیشتر شده است.
همچنین بخش بزرگی از اعتبارات نیروهای مسلح در سال ۱۴۰۴، صرف بازنشستگان نیروهای مسلح و وزارت اطلاعات میشود.
بر اساس جداول بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۴، دولت برای نیروهای مسلح، قرارگاه خاتمالانبیا و وزارت اطلاعات در مجموع نزدیک به ۸۶۵ هزار میلیارد تومان بودجه پیشنهاد کرد که نسبت به سال قبل از رشدی حدودا ۷۶ درصدی حکایت دارد.
بودجه مجموعههای نظامی و امنیتی جمهوری اسلامی در قانون بودجه سال ۱۴۰۳، حدود ۴۹۶ هزار میلیارد تومان بود.
پایگاه خبری بلومبرگ فروردینماه در گزارشی به برنامه موشکی و ماهوارهای جمهوری اسلامی پرداخت و نوشت این برنامهها با وجود تحریمها و فشارهای آمریکا، همچنان رو به پیشرفت و تقویت هستند.
بلومبرگ افزود آماری رسمی درباره هزینه کلی برنامه فضایی ایران در دست نیست، اما با وجود فشارهای شدید اقتصادی ناشی از تحریمها، حکومت همچنان بر این برنامه متمرکز است، هرچند با بودجهای محدود.