مقام اسرائیلی: دولت با توزیع کمکها در شمال غزه موافقت کرد

یک مقام اسرائیلی تایید کرد کابینه امنیتی این کشور تصمیم گرفته است اجازه توزیع کمکهای بشردوستانه در شمال نوار غزه را صادر کند.
یک مقام اسرائیلی تایید کرد کابینه امنیتی این کشور تصمیم گرفته است اجازه توزیع کمکهای بشردوستانه در شمال نوار غزه را صادر کند.
کانال ۱۲ تلویزیون اسرائیل گزارش داد در نشست کابینه که شامگاه شنبه ۱۴ تیر برگزار شد، بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی و ایتامار بن گویر، وزیر امنیت ملی، با این تصمیم مخالفت کردند و گفتند این اقدام، مانع از تلاشها برای انتقال جمعیت غزه به جنوب خواهد شد.
اسموتریچ یکشنبه ۱۵ تیر تصمیم کابینه را محکوم کرد و گفت: «این تصمیم برای ما قابل قبول نیست و اقدامات لازم را برای مقابله با آن بررسی خواهیم کرد.»
شبکه دولتی کان نیز در همین روز گزارش داد اسموتریچ با ایال زمیر، رییس ستاد کل ارتش اسرائیل، درگیری لفظی پیدا کرده و ارتش را به ناتوانی در مدیریت توزیع کمکهای بشردوستانه در غزه متهم کرده است.
مشخص نیست منظور اسموتریچ از این انتقاد، به «غارت مداوم کمکها از سوی حماس» اشاره دارد یا به بینظمی موجود در مراکز توزیع کمک متعلق به بنیاد آمریکایی-اسرائیلی کمکرسانی بشردوستانه به غزه.
بر اساس این گزارش، نخستوزیر اسرائیل نیز وارد بحث شده و از هر دو طرف انتقاد کرده که بهطور «غیرمنطقی» صحبت میکنند و از آنها خواسته آرام باشند.
نحوه توزیع کمکها در شمال غزه مشخص نیست
یک مقام اسرائیلی به تایمز اسرائیل گفت توزیع کمکها در شمال غزه از طریق نهادهای بینالمللی امدادرسان انجام خواهد شد.
پیش از این، بنیاد جنجالی کمکرسانی بشردوستانه به غزه توزیع کمکها در جنوب و مرکز نوار غزه را بر عهده داشت.
کارل اسکائو، معاون مدیر اجرایی برنامه جهانی غذای سازمان ملل، به این رسانه گفت اسرائیل به این نهاد اجازه میدهد روزانه ۱۰۰ کامیون مواد غذایی از طریق گذرگاههای نتساریم و اریز به شمال غزه وارد کند.
او گفت اگر در غزه آتشبس برقرار شود، برنامه جهانی غذا آماده است از فردای آن روز بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ کامیون کمک وارد غزه کند.
روزنامه الاخبار، نزدیک به حزبالله لبنان، دوازدهم تیر گزارش داده بود در چارچوب طرح پیشنهادی آتشبس غزه، روند کمکرسانی به این منطقه تنها از طریق سازمان ملل صورت خواهد گرفت.
فعالیت بنیاد کمکرسانی غزه در هفتههای اخیر با واکنشهای منفی گستردهای مواجه شده است.
دفتر حقوق بشر سازمان ملل ۱۳ تیر اعلام کرد از زمان پایان محاصره ۱۱ هفتهای کمکها در اواخر اردیبهشت، بیش از ۵۰۰ نفر در اطراف مراکز توزیع این بنیاد کشته شدهاند.
سازمان ملل میگوید این نهاد آمریکایی «نه بیطرف است و نه خنثی» و مردم غزه را مجبور میکند برای دریافت کمک، مسافتهای طولانی را پیاده طی کنند.
این بنیاد که علاوه بر امدادگران، از پیمانکاران نظامی خصوصی آمریکایی برای محافظت از مراکز توزیع خود استفاده میکند، میگوید از آغاز فعالیتش، موفق شده کمکها را به فلسطینیها برساند، در حالیکه محمولههای دیگر نهادهای بشردوستانه «تقریبا بهطور کامل غارت شدهاند».
اسرائیل گروه حماس را به ربودن محمولههای کمکهای بشردوستانه سایر نهادها متهم کرده است.