اسرائیل درخواست حماس برای تغییرات در پیشنهاد آتشبس را غیرقابلقبول دانست

دفتر نخستوزیری اسرائیل اعلام کرد تغییراتی که حماس خواهان اعمال آنها در پیشنهاد قطر برای برقراری آتشبس در نوار غزه است، برای اسرائیل غیرقابلقبول هستند.
دفتر نخستوزیری اسرائیل اعلام کرد تغییراتی که حماس خواهان اعمال آنها در پیشنهاد قطر برای برقراری آتشبس در نوار غزه است، برای اسرائیل غیرقابلقبول هستند.
تایمز اسرائیل به نقل از یک منبع مطلع از روند مذاکرات آتشبس گزارش داد که حماس خواهان سه تغییر اساسی در توافق است.
سه درخواست اصلی شامل این موارد است: گنجاندن بندی در توافق که تاکید کند مذاکرات برای دستیابی به آتشبس دائمی تا رسیدن به توافق نهایی ادامه خواهد یافت؛ ازسرگیری کامل ارسال کمکهای بشردوستانه از طریق سازوکارهایی که سازمان ملل و سایر نهادهای بینالمللی پشتیبانی میکنند؛ و عقبنشینی نیروهای ارتش اسرائیل به مواضعی که پیش از فروپاشی آتشبس در ماه مارس در آن مستقر بودند.
با این حال، دفتر بنیامین نتانیاهو اعلام کرده است که یک تیم مذاکرهکننده از اسرائیل روز یکشنبه راهی قطر خواهد شد تا مذاکرات مربوط به برقراری آتشبس در نوار غزه و آزادی گروگانهای باقیمانده در دست حماس را پیگیری کند.
گروه فلسطینی مسلح حماس جمعه اعلام کرده بود که با «روحیهای مثبت» به طرح آتشبس پیشنهادی ایالات متحده در غزه پاسخ داده است.
این اعلام تنها چند روز پس از آن انجام شد که دونالد ترامپ، رئیسجمهوری ایالات متحده، گفت اسرائیل با «شرایط لازم برای نهایی کردن» آتشبس ۶۰ روزه موافقت کرده است.
اما یکی از مقامهای فلسطینی عضو یک گروه مسلح متحد با حماس، با اشاره به چالشهای احتمالی باقیمانده میان دو طرف، گفت که هنوز نگرانیهایی درباره کمکهای انسانی، عبور از گذرگاه رفح در جنوب اسرائیل به سوی مصر، و شفافیت در مورد جدول زمانی برای خروج نیروهای اسرائیلی باقی است.
دفتر نتانیاهو شامگاه شنبه در بیانیهای اعلام کرد که تغییراتی که حماس در طرح پیشنهادی قطری خواستار آن شده، دیشب به اطلاع ما رسید.»
دفتر نخستوزیر اسرائیل افزود که «تلاشها برای بازگرداندن گروگانهای ما ادامه مییابد.»
نتانیاهو قرار است دوشنبه با ترامپ در واشنگتن دیدار کند. او بارها اعلام کرده که حماس باید خلع سلاح شود، موضعی که این گروه مسلح تاکنون حاضر به گفتوگو درباره آن نشده است.
گمان میرود حماس همچنان حدود ۲۰ گروگان زنده را در اختیار داشته باشد.
آخرین دور خشونتها در درگیری چنددههای اسرائیل و فلسطین، در تاریخ ۷ اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شد، زمانی که حماس به جنوب اسرائیل حمله کرد، و حدود ۱۲۰۰ نفر را کشت و ۲۵۱ نفر را به گروگان گرفت.
وزارت بهداشت غزه که کنترل آن در دست حماس است، میگوید که حمله نظامی تلافیجویانه اسرائیل به این منطقه تاکنون بیش از ۵۷ هزار فلسطینی را به کام مرگ فرستاده است.
این حمله همچنین بحران گرسنگی بهبار آورده، کل جمعیت غزه را به طور داخلی آواره کرده و اتهامات مربوط به «نسلکشی و جنایات جنگی» را متوجه اسرائیل ساخته است؛ اتهاماتی که اسرائیل آنها را قویا رد میکند.