مرکز آمار ایران با بیان اینکه میزان ترک تحصیل در مقطع ابتدایی، بهطور کلی ۱.۴۵ درصد بود، نوشت این میزان نسبت به سال قبل، معادل ۰.۲۵ درصد افزایش داشته است.
بر اساس دادههای مرکز آمار ایران، میزان ترک تحصیل در میان دانشآموزان پسر در این مقطع به ۱.۵۳ درصد رسید که نسبت به سال تحصیلی پیش از آن، ۰.۳۲ درصد افزایش داشته است.
همچنین این میزان در میان دانشآموزان دختر ۱.۳۶ درصد گزارش شده که نسبت به سال قبل، ۰.۱۷ درصد بیشتر شده است.
از سوی دیگر، میزان ترک تحصیل در مقطع متوسطه اول، بهطور کلی ۶.۴۱ درصد بوده که نسبت به سال پیش، ۰.۹۴ درصد افزایش داشته است.
طبق دادههای منتشر شده، نرخ ترک تحصیل پسران در دوره متوسطه اول حدود ۱.۲ درصد و دختران ۰.۶۵ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.
در مقطع متوسطه دوم نیز میزان ترک تحصیل دانشآموزان از ۴.۰۴ درصد به ۲.۶۹ درصد کاهش یافته که نشانگر کاهش ۱.۳۵ درصدی نسبت به سال قبل است.
طی سالهای گذشته بارها نسبت به موج ترک تحصیل کودکان و نوجوانان ایرانی به دلیل موضوعات مختلف از جمله مشکلات اقتصادی خانوادهها هشدارهایی داده شده است.
علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش، آذرماه ۱۴۰۳ از عوامل خانوادگی، اقتصادی و اجتماعی، بهعنوان مهمترین دلایل بازماندن از تحصیل در میان دانشآموزان نام برد.
پیش از این آبانماه ۱۴۰۳، غلامعلی افروز، استاد دانشگاه تهران، اعلام کرد که تنها ۷۰ درصد از دانشآموزان ایرانی که وارد دبستان میشوند، از مقطع دبیرستان خارج میشوند.
او تاکید کرد که ۳۰ درصد دانشآموزان کشور موفق به کسب مدرک دیپلم نمیشوند و پیش از دریافت دیپلم، از چرخه آموزش خارج و وارد بازار کار میشوند.
در مهرماه ۱۴۰۳ نیز فرشاد ابراهیمپور، عضو کمیسیون آموزش مجلس درباره آمار پنهان کودکان بازمانده از تحصیل گفت در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ حدود دو میلیون دانشآموز ثبتنام نشدهاند و مشکلات اقتصادی باعث شده تا والدین و دانشآموزان به مرحله ثبتنام نرسند.